• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık dönemi krizleri

Herkes en güzelini en kalitesini almak ister ama bir bütçeniz de vardır değil mi? O bütçe doğrultusunda en içinize sineni almaya çalışırsınız. Eğer yoksa ikinizde de kaliteli olsun şu marka olsun takıntısı boşa bence. Eşyaları bir de neden ömürlük kullanıyoruz değiştirmeye bahane olsun yav.
Ben 1 sene sonra taşınacağım diye beyaz eşyalarımı hiç yenilemedim taşınırken bozulur diye bozulmadı 🤣 bozulsunlar değiştiririm ne olacakki..
Bir de bence ömürlük kullanım hangi marka olursa olsun artık mümkün değil gibi.
Aslında öyle bir teklifle de geldi şimdilik uygun bir şeyler alalım sonra hepsini yenileriz taşınırken dedi de bilmiyorum annem de biraz şimdi alın alacağınızı sonra böyle olmuyor işler deyince kafam karışıyor.

Nişan döneminde olur böyle şeyler gibi klişelerle kendini kandırma sakın. Ilk evliliğimde nişan döneminde gerçekleri gördüğüm halde uzak mesafe ilişkisi olmamıza ve nişan/düğün stresine bağlamıştım her şeyi ama alakası bile yokmuş. Evlenince de daha beter oldu, 1 yıl bile sürmedi.
Geçen sene eşimle nişanlıydık; bi kere bile aile, eşya, ev vs kavgası stresi olmadı çok şükür. Süreçler maddi manevi yorucu olabiliyor, tonla koşturmaca ve masraf çıkıyor ama yorulmak ayrı, stres gerilim kavga dövüş ayrı. Iyi gözlemle ve evliliği aceleye getirme.

**Daha şimdiden, hele ki eşya için gerilim çıkaran, (parayı gereksiz savuralım demiyorum) cimrilik yapan biriyle ilerisi ne kadar parlak olur, bilemedim.
Bazen dengesiz oluyor bir tamam diyor bir olmaz diyor önce eşyalarımı kullanmayı kabul etti şimdi uygun olmaz diyor aslında makul bir teklifle de geldi uygun şeyler alalım beş sene sonra taşınırken değiştiririz yeni güzellerini alırız dedi ama annem de şimdi yapacağın her şeyi yap sonra zor oluyor diyor kafam karışıyor. Birde görevi gereği kötü bir yerde şu an biraz ona da bağlıyorum ama dediğiniz gibi hep de böyle olursa tabi o ayrı ☹️

Evi tuttunuz mu

Herkes bütçesine göre alıyor. Kimine 350 bin çok, kimine 50 bin bile çok. Ben beğendim mi 350 bini veririm. Kimseye yorum hakkı düşmez. Para benim zevk benim. Borcunu taksitini ben ödeyeceksem 300 de veririm 500 de. Paşa gönlüm bilir.

Evlenirken almak isteyip de almadığın ne varsa yahut yapmak isteyip de yapmadığın ne varsa içine dert oluyor. Ben bunu bilir bunu söylerim. O his içinden gitmiyor. Yeni evlenmişsin evinde en azından koltuk takımın ve beyaz eşyan gönlüne göre olmalı derim. Tain oluruz taşınırken yıpranır dersen o ayrı. Yerleşik düzene geçince alırsın her istediğini.
Aslında annemde sürekli böyle dediği için bende direnmeye geri adım atmamaya çalışıyorum bilmiyorum doğru mu yapıyorum

