• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlılık dönemi sorunlarr ve belki kapıda olan bir ayrılık=((

O kadar masraftan kaçanı cimrilik yapanı duydum da toplu nikahı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi ne kurnazlar var yahu şu hayatta. Kesin tavrınızı koyun ayrıca nişanlınız size böyle bir şeyi söyleme cüretini nerden buluyor bu da ilginç demek ki bir ağzınızı yoklayayım dedi eğer evet deseydiniz onun da işine gelecekti. Yoksa bu fikir ona baştan beri absürd gelseydi size böyle bir şeyi söylemeyi lüzum görmezdi gibime geliyor.

Konun ozunde hakli bile olsaniz babanizin soyledigi laflari burada laf diye soylemeniz ne kadar bi kendini bilmezliktir ya ?
Ben dul arkasindada cocugu olan biriyim ne kadar ayip insan bir durur dusunur
yazarken
bilginiz olsun 2.5 ay sonra dugunumuz var yaniii ..

Dugun olacaksa bu ekstra nikahsa ne ala
ama bu evlenme bicimi ise evet olasiligi yok
gelinlik onemli
nisanlinizin tavrida
baskada diyecek bisey bulamadim

Arkadaşın dediğini benim babam başkasının babası der. Bu sürekli söylenen birşey daha öncede duymuşsunuzdur. Öteden beri söylenen duyduğunuz birşey için arkadaşa kendini bilmezlik demeniz absürt. Zaten konu sahibinin sorunu var dediği kelimeleri dolaylı yönden kime dokunur diye düşünememesi normal.

Konu sahibi bencede yukarıdaki yorumlarda denildiği gibi evliliği birdaha düşünmelisin. Bir gelinliin damatlığın hesabını yapan aile ve buna şiddetle karşı çıkmayan bir eşle hayat paylaşman zor olacaktır.

benzer sorunları ben de yaşıyorum ve 3 gün sonra düğünüm var . 6 ay önce nişan yaptık , o günden bu güne durup durup sorun çıkardılar. önce nişandan sonra bir araya geldiğimizde düğün konusunu açtı nişanlım ve ailesi bizi bu konuyla niye muhattap bırakıyorsunuz dediler. bizim durumumuz müsait değil dediler. ya 30 kişilik bir yemek yapalım ya da bir sene sonra düğün yapalım dediler. ve o ana kadar düğünü yapmayı düşündüğümüz yer hakkında da bir şey dememişlerdi. o düşündüğümüz yer ise sırf onların maddi durumunu düşünerek seçtiğimiz bir yerdi . ama onlar orası asla olmaz dediler. şok olduk hep beraber. babam düğünsüz ben kızımı vermem dedi. sonra gittiler ,nişanlımın ısrarı üzerine tamam yapıcaz düğün diye haber verdiler.
arada bir sürü olay oldu. ..eşyalar alındı. gelinlik damatlık alındı. .davetiyeleri ben gittim kendim bastırdım ..düğüne kaldı üç hafta , bunlar dedi ki biz izmirde değil aydında yapcaz düğünü..neyse o konu yatıştı , dediler gelin kendi bulsun kuaförünü damat vericek parasını ..(ki biz bütün eşyaları herşeyi nişanlımla maaşlarımızdan artırıp artırıp aldık .onlar sadece gelinliği aldı ki ondan da şüpheliyim) sonra o konu da kavga dövüş vs geçti ...düğüne bir hafta kala dediler düğün yeri başka bir yer olsun...daha pahalı bir yeri söylediler ( ki düğün parası da nişanlımla bizim çektiğimiz krediden karşılandı) takılarla öderiz krediyi diye düşündük..
nişanlımla tartışa tartışa bir hal olduk.eridik bittik.şimdi o da ben de heyecanlı mıyız değil miyiz bilemiyoruz.
kısacası eğer senin yaşında olsaydım kendime bir şans daha verirdim belki. ayrılabilirdim. ama 30 yaşında biri olarak ve artık herşeyden endişe ediyorum. ayrılmaktan da ayrılmamaktan da ..nişanlılığını biraz uzat derim ben .. ama kimseye düşmez aslında yorum yapmak. burda kimse senin yaşadığın olayları ayrıntıları bilmiyor ve ayrıntılar gerçekten çok önemli..allah yardımcımız olsun , ne diyeyim...:43:

