• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlılık dönemi sorunlarr ve belki kapıda olan bir ayrılık=((

Ben böyle konular okuduğumda kendim yaşamış kadar rahatsız oluyorum.
Nişanlılık dönemlerinde neden siz ailelerle muhattap oluyorsunuz.
Kararlar ve programı nişanlınızla yapın , nişanlınız kendi ailsiyle konuşsun
Böylelikle kimse kimseyle karşılaşmamış olur.

Size birşey sorduklarında ise biz nişanlım xxx le görüştük onunla konuşun dersin
Ne sen ne de ailen polemiğe girmez karşı tarafla ..Hanımefendiliğini bozma hiç.
Ama şöylede bir gerçek var ki nişanlın ailesinde çok fazla söz sahibi dikkate alınan biri değil
Onun adına kararlar verilip yaptırım uygulanabiliyorsa çok kötü..

Konuyu küçümsemiyorum herkesin beklentileri hayattan gördüğü kadardır.
Sana toplu nikahta diyebilir orda da evlenenler var..
Çadırda tatil yapın da der.. evde doğur da der..Çok masraf yapıyosun der. ekmeği evde yap der....vsvsvsvs

Bize yazdığın sadece bir örnek böyle buna benzer daha neee sohbetler olucak
Ya sende cazgır olup onlara benzeyeceksin yada böyle herşeye üzülüp eriyip gideceksin

Sen bence bu sohbetlerden yakınmaktan çok sana uygun bir eş ve aile olmadığına karar vermelisin..

Son düzenleme:
cok ozverılı bırısın sanırım buzamana kadar problem cıkmasın dıye herseye tamam dedıysen onlarda yuzsuz yuzsuz bu teklıfı sunmuslar bunuda kabul eder dıye

cok ozverılı bırısın sanırım buzamana kadar problem cıkmasın dıye herseye tamam dedıysen onlarda yuzsuz yuzsuz bu teklıfı sunmuslar bunuda kabul eder dıye

ben de bunu düşündüm, bu ilk probleminiz değil yanılıyor muyum?

aynı evde mi yaşıycaksınız evlenince, ayrı ev de açmaz çünkü bence bu aile :26:

sorun çıkmasın diye hep alttan aldım.olmayacak şeyleri bile kabul ettim aileme duyurmamaya çalıştım ama duydular bir şekilde.o yüzden tartışmalar çıktı. iyi niyetli davranmayacaksın kimseye onu anladım:(

ben de bunu düşündüm, bu ilk probleminiz değil yanılıyor muyum?

aynı evde mi yaşıycaksınız evlenince, ayrı ev de açmaz çünkü bence bu aile :26:

evet canım ilk sorun değil sanırım son da olmayacak . ayrı evde yaşıcaz ilk başta kabul etmediler ama biz ısrar edince bir de ev önceden babamın bana aldığı ev olunca ayrı evi kabul ettiler.

Şimdi şöyle bişey var..nişanlın bu durumda lafını geçiremiyosa, yarın bi gün seni ailesine de ezdirir..

burda bi konu vardı şu an hatırlamıyorum konunun ismini, ''kız hamile 3 aylık, görümcesi fenalaşıyor, hastaneye kaldırıyolardı..kızgitmemiş hastaneye, evde tek başına durmaktan korktuğu için ortalı ververeye vermişti..kayınvalidesi de dövmüştü onu, ananın ağzına ...., bi daha görüşmeyeceksin '' falan demişti.. tabi bu olaylar kızın kaprisliğinden kaynaklanıyordu, burası ayrı ama oğlan da ailesine söz geçiremediği için bu noktaya kadar gelebilmişti olaylar..

siz daha nişanlısınız...dediğin gibi en güzel günlerinizi yaşamanız lazım.. erkek dediğin biraz gözü kara olcak, bu ne mıymıy gibi.. ailesinde bi ağırlığı yoksa evlenme bile diyebilirim sana.

