• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık dönemi krizleri

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.816
Puanlar
333
Yer
İstanbul
Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️

Arkana bakmadan kaç . İki eşya için kavgalar oluyorsa evlendıkten sonra maaşınızın hesabına kadar tutar . Evet stres olur ama kavga ne alaka . Şimdiden sizde nie çekilecek çilem die kabulleniyorsunuz . Etraftan örnek alacaksanız güzel ilişkileri alın nie kötünün iyisiyimdir die düşüneceksiniz.

herkeste böyle değil. biz birbirimize sormadık. böldük alınacak seyleri. o üzerine düsenleri aldı ben de benimkileri. birbirimize evet fikir sorduk ama çok müdahale etmedik. o yüzden bu konularda kriz çıkmadı. ama evet nişanlılık dönemi tüm ilişki boyunca en çok gerginlik yasadığımız dönemdi. sanırım stres ve gelecek kaygısı çifleri geriyor 🥲

Arkana bakmadan kaç . İki eşya için kavgalar oluyorsa evlendıkten sonra maaşınızın hesabına kadar tutar . Evet stres olur ama kavga ne alaka . Şimdiden sizde nie çekilecek çilem die kabulleniyorsunuz . Etraftan örnek alacaksanız güzel ilişkileri alın nie kötünün iyisiyimdir die düşüneceksiniz.
Aslında para hesabı yapmaz yemeye içmeye kıyafete para harcar bana 120 bin verip telefon bile hediye aldı ama ev eşyasına çok para saçmak saçma geliyormuş anlatamıyorum ömür boyu kullanacağız diyorum 70-80 bin koltuğa niye veriyoruz 30-40ta aynı işi görüyor diyor ama ben beğendiğimi almak istiyorum bilmiyorum yoruldum bu ara cebelleşmekten

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Ben düğün fotoğrafı çektireceğim diye 1 ay dil döktüm. Hem ekonomik durum hemde erkekler bi b.k anlamıyor bu evlilik işinden. Fotoğrafı telefonla da çekeriz dedi. Güzel bi dellenmeyle işi çözmüştüm.

Ev eşyası için aileler niye yardımcı olmuyor? Tamam siz de destek olun da aile yardımı olmadan borç harçla zor gibi gözüküyor. Taze nişanlı biri olarak söylüyorum.

Ha bir de üzülme. Ben de dahil herkes kavgalı bu süreçte djdlsldkd hatta şöyle söyleyeyim nişana 3 gün kala ayrılma noktasına gelmiştik. Sevgilim biraz agresif biri olsa nişan iptaldi. Suyuma gitti de barıştık.

İstediğiniz şeyler uç şeyler değilse onun istediği kadar sizin istediğinizin de önemli olduğunun bilincinde olun. Kavga edecek bir şey yok, siz aynı takımdasınız, beraber sırtlanmalısınız bu zorlukları, karşı karşıya kalıyorsanız böyle şeyler için ileride daha büyük sorunlarla karşılaşınca ne olacak ?

Aslında para hesabı yapmaz yemeye içmeye kıyafete para harcar bana 120 bin verip telefon bile hediye aldı ama ev eşyasına çok para saçmak saçma geliyormuş anlatamıyorum ömür boyu kullanacağız diyorum 70-80 bin koltuğa niye veriyoruz 30-40ta aynı işi görüyor diyor ama ben beğendiğimi almak istiyorum bilmiyorum yoruldum bu ara cebelleşmekten
Ay lütfen aldır içinde kalmasın. 2 yıl oldu hala dekor falan uğraşıyorum. Aklın kalmasın ve bu konuda kimse beni linçlemesin lütfen.

Ev eşyası için aileler niye yardımcı olmuyor? Tamam siz de destek olun da aile yardımı olmadan borç harçla zor gibi gözüküyor. Taze nişanlı biri olarak söylüyorum.

Ha bir de üzülme. Ben de dahil herkes kavgalı bu süreçte djdlsldkd hatta şöyle söyleyeyim nişana 3 gün kala ayrılma noktasına gelmiştik. Sevgilim biraz agresif biri olsa nişan iptaldi. Suyuma gitti de barıştık.
Evlendıkten sonra bak bakalım suyuna gidiyor mu. Aileler nie yardımcı olsun yahu herkes cebıne göre hareket etsin

herkeste böyle değil. biz birbirimize sormadık. böldük alınacak seyleri. o üzerine düsenleri aldı ben de benimkileri. birbirimize evet fikir sorduk ama çok müdahale etmedik. o yüzden bu konularda kriz çıkmadı. ama evet nişanlılık dönemi tüm ilişki boyunca en çok gerginlik yasadığımız dönemdi. sanırım stres ve gelecek kaygısı çifleri geriyor 🥲
Bende aynen böyle diyorum ortak böler alırız ama hem kendi ödemek istiyor ama eşyaya fazla para vermek saçma geliyor diyorum ortak verelim benimde istediğim olsun senin parana yazık değil mi 80 binlik buzdolabı yerine 40 olanı alalım aynı işi görecek diyor kafası bu konularda o kadar değişik çalışıyor ki yoruldum cebelleşmekten

Bizim öyle sorunlarımız olmadı çünkü ben eşimin bekar evine gelin geldim 😀Bir sene orda kaldık sonra eşim ev aldı.Yeni eve geçtikten sonra aldık eşyalarımızı.Nişanlılık döneminde kavgamız olmadı ama illaki gerginlik oluyor.3 ay nişanlı kaldım babam burnumdan getirdi.Hatırlamak bile istemiyorum o zamanları.