yorumları okumadım sadece bi kaç bişey yazacağım

ailesi belli ki bişey yapmak istemiyor,yapmak zorunda da değil

o halde evleneceğiniz insan para biriktirsin ve kendi imkanlarınızın elverdiğince düğün yapın

eskiden kaynana gelini evine alırmış ve buna "gelin almak" denirmiş

ama artık öyle bişey yok.Erkek aileleri söz masrafı mı yapsın nişan bohçası masrafı mı düğün yeri gelinlik takı ev eşyası vıdısı bıdısı ıvırı zıvırı..valla çok zengin olmak lazım bunları yapmak için

e bi de şu var neden sadece onlar yapacak?

hep bu ülkede kadınların ezildiğini söylemişimdir ama bu konuda erkek tarafı çok eziliyor

sizin için söylemiyorum ama bazı kız aileleri var ki şu kadar altın olacak şu ayarda olacak?

yuh be kardeşim! Şirket mi kuracaksın kız mı evlendireceksin?

peki neden erkeklere takı takılmaz onların suçu ne?

gidip kaynananıza bir yardımınız dokunacak mı?Hayır.Adı kaynana bir kere.Ne yapsa yaranamaz.

İki gün sonra tüm gelinler kendi ana babası ve kocasından oluşan bir hayat hayal ediyorlar

Ama erkek ailesi okkalı bir düğün yapsın 8-10 tane bilezik taksın

Arçelikten beyaz eşyalar alsın Bellonadan koltuklar alsın he bir de ev alsın kira olmazzz

Sonra gelin kızımızı nazlasın onları rahat bıraksın oğlunu aramasın.Evet burda şahit olduğum bişeydir her gün oğlunu arayan kaynanalara sitem etmeler

Kaynanaya kaygana kayınpedere hayınpeder görümceye örümcek demeler falan

He diceksiniz yaran mı var hayırr

Daha kardeşlerim bekar

Ama çevremde gördüğüm hep böyle

Yakın akrabalarımın gelinleri hep böyle.

Kendi babasına ağzını açamaz ki babası döver çünkü,ama kayınpederine ohhoo dünyanın lafı...yüzüne....

Sevmiyorum menfaatçi insanları

Valla tek hayalim var okuyup paramı kazanmak.O gelinlik alacak bu düğün yapacak diye beklerseniz çook beklersiniz...

Konu sahibiyle yazdıklarımın alakası yoktur.

Konun ozunde hakli bile olsaniz babanizin soyledigi laflari burada laf diye soylemeniz ne kadar bi kendini bilmezliktir ya ?
Ben dul arkasindada cocugu olan biriyim ne kadar ayip insan bir durur dusunur
yazarken
bilginiz olsun 2.5 ay sonra dugunumuz var yaniii ..

Dugun olacaksa bu ekstra nikahsa ne ala
ama bu evlenme bicimi ise evet olasiligi yok
gelinlik onemli
nisanlinizin tavrida
baskada diyecek bisey bulamadim

dediğiniz çok doğru bir konu. insanların ağzına pelesenk olmuş benzetmeler var ama çok aşağılayıcı kadın için küçük düşürücü şeyler.

Arkadaşın dediğini benim babam başkasının babası der. Bu sürekli söylenen birşey daha öncede duymuşsunuzdur. Öteden beri söylenen duyduğunuz birşey için arkadaşa kendini bilmezlik demeniz absürt. Zaten konu sahibinin sorunu var dediği kelimeleri dolaylı yönden kime dokunur diye düşünememesi normal.

Konu sahibi bencede yukarıdaki yorumlarda denildiği gibi evliliği birdaha düşünmelisin. Bir gelinliin damatlığın hesabını yapan aile ve buna şiddetle karşı çıkmayan bir eşle hayat paylaşman zor olacaktır.

eskiden beri söylenen şeyler bu tür sözler ama biz kullanmazsak bizim çocuklarımız da kullanmaz kanımca. mesela okula mektep demiyoruz artık okul diyoruz bu şekilde bu çirkin benzetmeleri de dilimizden atmalıyız. hepimiz kadınız sonuçta hiçbirimiz bunları haketmiyoruz.

