İnsanların karakterleri, düşünceleri, yasam biçimleri, hayata nasıl baktıkları farklıdır.
Kv, kendi başarısını, kendi çalışkanlığını gelininde görmek isteyebilir fakat bu senin öyle olacağın anlamına gelmez.
Bence bu tamamen bencillik.
Herkesin başarılı olduğu konu ayrıdır. Ben yemekte basariliyimdir, sen temizlikte, ben çalışma hayatında başarılı olurum, sen iyi bir öğrenci olursun, ben iyi bir anne olurum, sen iyi bir öğretmen. Yani herkes ayni konular üzerinde aynı başarıyı sağlamak zorunda değil.
Bu kıyaslama hoş değil. Ben olsam bundan rahatsız olur ve bu rahatsızlığı onun diliyle çat diye söylerim.
İsin zor gibi.
Oğlu ne diyor"biz alıştık, sana allah yardim etsin"
Yani alışmak zorunda kalmışlar. Bu yüzden bu şekilde baskıcı ve her şeyi yönetmeye çalışan tiplerden nefret ediyorum. İnsanları zor durumda ve mecbur bırakıyorlar.
Kvnin bu tavrından memmun değiller fakat kabul etmek zorundaymış gibi hissediyorlar ve kabul ediyorlar, kabullenilince yaptığının doğru olduğunu düşünerek aynı şekilde devam eden bir insan ortaya çıkıyor.
Sen bu şekilde kabul etmeyeceksin büyük ihtimal ve aranız da hep çatışma olacak.
Kendisi gibi ol.
Ona kendini beğendirmek zorunda değilsin.
Kendini kanıtlamak zorunda da degilsin.
Gözüne girmen de gerekmez.
Sen kendini fazla şartlamışsın.
Samimi olma, zaten onun samimi olacağını da sanmıyorum.
Saygılı ol, gerekirse sen de çat çat konuş.
Net ol.