Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
düşünsene biz "yalnız kalamam evde" diyoruz, millet dalga geçiyor falan. bize kesin öyle olur.
sen güçlüsün, korkamazsın, sen çalışırsın, sen ekmeğini taştan çıkarırsın.
annem hep öyleleri için ....'ı altından derdi..
Öylesi de kiymetli oluyo ama, ay o yapamaz, bensiz beceremez, bana ihtiyaci var moduna giriyo adamlar

Ablanın ısrarla ne olacak düğün ertelense demesi beni benden aldı.
Ben mi engel oluyorum demis bir de? Bu sorunun cevabıni bilmek de ne zor ne zor?
Sorunlu, bencil, şımarık...

Ana babasinin da kizimizi atalim mi demesi tuhaf. E atmissin zaten bey amca.

Cok iyi babaysan al kanatlarının altina bak torunlarına. Ama yok agbi alsin sorumlulugu.

Kimse kimsenin hayatinin stepnesi degil. Yok oyle ipotek altina almak.

Bu ablayla daha cok ceker onlar.

Cok iyi yaptin pek iyi yaptin. Ablan ve agbine de sevgilerimle.

Geçmiş olsun. Şimdi yaşayacağınız üzüntüyü sadakanız olarak düşünün. Bir ömür söz konusuydu. Size danışmadan nikahı erteliyorlar utanmadan da ya ne yapacaktık diyorlar. Terbiyesizler. Ben 2 nişan attım. Şimdi çok mutluyum eşimle. Bir ömür söz konusu, o yüzden zararın neresinden dönsen kardır. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ya ben yeni bosandim cok zor durumdayim kimse benden zor durumda olamaz suan kafasinda totosu kiymetli piremses tukuruklerini sacma yetkisi vermis kendine. Herkes bosaniyor kimse nisanli erkek kardesini somurmeyi dusunmuyor. Anne baba desen akildan bir haber kizi oglan kardesiyle gonderek erkek dursun basinda bu ailenin babasi yokmu nasil kafalar bunlar ya ne iciyor bunlar.gencecik oglan la gerci pasifmis ilerde bu gorumce cok bas agritirdi. İyi niyetli kizin nede guzel ailesi varmis arayi bozdular resmen simdi abla gezsin tozsun kardesinin parasiyla kendim calisiyimda refah icinde gururmla yasayim yok ay nasil sinirlendim iyi ki benim gorumcem degil. Katliam cikardi

Abla sokakta kalsa anlarım ama sırf çocuklar rahat etsin, sığamıyoruz diye ayrı eve çıkmak isteyip bir de bunun sorumluluğunu nişanlı kardeşe atmak ne kadar mantıklı? Çocuklar biraz daha kendi başına idare edecek yaşa gelene kadar beraber kalınır sonra abla çalışıp kendi evini açabilir bence.

Ben mi çok gaddarım, insanlar mı çok rahat anlayamadım.

Sizin desteğiniz olmadan nasıl eve çıkacaklar merak ediyorum. Ex nişanlı 4 bin lira maaşla üç çocuk baksın, ev kirası versin de görelim şimdi. Bu durumu kabul etseydiniz sonraki adım sizin birikiminize de el koymaktı büyük ihtimal. Ailesi bunu hesaplamış ki yazlık muhabbeti geçince bozulmuşlar.

Şu ablayı KK'da görmeyi çok istedim nedense :KK53: Bir de burada deseydi 'ben onlara yük mü oluyorum, puu' diye. Nasıl da arkasına bakmadan kaçardı gelen cevaplar karşısında.

HEr işte bir hayır vardır derler ya öyle olmuş sizin için. Dün konuyu okuyup üzülmüştüm bugün okuyunca ne yalan söyleyeyim içim ferahladı. Büyük bir beladan kurtuldunuz bence. Hiçbir iş yapmayan ben yapamam edemem diyen pasif kadın duygu sömürüsüyle sizin bir ömrünüzü mahvedecekti. 4-5 çocuğu ile merdiven silip onları okutan kadınlar var. Bunun çalışmaya zaten niyeti yok sizde atanacaksınız belli sizin maaşınızı bile ister.
Yeni atanacağınız şehirde tertemiz güzel bir hayat kuracaksınız. 2-3 yıl sonra eski nişanlınızın halini görüp gerçekten doğru karar verdiğinizi anlayacaksınız.

Başım çok ağrıyor, kötüyüm ama sizi merakta bırakmak istemedim 😔

İki aile birlikte konuştuk. İlk önce havadan sudan konuşuldu, her şey normal. Sonra babam konuyu açtı. Ablası da geldi bu arada. Babam böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimizi bu olanların çok saçma olduğunu söyledi. Nişanlımın babası ve annesi de “o bizim kızımız atamayız ya bir erkek kardeşi var başında o dursun diye düşündük, sizin de iki kızınız var ortada mı bırakırdınız” dediler. Annemde olayın bu kadar basit olmadığını hafifleştirmemelerini, olayın tamamen başka olduğunu söyledi. Bende tüm düşüncelerimi güzel bir şekilde belirttim açıkça. Bir arada (böyle bir şey yok ama) abimde “kardeşim de birikimiyle anne babamıza yazlık almayı düşünüyor, ne iyi düşünmüş değil mi. ne kadar fedakar canım benim” dedi. 😶 Hepsinin suratı düştü. Aa biz bilmiyorduk dediler şaşkın şaşkın. Çok şey konuşuldu ama kısaltmak zorundayım.

