• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık dönemi krizleri

Bende aynen böyle diyorum ortak böler alırız ama hem kendi ödemek istiyor ama eşyaya fazla para vermek saçma geliyor diyorum ortak verelim benimde istediğim olsun senin parana yazık değil mi 80 binlik buzdolabı yerine 40 olanı alalım aynı işi görecek diyor kafası bu konularda o kadar değişik çalışıyor ki yoruldum cebelleşmekten
siz verdiğinz koltuk ve dolap örneğinde
siz 2x liralık diyorsunuz o x liralık

hep yarı yarıya yani
e bu da baya para

siz oturup bir bütçe çıkardınız mı?
herşeyi baştan alıp hep böyle siz 100 lira o 50 liralık derseniz sürekli çatışma çıkar- durum böyle gözüküyor

ne biliyim
belli kalemleri o alsın belli kalemleri siz alın ya da ortak bi para koyun o paraya ne alınıyorsa alın

her kalem için kavga ederseniz işin sonu kötü sanki

Aslında para hesabı yapmaz yemeye içmeye kıyafete para harcar bana 120 bin verip telefon bile hediye aldı ama ev eşyasına çok para saçmak saçma geliyormuş anlatamıyorum ömür boyu kullanacağız diyorum 70-80 bin koltuğa niye veriyoruz 30-40ta aynı işi görüyor diyor ama ben beğendiğimi almak istiyorum bilmiyorum yoruldum bu ara cebelleşmekten
Para hesabı yapmak değil ki bu. Kendi kafasına yatan içine sinen şeye pekala para harcıyor 120binde olsa. Ama aklına yatmayan şeyi almıyor 70 bin vermiyor bir türlü açıklama yapsanızda. Siz onu ikna etmeye çalışıyorsunuz birde. Kesinlikle red flag. Yarın bi gün evde bi ihtiyaç olunca yada keyifi harcamanızda ya da çocuk için bi harcama da ne olacak aklına yatmayanı almayacak mı.
Ayrıca nişanlılık düğüne hazırlık değil ki sadece. Evlilik hayatımızın fragmanı. Olmayan şey sorun yapılıyor iletişim kurulamıyorsa bi sıkıntı var.

Ev eşyası için aileler niye yardımcı olmuyor? Tamam siz de destek olun da aile yardımı olmadan borç harçla zor gibi gözüküyor. Taze nişanlı biri olarak söylüyorum.

Ha bir de üzülme. Ben de dahil herkes kavgalı bu süreçte djdlsldkd hatta şöyle söyleyeyim nişana 3 gün kala ayrılma noktasına gelmiştik. Sevgilim biraz agresif biri olsa nişan iptaldi. Suyuma gitti de barıştık.
İkimizde çalışıyoruz gelirimizde iyi açıkçası çok bizi zorlamaz aileleri işin içine sokmadan kendimiz halletmek istedik hatta çoğunu nişanlım üstleniyor.
Artık bende o noktaya geliyor gibiyim çünkü biraz agresif birisi nişanlım e bende altta kalmıyorum bakalım ne yapacağız Allah hepimizin yardımcısı olsun bu süreçte 🥹

Aslında uç değil ama ben anne baba evinde biraz farklı büyüdüm her şeyin en iyisini kalitelisini alalım uzun ömürlü olsun mantığında oldu hep ailem bu nedenle mesela buzdolabı 60-70 bin olana bakıyorum 30-40a var ne gerek var rengi için o kadar vermeye diyor. Koltuk bakıyorum benim istediğim marka model 70 bin koltuk alt tarafı niye 40-50 dururken pahalısına bakıyorsun sırf o marka diye diyor bekar evimden olan eşyalarım var o zaman gel onları kullanalım diyorum ailem kaliteli almıştı çünkü onlar olmaz yeni almamız gerekli diyor hepsini de kendi almak istiyor bilmiyorum ne istediğini o da bilmiyor bence . Yordu ama beni.

Fiyat farkı aslında az değil. Bir ürün için neredeyse 2 katı fiyat farkı var verdiğiniz örneklerde.

En iyisi başka bir üyenin de yazdığı gibi hesap yapmak. En az borçla bu işin içinden nasıl çıkarız ? Ayrıca ben ''bir defa alıyoruz'' kafasına da karşıyım. Çok kaliteli bile alsanız 5 yıl sonra sıkılıp atabilirsiniz. Para verirken bunu da hesaba katın. Ben aynı mobilya ile 10 yıl geçirmek istemem mesela.

