Nişanlılık Dönemi

Perlitik

.
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
3.860
4.814
133
Merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum siteyi sizlere danışmak istediğim bir konu var, yorumlarinizi rica ederim.
5 aydir nisanliyim insallah 2 ay sonra düğünüm olacak. Benim nisanlimla hicbir problemim yok fakat annesi tam bir kontrol uzmani. Nereye gidiyoruz, evimize ne aliyoruz, elimde poset oluyor icinde ne var diye merak eder,hangi kuaföre gideceğim, duvağim uzun mu olacak kisa mi olacak, tutacagimiz ev kac metrekare olacak,düğünde dagitilacak hediyelikler, davetiye kisacasi aklıniza gelebilecek herseye müdahale etmeye çalışıyor. Nisanlim her zaman benim yanimda bana sen ne istiyorsun önemli olan o diyor fakat annesi istediği birseyi yaptırmak icin okadar cok bastiriyorki, ozellikle beni is yerimde nisanlim yanimda yokken ariyor. Bende nisanlima birsey demiyorum bunalmasin diye ve icimden yeter diyorum artik tamam oyle olsun. Nisanlim anksiyete hastasi ve gerçekten de okadar cok bunaliyorki annesinden onu uzmek istemiyorum fakat bir sekilde artik bu duruma da son vermek istiyorum. Hastaligininda ailesi tarafindan bu baskilardan dolayi universite sonrasi ortaya ciktigini söylüyor ve cok üzülüyorum. Sunu da belirtmem gerekir ki nisanlim asla aileci biri degil yani demek istedigim kendi kararlarini kendi alir,fakat ailesi surekli herseye yorum yapar.Kimseyle arami bozmadan politik davranarak uzulmeden sureci atlatmak istiyorum. Çünkü baski altina alma durumlari disinda iyi insanlar. 2 senedir beraberiz simdiye kadar 3 kez tartistik 3 u de ailesi yüzünden. Uzun oldu biraz teşekkür ederim.

Tipik kayınvalide , he de geç. Ama istediği yap. Yani biraz nabza göre şerbet olayı. Kv tamam de kendi istediğini yap. Sonrada aa ben sizde böyle dediniz sandım de.
Güzel taktikmis cok tesekkur ederim yakin arkadaslarim hep yikici yorumlar yapiyor ben yapici bir sekilde kimseyi kirmadan önümüzdeki 2 ayi atlatmak istiyorum. Cok hosuma gitti teşekkür ederim.

Telefonu 1 açıyorsan 2 açma. Şuan konuşamıyorum de kapat. Uzak dur... inşallah evlendiğinizde başın ağrımaz. Evliyken Uzak şehirde olmak en iyisi.

İş yerindeyken aradığında telefona bakma,nişanlın yanındayken kayınvalidene aramışsınız ama iş yerinde müsait olmuyorum ve özel görüşmeler iş yerinde sorun oluyor de.Her aradığında cevap vermek zorunda değilsin.
zamanla da mesafe koy yoksa çok zorlanırsın.
Teşekkür ederim bunu da bu hafta deneyecegim. Ismini görüyorum beni aradiginda acaba diyorum bu sefer ne diyecek elim ayagima dolaşıyor. Çünkü ya bana sormadan birseylere karar vermis oluyor ya da sunu soyle yapin diye söylemek için ariyor. Halimi sormak icin aradigi henuz olmadi.

Telefonu 1 açıyorsan 2 açma. Şuan konuşamıyorum de kapat. Uzak dur... inşallah evlendiğinizde başın ağrımaz. Evliyken Uzak şehirde olmak en iyisi.
Bunu yapacagim teşekkür ederim.
Nikah sekerlerimi almis sirada davetiyeyi sececek diye panik oluyorum. Bu hafta daveriyelerimizi bastircaz. Sanki surekli ondan once davranmamiz gerekiyor gibi bir stresim oluyor. Nikah sekerlerimi henuz görmedim bile.