Gayet güzel bir üslupla ilerlerken birden ablası ağlamaya fenalaşmaya başladı, ben mi yüküm şimdi ben mi engel oluyorum size ne alakası var biraz ertelense ne olur o da kadın beni neden anlamıyor dedi. 😳

Ağlamaya devam etti yerinde hıçkıra hıçkıra. Ailesi de “bak iyi mi oldu şimdi” dediler. Nişanlımda o arada bu durumun hallolacağını beni çok sevdiğini babama söyleyip durdu. Ama pasif! 😠 En sonunda ablası karşıma geçip “pü sana” dedi öfkeyle, üstüme yürür şekilde yanıma geldi. Orada ipler koptu. İçimden ne geçiyorsa bu sefer söyledim hiç korkmadan. Ablamda beni koruma iç güdüsüyle ablasının canına okudu diyebilirim.

Babamda size verecek kızım asla yok alın ablanızı sarmalayın kucaklayın evimden çıkın gidin dedi. Nişanlıma yüzüğü verdim anında. (olayı anlatmak adına nişanlım diyorum, artık değil) Annem şok oldu, tansiyonu şekeri var. O kadar kötü ki şu an. Kendimi mi toparlayım ailemi mi ne yapayım şu an bilemiyorum :KK43: kendimi sıkıyorum.. 😥 Nişanlım olacak kişi bin kere aradı açmadım, bir sürü mesaj atmış beni bırakma özür dilerim ailem adına diye. şimdi de engelledim. başka numaralardan arıyor yüzsüz.

Bunları yaşadıktan sonra emin olun Allah şahidim hiçbir şekilde dönmem.Özellikle ailemi bu kadar üzenlerle ve o ablayla?! asla asla işim olmaz. Öfke ve tiksinti arkasındayım. 😓 Nişanlım denecek insan ailesi karşısında ezik büzük kaldı, yazıklar olsun. O kadar bitti ki benim için. Canım babam annem çok üzüldü bunlar yüzünden asla unutmam. 😔

Çok şey oldu çok şey konuşuldu ama çok uzun oldu kısalttım o sebeple. boğazım düğüm düğüm. ilk defa bu kadar karışık ve kötü hissediyorum kendimi.

Tekrar tüm yazanlara beni kardeşi gibi görüp yol gösterenlere çok teşekkür ederim. Tanımadan görmeden sizleri inanın çok sevdim. Hepinizin hayatında en hayırlıları olur hep mutlu huzurlu olursunuz umarım. Çok çok sağ olun. İnşallah bu konu da benim gibi bunları yaşayanlara ders olur.
Ah be canım hayırlısı olur inşallah.O gereksiz ablasını alsında başına çalsın.Amip asalak kadın.Sen çekmek zorundaymışsın gibi hareket etmişler.Sen doğru kararı vermişsin.

Kadin evliyken gezip tozamamis. Hayatini yasayamamis simdi kardesi ile ayri eve cikacak birde kendi annesi ile babasinin yaninda mi kalsin calisip hem cocuklarina hem onlara mi baksin oglan kardesi evlenip evine gidince kendi annesi ile babasinin sorumlulugunu mu alsin onlarin konustuklarini mi ceksin kadin hayatini yasiycak diye konu sahibinin nisanlisinda ayiracak duruma gelmis olaylar. Olan olmus kendisi yanlis secim ile evlenmis 3 tane de cocugu var artik kendi yolunu cizmeli calisip cocuklarina bakmak yerine kardesinin sirtindan Psikolojik sorumlarim var benim adi altinda kendine baktircak. Anne baba belliki nazini cekemiyor basimizdan gitsin diyor olan konu sahibine olucak.
Kadın kocasından nafaka alamıyor. Koca o kadar kötü ve belalı. Anlaşmalı ayrılmışlar belalı koca ile nasılsa. Üç çocuğa beş kuruş nafaka almamış, adamın huyunu bilip kenara beş kuruş koymamış. Ne hikmetse bu kadar fena bir adamdan da üç tane(!) doğurmuş.

