Nişanlılık Dönemi

Sende Kendimi görüyorum. Begenmesin benim nacizane fikrim cnm. Kaynananın hic bir sözüne değer verme.çünkü hep uzuleceksin.o sana değer vermiyor. Gitmiş bakmış beğenmemiş. Kendi bilir sen kullanicaksin. Benim evim benim yuvam benim esyam en önemlisi benim kocam diyerek sahipleneceksin. Ne derse idare etmek için geçiştirme Çünkü üzerine gelecek sen oyle yaptıkça. O an konu tazeyken cevabını ver benim fikrim. Bana gore diyerek cümlelerini kur. İllaki ısrar ederse anne ben evime yakisani almak istiyorum.sana da senin evine yakisani bakarız de. Sana sormadan iş mi yaptı ornegin nikah şekeri davetiye gibi. Begensen bile begenmedim. Bizim dugunumuz olduğu için nisanlim ile biz hallederiz. Yinede teşekkürler de kestirip at. Tekrardan fikir yürütmeye açık kapı bırakma. Benimde öyle olmuştu. Biz mobilya baktık esimle. Sonra eşim bana sürpriz yapmak için gidip almış. Benimde haberim yok. Alınca söyledi. Tabi aksam eve gidince evde kıyamet kopmuş neymiş efendim. O odeyecekmis o yüzden o begenmeliymis. Görmediği mobilya ya neden para verecekmis. Birde gorumcemden bana boyle haber gönderiyor görümce de koşa koşa gelip söylüyor. Gerçi mobilyayi bile almadılar küçük bi ödeme yapmışlar sonra gidip başkasından bizim adımıza borç para istemişler. Kayzadeler ödeyecek diye ki bizim haberimiz yok. Ve bizde borcu ustlenmedik onlar da ödemedi inan düğünde takacaklarini bile bize aldırmaya kalktılar. Hayatımda bu kadar parayı seven insanlar görmedim. Onlara düzenli para versek el üstünde tutulurum ama bununda sonu yok. Bana 1 ekmek almayan onu çok gören insanlara benim verecek kefen param bile olamaz.

neden insani bu kadar yorup, bezdiriyorlar ki. Aynen fikirleri o parayi veriyorum ben begenecem. Iyi de ben kac kere yuzlerine karşı birsey beklemedigimi söyledim. Çünkü vermeseler hicbirseyi ne gosteririz ne sorariz onun farkindalar. O yüzden yardim bahanesiyle mudahale etmeye calisiyorlar. Ben hayatimda hic bu kadar saygısızlık görmedim. Kesin kuaforumle de konusmustur ozaman. Beraber gidelim konusmaya falan diyordu ben hep bahane buluyordum. Usenmeden (evine baya uzak mobilyacimiz) mobilyayi gormeye giden herseyi yapar. Cuma gosterecektim mübarek meraktan öldün mu

neden insani bu kadar yorup, bezdiriyorlar ki. Aynen fikirleri o parayi veriyorum ben begenecem. Iyi de ben kac kere yuzlerine karşı birsey beklemedigimi söyledim. Çünkü vermeseler hicbirseyi ne gosteririz ne sorariz onun farkindalar. O yüzden yardim bahanesiyle mudahale etmeye calisiyorlar. Ben hayatimda hic bu kadar saygısızlık görmedim. Kesin kuaforumle de konusmustur ozaman. Beraber gidelim konusmaya falan diyordu ben hep bahane buluyordum. Usenmeden (evine baya uzak mobilyacimiz) mobilyayi gormeye giden herseyi yapar. Cuma gosterecektim mübarek meraktan öldün mu
Bende beklemedim. Ne kupe aldirdim ne kolye. Gelinligime bile fiyat bictiler. Gerci onu da almadilar. Dusun yani. bize hic yardim etmediler. Bizde sormadik göstermeden aldık evimize gönderdik. Ona da sorun yaptılar. Evdeki aksesuardan tülune halısına kadar karıştılar. Ciddiye almadim cevap verdim. Ezdirmedim kendimi. Hani şöyle bir felsefe var sadece onlara karşı. Bana ağzına gelen herşeyi söyleyemezler yapamazlar o taVizi onlara vermiyorum. Sert kararlı bir duruş sergiliyorum. Ketum biliyorlar beni. Aslında çok kahkaha atarim. Neseliyim çocuk gibiyim. Ama diğer kati yönümü biliyorlar ölene kadar da boyle olmalı yoksa beni erken yaştan öldürürler. Rahmetli kaynanaya dayanamadı der insanlar. Daha benim allah kısmet ederse yapacak çok hayallerim var. Su 3 günlük dünyada hic bir şey benden değerli değil. Bu bencillik değil. sevdiklerin için hayata sıkı sıkı tutunmaktir kanımca.

