Nişanlım ailesinin yanına atandı ama ben gitmek istemiyorum

okyanusunkalbiben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
1.220
954
323
çok sıkıntılıyım arkadaşlar şimdi ben bi devlet dairesinde çalışıyorum ve nişanlıyım nişanlımda yeni atandı kendi memleketine ailesinin dibine, başta atanırsam senin yanına gelirim bir yıl bi şekilde idare ederiz dedi şimdide annnemi babamı bırakıp gelmek vicdanıma sığmıyor diyor ve bir ay sonra düğünüm var ne ev tuttuk ne eşya aldık içim içimi yiyor orayada gitmek istemiyorum benim ailemden kimse yok birinci sebep bu ikincisi iş yoğunluğu çok fazla orda üçüncüsüde olduğumyer merkez eğer gidersem orası farklı bi şehrin ilçesi sizler olsanız napardınız bu durumda... herşeyi göze alıp gidermiydiniz yoksa bir yıl ayrımı kalırdınız ayrı dediysem haftanın 3 4 günü yanıma gelebilecek öğretmen nişanlım....

bence bu nişanlına duyduğun sevgiyle doğru orantılı gitmek yada kalmak.ama ben yaklaşık 15 sene istanbulda yaşamış 4 yıl ankara gibi bir şehirde üniversite okumuş bir insan olarak 3 seneden beri Rize gibi ufak bir şehirde yaşıyorum.Bazen çok bunaldığım anlar oluyor ama bunuda Trabzona gezmeler giderek ne bileyim kendimize küçük kaçamaklarla atlatıyoruz. Bence herşeyi akışına bırak nişanlın tek erkek çocuksa bırakıp gitmesi zor tabii onu anlamazsan zamanı geldiğinde o da seni anlamaz.Bazen hoşgörülü olmak lazım hayat kısa..

Şimdiden rengini belli etmiş aslında nişanlınız. Ailesini bırakıp gitmek vicdanına sağmıyor ama sizden bunu yapmanızı bekliyor.
Geçerli bir gerekçe değil bence

inanın ben onu yeterince anladım kaç yıldır tanıyorum ve bekleyen ben oldum askere gitti geldi okulu bitti fedakarlık çok yaptım ha orada çalışan insanlarada sorduk yani aklınız varsa gelmeyin burası çok yoğun uzun süreli düşününce sevmediğim bi yer ve mutsuz oalbileceğim bi iş olacak emekli olana kadar orda yani hayatımın geri kalan kısmı orada geçecek bilmiyorum ailesini istemiyor değilimki onlarda yanımıza gelsin diyorum anlayışsız bi insan değilim o konuda...

canım gercekten 1ay mı var dugunune
nısanlında amma rahatmıs
oldu be

sen gel benım vıcdanım falan fılan
yahu su erkeklere 100gr akıl ver allahım cok degıl yanı

sız ne zaman ev bakacaksınız
ne zaman evı yerlestıreceksınız

bana kalırsa nısanlın sen atandıgında
kayınvalıden ve kayınpederınle beraber oturmak ısteyebılır
bana oyle geldı cunku

yoksa bu kadar rahatlıkk
pek hayra alamet degıl yanı

karar senın canım
sevıyorum gıdıyorumda dıyebılırsın
sen gelde dıyebılırsın

canım inan bende öyle düşünüyorum ben gidince madem geldin beraber oturalım diyecek ve ben çok hassas bi insanım çabuk kırılıyorum çok yıpranacağımı düşünüyorum

Bence %99,9 ailesiyle yaşamanı isteyecektir eğer başka bi planınız yoksa..

Evet ben de aynısını düşündüm. Bir ay kalmış ve bu bir ayda ne yapılacağı hiç konuşulmamış. Atama konusu dışında.
Sizinle aynı fikirdeyim. Korkarım nişanlısı düğüne 10 gün kala bir emrivaki yaparak birlikte oturmayı teklif edecek

Şimdiden rengini belli etmiş aslında nişanlınız. Ailesini bırakıp gitmek vicdanına sağmıyor ama sizden bunu yapmanızı bekliyor.
Geçerli bir gerekçe değil bence

baştan bana demişti orda durursun sen ben gelirim yanına şimdi çevresindekiler çok etkiledi anneni babanı bırakıp nereye gideceksin falan filan demişler....

canım inan bende öyle düşünüyorum ben gidince madem geldin beraber oturalım diyecek ve ben çok hassas bi insanım çabuk kırılıyorum çok yıpranacağımı düşünüyorum

canım benım
su dugun arıfesınde yapılana bak ya
gelde sınır olma ama
ortada bır dugun var
ama ne nısanlı ortada ev tutmak ıcın ne esya var ne bısey

senın aılen yokmu canım arkanda bırı yada

yıpranırsın tabı
hele hele bastan herseye evet dersen senden devamlı evet demen gerekecek
her olaya

bu ısler boyledır canım
sımdı burda kımse atıp tutmasın gıt sevdıgının yanında dur falan dıyee

tabıkıde sevdıgının yanında duracak ama o adamda onun yanındaysa

ama yokkk degılse zaten daha evlenemeden benım aılem ve karım olarak kalacak butun olaylar

kusura bakma bıraz karamsar dusundum belkı ama

ılerıde yasayıpta uzulme arkadasım

ne dıyeyeım allah yolunu acık etsın umarım allah sana guzel yazılar yazar
ve umarım kayınvalıden ve kayınpederın bırer melektır
kocanda senın kıymetını bılır canım
allaha emanet ol

1 yıl idare edin ve yanına gelsin, kayınvalide kayınpeder ile yaşayamazsın. evliliğin ilk yılını mahvetme bence. biz de eşimle haftada 3-4 gün görüşebiliyoruz işinden dolayı, daha 11 aylık evliyiz. özlüyorsun tabi ki ama kafam rahat eşimin ailesinden uzağım.

ya kayınpederim ve kayın validem iyiler şimdilik doğru dürüst gördüğüm yokki bi kaç kere gördüm ama bu konuda etkilediklerini düşünüyorum nişanlımı ben demiyorum ki onun ailesi yok gelir yanımıza gelir kalırlar düşkün olurlar bakarım sorun olmaz insanız sonuçta ailem kızım sen bilirsin ama sen gitme tayinini alıp bir yıl sıkın dişinizi rahat yaşayın diyor ailem benimle aynı fikirde ama çokta karışmak istemiyorlar nasıl huzurlu olacaksanız öyle yapın diyorlar

bu konuda tecrübeli arkadaşlara ihtiyacım var teşekkür ederim canım bende sizinle aynı fikirdeyim ama tek taraflı aynı fikirde olmak yetmiyor.

baştan bana demişti orda durursun sen ben gelirim yanına şimdi çevresindekiler çok etkiledi anneni babanı bırakıp nereye gideceksin falan filan demişler....

Bu kadar kolay etkilenebilen biriyle evlenmeyin.
Karakteri sağlam bir insan, ne olursa olsun kendi kararını kendi verir

Siz 1 yıl idare mi ederdiniz diyorsunuz da, zaten nişanlınızın 1 yıl sonra da yanınıza gelme niyetini yok.
O yüzden bu şıkka neden takıldınız anlamadım.
Size tek seçenek sunmuş, ailemi bırakmam sen gel.

hayır canım bir yıl idare ederiz konusunu başta konuşmuştuk öyle olacaktı zaten de bi kaç gündür kafasını iyice kurcalamışlar bu yönde tek şık yoktu yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…