çünkü ilerde daha kötü hadiseler yaşarsın..

ilerde olursa KOCAN, ailesine laf geçiremiyosa yukarda söylediğim konuda olduğu gibi bir çok yaşamak istemeyeceğin olaylar yaşayabilirsin..

nişanlı olmak ayrı, evlenmek çok ayrı bir şey..

sorun çıkmasın diye hep alttan aldım.olmayacak şeyleri bile kabul ettim aileme duyurmamaya çalıştım ama duydular bir şekilde.o yüzden tartışmalar çıktı. iyi niyetli davranmayacaksın kimseye onu anladım:(

bak sakın bunu yapma. bu çok yanlıış bişey..

ben de senin gibi alttan aldım, sorun çıkmasın vs. diye ama sorun çıkıyor..

ailene her şeyi anlat..

kendi hoşuna gitmiyorsa bir şeyi yapma, ve cevabını anında ver hiç sakınma..

eğer vermezsen ilerde daha da tepene çıkarlar..

bu tip konularda hepsöylerim bunu..

kızlar, sakın üzülmesinler, konu büyümesin diye alttan almayın..ilerde üzülen siz oluyorsunuz..kim olursa cevabını verin..

alışmış kudurmuştan beterdir derler..verin ki kalkışamasınlar bu tip davranışlara..

ben vermedim, güldüm geçtim zamanında.. ama ne büyük hata yaptığımı geç anladım..

cevap vermeyince sizi aptal sanıyolar, sizin gibi olay büyümesin, huzurumuz bozulmasın diye sustuğunuz akıllarına bile gelmiyo..öyle bi düşünce yok çünkü..

ne zaman nişanlımı düğün mevzusunda üzsem karşıma böyle yok artık bu kadar da olmaz derdirtecek cinsten konular çıkıyor...

sen büyüksün Allah'ım...

bu erkek tarafları daha ne kadar ilginçleşebilecek merak ediyorum... daha ne kadar acizleşebilecek daha ne kadar anlayassız olabilecek

insan elini vicdanına koyar yahu, onlar da hiç mi gelin-damat olmadılar hiç mi genç olmadılar anlayamıyorum bazen

tepkini koymakla iyi yapmıssın sakın sakın geri adım atma bu kadar da olmazzz

Nişanlın buna ses cıkarmıyo oylemı ? Kız degıl de mal alıyorlar sankı ayıp ya. Bu kadar basıt olmamalı bazı seyler.
Ben olsam ya düğün ısterım ya da yuzugu atarım derım. Hatta korkutmak ıcın sımdıden atarım. Zaten nışanlın senı sevıyosa bı sekılde barısır dugundede hoppidi hopiidi yaparsınız ohh :D

bir erkeğin ailesi ne kadar düşüncesiz olursa olsun hayat kurmayı düşündüğünüz kişi sizi her üzüntüden sakınıyor veya orta yolu bulmaya çalışıyorsa ailesini gözüm görmezdi..
sizin durumunuzda da ailesi baya baya düşüncesiz ve benciller.. zaten evi babanız almış daha ne diye düğünü bedavaya getirip kar etmeye çalışıyorlar ki??
ailesi bir suçluysa nişanlınız bin suçlu şu durumda.. "öyle şey mi olur?" diyip konuyu açılmadan kapatması gerekirdi..

var böyle aileler kızlar hiç şaşırmayın. Allah karşılaştırmasın. benim annemin halası böyle, maddi sıkıntıları yok aksine bankada gömüsü olduğunu düşünüyorum. kızı evlendi damat ev almıştı evi kızının üzerine yaptırdı. çeyiz götürmek için araç kiralayacaktı damat 1,500tl istemişler bundan 4 sene önce, ee az da değil 1,500bin tl. kadın yok illa tutacak o parayı verecek dedi. damat da öyle zengin değildi her masrafını kendi karşılamaya çalışıyordu aileden hiç para almadan düğün yaptı. şimdi oğlu evlenecek yakında. kızının gelinliği duruyor bizim geline bir gösterelim bu gelinliği giysin dedi ben şok oldum:53: seninki de böyle bir aile sanırsam. insanın gönlü zengin olacak valla parası olmayanlar borç alıyor ne yapıp edip dört dörtlük yapıyor her şeyini.