Benimde bekar evimdeki eşyalarım var ama onları da kabul etmiyor yenisini alalım diyor delirmemek elde değil
Karışma o zaman kendisi alsın eşyaları.Sen gelinsin tadını çıkar .Bırak o düşünsün her şeyi.

siz verdiğinz koltuk ve dolap örneğinde
siz 2x liralık diyorsunuz o x liralık

hep yarı yarıya yani
e bu da baya para

siz oturup bir bütçe çıkardınız mı?
herşeyi baştan alıp hep böyle siz 100 lira o 50 liralık derseniz sürekli çatışma çıkar- durum böyle gözüküyor

ne biliyim
belli kalemleri o alsın belli kalemleri siz alın ya da ortak bi para koyun o paraya ne alınıyorsa alın

her kalem için kavga ederseniz işin sonu kötü sanki
Aslında bu dediğiniz mantıklı. Beyaz eşyalar konusunda değil ama oturma odasında çok sorun yaşıyoruz. Tüm masrafları kendi üstlenmek istiyor sonuç olarak o karar vermek istiyor bütçeye. Dediğiniz gibi beyaz eşyaları o oturma odasını ben üstlenmeyi teklif etsem belki sorunu çözebiliriz.

Fiyat farkı aslında az değil. Bir ürün için neredeyse 2 katı fiyat farkı var verdiğiniz örneklerde.

En iyisi başka bir üyenin de yazdığı gibi hesap yapmak. En az borçla bu işin içinden nasıl çıkarız ? Ayrıca ben ''bir defa alıyoruz'' kafasına da karşıyım. Çok kaliteli bile alsanız 5 yıl sonra sıkılıp atabilirsiniz. Para verirken bunu da hesaba katın. Ben aynı mobilya ile 10 yıl geçirmek istemem mesela.

Doğru aslında haklısınız bende biraz yeni gelin moduna girdim en güzelini en iyisini alalım diye. Oysa başta öyle değildim süreç etkiliyor insanı sanırım. Artık kendimi kıyas noktasına getirdim bak başka kadınlar her istediğini aldırıyor en iyisini yaptırıyor diye oysa ihtiyacım yok kendi param da var ve dediğiniz gibi eşya bu sıkılabiliriz.

Para hesabı yapmak değil ki bu. Kendi kafasına yatan içine sinen şeye pekala para harcıyor 120binde olsa. Ama aklına yatmayan şeyi almıyor 70 bin vermiyor bir türlü açıklama yapsanızda. Siz onu ikna etmeye çalışıyorsunuz birde. Kesinlikle red flag. Yarın bi gün evde bi ihtiyaç olunca yada keyifi harcamanızda ya da çocuk için bi harcama da ne olacak aklına yatmayanı almayacak mı.
Ayrıca nişanlılık düğüne hazırlık değil ki sadece. Evlilik hayatımızın fragmanı. Olmayan şey sorun yapılıyor iletişim kurulamıyorsa bi sıkıntı var.
Zaten beni yoran da bu hep böyle mücadele halinde mi olacağım diyorum yoksa nişanlılık dönemi mi böyle geçiyor herkesin mi böyle haksızlık mı ediyorum diyorum

ev eşyası gayet de önemli bi şey bence
gerekirse bir koltuk alırım ama istediğim gibi alırım
geçen arkadaşım aldı bir köşe 350 bine,çoook tatlı bişi
gözünü gönlünü açıyo

Aslında uç değil ama ben anne baba evinde biraz farklı büyüdüm her şeyin en iyisini kalitelisini alalım uzun ömürlü olsun mantığında oldu hep ailem bu nedenle mesela buzdolabı 60-70 bin olana bakıyorum 30-40a var ne gerek var rengi için o kadar vermeye diyor. Koltuk bakıyorum benim istediğim marka model 70 bin koltuk alt tarafı niye 40-50 dururken pahalısına bakıyorsun sırf o marka diye diyor bekar evimden olan eşyalarım var o zaman gel onları kullanalım diyorum ailem kaliteli almıştı çünkü onlar olmaz yeni almamız gerekli diyor hepsini de kendi almak istiyor bilmiyorum ne istediğini o da bilmiyor bence . Yordu ama beni.
şu dediğinizde bir tezatlık var "rengi için" çok farklı fiyat verecekseniz, bu uzun ömürlü veya kaliteli olacağı anlamına gelmez

ama gerçekten kaliteli düzgün alalım diyip ciddi araştırıp öyle alacaksanız tabi o ayrı
bazı kişiler üst marka alır ya da yaygın markalarda bile hangi seri türkiye üretimi hangi seri çek üretimi hangisi almanyada oriinal üzetim bilerek seçerek alıyor mesela

