• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlılık dönemi sorunlarr ve belki kapıda olan bir ayrılık=((

pilim_bitti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
19
0
36
Ankara
merhaba arkadaşlar. belki en mutlu olmamız gereken dönemde hep sorunlar yaşıyoruz:(( nikahtan konu açıldı ailesi toplu nikaha kayıt yaptıralım gelinliği, damatlığı veriyorlar demiş. maddi durumları buna el vermeyecek olsa neyse dicem ama yapabilcek durumdalar. çıldırdım resmen ben istemediğimi söyledim tepkimi koydum biraz da ağır konuştum tabi
nikahım olcak ben evet bile diyemicem temsili birisi evet diyecek o kadar kalabalıkta kaynayıp gidicem... gerçekten maddi durumları o kadar kötü olsa belki der düşünebilirdim ama onların derdi nikahı,gelinliği ve damatlığı bedavaya getirmek. bunu ailem de duydu baya kızdılar. babam nikah işlemlerini yaptıracak paranız yoksa biz verelim ben sana dul kadın vermiyorum, arkasında çocuğu yok, gerçekten maddi durumun kötü olsa anlıcam, benim tek kızım var sırtıma yük değil kimde görülmüş masraftan kaçmak için toplu nikah yapıldığı falan dedi onlarda pişkin pişkin cevaplar verdiler baya tartıştılar. ben nikahımla ilgili ne hayaller kuruyordum en özel günlerimden biri olcaktı söz de .şimdi nasıl toparlanıcak bu durum diye düşünüyorum. öncesinde de sorun yaşamıştık birsürü. babam direkt bişey demiyor ama ayrılmamı istediğini ima ediyor. kafayı yicem ya çok bunaldım :((

insan böyle bişeyi sana demeyi ailene teklif etmeye utanır ya nişanlın ne diyor bu duruma?

yok artık

yaşlarınız kaç merak ettim

nişianlının tepkisi ne oldu

nişanlın çalışıyorsa o ödesin olmadı düğünü erteleyin

söz de istemediğini söylüyor. gerçekten istemiyor olsaydı bu konuyu bana duyurmadan ailesine tepkisini koyardı:((

aynen böyle birşeyin konusunu bile yaptırmazdı

hiç nişanlınla konuşmadın mı bu konuları

düğün nerede olcak ne zaman evlenicez bu borçlar ne olacak diye

Erkek tarafı bunu teklif etse 1 dk düşünmem....

hala olabıleceğini düşünmek bana çok garip geldi...

hamıle kalınca da evde doğur masraf olmasın der bunlar...

merhaba arkadaşlar. belki en mutlu olmamız gereken dönemde hep sorunlar yaşıyoruz:(( nikahtan konu açıldı ailesi toplu nikaha kayıt yaptıralım gelinliği, damatlığı veriyorlar demiş. maddi durumları buna el vermeyecek olsa neyse dicem ama yapabilcek durumdalar. çıldırdım resmen ben istemediğimi söyledim tepkimi koydum biraz da ağır konuştum tabi
nikahım olcak ben evet bile diyemicem temsili birisi evet diyecek o kadar kalabalıkta kaynayıp gidicem... gerçekten maddi durumları o kadar kötü olsa belki der düşünebilirdim ama onların derdi nikahı,gelinliği ve damatlığı bedavaya getirmek. bunu ailem de duydu baya kızdılar. babam nikah işlemlerini yaptıracak paranız yoksa biz verelim ben sana dul kadın vermiyorum, arkasında çocuğu yok, gerçekten maddi durumun kötü olsa anlıcam, benim tek kızım var sırtıma yük değil kimde görülmüş masraftan kaçmak için toplu nikah yapıldığı falan dedi onlarda pişkin pişkin cevaplar verdiler baya tartıştılar. ben nikahımla ilgili ne hayaller kuruyordum en özel günlerimden biri olcaktı söz de .şimdi nasıl toparlanıcak bu durum diye düşünüyorum. öncesinde de sorun yaşamıştık birsürü. babam direkt bişey demiyor ama ayrılmamı istediğini ima ediyor. kafayı yicem ya çok bunaldım :((