@naneportakal seni tebrik ederim, bazı insanlar mutsuzluğu göze alıp bir hayatı zindan etmeyi ailelerini üzmeyi göze alıyorlar
Çok güzel bir hayatın olcak, kendi maaşın sosyal çevren, seni hak eden biriyle kuracaksın yuvanı inşallah
Sen çok kibar bir kızsın kendini bu çirkeflere heba ettirmedin, birkaç gün ağlar üzülürsün sonra güzel bir hayat seni bekliyor olacak

İki aile birlikte konuştuk. İlk önce havadan sudan konuşuldu, her şey normal. Sonra babam konuyu açtı. Ablası da geldi bu arada. Babam böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimizi bu olanların çok saçma olduğunu söyledi. Nişanlımın babası ve annesi de “o bizim kızımız atamayız ya bir erkek kardeşi var başında o dursun diye düşündük, sizin de iki kızınız var ortada mı bırakırdınız” dediler. Annemde olayın bu kadar basit olmadığını hafifleştirmemelerini, olayın tamamen başka olduğunu söyledi. Bende tüm düşüncelerimi güzel bir şekilde belirttim açıkça. Bir arada (böyle bir şey yok ama) abimde “kardeşim de birikimiyle anne babamıza yazlık almayı düşünüyor, ne iyi düşünmüş değil mi. ne kadar fedakar canım benim” dedi. 😶 Hepsinin suratı düştü. Aa biz bilmiyorduk dediler şaşkın şaşkın. Çok şey konuşuldu ama kısaltmak zorundayım.

Gayet güzel bir üslupla ilerlerken birden ablası ağlamaya fenalaşmaya başladı, ben mi yüküm şimdi ben mi engel oluyorum size ne alakası var biraz ertelense ne olur o da kadın beni neden anlamıyor dedi. 😳

Ağlamaya devam etti yerinde hıçkıra hıçkıra. Ailesi de “bak iyi mi oldu şimdi” dediler. Nişanlımda o arada bu durumun hallolacağını beni çok sevdiğini babama söyleyip durdu. Ama pasif! 😠 En sonunda ablası karşıma geçip “pü sana” dedi öfkeyle, üstüme yürür şekilde yanıma geldi. Orada ipler koptu. İçimden ne geçiyorsa bu sefer söyledim hiç korkmadan. Ablamda beni koruma iç güdüsüyle ablasının canına okudu diyebilirim.

Babamda size verecek kızım asla yok alın ablanızı sarmalayın kucaklayın evimden çıkın gidin dedi. Nişanlıma yüzüğü verdim anında. (olayı anlatmak adına nişanlım diyorum, artık değil) Annem şok oldu, tansiyonu şekeri var. O kadar kötü ki şu an. Kendimi mi toparlayım ailemi mi ne yapayım şu an bilemiyorum :KK43: kendimi sıkıyorum.. 😥 Nişanlım olacak kişi bin kere aradı açmadım, bir sürü mesaj atmış beni bırakma özür dilerim ailem adına diye. şimdi de engelledim. başka numaralardan arıyor yüzsüz.

Bunları yaşadıktan sonra emin olun Allah şahidim hiçbir şekilde dönmem.Özellikle ailemi bu kadar üzenlerle ve o ablayla?! asla asla işim olmaz. Öfke ve tiksinti arkasındayım. 😓 Nişanlım denecek insan ailesi karşısında ezik büzük kaldı, yazıklar olsun. O kadar bitti ki benim için. Canım babam annem çok üzüldü bunlar yüzünden asla unutmam. 😔

Çok şey oldu çok şey konuşuldu ama çok uzun oldu kısalttım o sebeple. boğazım düğüm düğüm. ilk defa bu kadar karışık ve kötü hissediyorum kendimi.

Tekrar tüm yazanlara beni kardeşi gibi görüp yol gösterenlere çok teşekkür ederim. Tanımadan görmeden sizleri inanın çok sevdim. Hepinizin hayatında en hayırlıları olur hep mutlu huzurlu olursunuz umarım. Çok çok sağ olun. İnşallah bu konu da benim gibi bunları yaşayanlara ders olur.
Hayırlısı olsun, emin ol çok doğru karar vermişsin. O işlerin sömürmelerin sonu yok. Bir de sanki siz ablasını ortada bırakıyorsunuz gibi bok atmaya çalışmışlar. Anne baba olarak kendileri kızlarını eve alıp sahip çıkmıyorlar.

En son çocuk bakıcısı mevzusunda, kaynanam ergen yeğenimize değil de başkasına baktırıyorum diye bana bir ton laf saydı telefonda. Neymiş ben çok rahatmışım, ev işi yapmamak için fazla para veriyormuşum. Paramın derdi epey germişti onu zamanında. Eşim duydu, aradı anasını, tonla laf saydı. Her yaptığı hadsizlikte bunu yapmasa şimdi evli bile olmayabilirdik, fırsat verilse dur durak bilmeyecek bir kadın çünkü. O senin exten bi halt olmaz.

Hayırlısı olsun, emin ol çok doğru karar vermişsin. O işlerin sömürmelerin sonu yok. Bir de sanki siz ablasını ortada bırakıyorsunuz gibi bok atmaya çalışmışlar. Anne baba olarak kendileri kızlarını eve alıp sahip çıkmıyorlar.
Bırakıyorsunuza güldüm. 😀Kendileri bırakmış kızlarını, elin kızından ne çok şey bekliyorlar.

Hakkınızda hayırlısı olsun, yine de üzüldüm okurken. Ne olursa olsun, kurulan hayaller, emek var. Ama en doğrusu oldu emin olun. Aileniz çok güzel bir aile. Sımsıkı sarılın onlara. Her şey çok güzel olacak, hepsi geçecek. 🤗

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X