benzer sorunları ben de yaşıyorum ve 3 gün sonra düğünüm var . 6 ay önce nişan yaptık , o günden bu güne durup durup sorun çıkardılar. önce nişandan sonra bir araya geldiğimizde düğün konusunu açtı nişanlım ve ailesi bizi bu konuyla niye muhattap bırakıyorsunuz dediler. bizim durumumuz müsait değil dediler. ya 30 kişilik bir yemek yapalım ya da bir sene sonra düğün yapalım dediler. ve o ana kadar düğünü yapmayı düşündüğümüz yer hakkında da bir şey dememişlerdi. o düşündüğümüz yer ise sırf onların maddi durumunu düşünerek seçtiğimiz bir yerdi . ama onlar orası asla olmaz dediler. şok olduk hep beraber. babam düğünsüz ben kızımı vermem dedi. sonra gittiler ,nişanlımın ısrarı üzerine tamam yapıcaz düğün diye haber verdiler.
arada bir sürü olay oldu. ..eşyalar alındı. gelinlik damatlık alındı. .davetiyeleri ben gittim kendim bastırdım ..düğüne kaldı üç hafta , bunlar dedi ki biz izmirde değil aydında yapcaz düğünü..neyse o konu yatıştı , dediler gelin kendi bulsun kuaförünü damat vericek parasını ..(ki biz bütün eşyaları herşeyi nişanlımla maaşlarımızdan artırıp artırıp aldık .onlar sadece gelinliği aldı ki ondan da şüpheliyim) sonra o konu da kavga dövüş vs geçti ...düğüne bir hafta kala dediler düğün yeri başka bir yer olsun...daha pahalı bir yeri söylediler ( ki düğün parası da nişanlımla bizim çektiğimiz krediden karşılandı) takılarla öderiz krediyi diye düşündük..
nişanlımla tartışa tartışa bir hal olduk.eridik bittik.şimdi o da ben de heyecanlı mıyız değil miyiz bilemiyoruz.
kısacası eğer senin yaşında olsaydım kendime bir şans daha verirdim belki. ayrılabilirdim. ama 30 yaşında biri olarak ve artık herşeyden endişe ediyorum. ayrılmaktan da ayrılmamaktan da ..nişanlılığını biraz uzat derim ben .. ama kimseye düşmez aslında yorum yapmak. burda kimse senin yaşadığın olayları ayrıntıları bilmiyor ve ayrıntılar gerçekten çok önemli..allah yardımcımız olsun , ne diyeyim...:43:
gerçekten bu nişanlılık dönemi neymiş ya,,anlamıorum bu karşı tarafı kendi kızları olsa bölemi yaparlardı acaba,ya oğulları ewlenio nie herşeyin güzelini yapmıolarya delleniom ya....

yorumları okumadım sadece bi kaç bişey yazacağım

ailesi belli ki bişey yapmak istemiyor,yapmak zorunda da değil

o halde evleneceğiniz insan para biriktirsin ve kendi imkanlarınızın elverdiğince düğün yapın

eskiden kaynana gelini evine alırmış ve buna "gelin almak" denirmiş

ama artık öyle bişey yok.Erkek aileleri söz masrafı mı yapsın nişan bohçası masrafı mı düğün yeri gelinlik takı ev eşyası vıdısı bıdısı ıvırı zıvırı..valla çok zengin olmak lazım bunları yapmak için

e bi de şu var neden sadece onlar yapacak?

hep bu ülkede kadınların ezildiğini söylemişimdir ama bu konuda erkek tarafı çok eziliyor

sizin için söylemiyorum ama bazı kız aileleri var ki şu kadar altın olacak şu ayarda olacak?

yuh be kardeşim! Şirket mi kuracaksın kız mı evlendireceksin?

peki neden erkeklere takı takılmaz onların suçu ne?

gidip kaynananıza bir yardımınız dokunacak mı?Hayır.Adı kaynana bir kere.Ne yapsa yaranamaz.

İki gün sonra tüm gelinler kendi ana babası ve kocasından oluşan bir hayat hayal ediyorlar

Ama erkek ailesi okkalı bir düğün yapsın 8-10 tane bilezik taksın

Arçelikten beyaz eşyalar alsın Bellonadan koltuklar alsın he bir de ev alsın kira olmazzz

Sonra gelin kızımızı nazlasın onları rahat bıraksın oğlunu aramasın.Evet burda şahit olduğum bişeydir her gün oğlunu arayan kaynanalara sitem etmeler

Kaynanaya kaygana kayınpedere hayınpeder görümceye örümcek demeler falan

He diceksiniz yaran mı var hayırr

Daha kardeşlerim bekar

Ama çevremde gördüğüm hep böyle

Yakın akrabalarımın gelinleri hep böyle.