Orta yolu bulup sizin o evde o eşyalarla yaşayacağınızı idrak etmeli . Tamam param yok der ucuzuna bakarsınız ama kavga etmek normal değil eşya için

Ben düğün fotoğrafı çektireceğim diye 1 ay dil döktüm. Hem ekonomik durum hemde erkekler bi b.k anlamıyor bu evlilik işinden. Fotoğrafı telefonla da çekeriz dedi. Güzel bi dellenmeyle işi çözmüştüm.
Daha oralara gelmedim bile henüz eşya kısmındayız sinirlenip ben ödeyeceğim dediğimde de kabul de etmiyor böyle saçma paraları sana da ödetmem diyor erkekler cidden hem anlamıyor hem her konuda fikir sahibi

Evlendıkten sonra bak bakalım suyuna gidiyor mu. Aileler nie yardımcı olsun yahu herkes cebıne göre hareket etsin
Evlendikten sonra suyuma gitmeyecek de ne yapacak mesela? Ne duymayı bekliyorsunuz “evlendim, tartıştık ve bana şiddet uyguladı” dememi falan mı?

Görünen köy kılavuz istemez. Sancılı bir evlilik geçirip boşanmak istemiyorsanız şimdiden yüzüğü çıkarın nişanı atın.

Oncelikle hayirli olsun, Allah tamamina erdirsin mutlu bir sekilde 🌸 Bu surecte kendiniz baskalariyla kiyaslarsaniz sorun yasama ihtimaliniz yuksek. Sizden daha iyi butceyle bu sureci yonetenler oldugu gibi daha dusuk butceyle yonetenler de var.

Aileler farkli sehirlerdeyse ve siz sadece nikah yapmak istiyorsaniz neden oyle yapmiyorsunuz ki? Bizim de soylediginiz gibiydi, bir sehirde nisan yemegi diger sehirde de nikah ve nikah yemegi yaptik gectik. Kina yapmadik, dugun yapmadik. Sadece yakin cevremiz geldi. Finansal olarak da bizi yipratmadi.

Esyalar icin de benzer sekilde, ozellikle ozendiginiz saglam olsun dediginiz seyler varsa onlara butcenin cogunlugunu harcarsiniz bazi seyleri de daha ucuza kapatirsiniz. Hem iki yerde dugun yapayim hem her seyin en iyisi olsun derseniz muhtemelen butce baya yukariya cikacaktir. Durumunuz el verirse pek ala yapin tabii ama eger tum masraf ikinize ait olacaksa o zamn biraz daha kontrollu gitmek iyi olabilir. Ama buna da nisanlinizla karar verip ortak bir noktada bulusmak lazim isi inada bindirmeden. Yoksa bu surec yipratici olur.

Bizim öyle sorunlarımız olmadı çünkü ben eşimin bekar evine gelin geldim 😀Bir sene orda kaldık sonra eşim ev aldı.Yeni eve geçtikten sonra aldık eşyalarımızı.Nişanlılık döneminde kavgamız olmadı ama illaki gerginlik oluyor.3 ay nişanlı kaldım babam burnumdan getirdi.Hatırlamak bile istemiyorum o zamanları.
Benimde bekar evimdeki eşyalarım var ama onları da kabul etmiyor yenisini alalım diyor delirmemek elde değil

Daha oralara gelmedim bile henüz eşya kısmındayız sinirlenip ben ödeyeceğim dediğimde de kabul de etmiyor böyle saçma paraları sana da ödetmem diyor erkekler cidden hem anlamıyor hem her konuda fikir sahibi
Ödeme bişey. Senin amacın yuva kurmak ve yuvayı güzelleştirmek. O yuva tek başına sırtlanamaz. Gıcırdayan koltuklara yeni gelin de oturmaz kusura bakmasın.

Evlendikten sonra en güzel zamanları gezip tozmak yerine eşya borcu ödemek için harcayacaksanız nişanlınız haklı. Zaten ikinizde çalışıyormuşsunuz. Akşamdan akşama kullanacağınız eşyaya çok para vermek gereksiz bütçe kısıtlı ise. Onun yerine çıkın başka şehirler ülkeler görün

İstediğiniz şeyler uç şeyler değilse onun istediği kadar sizin istediğinizin de önemli olduğunun bilincinde olun. Kavga edecek bir şey yok, siz aynı takımdasınız, beraber sırtlanmalısınız bu zorlukları, karşı karşıya kalıyorsanız böyle şeyler için ileride daha büyük sorunlarla karşılaşınca ne olacak ?
Aslında uç değil ama ben anne baba evinde biraz farklı büyüdüm her şeyin en iyisini kalitelisini alalım uzun ömürlü olsun mantığında oldu hep ailem bu nedenle mesela buzdolabı 60-70 bin olana bakıyorum 30-40a var ne gerek var rengi için o kadar vermeye diyor. Koltuk bakıyorum benim istediğim marka model 70 bin koltuk alt tarafı niye 40-50 dururken pahalısına bakıyorsun sırf o marka diye diyor bekar evimden olan eşyalarım var o zaman gel onları kullanalım diyorum ailem kaliteli almıştı çünkü onlar olmaz yeni almamız gerekli diyor hepsini de kendi almak istiyor bilmiyorum ne istediğini o da bilmiyor bence . Yordu ama beni.

Back
X