nişanlılık sıkıntısı

kekoer

Previously
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
519
241
kızlar merhabalar.6,5 yıllık bir ilişkim var ve yaklaşık 7 aydır nişanlıyım.ben ankarada görev yapıyorum o istanbulda özel bir okulda.babam ilk başta istemedi ama o vazgeçmedi benden.ailem istanbulda yaşamamı istemedi zorda olsa kabul etti nişanlım..yalnız bu aralarda annem ile ilgili sıkıntı yaşıyorum.herşeye hemen alınıyor evlenince görürsün gününü filan diyor.henüz düğün tarihimiz bile belli değil.2016 şubatı diye düşündük annem herşeye alınıyor 2016 yazında ancak yaparım diyor.bizimkiler hiç evlilik lafını dahi ağızlarına almıyorlar.nişanlım dini nikah filan dedi annem sinirlendi.sebebi de kayınvalidem biraz uyanık bir bayan ve 7 aydır nişanlı olmama rağmen herhangi bir takı almadılar bana.yaklaşık iki ay önce istanbula davet ettiler bizimkiler serin olduğu için takı alcaz diyerek çağırdılar bizi.ben takı için mi gittim yani diyor ama gerçekten öyle gittik normal davet ettiler gitmedik.ne yapmalıyım çok sinirlerim bozuk

Düğün tarihi belli değilken nişan yapmak bana göre çok mantıksız.
Takı ve toka işlerini büyükleri karıştırmak bana göre çok anlamsız.
Resmi nikah yapmadan dini nikah zaten suç.
Baştan yanlış adımlarla ilerliyorsunuz bana kalırsa...

yok aslında çok istiyor benden çok o emek verdi diyebilirim.üniversitedeyken nişanlımı sabah sınavlara arayarak uyandırırdı.ama erkek tarafına güvensizlik var annemde babamın tarafına da güvenmez mesela.birde taktımı takar.nişanı bozayım diyorum yada anneme blöf yapayım böyle.nişan fotoğraflarında hiç yüzüm gülmemiş bile o kadar bunalıyorum

Normal çağırdılar gitmedik,takı alacağız diye çağırdılar gittik derken?
Bir de sanırım aileniz isteksiz,bir bildikleri vardır elbet, anneler hissediyor genelde. Keşke nişanı bu kadar erken yapmasaydınız,nişan ve düğün arası kısa olması daha iyi.

düğünü bu yaz diye düşünüyorduk ama askerlik çıktı o yüzden erteledik.dini nikaha ailem karşı benim resmi nikah tek başına yeterli diye düşünüyorlar.takıya zaten ailem karışmadı sayı bile vermediler ama annem buna neden alındı kızdı anlamadım

eğer nişan yapmasaydık düğün asla gündeme gelmezdi.evlenmeyelim hep böyle devam edelim desek kabul eder bizimkiler

evlenmenizi nisanlın ve senden başka kimse istemıyor gibi.
öyle mi diyorsunuz?babam zaten istemiyor ama annem istiyor aslında.bulaşık yıkarken yüzüğümü çıkarıyorum alıştırma kendini öyle uğursuzluktur hem diyor.kavga etsek hemen barıştırıyor

düğünü bu yaz diye düşünüyorduk ama askerlik çıktı o yüzden erteledik.dini nikaha ailem karşı benim resmi nikah tek başına yeterli diye düşünüyorlar.takıya zaten ailem karışmadı sayı bile vermediler ama annem buna neden alındı kızdı anlamadım
nasıl yani?

dini nikaha şimdilik mi karşılar tümden mi?

kızlar merhabalar.6,5 yıllık bir ilişkim var ve yaklaşık 7 aydır nişanlıyım.ben ankarada görev yapıyorum o istanbulda özel bir okulda.babam ilk başta istemedi ama o vazgeçmedi benden.ailem istanbulda yaşamamı istemedi zorda olsa kabul etti nişanlım..yalnız bu aralarda annem ile ilgili sıkıntı yaşıyorum.herşeye hemen alınıyor evlenince görürsün gününü filan diyor.henüz düğün tarihimiz bile belli değil.2016 şubatı diye düşündük annem herşeye alınıyor 2016 yazında ancak yaparım diyor.bizimkiler hiç evlilik lafını dahi ağızlarına almıyorlar.nişanlım dini nikah filan dedi annem sinirlendi.sebebi de kayınvalidem biraz uyanık bir bayan ve 7 aydır nişanlı olmama rağmen herhangi bir takı almadılar bana.yaklaşık iki ay önce istanbula davet ettiler bizimkiler serin olduğu için takı alcaz diyerek çağırdılar bizi.ben takı için mi gittim yani diyor ama gerçekten öyle gittik normal davet ettiler gitmedik.ne yapmalıyım çok sinirlerim bozuk

Burası ne demek? kim kimi davet etmiş? kim takı alacakmış?

Dini nikah ile kv nin kurnazlığını anlayamadım :))
Ayrıca resmi nikah yapmadan dini nikah sakın yaptırmayın hem suç hem de Allah korusun ya ayrıldınız sonra ne olacak?
Ben de nişanlıyım bu evreler çok zor herkesi idare etmek zorunda kalıyorsun.. bu bir süreç.

Nişanda takı takılıp takılmadığını dert edeni duymuştum da nişanla düğün arasındaki zamanda da mı takı adeti varmış?

önce nişanı yapalımda düğüne allah kerim der gibi olmuş.
resmi nikah yapmadan dini nikah neden yaparsınız ki?

dini nikaha karşıyız zaten sadece kayınvalide istiyor devamlı dile getiriyor.nişanda bana hiçbirşey takılmadı bunu dile getirdim.erkek tarafı davet etti bizi.düşünmeden nişan oldu evet ve pişmanım gerçekten.

Düğün tarihi belli değilken nişan yapmak bana göre çok mantıksız.
Takı ve toka işlerini büyükleri karıştırmak bana göre çok anlamsız.
Resmi nikah yapmadan dini nikah zaten suç.
Baştan yanlış adımlarla ilerliyorsunuz bana kalırsa...
her konuda doğru teşhis koyduğuna inandığım çok zeki bi insansın :) tam nokta atışı.

şimdi imam nikahı kıyarlarsa;
zaten evliler diyecek kayınvalideniz ve düğünde hiçbir takı takmayacak
kızı çoktan aldık gözüyle bakacak...

anneniz bunu düşünüyor olabilir mi..?

Resmi nikah yapılmadan dini nikah yapmak zaten yasak hanmefendi önce resmi nikah yapılıyor. Ayrıca nişan olduysa neden arada takı takmaları almaları gerekiyor ya da daha olmadıysa neden takı beklentiniz var anlayamadım. Şartlar daha oturmadı demek ki beklenmesi gerekiyor dengeyi kuracaksınız iki aile arasında.

Resmi nikah yapılmadan dini nikah yapmak zaten yasak hanmefendi önce resmi nikah yapılıyor. Ayrıca nişan olduysa neden arada takı takmaları almaları gerekiyor ya da daha olmadıysa neden takı beklentiniz var anlayamadım. Şartlar daha oturmadı demek ki beklenmesi gerekiyor dengeyi kuracaksınız iki aile arasında.
siz anlamıyorsunuz sanırım.biz nişan yaptık zaten nişanda takmadılar bir şey diyorum arada taksınlar diyen yok.annemin haklı olduğunu anladım zaten

X