• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık dönemi krizleri

Kesinlikle bende aynıydım ailemin desteğiyle her şeyimi en güzelini aldık beyaz eşya l koltuk küçük ev aletleri zaten çeyizim de tava tencere tabak bol boşuna kavga ediyoruz strese giriyoruz da anlatamıyorum
Bu çevre ne der olayını ben kayınvalidemden yaşamıştım ama hiç takmadım 😄 kimseden bir eşya istemedim bir çöp bile aldırmadım. İlk evimizi yerleştirirken eski evimden gelen eşyaları görünce aaa çok şaşırdım ben olsam kullanmazdım bunları hepsini yeni alırdım dedi. Yani hayatı boyunca para kazanmamış bir insan benim annem de çalışmamış ama para idaresini babam anneme bırakırdı o bilir yani onda o da yok normal bilmemesi dedim. 2 senelik eşya hepsi sıfır alındı zaten yine biz kullandık getirmeyi uygun buldum dedim geçtim.
Diğer yorumları okuyunca biraz hak verdim ama belki bütçesi kısıtlıdır çekiniyordur. Bence kullanabileceğiniz eşyaları kullanın kalanlar için de biraz daha fiyat araştırması yapıp ortak bir bütçe belirleyin o çerçevede karar verirsiniz.

Muhtemelen lojman olacak daha belli değil evimiz yaz ayında belli olacak
ev belli değilken neden esya seciyorsunuz ki?
belki ankastre takimi olan bir ev olacak o mesela siyah olacak beyaz-gri alirsaniz siritacak
ya da belki minik bir lojman ayarlayacaksiniz beğendiğiniz koltuk takimi tüm odayi kaplayacak ya da konsola yer kalmayacak vs
belki yatak olarak daha buyukleri olunca duvara dayanmis olacagi icin 140x200 sececeksiniz... once evi tutun oyle esya bakin bence (benim küçük bir evim var. girmeden esya alsam düdük gibi kalacakti, girdik yavas yavas evin ölçüsüne gore aldik herseyi, ev ferah oldu)

Canım tabiki en ucuza da kaçmayın ama bütçeniz doğrultusunda hareket etmek de sizi rahatlatır. Aileden yardım gelmiyorsa o borç size kalacak. Taşıyamayacağınız yükün altına girmeyin. Ha içinize sinmeyen bir şeyler de olmasın ama maddi imkanlar ölçütünde harcama yapmanız yine sizin huzurunuza olur bana kalırsa.

Biz de aileleri karıştırmadık. Bazısında benim istedigim oldu bazısında bütçemiz uygun değildi başka alternatifler bakındık. Orta yol bulmaktan başka seçenek yok. Nişanlınızın maddi durumu cok cok iyiyse tabiki biraz daha özgür davranabilirsiniz ama karşılayamayacak durumdaysa zorlamamak da gerekir diye düşünüyorum
Çok haklısınız ailemi çok karıştırmak istemediğim için bu konulara anlatmıyorum pek kendim halletmeye çalışıyorum sizlerle paylaşmak çok iyi oldu teşekkür ediyorum ❤️

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Herkesin öyle olmuyor,düğün istemiyorsanız yapmayın herkesin gönlünü edeceksiniz diye para dökmenin mantığı yok,o parayla birikim ya da tatil yaparsınız.Çok pahalı her zaman en kaliteli olmuyor,düğün paket kampanyaları var onlara bakın çok iyi ürünler var.Birbirinizin boğazına basmak yerine orta yolu bulun ama mevzuda hakimiyet söz geçirme yarışı varsa eşyadan daha büyük probleminiz var demektir ..