ben hiçbir zaman bir miele makine almadım mesela çünkü kiracıyım, 3-5 seneye türkiyede yaşar mıyım onu bile bilmiyorum
miele alıp 3 katı fiyat vermek bana aşırı bir hayat kalitesi sunmayacak gibi hissediyorum (sunuyor mu?). zira evim muhitim filan da ona uygun değil. villada yaşarsam smeg miele franke alırım. şu anda gerek yok :D

ortalama markalarda da çoğu makine 8-10 senede çöp oluyor
ben çok dikkatli kullanırım ama bekarım ve ben ortalamadan fazla titizim
siz çocuk yapacaksanız, ortlamadan fazla titiz de değilseniz filan çocuklu evlerde eşya çok çabuk gidiyor, türkiyede insanlar çok sık taşınıyor illa bir sebep çıkıyor...taşınırken de eşyalar ölüyor.

mobilya konusunda zevkiniz uyuyor ama fiyatları mı beğenmiyor yoksa tamamen farklı tarzda şeyler mi bakıyorsunuz?

Bunlari borçla aliyorsaniz adam hakli bence ya. Koltuga 70bin dolaba 70bin her şeye 70bin dagita dagita giderseniz bunun ucu nereye cikacak?
Butceniz, birikiminiz bunlari fazla fazla rahatca karşiliyor oldugu halde sorun cikartiyorsa o başka ama dedigim gibi borçla bu paralari harcayan insanla ben evlenmek istemezdim.

Eskiden mobilyalar, beyaz eşyalar dayanıklıydı ama şimdikiler hiç öyle değil. Ben de nişanlının kafasındayım. :) Şöyle yapabilirsiniz; bir eşya senin istediğin fiyattan olsun, bir eşya onun istediği fiyattan.

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Normal.Her kafadan bir ses çıkıyor.Aslında mesele ikiniz arasında değil, ailelerden gelen sinir birikimi.Evlenip kapınızı kapatınca bitecek biraz daha sabır.

Bi noktaya kadar normal ama taraflardan biri diretip ille benim dediğim olacak diyorsa orta yol bulmak için çabalanmıyorsa bence bu ilişki için red flagdir. Evet kaliteli olsun ama 2 senede ortalama bi fiyat verdiğim mobilya takımım çöp oldu sadece 1 taşınma gördüler ki kiracı olacaksanız bi kaç taşınma mutlaka görecekler. 4 buçuk sene sonunda değiştirdim. Eşime kalsa hala iyiydi. Değiştirince farkı anladı. Yine aynı şekil ortalama bi fiyatla aldığım beyaz eşyalarım mükemmel çıktılar hepsi pırıl pırıl. Ama bi tık üst fiyat bandında beyaz eşya alan arkadaşımın sürekli eşyaları bozuldu. Buzdolabını sıfırıyla değiştirdiler bi kere. Şimdi yeni çamaşır makinesi almış evleneli 3 sene falan olmuştur onunda. Özetle böyle şeyler şans işidir aynı zamanda. Hele beyaz eşya en iyi markayı alırsınız ama şansınız yoktur kronik sorunları vardır uğraşır durursunuz. Gider 3 harfli marketten en ucuza bulabildiğinizi alırsınız takır takır çalışır. Mobilyada da daha yeni koltuklarımı değiştirdim gardrop araştırıyorum. her şeyini kendi ürettiği için çok uygun fiyatlar veren mobilyacılar var. Mesela elinde bi modelden hazır ürettiği 1 tane ürün kalıyor. Sana indirimli çok güzel bi fiyata veriyor butik mobilyacıların böyle avantajları var. Önemli olan mesela hangi malzeme kullanılmış, işlevi neymiş budur. Üstünde yazan marka önemli değil o yüzden.

Mesela 70-80 olmasın 40-50 de olmasın orta yol 60 bin bandında bi model beğenin? Mobilya dediğimiz şey gerçekten sıkılabileceğiniz bişey yani ve kirada olcaksanız taşınırken diğer eve olmayabilir, zarar görebilir, çocuğunuz koltuk tepelerinde gezip, her şeyi üstüne döküp koltukların içinden geçtiği için biraz büyüyünce değiştirmek isteyebilirsiniz. Hayvan sahiplenirseniz kumaşına zarar verebilir değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Gerçekten en kalitelisini alıp en yüksek fiyatları verirseniz içiniz acımaz mı o durumda? Evet kalitesiz ucuzlar olmasın ama çok yüksek meblağlarda vermeyin.