Kendi babasına ağzını açamaz ki babası döver çünkü,ama kayınpederine ohhoo dünyanın lafı...yüzüne....

Sevmiyorum menfaatçi insanları

Valla tek hayalim var okuyup paramı kazanmak.O gelinlik alacak bu düğün yapacak diye beklerseniz çook beklersiniz...

Konu sahibiyle yazdıklarımın alakası yoktur.
tabiki kendine düşen şeleri yaparsın orda haklısın,,ben çalıştım biriktirdim karşı tarafa ezik olmamak için bana düşen şeleri yaptımm.gerisini onlardan bekliorum artık ama yinede yaranamıosun işte canım..herkes aynı diğil...

Tamam onlar çingenelik etmiş bi nikah nedir ki ondan bile kaçıp oğullarının en güzel anını oldu bitti de olsa beleşten halletmeye çalışmışlar... Bu başlı başına bir hata ama.... Babanızın konuşmaları da çok çirkince ben size dul kadın vermiyorum ? Ne biçim bir örnektir bu , haa dul olsan sorun yoktu demek.. İlginç :19:

Nişanlılık döneminde bir ton sorunla karşılaştım...İki ayrı kültürün insanları olarak dünürleri olan bizi ne arayıp dogru düzgün sordular ne de dogru düzgün birşeye karıştılar..

Herşeyi eşim ve benim ailem yaptı :)) Zorla kendimi kakalamış gibi oldu :)))

İstemeye geldiler suratımıza biz hiçbirşey yapamayacağız ne yapacaksa oğlum yapacak deyip kenara çekildiler :)) Öylece kalakaldık ama sevdiğim için razı oldum ses çıkarmadım..

Ama nişanlılık dönemim berbat geçti herşey içimde uhde olarak kaldı diyebilirim..Neyse ki düğünümüz güzel oldu..Ama o da tabi dayatmalarla :)

Gelinliğimin içine giyeceğim iç çamaşırımı bile ailem aldı düşünün ..Bir ALLAH'ın kulu arayıpta neler yaptınız neler aldınız demedi..Düğün tarihi bile koyulmadı ortaya..Onu da bir ton dayatma ile yaptırdım..Eşim ne bilsin ne yapılacak ne edilecek nede olsa erkek önüne bir yol göstereni olmayınca şaşırıp kalıyordu doğal olarak..

Ama sana şu denilen bana denilseydi ve nişanlım da bana bunu söylemiş olsaydı ayrılırdım..Sorumsuzlar belli ki..

öncelikle Allah sabir versin diyorum. Yazdiklairni okudum, benim eski sözlüm ve Aileside böylelerdi, ve benim babamda ayni sizinki gibi ayrilami istiyordu. Söylemiyordu ayril falan diye ama alttan alttan anlatmya calisiyordu.

Iyi düsünün derim, nasil Insan olduklarini az cok göstermeye baslamislar. Sizin yasayacaginiz en güzel en mutlu anlarinizi umursamayip hic sayan bir Aile , ilerde neler yasarsiniz bunlarla Allah bilir. Bunun daha Hamileligi var colugu cocugu var daha neler neler. Bir ömür dile kolay bir ömür gececek. Sadece Nisanliniz/ Esinizle degil AILESIYLEDE.

belliki Nisanlinizinda lafi gecmiyor Ailesine, yoksa Ailesinin böyle birseyi istemesi söz konusu olamazdi. NISANLINIZ Ane Baba biz istemiyoruz vs. deyip susturabilirdi.

Deli oluyorum yaaaa madem Dügün yapamayacakinizz, kiz istemeden bu yola girmeden bi oturun konusun düsünün dimi napicaz nasi yapicaz diye.
Her genc kizin hayalleri vardir, bunlari görmezden gelenlerden nefrettttt ediyorum, kendimde ayni seyleri yasadigim icin.
Benim eski sözlümün Aileside Nikah icin söyle demisti " Törene gerek yok". Sanki zorla evlendiriyordu. törenmisssss Insanin en mutlu aninda sevdigi Insanla hayatini birlestirdigi an...