Muhtemelen lojman olacak daha belli değil evimiz yaz ayında belli olacak
Eve göre eşya al bazı evlerde giyinme dolabı oluyor mesela onun dışında beyaz eşyada boschtan şaşma onları da tr üretimi alma koltukta gayet fark ediyor ben nişanlandığımda sevgilimle aynı evde yaşıyordum evi kafama göre düzdüm eşya almadık sadece çamaşır makinesi ve tv aldık ikisi de samsung İĞRENÇ bi beyaz eşyaydı ben yeni eve geçince bazı monilyalarımı yaptırdım bazılarını aldım çoğu mobilyam enza ve çok memnunum annem yakın zamanda tüm eşyalarını yeniledi o istikbal bellona aldı ama beğenmedim ben koltuk deforma oldu mesela 4 yılda bu evde aldığımız 3. Yatak benim de yüzüm yataktan gülmedi ben yakın zamanda 2. Buzdolabını aldım beko 65 bin keşke bosch alsaydım. Annemin tüm beyaz eşyaları beko ve daha 1 sene olmadı bulaşık makinesi küflendi. Ablam da inegölde yaptırdı koltukları göçtü. Eve göre az eşya al

Çok teşekkür ederim. Normalde daha ılımlı aslında ılımlı olmadığında bile 10 dakika sonra ılımlı olur. Şimdi görevi gereği kötü bir yerde o yüzden çok iyi de değil anlayışlı olmaya da çalışıyorum bu süreç yoruyor beni de. Sağ olun yorumunuz için
İşte siz tanırsınız az çok. Benim eşim benzer bi tavır sergilemedi, o yüzden net şunu yap diyemiyorum ben uyguladığımız yöntemi anlattım. Sadece bu konudaki tavrını iyi gözlemleyin derim hele siz inadı bırakıp bi adım atınca o ne yapacak onu iyi gözlemleyin.

aslinda en iyisi ne kadar butce ayirdiysaniz onu "beyaz esya parasi" diye altin yapmak, bekar evi beyaz esyalarini getirmek.
5 sene sonra hepsini spotcuya verirsiniz uc bes, hem tasinirken daha az esya olur rahat edersiniz hem de o altinlarla bozdurur alirsiniz daha iyisini.
bizim yasadigimiz ev 1+1
cocugumuz olup 1 yasina gelip odaya ihtiyac duyana kadar otururuz niyetiyle tuttuk, cogu seyi ikinci el aldik. maksat bizi o doneme kadar 4 sene 5 sene idare etsin.
ucuz oldugu icin hic icimiz yanmiyor, bahce kedilerini aliyoruz eve, salagin biri tirmiklamis mesela koltugu. L koltuk+sandalyeler+puf+masa hepsi dahil 10bine aldığımız icin umrumuzda olmadi, güldük gectik. koltukta misir falan yiyoruz, evin keyfine bakiyoruz. evi tam genc isi dosedik, rengarenk.
tasinirken hic nakliye vs ugrasmayacagiz once ev sahibine satmayi teklif edeceğiz herseyi - esyali kiraci bulur daha ķar eder. o almazsa spotcuya vereceğiz yeni eve yeni esyalar ile gideceğiz, sifirdan duzenleyecegiz. o zaman da zaten (inşallah diyeyim de) coluk cocugumuz olacak nasilsa evin icine s.çar diye ucuza kacacagiz, keyifle mahvetsin evi. sifir stresle yasayip yillar sonra ulke degistirip gittigimiz yerde ev alacagiz. heh iste o ev ömürlük olacak, ona alacagimiz herseyin en kalitelisini alacagiz. hem o zamana kadar dekorasyonda neyi istedigimizi , neyin pratik oldugunu iyice ogrenmis olup guzel bir ev doseriz.
sizin de 2 kere daha tayin olacakmis. coluk cocuk da olacak. doguda evler yayla gibi batiya gecince o esya o eve olacak mi olmayacak mi mesele...
"her seyin en iyisini" simdi yapmak zorunda degilsiniz aslinda.
Bana o teklifle geldi aslında uyguna alalım her şeyi beş sene sonra değiştiririz çok kalitelisine gerek yok diye. Bende ona benim beyaz eşyalarımı kullanalım o zaman dedim diğerlerini de orta yollu alırız dedim ama hem benim beyaz eşyalarımı kullanmak uygun olmazmış ki fikri sonradan değişti başta tamam diyordu hemde 50-70 bin bandında beğendiğim koltuk çok pahalı diyor ama artık her şey çok pahalı