Tabi sürecin stresi bazen insanı yanlış yönlendirebiliyor anlıyorum ama aklı başında iki yetişkin olarak bence evlilik toluna girmiş bi ilişki bu sorunları aşabilmeli. Siz nişanlınıza göre daha makul ürünler seçmeye niyetlenin ya da fiyatına değecek ürünler araştırın belki o zaman nişanlınızda daha ılımlı davranır. Yalnız burda şöyle bişey var. Biz beyaz eşya almaya gitmeden önce eşimle mobilyalara, beyaz eşyaya harcamak için ne kadar bütçesi var öğrendim öyle gittik. Aynı şekilde gelinlik bakarken ne kadar bütçesi var öğrenip öyle hareket ettim. Yani belki nişanlınız böyle yansıtıyor ama aslen bütçesi buna yetiyor ve gururundan sizin destekleme teklifinizi kabul etmiyor olabilir. Ne güzel ki hayır ben yapılan diyip sorumluluk almak isteyen biri nişanlınız. Evet bunlar stresli süreçler ama tatlı telaşlar olarak devam etmeli. Kimse karışmıyor ki neyi alıp veremiyosunuz yani? Ya da ortak kararla ailelerin fikrini de alın. Siz bilirsiniz.
Şimdi niyetim bunu yapmak bir konuşmayı düşünüyorum aslında bugün fiyat listesini detaylıca çıkardım ona göre konuşalım istiyorum ya da alacaklarımız bölüşelim elimizdeki bütçelere göre

Mutfağınız belli mi? Benim ilk evimde hepsi inoxtu ama yeni evin mutfağın dolapları beyaz mesela. Buraya beyaz aldım buzdolabını vs., daha iyi durdu. Ev belli olmadan da böyle kararlar vermeyin derim.
Hayır daha evimiz belli değil muhtemelen lojman olacak

Çok çok geçmiş olsun öncelikle.
Haklısınız eşyanın bir önemi yok aslında. Ki ikimizde önem vermeyiz ama bu süreç biraz değiştirdi bizi. Kaldı ki tayinciyiz beş sene sonra yine taşınacağız muhtemelen. İstersek sonra yine yenisini alırız ama sanırım yeni gelin modu en iyisi olsun modu açıldı.
Teşekkür ediyorum. Siz yine istediğiniz gibi yapın içinizde kalmasın hiç bir şey. O an şartlar neyi gerektiriyorsa doğrusu o.

Ben şimdiki aklımla konuşuyorum. Kiracı halimle en başında o kadar masrafı boşa yapmışım. Uyguna alsaydım kullanır, canım sıkılınca da istediğim gibi değiştirdim. Evde bir tv ünitesi var, yüksek bir fiyata almıştık. Çoktan modası geçti, eskidi gözüme bata bata evin baş köşesinde oturuyor. Atamıyorum, satmıyorum, kırılıp bozulmadı da çok sinir bozucu. Perdeleri hep uygun fiyatlı aldım, geçtiğimiz evlerde de pencerelere uymadı, birbirine uymadı diye hiç gözünün yaşına bakmadan değiştirdim.

Her şey gönlünüzce olsun❤️

tamamen ucuza mı kaçmak istiyor yoksa abartı "markalara " mı para vermek istemiyor. mesela smeg markasından herkes şikayetçi ama marka diye şekli güzel diye milleet aalıyor hatta bir kadın video çekmiş altına " uyardığın için sağol ama yine de alacam çünkü tipi güzel" benzeri bir şey yazmış. tartışma bu tarz bir şeyse nışanlına hak veriyorum marka yerine kaliteye bakılmalı. ben modalife dan L koltuk aldım 7 yıldır 3 ev gezdirdik hala taş gibi ne leke tutuyor ne renk atıyor abimler vivense den aldı 3. yılları oturunca koltuğun istekeleti kıçına batıyor, tiftiklenme yaptı gibi gibi.
Öyle smeg falan almam ki bekar evimden kullanacağım çoğu mutfak eşyamı ütümü kahve makinemi öyle bir kafadayım aslında. Beyaz eşyalarımı da hatta istedim de başta tamam dedi sonra uygun olmaz dedi ki L koltuğum dediğiniz gibi 2 kere taşındım 5 sene kullandım taş gibi.