en önemlisi de bu adam ailesine karşı seni tutmuyor mu ? annem hep der adam eşini tutacak tutmazsa evlilik olmaz eşini ezdiren adam koca olmaz diye. kulağıma küpedir bu laf. anneler-babalar hep haklı çıkarlar canım iyi düşün derim..

senin nişanlın,baya bi pinti çıktı galiba,bak nişanlılık dönemi zor dur,bende sorunlar yaşıyorum,ama nişanlım benim istediğimi yapar yani.aileleri hep karışır,ailesimi yapıcak düğünü,nişanlının mı yapıcak,kendi ceplerinden çıkacaksa belki ondan ucuza kaçıo olabilirler.

ileride toruna da toplu sünnet yaptırırlar herhalde.
sünnet kıyafetiyle doktor parası bedavaya gelir.
durumları müsait olmasa anlayacağım insandır gücü yetmemiş diyeceğim.
ama maddi durumlarıı da müsaitmiş.
düğün için acele etme.
nişanlını izle bu kriz durumunu nasıl yönetecek ona bak.
krizi iyi yönetirse nişanlında umut var bence.

merhaba arkadaşlar. belki en mutlu olmamız gereken dönemde hep sorunlar yaşıyoruz:(( nikahtan konu açıldı ailesi toplu nikaha kayıt yaptıralım gelinliği, damatlığı veriyorlar demiş. maddi durumları buna el vermeyecek olsa neyse dicem ama yapabilcek durumdalar. çıldırdım resmen ben istemediğimi söyledim tepkimi koydum biraz da ağır konuştum tabi
nikahım olcak ben evet bile diyemicem temsili birisi evet diyecek o kadar kalabalıkta kaynayıp gidicem... gerçekten maddi durumları o kadar kötü olsa belki der düşünebilirdim ama onların derdi nikahı,gelinliği ve damatlığı bedavaya getirmek. bunu ailem de duydu baya kızdılar. babam nikah işlemlerini yaptıracak paranız yoksa biz verelim ben sana dul kadın vermiyorum, arkasında çocuğu yok, gerçekten maddi durumun kötü olsa anlıcam, benim tek kızım var sırtıma yük değil kimde görülmüş masraftan kaçmak için toplu nikah yapıldığı falan dedi onlarda pişkin pişkin cevaplar verdiler baya tartıştılar. ben nikahımla ilgili ne hayaller kuruyordum en özel günlerimden biri olcaktı söz de .şimdi nasıl toparlanıcak bu durum diye düşünüyorum. öncesinde de sorun yaşamıştık birsürü. babam direkt bişey demiyor ama ayrılmamı istediğini ima ediyor. kafayı yicem ya çok bunaldım :((

canım ya çok ciddiyim bırak gitsin.ben de nişanlılık döneminde sorunlar yaşamıştım.ayrılmayı düşündüğüm zamanlar oldu.ama ayrılmadım tabi.şimdi bazen düşündüğümde şu an yaşanan sorunlar o dönemdekinin benzeri maalesef.acaba yanlış mı yaptım yanlış insan mı diye çok düşünürüm sorun yaşayınca.içine sinmiyorsa kesinlikle bırak.en fazla 1 ay üzülürsün.ama evlenirsen benzer sorunları yaşayıp hep üzüleceksin.demekki maddi şeylerde seni çok yoracak sinir edecekler.yol ver gitsin.ilerde pişman olmamak için....iyi düşün

Konun ozunde hakli bile olsaniz babanizin soyledigi laflari burada laf diye soylemeniz ne kadar bi kendini bilmezliktir ya ?
Ben dul arkasindada cocugu olan biriyim ne kadar ayip insan bir durur dusunur
yazarken
bilginiz olsun 2.5 ay sonra dugunumuz var yaniii ..

Dugun olacaksa bu ekstra nikahsa ne ala
ama bu evlenme bicimi ise evet olasiligi yok
gelinlik onemli
nisanlinizin tavrida
baskada diyecek bisey bulamadim

Back
X