Güzel taktikmis cok tesekkur ederim yakin arkadaslarim hep yikici yorumlar yapiyor ben yapici bir sekilde kimseyi kirmadan önümüzdeki 2 ayi atlatmak istiyorum. Cok hosuma gitti teşekkür ederim.
Rica ederim. Çoook mutlu olursunuz inşallah. Etraftaki kişilerin sözlerinide çok takma , hayatın üzerine yorum yapan çok olur.:KK39:

Ayni sehirde yasayacagiz malesef. Nisanlim evimize kimseyi karistirmam diyor. İnşallah guvendigim gibi olur.

karıştırmam diyor da farkındasın ki kayınvalide zaten seni direkt arıyor, evine de eşin olmadığında müdahale etmek isteyecek
bu konulara hiç eşini karıştırma, ta ki kayınvaliden karıştırana kadar
ve kayınvalidene ısrarla HAYIR de
geçenlerde başka bir konuda da yazmıştım
tepkini şimdi koy! evlenince değil

"şimdi susayım evlenince değişir" doğru bir düşünce değil
"eşim benden yana" yeterince iyi değil
"eşinle aile yüzünden kavga etmek" de işe yaramaz

sen kendin, kayınvalidene koy tepkini, ŞİMDİ!

Bellide ilgisiz olmayım diye ilgili görünüyordur. Size bazı fikirleri dayatmaya çalışmıyorsa bence ilgili olması sorun değildir

Bellide ilgisiz olmayım diye ilgili görünüyordur. Size bazı fikirleri dayatmaya çalışmıyorsa bence ilgili olması sorun değildir
Yok direkt icimde ukte kaldi duvagin uzun olacak diyor. Kendi kendisine dugun surecimize karar veriyor ve dedigini de yapiyor. İnanın ne gorusmek ne konusmak istiyorum çünkü sürekli bir isteği var.

Yok direkt icimde ukte kaldi duvagin uzun olacak diyor. Kendi kendisine dugun surecimize karar veriyor ve dedigini de yapiyor. İnanın ne gorusmek ne konusmak istiyorum çünkü sürekli bir isteği var.
Aslında çok iyi paslar veriyor bence kayınvalideniz.

KV: Şunu şöyle yapın.
Siz: Bunu nişanlımla bir konuşalım anne. Onsuz karar vermek istemiyorum. Neticede bu yola birlikte girdik, her şeyin ikimizin kararı olmasını istiyorum.

KV: Duvak içimde kaldı, uzun olacak.
Siz: Ben kısa istiyorum, uzun olursa da kısası benim içimde kalacak. Neticede beni en iyi siz anlarsınız, ukde kalmasını istemiyorum.

Sempatik sempatik çekin sınırınızı. Mesajı alır o.

karıştırmam diyor da farkındasın ki kayınvalide zaten seni direkt arıyor, evine de eşin olmadığında müdahale etmek isteyecek
bu konulara hiç eşini karıştırma, ta ki kayınvaliden karıştırana kadar
ve kayınvalidene ısrarla HAYIR de
geçenlerde başka bir konuda da yazmıştım
tepkini şimdi koy! evlenince değil

"şimdi susayım evlenince değişir" doğru bir düşünce değil
"eşim benden yana" yeterince iyi değil
"eşinle aile yüzünden kavga etmek" de işe yaramaz

sen kendin, kayınvalidene koy tepkini, ŞİMDİ!
Cok tesekkur ederim. Sürekli birseylere ikna etmek zorunda kalmak cok sinir bozucu. Ben ailemden boyle görmedim annem babam her zaman benim kararlarima saygi duydular. Okadar cok sasiriyorum ki. Gecende internetten yemek takimi almistim ve kutu icinde geldi. Nisanlima dedim ki tasiyamicam gelip beni arabayla alir misin servisle bir yere kadar geleceğim. Isten eve gelmis arabanin anahtarini alirken annesi birseyler sormus nisanlimda anne x in eli agir bekletemem cikiyorum demis. Ertesi gun kv beni aradi dediki kutuda ne vardi yemek takimi dedim. 3 saat gecmedi yine aradi ne renk dedi resim atar misin. Evime igne alsam bilmek gormek istiyor.

Aslında çok iyi paslar veriyor bence kayınvalideniz.

KV: Şunu şöyle yapın.
Siz: Bunu nişanlımla bir konuşalım anne. Onsuz karar vermek istemiyorum. Neticede bu yola birlikte girdik, her şeyin ikimizin kararı olmasını istiyorum.