Bende beklemedim. Ne kupe aldirdim ne kolye. Gelinligime bile fiyat bictiler. Gerci onu da almadilar. Dusun yani. bize hic yardim etmediler. Bizde sormadik göstermeden aldık evimize gönderdik. Ona da sorun yaptılar. Evdeki aksesuardan tülune halısına kadar karıştılar. Ciddiye almadim cevap verdim. Ezdirmedim kendimi. Hani şöyle bir felsefe var sadece onlara karşı. Bana ağzına gelen herşeyi söyleyemezler yapamazlar o taVizi onlara vermiyorum. Sert kararlı bir duruş sergiliyorum. Ketum biliyorlar beni. Aslında çok kahkaha atarim. Neseliyim çocuk gibiyim. Ama diğer kati yönümü biliyorlar ölene kadar da boyle olmalı yoksa beni erken yaştan öldürürler. Rahmetli kaynanaya dayanamadı der insanlar. Daha benim allah kısmet ederse yapacak çok hayallerim var. Su 3 günlük dünyada hic bir şey benden değerli değil. Bu bencillik değil. sevdiklerin için hayata sıkı sıkı tutunmaktir kanımca.

Kesinlikle haklisiniz. Bende cok neseliyimdir cevremde insanlarla gulmeyi eglenmeyi severim. Ilk basta onlarla da öyleydim fakat suan bi set cizdim. Gitmiyorum aramiyorum sormuyorum. Ben böyle olsun istemedim. Fakat okadar bencilki ben uzuntumden mutlu olamamaya basladim. Baktım psikolojim kotu etkileniyor nisanlimda yeter idare et et nereye kadar dedi. Hayirlisi olsun inşallah. Sizde bizde cok mutlu olalim. Kv baskisiz bir şekilde :)

Kesinlikle haklisiniz. Bende cok neseliyimdir cevremde insanlarla gulmeyi eglenmeyi severim. Ilk basta onlarla da öyleydim fakat suan bi set cizdim. Gitmiyorum aramiyorum sormuyorum. Ben böyle olsun istemedim. Fakat okadar bencilki ben uzuntumden mutlu olamamaya basladim. Baktım psikolojim kotu etkileniyor nisanlimda yeter idare et et nereye kadar dedi. Hayirlisi olsun inşallah. Sizde bizde cok mutlu olalim. Kv baskisiz bir şekilde :)
Amin cnm inşallah önemli olan nisanlinla hem fikir olan mutlu olman. Senin adına sevindim bu şekilde arkamızda duran eşler çok nadir vardir.allah sevdiklerimizle mutlu günler geçirmeyi nasip eder inşallah. Tüm kalbimle mutlu olan dileğimle.inşallah burada mutluluk postu acarsin

Erkeklerin hepsi aynı başınızı yakmışsınız hayalinizdeki adamla hayatınızda olacak adam aynı değil.
Onların ana oğul sahadaki paslaşma şekilleri bu.
Biri aile mağduru erkek koşup sizin kollarınızda huzur bulmak isteyen diğeride korumacı oğlunu kaybetmek istemeyen anne.
Roller aynı oyuncular değişik sonuç asıl çift onlar siz değil

Merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum siteyi sizlere danışmak istediğim bir konu var, yorumlarinizi rica ederim.
5 aydir nisanliyim insallah 2 ay sonra düğünüm olacak. Benim nisanlimla hicbir problemim yok fakat annesi tam bir kontrol uzmani. Nereye gidiyoruz, evimize ne aliyoruz, elimde poset oluyor icinde ne var diye merak eder,hangi kuaföre gideceğim, duvağim uzun mu olacak kisa mi olacak, tutacagimiz ev kac metrekare olacak,düğünde dagitilacak hediyelikler, davetiye kisacasi aklıniza gelebilecek herseye müdahale etmeye çalışıyor. Nisanlim her zaman benim yanimda bana sen ne istiyorsun önemli olan o diyor fakat annesi istediği birseyi yaptırmak icin okadar cok bastiriyorki, ozellikle beni is yerimde nisanlim yanimda yokken ariyor. Bende nisanlima birsey demiyorum bunalmasin diye ve icimden yeter diyorum artik tamam oyle olsun. Nisanlim anksiyete hastasi ve gerçekten de okadar cok bunaliyorki annesinden onu uzmek istemiyorum fakat bir sekilde artik bu duruma da son vermek istiyorum. Hastaligininda ailesi tarafindan bu baskilardan dolayi universite sonrasi ortaya ciktigini söylüyor ve cok üzülüyorum. Sunu da belirtmem gerekir ki nisanlim asla aileci biri degil yani demek istedigim kendi kararlarini kendi alir,fakat ailesi surekli herseye yorum yapar.Kimseyle arami bozmadan politik davranarak uzulmeden sureci atlatmak istiyorum. Çünkü baski altina alma durumlari disinda iyi insanlar. 2 senedir beraberiz simdiye kadar 3 kez tartistik 3 u de ailesi yüzünden. Uzun oldu biraz teşekkür ederim.
aynen politik ol he tamam de geç istediği yap onlar olmadan sonradan kendileride görünce inşallah anlarlar bide beğendiğiniz ev olsun başka şeyler olsun iknaya gidin bunun fiyatı bu da bu daha ucuz gibi yorumlayın

Mobilyaları cuma günü aldik hic aklimda olmayan bir modeldi ama nisanliminda benimde içimize cok sindi. Yorum yapacak oldugunda nisanlim beni ordan baska koltuklara uzaklastirdi :) cok şükür güzel atlattik nisanlim nickimi bilmiyor ama buradan ona teşekkür ediyorum :))))

Mobilyaları cuma günü aldik hic aklimda olmayan bir modeldi ama nisanliminda benimde içimize cok sindi. Yorum yapacak oldugunda nisanlim beni ordan baska koltuklara uzaklastirdi :) cok şükür güzel atlattik nisanlim nickimi bilmiyor ama buradan ona teşekkür ediyorum :))))

Başınfan beri okuyorum
Bence sizin probleminiz bu
Aylar öncesinden şeker muhabbeti vardı
Konuştunuz mu? Hayır.
Düğün davetiyesine karar vermiş.
Konuştunuz mu? Hayır.
Mobilyacıda sorun çıkarmış.
Konuştunuz mu? Hayır.

Kimse size ağzını yüzünü kırın kadının demiyor. Alıp karşısınıza "Annecim özeniyorsun teşekkür ederim ama bende özeniyorum. Lütfen bana göstermeden bir şey alma" demek neden zor geliyor size ?

Gelinliği de evine sipariş yollarsa şaşırma.

Ben olsam mesela inadına gider şeker alırdım. Haddini bildirin yani. Senin annen karışıyor mu?

Başınfan beri okuyorum
Konuştunuz mu? Hayır.
Konuştunuz mu? Hayır.
Konuştunuz mu? Hayır.

Kimse size ağzını yüzünü kırın kadının demiyor. Alıp karşısınıza "Annecim özeniyorsun teşekkür ederim ama bende özeniyorum. Lütfen bana göstermeden bir şey alma" demek neden zor geliyor size ?

Ben olsam mesela inadına gider şeker alırdım. Haddini bildirin yani. Senin annen karışıyor mu?

Yok benim annem karışmıyor, ben anneme anlatmiyorum cunku benim icin huzur ortami onemli anneme anlatirsam annemin agzi durmaz. Annem su yasima kadar babamda dahil her zaman kendi kararlarimi kendim vermelerimi sagladilar.Teşekkür ederim yorumlariniz için. Kv normalde şeker gibi, suan 2 ay kaldi düğüne boyle birsey konusursam tanidigim kadariyla kafasinda kurar kurar üzülür. Kp kanser zaten canlari ona sıkkın. Nisanlim deseniz mobilyacida bile elli kere kenara çekti beni icine sindi di mi diye kac kere sordu. Nikah sekerini evet hala daha gormedim sormadim sormayacagimda. Çünkü nisanlim sen begen onu da ben alacağım dedi. Davetiye icin kv sürekli yer soruyor tutmadık daha diyorum. Tutunca direkt davetiyeciye gidecegiz. Evet cogu zaman sinirlerim bozuluyor fakat ben güçlü bir bayanim ve benim tercihim her zaman her konuda iyilikten zarar gelmez olmuştur. Nisanlimda masallah hep yanimda. Annesine kotu tek kelime etmedim simdiye kadar o konusuyor hatta sus ayip diyorum. Diyeceksiniz ki peki neden burdasiniz :) uzun zamandir takip ediyorum ve sizlerle icimi rahatlatmak istedim. Olaylari ne kadar absorbe ederek kimseyi ve kendimi kirmadan yaklasmaya calissamda dugun oncesi insan gergin oluyor. Burada icimi doktugumden beri cok rahatladim.