durumuna uzuldum gercekten zaten bu hazırlık donemı var ya ınsanı mahvedıyor. annem benı arar sıkıstırırdı nıye aramıyorlar sormuyorlar sunu soylemı yapacagız demıyorlar derdı. ben nısanlıma derdım son zamanlarda ararlar merak etme derdı ya da annenlerın cok ıyı bıldıklerını dusunuyorlar onlara bırakıyor bızımkıler derdı. aılen arasın anlatsın adetlerınızı derdı ben de derdım bızım aramamız olmaz senın annen arayıp soracak dıye. aılelerımız farklı sehırlerde. bız nısanlımla farklı. cok zor oluyor ya sureklı gergınlık cıkacak bırsey cıkıyor kucuk ya da buyuk. bızım de dugun salonu ıcın cıkmıstı. nısanlımın bır akrabasında yıllardır duran alacagı vardı onu ıste dıyorum zamanı var salonun dıyor. gec kalacagız dıyorum annem skıstırıyor benı sureklı. en son annesını aradım dedım kı benım aılem salonsuz dugun yapmaz hıcbırseye karısmadılar ıstemedıler orf adetlerı en aza ındırdıler hep kolaylık tanıdılar ama dugun salonunu beceremeyecekse dedım ( esımden ) cok buyuk sorun cıkar belkı dugun kalır ortada dedım. hemen kaynanam aramıs akrabayı. oglum cekınıyor ıstemıyor ama cocuk dugun yapacak sen de dusunmuyrosun hıc demıs. hemen adam gıttı o para ıle salonu tuttu. bıraz bastır hem nısanlına hem aılesıne. bak zor bılıyorum ama kalacaksa kalsın ortada aılenın de sneın de br gururun var. nısanlın cok onemlı bu konuda. bak alacagını alıp salonu tuttamadı dıye ben cok kavga etmıstım kırılmıstım. bız de zaten salon olmuyor evden cıkıyor falan demıstı ıyıce cınlenmıstım bızde de otel dugunlerı bıle oldu ama ben azından salon olsun dıyorum demıstım falan. babam cok haklı adam. nısanlınla konus ve coz bu durumu. sız ıkınız yumusatırsınız ama nısanlın da kılıbıksa ısın zor ve ıyıce dusun derım

Pardon ama bir nikah masrafını ödeyemeyen aile size nasıl düğün yapar?? Ve aynı şekilde nikah masrafını ödeyemeyen eş adayı evin ihtiyaçlarını nasıl karşılar ??

Ben ayrılmayı düşünürdüm bu durumda yerinizde olsaydım.
Ailenin teklifine diyecek birşey zaten yok ta, nişanlınızın tepki vermeyip bu konuyu kapatmaması ve size kadar ulaşması çok büyük bir sorun.
Öyle bir adamla evliliği bir kez daha gözden geçirin ya da ilerde yaşayacağınız bu tür sorunlara hazırlıklı olun.

Bence hiç düşünmeyin,babanız haklı derim.

Gelinliği-damatlığı bedava getirmek adına hem de durumları müsaitken bunu yapan aileden hayır gelmez arkadaşım.

Daha evlenmeden,taze gelin adayına bu yapılıyorsa ilerde olacaklardan şüpheliyim ben,iyi düşünün lütfen.

nışanlın sankı ıkı tarafıda ıdare etmeye çalışıyor gıbıme geldı, ıkılı oynuyor
keşke aılesının yanında ben toplu nıkah ıstemıyorum, ben karşılarım masrafları felan deseydı

en azından babanın ıçı rahat olurdu, şımdı damat adayını ıstememesı normal dıye düşünüyorum

sen çalışmıyor musun? madem nışanlın çalışıyor, kendı ödesın masrafları
toplu nıkah olur mu hıç ya :50:

nışanlın sankı ıkı tarafıda ıdare etmeye çalışıyor gıbıme geldı, ıkılı oynuyor
keşke aılesının yanında ben toplu nıkah ıstemıyorum, ben karşılarım masrafları felan deseydı

en azından babanın ıçı rahat olurdu, şımdı damat adayını ıstememesı normal dıye düşünüyorum

sen çalışmıyor musun? madem nışanlın çalışıyor, kendı ödesın masrafları
toplu nıkah olur mu hıç ya :50:

Bence de insan ikilime düşüyor...Konu sahibinin babası sinirlendiği için bende istemiyorum demiş gibi olmuş... Hiç güven verici değil... En başta ailesini konuşturtmadan ben istemiyorum diyerek konuyu kapattırmalıydı...

Şunu söyleyebilirimki biraz ağır olabilir ama adam gibi adam bu lafı anasına babasına söyletdirmez bu ne kadar çirkin bir cümle ya siz yetimmisiniz toplu nikah yapcanız üstelik durumlarıda varken ? Baban ne güzel demiş tabiki dul vermiyor , kaldıki şimdi dullar bile 2. 3. evliliğini yapanların herşeyi genç kız gibi hazırlanıyor , bu ne acizliktir ya yok yok demekten yok olucak böyle insanlar sinir oluyorum valla , seviyosada adam gibi çalışsn yapsn nkahını mı dügününümü neyi yapcaksa karısı üzmesn laf getirtmesin adamlığına , valla böyle konular görmekten bn üzülüyorum yani artık bu ne bu kadar ya gelinlik damatlık bedava veriyolarmış mış mış oldu olacak sığınma evlerinde oturtsun oğluyla gelinini haYret bişey

YUH artık diyorum yaaa...Kıyamam sana maddi durumları kötü olsa kabul edicem diyosun senin gibi gelini bulsun başlarında taşısınlar.. Kusura bakmasınlar yuva kurmak öyle kolay değil atacaklar ellerini ceplerine yapacaklar..Sende mantıklı bir kızsın tabiki zora koşmadan istersin bişeyleri ama bu ve bu tarz durumları sakın kabul etme koy tepkini. Nişanlılıkta elbette ki sorunlar çıkıyor hepimiz yaşıyoruz ama hemen ayrılığı düşünme sadece nişanlını izle oda seni tüketiyorsa tekar gözden geçir derim...

Back
X