Bu çevre ne der olayını ben kayınvalidemden yaşamıştım ama hiç takmadım 😄 kimseden bir eşya istemedim bir çöp bile aldırmadım. İlk evimizi yerleştirirken eski evimden gelen eşyaları görünce aaa çok şaşırdım ben olsam kullanmazdım bunları hepsini yeni alırdım dedi. Yani hayatı boyunca para kazanmamış bir insan benim annem de çalışmamış ama para idaresini babam anneme bırakırdı o bilir yani onda o da yok normal bilmemesi dedim. 2 senelik eşya hepsi sıfır alındı zaten yine biz kullandık getirmeyi uygun buldum dedim geçtim.
Diğer yorumları okuyunca biraz hak verdim ama belki bütçesi kısıtlıdır çekiniyordur. Bence kullanabileceğiniz eşyaları kullanın kalanlar için de biraz daha fiyat araştırması yapıp ortak bir bütçe belirleyin o çerçevede karar verirsiniz.
Başta nişanlımda tamam diyordu acaba diyorum o da şimdi çevre ne der diye mi düşünüyor. Dün tartıştığımız için sormadım ama bugün soracağım neden uygun olmaz diye düşündüğünü çünkü kime ne.

sizin bekar evinizin eşyaları var, ve onlar depoda duruyor
daha nerede oturacağınız da belli değil

e siz neye göre eşya alıyorsunuz ki?
Eşya almıyoruz yavaştan eşya bakalım bütçe çıkaralım karar verelim dedik ve sürekli yanımda değil izne gelecek yakında gelmişken bir dolaşıp fikir edinelim dedik

Mesela eski evimde 1+1 bu çekmeceyi tv ünitesi yapmıştık yatak odasında ve arada gömme dolap vardı dolap boşunaydı balkona ucuz dolap almıştım mutfakta yer yoktu bunun 5li olanını koymuştum şuan o çekmeceyi oğlumun odasında kullanıyorum 6lı olanı da misafir odasında

Eklentiler

• 1000001106.webp
    1000001106.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 16
Başta nişanlımda tamam diyordu acaba diyorum o da şimdi çevre ne der diye mi düşünüyor. Dün tartıştığımız için sormadım ama bugün soracağım neden uygun olmaz diye düşündüğünü çünkü kime ne.
Aynen öyle kime ne. İşte bu yüzden imkanı olanlar eşyasını, evini kendi halletmeli. İkiniz alıyorsunuz ikiniz yaşayacaksınız kimseyi ilgilendirmez.

Eve göre eşya al bazı evlerde giyinme dolabı oluyor mesela onun dışında beyaz eşyada boschtan şaşma onları da tr üretimi alma koltukta gayet fark ediyor ben nişanlandığımda sevgilimle aynı evde yaşıyordum evi kafama göre düzdüm eşya almadık sadece çamaşır makinesi ve tv aldık ikisi de samsung İĞRENÇ bi beyaz eşyaydı ben yeni eve geçince bazı monilyalarımı yaptırdım bazılarını aldım çoğu mobilyam enza ve çok memnunum annem yakın zamanda tüm eşyalarını yeniledi o istikbal bellona aldı ama beğenmedim ben koltuk deforma oldu mesela 4 yılda bu evde aldığımız 3. Yatak benim de yüzüm yataktan gülmedi ben yakın zamanda 2. Buzdolabını aldım beko 65 bin keşke bosch alsaydım. Annemin tüm beyaz eşyaları beko ve daha 1 sene olmadı bulaşık makinesi küflendi. Ablam da inegölde yaptırdı koltukları göçtü. Eve göre az eşya al
Şimdilik almayacağız sadece dolaşıp fikir edineceğiz izne gelecek çünkü az zamanımız da kaldı. Beyaz eşya kesinlikle şans ben Arçelik aldım 5 sene kullandım fırın bulaşık çamaşır buzdolabı hepsi taş gibiydi yine onları kullanma taraftarıyım ama ikna edemiyorum. Koltuğumda hatta bekar evimdeki enzaydı hala gayet kullanışlı. Ama dediğiniz gibi ev belli olmadan almayacağız

