- Konu Sahibi okyanusunkalbiben
-
ya aslında kolayca etkilenen bi insan değil ama demekki üzerine falan çok gittiler...
canım ebru72 arkadasa katılıyorum bende
kac yasında oldugunuzu bılmıyorum ama nısanlınız baska bırı tarafından etkılenmemelı bence artık
yanı evlenecek caga gelmeden once askere gıderken, okumaya gıderken anneler babalar bırakılıyor vıcdanlar rahat ama ıs evlenme konusuna gelınce vıcdanım rahat etmez oluyor
anlamıyorum ben ya
gercekten
ha tabı o olaylarda gerı donme soz konusu dogruu
yahu su erkeklerıde korkutuyorlar galıba
evlılık konusunda
ne dıyolar acaba
evlenınce karın kurtkadın olur
senı gece bogar
korkutur öcü olur falanmı dıyolar
acaba ondanmı hala anne babasının eteklerı altında yasamak ıstıyorlar
anlamıyorumkı....
Şimdi size kısa bir süre ailemin yanında oturalım sonra düzenimizi kurarım da diyebilir.
Bakın aileniz size ve kararlarınıza saygı duyan, bilinçli bir aile.
Onlar doğruyu söylüyor. Onlara kulak verin.
Bunun için suçlanmazsınız da. Nasıl olsa o da ailesini dinlemiyor mu? Doğrusuna yanlışına bakmadan
♥gözyaşı♥;19599827 .!.:Ben anlamadım. Onun yaşadığı şehirde sadece bir yıl mı kalacaksınız? Hani bir yıl için ayrı mı olalım dediniz ya. Eğer bu br yıllık bir işse kesinlikle giderdim eşimin yanına. Ama değilse de seviyorsam giderdim. Zamanın ne getireceği belli olmaz tabi ama oraya da alışabilir kendine küçük alışkanlıklar edinebilirsin belki. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
canım ben farklı bi şehirdeyim işim çok rahat o ailesinin yanına atandı bir yıl o orda kalacak ben burda buraya tayini alıp gelecek ti ama işte kafasını karıştırdılar planları bi anda değişti ve bir ay var düğüne napacağım bilmiyorum ordaki çalışma ortamı ii olsa giderdim belki ama çalışanlar gitme sabret o gelsin diyor..
canım arada kalmak gercekten cok zor
anlıyorum senı
bı yanda senın aılen bı yanda nısanlın ve aılesı
vallahı cok zor yaa
ama orta yolu bulmak nısanlınla sana kalmıs
herseyı acık acık konus bence
bızım dugunumuze bır ay var farkındamısın de
nerede oturucaz
ne yapacaz de
kafandakı ve kalbındekı butun soruları sor
ve ona gore bır karar ver canım
ama kararı verırken kım ne der dıye dusunme sen kendını dusun canım
canım o gelsın ozman ya
bu ne ya
vallahı bende sınır oldum
nısanlına bıraz erkek olsunlar ya
vallahı bız kadınlar daha cesur daha yapıcıyız
tırnagımız kadar olsalar kımı erkekler
canım ben farklı bi şehirdeyim işim çok rahat o ailesinin yanına atandı bir yıl o orda kalacak ben burda buraya tayini alıp gelecek ti ama işte kafasını karıştırdılar planları bi anda değişti ve bir ay var düğüne napacağım bilmiyorum ordaki çalışma ortamı ii olsa giderdim belki ama çalışanlar gitme sabret o gelsin diyor..
Katılıyorum canım aynı fikirdeyim.Şimdiden rengini belli etmiş aslında nişanlınız. Ailesini bırakıp gitmek vicdanına sağmıyor ama sizden bunu yapmanızı bekliyor.
