Dolaşıp biraz fikir edinmek istedik aslında kendisi görevde farklı bir yerde çalışıyor izne gelecek hem vaktimiz azaldı hemde hiç bu işleri konuşmadık fikir edinelim dedik ilk günden birbirimize girdik
benim esim de uzak mesafedeydi, o gelince yavas yavas dizdik, ilk bir ay masa bile yoktu. tam o donemler yakin bir arkadasim nisanlandi, esya secmeye basladilar. kiz yeni moda beyaz ve ahsap sakin bir ev istiyormus. esiyse suna benzer mobilyalara heves ediyormus heryeri ledli ledli

epey kavgalar yasadilar en sonunda kizin istegini kabul etti, anlastilar.
onun nisanlisinin begendigi esyalari gorunce ben de korktum, boyle seyler yasamamak icin sevgilime dedim ki "pinterestte ev dekorasyonu gez, hosuna giden evleri kaydet. ben de kaydedeyim, birbirimize albumleri gönderelim ki birbirimizin zevkini bilelim . ona göre bir orta yol bulalim"
çünkü eşim herseye tamam diyen bir insan. sirf ben istedim diye sevmedigi bir evde oturmasin. sonra baktik zevkimiz benzermis o da bol yesillikli, pastel tonlu evleri seviyormus oyle gittik. ben mesela pencere yanina berjer koltuk cok istemistim. kişin salep icer yazin limonata icer sohbet ederiz diye. hatta ablamin hobi odasina alip 8 senedir oda cocuk odasina döndüğü icin kullanmadigi berjeri vardi, teklif etmisti. kaplatip kullanmak istemistim. ama esim asla istemedi 'ev cok küçük berjer odayi küçültür, L koltuk olsun suraya kitaplik olsun" diye. ben israrci olunca ölçülerini istedi bana gosterdi "bak buraya berjer gelse şu kadar yer kaplar, surasi ölü alan olur, bu ev cok koltugu kaldirmaz" diye. sonra mantıklı geldi - onun dedigi oldu.
ya da cok küçük bir dolap secti. ben de o dolaba sigacagima inanmadım. soyle soyleyeyim dolabin küçüklüğünü, tahta askilari dolaba büyük geldi hepsini plastikle degistirdik

ama yine cize cize beni ikna etti "bak dolap büyürse yatakla dolap arasinda alan küçülecek, oda minik kalacak. baska depolama alanlari yapariz" diye, ikna oldum. simdi yazlıkları hurcladik, az giyinenleri - elbiseleri bazanin altina koyduk, hep giyilenler dolapta. ozel biryere gideceksek bazayi acip seciyorum. zahmetli ama sonradan bana da mantikli geldi cidden oda ferah oldu.
yani bir onun dedigi, bir benim dedigim, bir o ikna olarak, bir ben ikna olarak bir sekilde hallettik.
siz de kavgayi kesin, inadi bitirin elinize kagit kalem alip guzelce konusun.
bunu para olarak da düşünme aslinda. uzlasmayi becerebiliyor musunuz diye bak. para dediğin gelir gjder, esyanin yenisi alinir ama uzlasmak cok cok cok onemli.
bjr de herkes hep "nisanlilikta olan sorun evlenince dağ olur" derdi. cidden oyle oluyor. esime bayılıyorum ama şu nisan surecine girince bir ozelligi bana batmaya başladı. ama sevgilisin, pitir pitirsin, evini kuruyorsun, gelecek planliyorsun falan cok gundemimde degildi. ne zaman ayni eve girdik , o ozelligi devam etti bana cok fena batmaya basladi , su an birikim asamasindayim tam dolmadim - cok fena patlayacagim uygun bir anda:)
sen de simdi bile gicik oluyorsun, dolmaya basladin. evleninde o bir bin olur