Şimdilik almayacağız sadece dolaşıp fikir edineceğiz izne gelecek çünkü az zamanımız da kaldı. Beyaz eşya kesinlikle şans ben Arçelik aldım 5 sene kullandım fırın bulaşık çamaşır buzdolabı hepsi taş gibiydi yine onları kullanma taraftarıyım ama ikna edemiyorum. Koltuğumda hatta bekar evimdeki enzaydı hala gayet kullanışlı. Ama dediğiniz gibi ev belli olmadan almayacağız
O hangi marka istiyor??

ev belli değilken neden esya seciyorsunuz ki?
belki ankastre takimi olan bir ev olacak o mesela siyah olacak beyaz-gri alirsaniz siritacak
ya da belki minik bir lojman ayarlayacaksiniz beğendiğiniz koltuk takimi tüm odayi kaplayacak ya da konsola yer kalmayacak vs
belki yatak olarak daha buyukleri olunca duvara dayanmis olacagi icin 140x200 sececeksiniz... once evi tutun oyle esya bakin bence (benim küçük bir evim var. girmeden esya alsam düdük gibi kalacakti, girdik yavas yavas evin ölçüsüne gore aldik herseyi, ev ferah oldu)
Dolaşıp biraz fikir edinmek istedik aslında kendisi görevde farklı bir yerde çalışıyor izne gelecek hem vaktimiz azaldı hemde hiç bu işleri konuşmadık fikir edinelim dedik ilk günden birbirimize girdik

Zaten beni yoran da bu hep böyle mücadele halinde mi olacağım diyorum yoksa nişanlılık dönemi mi böyle geçiyor herkesin mi böyle haksızlık mı ediyorum diyorum

Sorun, ortak noktada buluşamamanız. Bana kalırsa da telefona o parayı vermek aşırı anlamsız. Herkesin fikri farklı olabilir çok normal. Biraz sizin dediğiniz olacak, biraz onun. Atıyorum koltukta sizin istediğiniz olur, buzdolabı hadi onun seçtiği gibi bir şey olsun dersiniz.

Para benim karar benim kafası sağlıklı değil. Arkadaşın yazdığı gibi ilerde sizin yapacağınız birçok harcama belki ona lüzumsuz gelecek. Sürekli savaş halinde mi olacaksınız? Çok çok yorucu gerçekten.
Çocuğunuz olur doğumu, hastanesi, okulu; sizin kişisel bakıma ayıracağınız para, ne bileyim gideceğiniz tatiller
Bu büyük masraf kalemleri hep sıkıntılı geçer bu kafa ile.

Tayin olayını da düşünmeyin. Anladığım kadarıyla sık tayin olacaksınız. Bizim de sürekli ya eşimin tayin zamanı geliyor ya ben bi eğitime başlıyorum sürekli tayin oluyoruz evlendiğimden beri 6 senede 4. Kurumuma başladım 😂 mobilyalar enza beyaz eşyalar samsung arcelik karışık. 3 taşınma gördü hiç bisey olmadı eşyalara.

Bende aynen böyle diyorum ortak böler alırız ama hem kendi ödemek istiyor ama eşyaya fazla para vermek saçma geliyor diyorum ortak verelim benimde istediğim olsun senin parana yazık değil mi 80 binlik buzdolabı yerine 40 olanı alalım aynı işi görecek diyor kafası bu konularda o kadar değişik çalışıyor ki yoruldum cebelleşmekten
Baktığınız eşyalar markalar vs nedir bilemiyorum fakat nişanlınız genel olarak cimri bir insan değilse oturup konuşun.
Günümüzde bence de parayı tasarruflu harcamak gerekiyor.
İlla iki katı para vermek gerekmiyor güzel eşyalar için.
Tamam 40 binlik buzdolabı olmasın ama 80 binlik olmasına da gerek var mı ?
Farklı alternatiflere de bakılabilir bence.
Oturup orta yollar bulunabilir yeter ki iletişim kurmaktan vazgeçmeyin

Doğru aslında haklısınız bende biraz yeni gelin moduna girdim en güzelini en iyisini alalım diye. Oysa başta öyle değildim süreç etkiliyor insanı sanırım. Artık kendimi kıyas noktasına getirdim bak başka kadınlar her istediğini aldırıyor en iyisini yaptırıyor diye oysa ihtiyacım yok kendi param da var ve dediğiniz gibi eşya bu sıkılabiliriz.
Bu moddan çıkmanız inanın sizin ve ilişkinizin lehine olur.
Tamam kötü ve adi şeyler almayın ama her şeye de büyük paralar saçmaya gerek yok.
Güzel bir araştırmayla bütçe dostu ürünler de alınabilir gayet.
Ama elbette çok istediğiniz bazı şeyler vardır onlardan taviz vermezsiniz konuşup.