Geçerli bir gerekçe değil bence
Aynı şeyleri yaşamış biri olarak tavsiyem sakın sakın gitmeyin, evliliklerde en güzeli ne kız tarafına ne erkek tarafına yakın olmak mesafe en güzeli. Aileyi tanımıyoruz yargısız infaz yaptığımızı düşünme ama aynı şehirde olduğunuz zaman hele ki eşin ailesine düşkünse işin çok zor. Tersi de olabilir ailesi süper anlayışlı insanlar olur, sizi rahatsız etmezler, her konuda yardım ederler, kendi kızları gibi görürler sizi ama diğer türlüsü daha sık karşılaşılan bir durum. Sorun olmaması için hem sizin hem karşı tarafın hem iyi niyetli hem anlayışlı olması gerek. O yüzden sakın eşinin ailesinin yaşadığı şehre gitme, hem kendi rahatından da fedakarlık yapma, diyorsun burda merkezdeyim oraya gidince ilçeye gidicem diye. Sen fedakarlık yapıp gidersin kimse bilmez o zaman pişman olursun.çok sıkıntılıyım arkadaşlar şimdi ben bi devlet dairesinde çalışıyorum ve nişanlıyım nişanlımda yeni atandı kendi memleketine ailesinin dibine, başta atanırsam senin yanına gelirim bir yıl bi şekilde idare ederiz dedi şimdide annnemi babamı bırakıp gelmek vicdanıma sığmıyor diyor ve bir ay sonra düğünüm var ne ev tuttuk ne eşya aldık içim içimi yiyor orayada gitmek istemiyorum benim ailemden kimse yok birinci sebep bu ikincisi iş yoğunluğu çok fazla orda üçüncüsüde olduğumyer merkez eğer gidersem orası farklı bi şehrin ilçesi sizler olsanız napardınız bu durumda... herşeyi göze alıp gidermiydiniz yoksa bir yıl ayrımı kalırdınız ayrı dediysem haftanın 3 4 günü yanıma gelebilecek öğretmen nişanlım....
Önce sana yanına gelirim demiş,sonra ailemi bırakamam diyor.Ama senden aileni bırakmanı isityor.
iki gün sonra çıkıp diyecek ki temelli burda kalalım.
1 yıl sonra oraya döneceğiniz ne malum?Ailesinin yanında kalmak isterse????
Çok seviyosa bekleyin 1 sene o gelsin sen neden gidiyomuşsun?
♥gözyaşı♥;19600133 .!.:Ya canım eğer bu gitme işi bir yıllıksa git. Bir yıl dediğin neyki. Eşinden ayrı kalacağına bir yıl iş ortamında sıkarsın dişini. Ama bir yıldan uzun bir süreyse tabi tercih senin bir şey diyemem. Yani ne bileyim eşim için işinden önce gelmeyi isterim ve aynen eşimi de işimden önce tutarım. Tabi bu gözüm kapalı eş için iş bırakacağım demek olmuyor ama ben olsam önceliği aileme verirdim. Dediğim gibi senin yerinde olsam ve bu iş bir yıllık olsa yani bir yıl sonra istediğimin olacağını bilmsem kesinlikle giderdim isterse en ücra köşe olsun. Eşimden ayrı kalmayı göze alamazdım ben. Ondan uzak olup rahat olacağıma onun yanında azıcık sıkıntıya katlanırım yani. Bilmiyorum belkide bu konuda ben çok zayıf olabilirim :) Hakkınızda hayırlısı olsun.
nişanlının anne babası çok yaşlı insanlar mı, ya da ağır sağlık problemleri mi var, eğer bunlar varsa nişanlını anlayabiliyorum ama sağlıklı 50-60 yaşlarında insanlarsa.... bilemiyorum, vicdanı sızlıcak bişey yok o zaman derim
Aynı şeyleri yaşamış biri olarak tavsiyem sakın sakın gitmeyin, evliliklerde en güzeli ne kız tarafına ne erkek tarafına yakın olmak mesafe en güzeli. Aileyi tanımıyoruz yargısız infaz yaptığımızı düşünme ama aynı şehirde olduğunuz zaman hele ki eşin ailesine düşkünse işin çok zor. Tersi de olabilir ailesi süper anlayışlı insanlar olur, sizi rahatsız etmezler, her konuda yardım ederler, kendi kızları gibi görürler sizi ama diğer türlüsü daha sık karşılaşılan bir durum. Sorun olmaması için hem sizin hem karşı tarafın hem iyi niyetli hem anlayışlı olması gerek. O yüzden sakın eşinin ailesinin yaşadığı şehre gitme, hem kendi rahatından da fedakarlık yapma, diyorsun burda merkezdeyim oraya gidince ilçeye gidicem diye. Sen fedakarlık yapıp gidersin kimse bilmez o zaman pişman olursun.
canım babası biraz rahatsız o da zaten ankarada bakılırsa çok daha ii olacak o yüzden yanımıza gelsinler detaylı baktıralım diyorum yaşı genç anne ve babasının 50 yaşında annesi babasıda 55 yaşında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?