KV: Duvak içimde kaldı, uzun olacak.
Siz: Ben kısa istiyorum, uzun olursa da kısası benim içimde kalacak. Neticede beni en iyi siz anlarsınız, ukde kalmasını istemiyorum.

Sempatik sempatik çekin sınırınızı. Mesajı alır o.
Onu denedim
Nisanlimla karar vermek istiyorum dedigimde; sen ne dersen o onu der diyor.
Kisa duvak istedigimi soyledim ikisini de aliriz dedi.

Aynı şehirde olacaksan he deyip geçmen yeterli olmaz ama. Açma zırt bırt aramasın seni. Nişanlın yanındayken geri dönüş yap. Cevap vermek istemediğin bişey olduğunda henüz karar vermedik, bakalım hayırlısı gibi yuvarlak cevaplar ver. Çökmesin sonra hayatınızın ortasına.

Onu denedim
Nisanlimla karar vermek istiyorum dedigimde; sen ne dersen o onu der diyor.
Kisa duvak istedigimi soyledim ikisini de aliriz dedi.
Hmm iyiymiş.

O zaman kartları açın derim.

KV: Sen ne dersen o, onu der.
Siz: Anne siz benim nişanlımı hala kedi yavrusu gibi görüyor olabilirsiniz ama ben evleneceğim, güvenebileceğim bir aslan alıyorum, ben ne dersem onu diyecek insanı adam diye koluma takmazdım. Ben nişanlımla karar vermek istiyorum ve öyle yapacağım.

Tabi bu yukarıda yazdığım, nişanlınız hakikaten omurgalı bir adamsa geçerli olur. Nereye çeksen gider bir tipse size de kolay gelsin derim. Bu tür adamlar bence ilerde annesi başka eşi başka bir şey deyince mala bağlıyorlar.

KV: İkisini de alırız.
Siz: Almasına alırız elbette ama yani HİÇ kullanmayacağım şeye para vermenin ne mantığı var anlamıyorum. Neticede poşetinden bile çıkmadan bir kenara atılacak. Çünkü BEN kısa istiyorum.

KV: Neydi elindeki?
Siz: Yemek takımı.
KV: Fotosunu atsana.
Siz: O da sürpriz kalsın, misafirliğe gelince görürsünüz.

Bence sizin şimdiden net şeyler söylemeniz gerekir.

Yani annemin bir arkadaşı var onu gördüm sizin kayın validenizde. Oğlu 22 yaşında kazık kadar, hala "Niyazi onu yap, Niyazi akşam sokağa çıkma, Niyazi şunu ye". Kadın denize yalnız göndermiyor bir şey olur diye. Geçenlerde kız beğenmiş, "Annesiyle tanışacağım" diyor. Niyazi'nin haberi bile yok. Zaten bilmesine gerek de yok. Annesi ne isterse Niyazi onu ister. Tanıdık geldi mi?

Aynı şehirde olacaksan he deyip geçmen yeterli olmaz ama. Açma zırt bırt aramasın seni. Nişanlın yanındayken geri dönüş yap. Cevap vermek istemediğin bişey olduğunda henüz karar vermedik, bakalım hayırlısı gibi yuvarlak cevaplar ver. Çökmesin sonra hayatınızın ortasına.
Ondan korkuyorum inşallah en azindan su 2 ayda tavrımi daha net gosterebilirim. Ben yapi olarak cok sabırlı bir insanim fakat ne yazikki her sabirli insan gibi hic olmadik yerde patlayabiliyorum. Kv ye patlamam saygimdan sevdigim adamin annesi fakat ara ara nisanlima tepki verebiliyorum. Aramiz bozulacak diye cok korkuyorum. Gececek diyor hic uzulme diyor. Istemedigin birseye annemde olsa hayir de diyor. Evet deme eveti hayira çevirmekte zorlanirim ama hayir dediginde bende x le ayni fikirdeyim diyip konuyu kapatabilirim diyor. Fakat ben insanlara hayir diyemiyorum susarak evet demeyerek anlar diye diye kv elime davetiyeyi verecek az kaldi. Nikah sekerlerimizi almis henuz göstermedi.

Back
X