Dolaşıp biraz fikir edinmek istedik aslında kendisi görevde farklı bir yerde çalışıyor izne gelecek hem vaktimiz azaldı hemde hiç bu işleri konuşmadık fikir edinelim dedik ilk günden birbirimize girdik
benim esim de uzak mesafedeydi, o gelince yavas yavas dizdik, ilk bir ay masa bile yoktu. tam o donemler yakin bir arkadasim nisanlandi, esya secmeye basladilar. kiz yeni moda beyaz ve ahsap sakin bir ev istiyormus. esiyse suna benzer mobilyalara heves ediyormus heryeri ledli ledli🫤
1000127245.webp

epey kavgalar yasadilar en sonunda kizin istegini kabul etti, anlastilar.
onun nisanlisinin begendigi esyalari gorunce ben de korktum, boyle seyler yasamamak icin sevgilime dedim ki "pinterestte ev dekorasyonu gez, hosuna giden evleri kaydet. ben de kaydedeyim, birbirimize albumleri gönderelim ki birbirimizin zevkini bilelim . ona göre bir orta yol bulalim"
çünkü eşim herseye tamam diyen bir insan. sirf ben istedim diye sevmedigi bir evde oturmasin. sonra baktik zevkimiz benzermis o da bol yesillikli, pastel tonlu evleri seviyormus oyle gittik. ben mesela pencere yanina berjer koltuk cok istemistim. kişin salep icer yazin limonata icer sohbet ederiz diye. hatta ablamin hobi odasina alip 8 senedir oda cocuk odasina döndüğü icin kullanmadigi berjeri vardi, teklif etmisti. kaplatip kullanmak istemistim. ama esim asla istemedi 'ev cok küçük berjer odayi küçültür, L koltuk olsun suraya kitaplik olsun" diye. ben israrci olunca ölçülerini istedi bana gosterdi "bak buraya berjer gelse şu kadar yer kaplar, surasi ölü alan olur, bu ev cok koltugu kaldirmaz" diye. sonra mantıklı geldi - onun dedigi oldu.
ya da cok küçük bir dolap secti. ben de o dolaba sigacagima inanmadım. soyle soyleyeyim dolabin küçüklüğünü, tahta askilari dolaba büyük geldi hepsini plastikle degistirdik😅 ama yine cize cize beni ikna etti "bak dolap büyürse yatakla dolap arasinda alan küçülecek, oda minik kalacak. baska depolama alanlari yapariz" diye, ikna oldum. simdi yazlıkları hurcladik, az giyinenleri - elbiseleri bazanin altina koyduk, hep giyilenler dolapta. ozel biryere gideceksek bazayi acip seciyorum. zahmetli ama sonradan bana da mantikli geldi cidden oda ferah oldu.
yani bir onun dedigi, bir benim dedigim, bir o ikna olarak, bir ben ikna olarak bir sekilde hallettik.
siz de kavgayi kesin, inadi bitirin elinize kagit kalem alip guzelce konusun.
bunu para olarak da düşünme aslinda. uzlasmayi becerebiliyor musunuz diye bak. para dediğin gelir gjder, esyanin yenisi alinir ama uzlasmak cok cok cok onemli.
bjr de herkes hep "nisanlilikta olan sorun evlenince dağ olur" derdi. cidden oyle oluyor. esime bayılıyorum ama şu nisan surecine girince bir ozelligi bana batmaya başladı. ama sevgilisin, pitir pitirsin, evini kuruyorsun, gelecek planliyorsun falan cok gundemimde degildi. ne zaman ayni eve girdik , o ozelligi devam etti bana cok fena batmaya basladi , su an birikim asamasindayim tam dolmadim - cok fena patlayacagim uygun bir anda:)
sen de simdi bile gicik oluyorsun, dolmaya basladin. evleninde o bir bin olur

Back
X