Başınfan beri okuyorum
Konuştunuz mu? Hayır.
Konuştunuz mu? Hayır.
Konuştunuz mu? Hayır.

Buarada düğün yerini tuttuk. Kv kina icin soruyor :)

Başınfan beri okuyorum
Konuştunuz mu? Hayır.
Konuştunuz mu? Hayır.
Konuştunuz mu? Hayır.

Gelinligi aldik canim. Cok baski kurdu hep beraber gezelim diye. Fakat nişanlima beraber karar vermek istiyorum seninle dedim. Gizli gizli haber vermeden gelinlikcileri gezdik. Modeli 2 ye indirdik. 2 sini de begenmistim. Anneleri alip 2 modeli denedim sadece. Bozuldu başka yok mu dedi. Gelinlikci de calisanlar deseniz baya kv ye söylendiler. Çünkü basladi orda benim hevesim sunda var bunda var diye konusmaya. Guldum gectim. Evet sinir bozucu ama ben onun ozunde iyi biri olduguna inaniyorum :) haberim olan seylerde nisanlimin sayesinde bir sekilde dedigim oluyor. Arkadan yaptiklarina malesef mudahale edemiyorum fakat nisanlim ona da bir sekilde cozum buluyor. Cevremde nisanli bir cok arkadaşım var ve cogunun nisanlisi ile problemi var. Benim cok sukur oyle birseyim yok elimden geldigince iyi niyetli davranmaya çalışıyorum

Kayınvalidenizin icinde ne kalmış? Birileri onun adına mi seçmiş? E madem öyle, o niye aynısını gelinine yapıyor? Hata olduğunu bildiği şeyi neden yineliyor? Bence bunun üzerinden konuşarak çözün, diğerleri günü kurtarmaktan öteye gitmez

Kayınvalidenizin icinde ne kalmış? Birileri onun adına mi seçmiş? E madem öyle, o niye aynısını gelinine yapıyor? Hata olduğunu bildiği şeyi neden yineliyor? Bence bunun üzerinden konuşarak çözün, diğerleri günü kurtarmaktan öteye gitmez

Herseyini kp seçmiş, sormadan almış. Gelinlik içinde konusamamis, onunla gelenlerin güzel dediğini almış. Evet yaptığı bencillik, farkında veya değil. Şuan icin haklısıniz günü kurtariyorum. Fazlasini yapip tartışma ortami yaratmak istemiyorum çünkü ister istemez konuşurken gerilecek. Onun gerilmesi demek nisanliminda gerilmesi demek. Nisanlim suan tedavi sürecinde. Onun tedavisini kötü etkileyecek bir stres yasatmak istemiyorum. 2 ayim kaldi zaten karisabilecegi cok birseyde kalmadi. Suan davetiyeyi kuruyor kafasinda. Kina yerini tutmadim henüz diyorum. Kina yerini tutunca biz hemen davetiye secip bastircaz zaten.

Evlendiniz mi acaba :) son durumunuz nedir merak ediyorum açıkcası..

Merhaba evet nisan sonunda evlendik :) ve cok şükür çokta mutluyuz. Çünkü ben biraz dugun gunumde ve dugunumden 2 gun once kv ye sert ciktim. Esimde 10 gunde bir telefonla konusuyor henuz evimize bile gelmediler. Esim mesafeli durdukca zaten bende mesafeli duruyorum cok şükür nazarim degmesin kafam artik cok rahat. Çünkü esim anneci degil. Tabikide anneler basimizin taci fakat esim bir aile oldugumuzun farkinda cok sukur. Ve nisanlilik surecinde de cok idare ettin herseyin farkindayim soz veriyorum seni kimse uzemeyecek dedi cok sukur simdilik hicbir problemde yok.

Back
X