Şimdi niyetim bunu yapmak bir konuşmayı düşünüyorum aslında bugün fiyat listesini detaylıca çıkardım ona göre konuşalım istiyorum ya da alacaklarımız bölüşelim elimizdeki bütçelere göre
Böyle şeyler planlama istiyor pata küte dalarsanız koca bi kaosun içine düşmüş buluyorsunuz kendinizi tam da olduğu gibi. Üzülmeyin normalde ilişkiniz güzelse bu krizi çözersiniz. Ama baktınız nişanlınızın davranışları hiç ılımlı değil bi daha düşünün derim yarın bi şey lazım olunca da aynı tavrı görebilirsiniz, bebek eşyası içinde ki en can sıkıcısı bu olur. Gerçekten iyisi olsun diyip en çok özendiğin şeylerden biri bebek odası oluyor baltalayan bi adam çok can sıkıcı olurdu. Şimdiyi çözüm tabi ama davranışlarını da göz ardı etmeyin gözlemleyin derim

Öyle smeg falan almam ki bekar evimden kullanacağım çoğu mutfak eşyamı ütümü kahve makinemi öyle bir kafadayım aslında. Beyaz eşyalarımı da hatta istedim de başta tamam dedi sonra uygun olmaz dedi ki L koltuğum dediğiniz gibi 2 kere taşındım 5 sene kullandım taş gibi.
bu süreçler belki yorucu oluyor inada biniyor ama yarın güleceğiniz konular için birbirinizi üzmeye değmez. kıyasa hiç gerek yok. para pul olmuş bi markete girip çıkıyorsun 1 poşet bin lira evlilik de hiç kolay değil hele tek başınaysanız. evliliğinen güzel aylarını hesap kitap yaparak geçirmektense beyaz buzdolabı kullanın daha mantıklı.

Aslında öyle bir teklifle de geldi şimdilik uygun bir şeyler alalım sonra hepsini yenileriz taşınırken dedi de bilmiyorum annem de biraz şimdi alın alacağınızı sonra böyle olmuyor işler deyince kafam karışıyor.
Canım tabiki en ucuza da kaçmayın ama bütçeniz doğrultusunda hareket etmek de sizi rahatlatır. Aileden yardım gelmiyorsa o borç size kalacak. Taşıyamayacağınız yükün altına girmeyin. Ha içinize sinmeyen bir şeyler de olmasın ama maddi imkanlar ölçütünde harcama yapmanız yine sizin huzurunuza olur bana kalırsa.

Biz de aileleri karıştırmadık. Bazısında benim istedigim oldu bazısında bütçemiz uygun değildi başka alternatifler bakındık. Orta yol bulmaktan başka seçenek yok. Nişanlınızın maddi durumu cok cok iyiyse tabiki biraz daha özgür davranabilirsiniz ama karşılayamayacak durumdaysa zorlamamak da gerekir diye düşünüyorum

Kesinlikle haklısınız hele ki kimseden bisey beklemiyorsunuz beraber alalım diyorsunuz, istediğinizi alırsınız. Bence şu anki evinizdeki eşyalardan sevdiklerinizi de kullanabilirsiniz ya. Ben işe başladığımda evlilik fikri yoktu kafamda herseyin en iyisini almıştım. Evlenirken tv, l koltuk, mutfak masası, çalışma odası, kucuk ev aletlerinden sevdiklerimi hep götürdüm yeni evimize. Yazık değil mi onlar da benim emeğimle ve ailemin desteğiyle alındı niye atayım dedim.
Kesinlikle bende aynıydım ailemin desteğiyle her şeyimi en güzelini aldık beyaz eşya l koltuk küçük ev aletleri zaten çeyizim de tava tencere tabak bol boşuna kavga ediyoruz strese giriyoruz da anlatamıyorum