Aslında bu dediğiniz mantıklı. Beyaz eşyalar konusunda değil ama oturma odasında çok sorun yaşıyoruz. Tüm masrafları kendi üstlenmek istiyor sonuç olarak o karar vermek istiyor bütçeye. Dediğiniz gibi beyaz eşyaları o oturma odasını ben üstlenmeyi teklif etsem belki sorunu çözebiliriz.
tüm masrafları kendisi üstlenmesin
ama tüm kararları da o vermesin yani, aşırı sinir bozucu bu.--> konudaki en hassas yer bu aslında.

bekar evinin eşyası da kullanılabilir bunu da bu kadar abartmalık bişey yok bence açıkçası. ev geniş olacaksa bekar evindeki yatak odası misafir odası olur mesela. sonra çocuk olursa değiştirirsiniz.

genelde kadınlara kalır eşya konusu (seçim bakımından), o konuda çok da haksız değilsiniz

ancak siz de pahalı diye iyidir demeyin, o çok su götüren bir konu

yani benim etrafımda genelde böyle oldu
aileler alışeverişe gitmedi bile
kız-erkek kendisi seçti aileler katkı yapcaksa parasını verdi
çoğu kişinin bekarlık eşyalarından eve getirdiği eşyalar da oldu. herkes en azından çalışma masasını koydu bi kere.

beyaz eşyaları o oturma odasını ben üstlenmeyi teklif etsem--> olabilir, mobilya daha fazla zevk meselesi, en azından kendi zevkinize göre alırsınız.
ama bakın sonra eşyada bir sıkıntı çıkarsa ha onu sen aldıydın zaten diye kayga etmeyin!

Ev alışverişinde ben de sizin gibi en iyisi en kullanışlısı olsun dedim. İçimizde kalmasın diye de yapabildiğimiz kadar yaptık. Sonra ne oldu. İlk evimiz kiraydı, kendi evimize geçince istediğimiz gibi durmadı, sonra iş yerlerimize uzak diye evi kiraya verip kiraya çıktık. Sonra çocuklar oldu, taşınırken kırılıp dökülmeleri yetmedi, özene bezene seçtiğim koltuklardan kusmuk, kaka temizledim. Son vuruşu da 6 Şubat depremi yaptı, haftalarca eve giremedik, eşya meşya gözümüze görünmedi. Artık canımız sağ olsun, huzurumuz olsun eşya olduğu kadar diyoruz.

Kendiniz için önem sırası yapın. Hangi eşya sizin için önemli, hangisinden ödün vermek istemiyorsunuz netleştirin nişanlınızla öyle konuşun bakalım bi de. Koltuk takımı önemli bunu istiyorum ama halı ve perdelerde daha uygun seçeneklere bakabilirim falan diyin bakalım o zaman nasıl olacak tepkisi.
Bi de bi koltuk takımı falan ömürlük olamaz yaa hiç bir şey olmasa insan sıkılır. Merak ettim özel değilse hangi markalar bunlar?
Bilemedim yaa maddi açıdan sıkıntıya girmeyecekseniz, evlendikten sonra aylarca borç ödemeyecekseniz istediğinizi alın ama bunlar için sürekli kavga etmek çok sıkıntılı, olay bence inatlaşmaya dönmüş aranızda.

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Mobilyalarımın hepsini kelebekten aldım büyük kitaplikli tv uniteli falan yatak desen standarttan büyük okuma ışıklı çekmeceli falan. 1.60 boyundayim dolabimin üst askilik rafina sandalyeyle çıkıp asabiliyorum. Nişanlılık zamanı aynı tiplere girdim en iyisi olsun diye. Evde yaşamaya başladık o.kitapluk tozu beni bitirdi koltuklar büyük ağır çeksen cekemiyon , kıyafet aşmak işkence yatak odasının şeklini büyük yatak yüzünden değiştiremiyorum , yatagim baza icine giren cinsten cift katli yazlik kislik tarzinda yatagin icine gomuk carsaf takarken yatagi kaldirirken altinda bogulacam diue korkuyorum 😂gardırobun tepesini hiç görmedim de silemedim de 😂😂 evde eşyalar sabit ben onlara hizmet ediyorum 😂 fiyatından önce kullanısina bak evin kendinin değilse büyük şeyler seçme magazalarda güzel görünen mobilya sana sonra eziyet oluyor fiyattan çok kullanısa bak bence erkeklerin de hepsi aynı takma kafana

Back
X