• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık dönemi krizleri

Şimdi bu zamanda bu ekonomide 80 binlik buzdolabı bakmak fazla bence kusura bakmayın. Ben beyaz eşyalarımı evlenmeden önce bekar evimde kullanmak üzere yan markalardan almıştım tıkır tıkır da çalışıyor, nitekim evlenirken de mobilyalarimizi güzel ama uygun aldık. Hatta kitaplık, dolap, TV unitesi gibi şeyleri IKEA benzeri ama daha düşük segmentli bi mağazadan demonte aldık. Önemli olan huzurla gecinebilmek. Ama ben sorunun nişanlınızın cimriliği değil de kontrolcü olması olduğunu düşünüyorum. Bekar evindeki eşyalarınızı kullanmayı kabul etmiyor, yeni alicaz diye diretiyor ama alacaklariniza da kendisi karar verip size bir söz hakkı bırakmıyor. Bence nişanlınızla bi "herşey senin istediğin gibi olamaz" konuşması yapmalısınız.

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Aşkım Ben de aynı süreçteyim ve seni çok iyi anlıyorum. Sanki çok büyük şeyler istiyormuşum ya da Fuzuli olarak görülüyor her şey. Sevdiğin için savaşmakta istemiyorsun. Tek bildiğim şey her şekilde o borca girilecek. 5 sene koltuk taksidi öde demiyorum ama içine nasıl siniyorsa öyle yap

Aşkım Ben de aynı süreçteyim ve seni çok iyi anlıyorum. Sanki çok büyük şeyler istiyormuşum ya da Fuzuli olarak görülüyor her şey. Sevdiğin için savaşmakta istemiyorsun. Tek bildiğim şey her şekilde o borca girilecek. 5 sene koltuk taksidi öde demiyorum ama içine nasıl siniyorsa öyle yap
Kız seninki aşırı cimri. Konu sahibinin nişanlısını da sevmedim ama yine de evlilik düşünülecek tarafı var.

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Bizde de bu dönem böyleydi. Özellikle aileler yük almayıp yük olunca herrrr gün stres her gün gerginlik ve her gün kavga vardı hayatımızda. Evlenince öyle rahatladık ki anlatamam, hepsi strestenmiş.

Aslında para hesabı yapmaz yemeye içmeye kıyafete para harcar bana 120 bin verip telefon bile hediye aldı ama ev eşyasına çok para saçmak saçma geliyormuş anlatamıyorum ömür boyu kullanacağız diyorum 70-80 bin koltuğa niye veriyoruz 30-40ta aynı işi görüyor diyor ama ben beğendiğimi almak istiyorum bilmiyorum yoruldum bu ara cebelleşmekten
Bak bu normal değil işte. Yani bence erkeğin ev eşyalarında bu tür söz hakkı olmamalı. 30-40 aynı işi asla görmüyor benim koltuk takımım geçen sene 32bindi çok beğenerek almıştım, kumaşı tüylenme yaptı. Çok pişman oldum.

nişanlılık birbirinizi tanıma sürecidir. biz bunu çok yanlış anlıyoruz. herkes kendisini belli ediyor. biz görmek istemiyoruz. şimdi bunu yapıyorsa sürekli birşeyleri sorun edecektir. yarın öbür gün özel hastanede doğum yapmak istediğinizde fiyatları görünce ne gerek var diyecek. bir bebek arabası 50 60 binden başlıyor 150ye kadar çıkıyor . aklını kaçırır.

bugün neyse sonra da o olacak bu adam. buna hazır mısınız

hayırlı olsun en başta süreciniz. ben evlenirken onu sonra alırız, bunu sonra alırız diye diye 15. yılda istediğim salonu yeni yapabildim. taşınırken alırız deniyor ama o zaman, birde çocuk olursa, istediğini alman daha zor. yerinde olsam sadece uygun diye beğenmediğim bir şeyi almazdım, kendi eşyalarımı kullanmak istediğimi söylerdim. harcayacağınız parayı altın yapsın, ne zaman uygun görürse sizin de beğendiklerinizi almayı o zaman alırsınız. yeni alınacak şey zevkime göre olmayacaksa neden borç ödeyeyim. beyaz eşyanın markasına beraber karar verin tabiki ama renk için 3-5 hesabı yapıyorsa daha nelerin hesabını yapar.

bütçenize göre harcama yapın
belki maddi durumu yeterli değildir
ve ödeme güçlüğü yaşadığı için zorlanıyordur.

bende öyle düşünüyorum ya zaten eşya modası geçen bişey sıkılırım ben sürekli aynı eşyaları kullanmaktan o yüzden fazla para vermek istemem. buda cimri olduğum anlamına gelmez tabi nişanlınız sonradan eşya değişimi için bişey dermi onu bilemedim

Anlattiginiz kadariyla siz markaci biri degilsiniz, beyaz olmasi yerine inox olsun diyorsunuz, adam bir tik ucuz diye beyaz diyor. Yani yillarca bakacaginiz, kullanacaginiz esyalari begenmenjz uc bes bin fazla vermekten daha onemli bence. Ustelik siz de calisiyorsunuz yani aslinda parasini siz calisarak odeyeceksiniz. O yuzden istediginizi alin, diretin bence. Bu giderlere hic katilmayacak ev hanimlari bile istedigini aldiriyor. Biz parasini kendimiz odeyecegimiz esyalari neden sevemeyecekmisiz? Ayrica yeni gelin heyecani diyenlere de katilmiyorum. Biz de esimle bu surecte kavga ettik, herkes yeni gelin telasi sandi. Uzerinden cok zaman gecti simdi ama hala aklimda, hala hakliyim cunku. Birkac bin isin insanin esini kirmasina degmez, bunu cekismeye donusturmesine degmez, ustelik o esyalari siz daha cok kullanacaksiniz ve siz de parasini oduyorsunuz aslinda. Biraz kiymet bilsin.

Back
X