Bence herseyi tekrar gözden gecirin.....Allah hakkinizda hayirlisini versin....saah sabah sinir oldum yine..ne insanlar var...

zaten damatlığı onlar almayacak, senin için alacakları tek şey gelinlik, o da çok uygun fiyata da alınabilir, hiç olmadı kiralarsın istediğin gibi bişey. bence para bahane, uğraşmak istememişler sadece. herşeyi kolaya getirmeye çalışıyorlar.. işin zor canım, ama kesinlikle ayrıl, vs demicem sana. bekara avrat boşamak kolaydır, millete kolay geliyo birbirinin ilişsini bitir gitsin demek. amacım burda kimseye sataşmak deil ama lütfen bitir kelimesini de bukadar kolay kullanmayalım. sonuçta ortada sevgi var, yaşanmışlık var, bukadar kolaymı silip atmak? yukarda bi arkadaş ben zorladım, ben dayattım vs demiş, valla helal olsun ona. seviyosan kaçmak deil kalıp savaşmak lazım. nişanlın galiba iki tarafı dengede tutmaya çalışıyo, ama sizden de çekiniyo, bence ona istediğini yaptırabilirsin, hayallerinden bahset, umutlarından. olmazsa olmazlarından birinin nikahın olduğunu anlasın. ama inş bitmez, çünkü bu öyle zor bi süreç ki,mühim olan en az yaralarla atlatmak bugünleri.. düğün telaşında tartışıp ayrılıp, sonra başkasıyla mükemmel bi düğünle evlenip çok mutsuz olanları da gördük canım...neyse uzattım biraz, umarım sorunlar tez vakitte çözülür, Allah hayallerinizden bile öte çözümler getirir önünüze..

Nişanlılık döneminde bir ton sorunla karşılaştım...İki ayrı kültürün insanları olarak dünürleri olan bizi ne arayıp dogru düzgün sordular ne de dogru düzgün birşeye karıştılar..

Herşeyi eşim ve benim ailem yaptı :)) Zorla kendimi kakalamış gibi oldu :)))

İstemeye geldiler suratımıza biz hiçbirşey yapamayacağız ne yapacaksa oğlum yapacak deyip kenara çekildiler :)) Öylece kalakaldık ama sevdiğim için razı oldum ses çıkarmadım..

Ama nişanlılık dönemim berbat geçti herşey içimde uhde olarak kaldı diyebilirim..Neyse ki düğünümüz güzel oldu..Ama o da tabi dayatmalarla :)

Gelinliğimin içine giyeceğim iç çamaşırımı bile ailem aldı düşünün ..Bir ALLAH'ın kulu arayıpta neler yaptınız neler aldınız demedi..Düğün tarihi bile koyulmadı ortaya..Onu da bir ton dayatma ile yaptırdım..Eşim ne bilsin ne yapılacak ne edilecek nede olsa erkek önüne bir yol göstereni olmayınca şaşırıp kalıyordu doğal olarak..

Ama sana şu denilen bana denilseydi ve nişanlım da bana bunu söylemiş olsaydı ayrılırdım..Sorumsuzlar belli ki..

Artık genelde böyle oluyor, ailelerin durumları yoksa kız ve erkek üstleniyor herşeyi...Önceden adet erkek ailesinin yapmasıydı, şimdi ailede oğullarına atıyor...Önemli olan mutlu olmak, hep benzer şeyler...Erkek aileleri artık fedakar değil, cimri...Önceden ne var ne yok ortaya konurmuş, büyüklerden hep öyle duydum

çok ayıp etmişler ki o kadar evlilik masrafının içinde gelinlik ve nikah işlemleri en küçük masraf diye düşünüyorum ben, bizde nişanlımla para biriktirdik yarısını diğer yarısını da evlendikten sonra taksit taksit ödüycezzz o kadar zorlanıyoruz ki ama kafamız rahat en azından şu adet bu adet vs lerle uğraşmıyoruz kendi ailemde olsa hesap vermiyorum sadece fikir alıyorum bazı konularda o kadar. Borçlar bir şekilde ödeniyor yavaş yavaş ama bu dönemlerde yaşanan tatsızlıklar hiç bir zaman unutulmaz gibime geliyor bana