Bazen dengesiz oluyor bir tamam diyor bir olmaz diyor önce eşyalarımı kullanmayı kabul etti şimdi uygun olmaz diyor aslında makul bir teklifle de geldi uygun şeyler alalım beş sene sonra taşınırken değiştiririz yeni güzellerini alırız dedi ama annem de şimdi yapacağın her şeyi yap sonra zor oluyor diyor kafam karışıyor. Birde görevi gereği kötü bir yerde şu an biraz ona da bağlıyorum ama dediğiniz gibi hep de böyle olursa tabi o ayrı ☹️
aslinda en iyisi ne kadar butce ayirdiysaniz onu "beyaz esya parasi" diye altin yapmak, bekar evi beyaz esyalarini getirmek.
5 sene sonra hepsini spotcuya verirsiniz uc bes, hem tasinirken daha az esya olur rahat edersiniz hem de o altinlarla bozdurur alirsiniz daha iyisini.
bizim yasadigimiz ev 1+1
cocugumuz olup 1 yasina gelip odaya ihtiyac duyana kadar otururuz niyetiyle tuttuk, cogu seyi ikinci el aldik. maksat bizi o doneme kadar 4 sene 5 sene idare etsin.
ucuz oldugu icin hic icimiz yanmiyor, bahce kedilerini aliyoruz eve, salagin biri tirmiklamis mesela koltugu. L koltuk+sandalyeler+puf+masa hepsi dahil 10bine aldığımız icin umrumuzda olmadi, güldük gectik. koltukta misir falan yiyoruz, evin keyfine bakiyoruz. evi tam genc isi dosedik, rengarenk.
tasinirken hic nakliye vs ugrasmayacagiz once ev sahibine satmayi teklif edeceğiz herseyi - esyali kiraci bulur daha ķar eder. o almazsa spotcuya vereceğiz yeni eve yeni esyalar ile gideceğiz, sifirdan duzenleyecegiz. o zaman da zaten (inşallah diyeyim de) coluk cocugumuz olacak nasilsa evin icine s.çar diye ucuza kacacagiz, keyifle mahvetsin evi. sifir stresle yasayip yillar sonra ulke degistirip gittigimiz yerde ev alacagiz. heh iste o ev ömürlük olacak, ona alacagimiz herseyin en kalitelisini alacagiz. hem o zamana kadar dekorasyonda neyi istedigimizi , neyin pratik oldugunu iyice ogrenmis olup guzel bir ev doseriz.
sizin de 2 kere daha tayin olacakmis. coluk cocuk da olacak. doguda evler yayla gibi batiya gecince o esya o eve olacak mi olmayacak mi mesele...
"her seyin en iyisini" simdi yapmak zorunda degilsiniz aslinda.

Kesinlikle bende aynıydım ailemin desteğiyle her şeyimi en güzelini aldık beyaz eşya l koltuk küçük ev aletleri zaten çeyizim de tava tencere tabak bol boşuna kavga ediyoruz strese giriyoruz da anlatamıyorum
Ben de bekar evimden kalan l koltugu oturmanodasına koydum. Taze daha neden atayım neden olmasın ki. Kesinlikle para eşya mevzuları stres yapılacak şeyler değil. Ha hep de ödün verin demiyorum dediğim gibi içinize sinmeyen bir şeyler de olmasın ama düğüdnen sonra yüklü bir borca girmek çok zor oluyor

Yani bilmiyorum buzdolabına 60-70 vermek bana da fazla geldi. Koltuk için de benzer düşünüyorum. Ki ben de bazı şeylerin nispeten iyisini almak isteyen biriyim ama yine de fazla geldi.

Geçenlerde çamaşır makinemiz bozuldu. Benim beğendiklerim ile eşimin baktıkları arasında hem fiyat hem kalite farkı vardı. O daha ucuzuna bakıyordu tabii. Biraz daha araştırdık, ortada buluştuk. Sonuç olarak hem içime sindi hem de bütçemizi zorlamadık. Başta beni durdurmasa ve istediğim olsaydı muhtemelen ödemekte güçlük çekecektik.

Eşim parasını sakınan, harcamaya çekinen biri değildir. İmkanımız olsa en iyisi olsun der ama o bütçemiz sınırlıysa borca girip risk almak istemez, ben ise beğendiysem borç da olsa almak isterim farkımız o. Bence onun yaptığı daha makul tabii.

Ki benim zevklerim çabuk değişir. Daha birkaç ay önce bayıla bayıla aldığım salon halısından sıkıldım mesela. Uygun fiyata almıştım, iyi ki öyle yapmışım. Başka modeller beğendim. Muhtemelen onlardan da sıkılırım bir süre sonra. Ya da kafamda bir dekor vardır, yaparım, sonra bambaşka bir dizayn görürüm bir anda ona çevirmek isterim. E hal böyle olunca pahalı malzemeler almak istemiyorum artık. Eskiden olsa farklı düşünürdüm, şimdi zaten bir süre sonra sıkılıp değiştirmek isteyeceğim şeylere devasa paralar vermek saçma geliyor. Ayrıca kiracı olunca çok taşınmak durumunda kalabiliyorsun. Yeni aldığım buzdolabım da çamaşır makinem de ezilmiş. Her geçerken gördüğümde bir posta küfür sallıyorum nakliyecilere.