ve sonunda ayrıldık...nısanlım gelın almaya tek basıma gelıcem dedı..sonra o zaman ben annenle baban dugune de gelmesınler o zaman dedım. .sonra tamam annem harıc herkes gelıyor dedı. ve ben bunu kabul etmedım..benım aılemın senı artık ıstememelerıne ragmen bagrına bastıgı gıbı senın aılen de bunu yapmalı dedım. annen gelmıyorsa evlenmıyorum dedım. ve hersey bıttı...ondan sonra da bı ton cırkın olay daha yasandı..allahım ınsallah bundan sonra karsıma duzgun bır ınsan ve aıle cıkarır ..ne dıyeyım..cok uzuldum cok agladım..6aydır cektırdı annesı bana..dugun gunu de bunu yapan hayatım boyunca yapar degıl mı haksız mıyım kızlar :(

Son düzenleme:

merhaba,
basından beri gözlerim fırlıcak gibi okudum, ilk basta cok üzüldüm böyle bir teklifi nasıl yaparlar diye, insanların hayalleri var o yasa gelene kadar kurdugu planlar var, büyükler malesef cıkarlarını düşünüp, herseyin de en iyisini genclerden daha iyi bildiklerini sanıolar.
ceşitli yorumlar var, tetraktis, senin yorumun cok dogru. olayların iç yüzünü bilmek lazım, biraz da sakince halletmek lazım. haydi ayrıl, ya da git insanlara bagır cagır , lattan alma demek burdan klavyeye yazarken cok kolay. konu sahibi arkadasım, biraz zaman vermeni tavsiye ederim, ailelerden uzak oturmanı sevgilini az da olsa koparmanı tavsiye ederim, cokk mutlu olman dileklerimle, sevgiler..

Artık genelde böyle oluyor, ailelerin durumları yoksa kız ve erkek üstleniyor herşeyi...Önceden adet erkek ailesinin yapmasıydı, şimdi ailede oğullarına atıyor...Önemli olan mutlu olmak, hep benzer şeyler...Erkek aileleri artık fedakar değil, cimri...Önceden ne var ne yok ortaya konurmuş, büyüklerden hep öyle duydum

valla benim ailemin durumu olmasına ragmen nişanımı oldugu gibi ben üstlendim calışıorum diye vermek istemediler, millet nişanlısının ailesiyle küs ben kendi aileme küsüm eve gidiorum suratlarına bakmak gelmıo içimden. ki cocugu da sevdiler, begendiler buna ragmen yük gibi gördüler o kadar içim sizladıki benim evladım olsa en güzel nişanı yapmak isteim isterse kızım ayda 10 milyar kazansın..ama bi yandan iyi, kimse karışamıyor, çalışıosan paran varsa güçlüsün, para konusur arkadaslar, hepinize tavsiyem kendiniz kazanın dilediğiniz gibi harcayın, bunu da milletin gözüne sokun, ben yaptım kimseyi karıştırtmadım deyin. düğünümüz için de yer bakmaya da herseye de kimseyi karıştırmıcam, hatta nişanlım yurtdışında olcak ben tek basıma halledicem. sonra da gelsinler misafir gibi gitsinler, yeterlki salça olmasınlar böyle genclerin moralini bozup hayatlarını etkilemesinler:19:

ve sonunda ayrıldık...nısanlım gelın almaya tek basıma gelıcem dedı..sonra o zaman ben annenle baban dugune de gelmesınler o zaman dedım. .sonra tamam annem harıc herkes gelıyor dedı. ve ben bunu kabul etmedım..benım aılemın senı artık ıstememelerıne ragmen bagrına bastıgı gıbı senın aılen de bunu yapmalı dedım. annen gelmıyorsa evlenmıyorum dedım. ve hersey bıttı...ondan sonra da bı ton cırkın olay daha yasandı..allahım ınsallah bundan sonra karsıma duzgun bır ınsan ve aıle cıkarır ..ne dıyeyım..cok uzuldum cok agladım..6aydır cektırdı annesı bana..dugun gunu de bunu yapan hayatım boyunca yapar degıl mı haksız mıyım kızlar :(

şimdi okudum bittiğini, canım allahtan hep hayırlısını ile, olmazsa da güclü olmayı dile, bence de hayatın boyunca böyle ugrasmaktansa bu daha iyi olmuş. benim abimi kızın ailesi istemıodu yine de evlendiler 3 sene sonra boşandılar sırf kadının dırdırından, ki boşanmak emin ol daha zor..

Back
X