Özetle bence ikiniz de inadı bırakın ve güzelce iletişim kurmayı deneyin. İnada binince hem yanlış anlaşılmalar artıyor hem de ortak bir noktada buluşamıyorsunuz. Bir de borca girerek alacakmışsınız eşyaları. Bütçenize göre hareket edin derim. Hevesinizi anlıyorum ama oradan arttıracağınız parayla keyfinizi yerine getirecek bir tatil yapabilirsiniz, birikim olarak değerlendirebilirsiniz. Her şeyden öte ne kadar az borç, o kadar huzurlu bir süreç demek. Maddi olarak sıkışınca gözünüz o çok beğendiğiniz mobilyaları görmeyecek.
Haklısnız o yüzden onu dinlemeye çalışıyorum bende çünkü gerçekten bana göre hesap kitap daha iyi bilir yapar. Borca girmek istememesini de anlıyorum başka bir borcu da var. Benim teklifimi kabul etse beyaz eşyalarımı kullansak çok da bir borca girmeyeceğiz aslında ama var kafasında bir şey bilmiyorum.

Teşekkür ediyorum. Siz yine istediğiniz gibi yapın içinizde kalmasın hiç bir şey. O an şartlar neyi gerektiriyorsa doğrusu o.

Ben şimdiki aklımla konuşuyorum. Kiracı halimle en başında o kadar masrafı boşa yapmışım. Uyguna alsaydım kullanır, canım sıkılınca da istediğim gibi değiştirdim. Evde bir tv ünitesi var, yüksek bir fiyata almıştık. Çoktan modası geçti, eskidi gözüme bata bata evin baş köşesinde oturuyor. Atamıyorum, satmıyorum, kırılıp bozulmadı da çok sinir bozucu. Perdeleri hep uygun fiyatlı aldım, geçtiğimiz evlerde de pencerelere uymadı, birbirine uymadı diye hiç gözünün yaşına bakmadan değiştirdim.

Her şey gönlünüzce olsun❤️
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz iyi dilekleriniz için sizin de her şey gönlünüze göre olsun dilerim 🙏🏻❤️

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Anlaşamıyorsanız ayrılın

Böyle şeyler planlama istiyor pata küte dalarsanız koca bi kaosun içine düşmüş buluyorsunuz kendinizi tam da olduğu gibi. Üzülmeyin normalde ilişkiniz güzelse bu krizi çözersiniz. Ama baktınız nişanlınızın davranışları hiç ılımlı değil bi daha düşünün derim yarın bi şey lazım olunca da aynı tavrı görebilirsiniz, bebek eşyası içinde ki en can sıkıcısı bu olur. Gerçekten iyisi olsun diyip en çok özendiğin şeylerden biri bebek odası oluyor baltalayan bi adam çok can sıkıcı olurdu. Şimdiyi çözüm tabi ama davranışlarını da göz ardı etmeyin gözlemleyin derim
Çok teşekkür ederim. Normalde daha ılımlı aslında ılımlı olmadığında bile 10 dakika sonra ılımlı olur. Şimdi görevi gereği kötü bir yerde o yüzden çok iyi de değil anlayışlı olmaya da çalışıyorum bu süreç yoruyor beni de. Sağ olun yorumunuz için.

bu süreçler belki yorucu oluyor inada biniyor ama yarın güleceğiniz konular için birbirinizi üzmeye değmez. kıyasa hiç gerek yok. para pul olmuş bi markete girip çıkıyorsun 1 poşet bin lira evlilik de hiç kolay değil hele tek başınaysanız. evliliğinen güzel aylarını hesap kitap yaparak geçirmektense beyaz buzdolabı kullanın daha mantıklı.
Doğru diyorsunuz teşekkür ederim tavsiyeniz için ❤️🙏🏻

Back
X