Nişanlım akdeniz anemisi...İlerde bi sakıncası olur mu ???

askTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
551
0
46
Ankara
Kızlar merhaba benım nişanlım akdenız anemisi ne ben ne de o bunu kafamıza takmıyoruz zaten (kansızlık hastalıgının bir ceşidi)...Bugün bı arkadas dedi ki bana sizin bebeğiniz olmaz evlenınce filan diye benım bu konuda hıc bır bılgım yok ıster istemez üzüldüm ve korktum...Ama takdir her zaman Allahındır !!! Benim kan grubum A (+) nişanlımınki de A (+) ve o arkadasımın yanındaki arkadaslarda aynısını dedi aynı gruptan ise cok tehlikeli filan dedi (ikimizde aynı gruptanız) Ama ben şöyle bılıyorum = Çiftlerden biri negatif diğeri pozitifse diye bılıyorum bana bişeyler diyin bilmedigim ıcın buraya konu açmak istedım sabahtan beri kafamı karıştırdılar aranızda bilen varsa bana bi acıklasın bu durum neye yol acar sakıncalı mı değil mi ???

Dayımın eşi de akdeniz anemisi ve 5 yaşında bir çocukları var :)

Cnm benm kuzenimin esi ve ablamin eltiside anemi...erkek olaninki biaz agirmis galiba ilac kullnaio iki cocuklari var sapasaglam..eltininde ilaci filan yok iki tane cocugu var sapasaglam..bildigim kdryla sadece cpcuklar tasiyici oluo o kdr.hatta bu cocuklarda varmi bilmiorum olsa duyardik...ama kan grubu olayini bilmiorum cnmm..du bakalim o gunler geldin bi hayrlsiiyla yarin evlendin oldu deil..eger simdi sanaa evetcnm cocugun olmaz desek burad da napcan ayrilcan mii...ilk once kafanada bi oturt iliskinii...uzme simdiden kndinii

öncelikle akdeniz anemisinin kan grubuyla bi ilgisi yok
genetik bir hastalık
çocuklarınız taşıyıcı olur
siz de taşıyıcıysanız hastalık olur
ve talasemi (akdeniz anemisi) önemsenmeyecek bir hastalık değil
nikah öncesi de taranıyor ayrıca..
mutlaka taşıyıcı mısın öğrenmen lazım

Akdeniz anemisi genetik bir hastalık. sizin nişanlınız taşıyıcı sanırım. eğer sizde taşıyıcı olursanız çocuğunuzun hasta olması büyük olasılık. ama sizde yoksa o zaman çocuğunuz sadece taşıyıcı olabilir onuda genetik olarak babasından alırsa. Kan grubu olayında ise aynı gruptan bişey olmaz. ama kadın (-) negatif ise kan uyuşmazlığı olur ona da iğne yapyolar problem olmuyo. çocuk olmaz gibi birşey söz konusu değil.

saol canım yorumun icin ...bu arada hayır tabi ki asla ayrılmam Allah göstermesin...hastalıkta ve saglıkta her zaman onun yanındayım o benım herşeyım sadece merak ettım ve bilgim yoktu kızlarda bugün öyle diyince ister isteemz üzüldüm

bende var mı yok mu bilmiyorum bi çok kez kan aldırdım şimdiye kadar kimse bişey demedi olsaydı derlerdi herlade gerci nikah işlemlerınde tekrar kan aldıracagım için orda ortaya cıkar hersey

bende var mı yok mu bilmiyorum bi çok kez kan aldırdım şimdiye kadar kimse bişey demedi olsaydı derlerdi herlade gerci nikah işlemlerınde tekrar kan aldıracagım için orda ortaya cıkar hersey

normal kan tahlilinde çıkmaz zaten
evlilik işlemlerinde bakıyolar..

Ben de taşıyıcı olduğumu yeni öğrendim.
Doktor dedi ki eğer evleniceğin kişi de taşıyıcı olursa çocukların hasta olma ihtimali olabilir.
Ama eğer sizde hiçbir şey yoksa gayet sağlıklı çocuklarınız olabilir.
Yani şuan durum size bağlı.Bunun için özel test yapıyolar,aklınıza takılmasını istemiyorsanız yaptırabilirsiniz.
Nişanlınız da taşıyıcı galiba çünkü talasemi ciddi tedaviler yapılması gereken bir hastalık.Allah kimseye vermesin.

Son düzenleme:
arkadaşın bilip bilmeden konuşmuş canım. bebeğin olmaz falan diye içine sinmiyosa doktorlarından öğren. benim teyzemde eniştemde anemiymiş ve teyzeminkini anemi değil diye kayıt almışlar çocukları oldu ve ne yazıkki hasta doktorların hatası . sadece her ay düzenli bi şekilde kan alıyo . yani nişanlın anemiyse sende değerlerini ölçtür eğer sende anemi çıkarsan çocuğun hasta olur.

cnm akdeniz anemisi önemli bi hastalık ama sadece nişanlında olması şans sende de olsaydı o zaman riskli olurdu... gebelik sürecinde kontrolleri sıklaştırırsın olur biter

İnsanlar bilmedikleri konularda konuşmayı ne de çok seviyorlar.
Hiç korkma, hastalık hakkında pek bilgim yok ancak ben de genetik bir hastalık taşıyıcısı olduğum için çocuk olayında bayağı bilgi edindim.
Nişanlın taşıyıcıysa çocuklarınızın da taşıyıcı olma ihtimali var.
Ancak araştırırsan tüp bebekte genetik tanı diye bir yöntem var.
Bu yöntemle sağlıklı bebekleriniz olabilir Allah'ın izniyle.
Araştırmanı tavsiye ederim, tam ismi preimplantasyon genetik tanı.
Hatta sitede de var.
Canını sıkma bunun için, çok şükür çaresi var.

Nikah işlemleri sırasında sağlık raporu için kan alınırken bu hastalığın taraması da yapılıyor. Okulda akdeniz anemisi olduğunu söyleyen bi arkadaşım vardı ve nişanlıydı mayısta da evlendi, bi sakıncası olsa evlenemezdi sanırım.

halam, amcam ve babamda var. hepsinin ikişer çocukları var, 6 kişide herhangi bişey yok fakat amcamın torununda varmış.
hamilelere de verilen bir folik asit hapı var 1 TL, ömür boyu her gün 1 tane onu içmek durumundalar.

ayrıca bi arkadaşımın annesinde kardeşinde ve kendisinde var aynı durum ama babalarında bişey yok ve hepsinin eli ayağı tutuyor, kafaları çalışıyor.

size de çok geçmiş olsun, endişe edilecek bir durum oldugunu sanmıyorum.

cnm mrb bende anemi hastasıyım ( yani demir eksikliği ) 5 yıl önce 2 yıl süreli tedavi oldum üniversite hastanesine gitmiştim doktorumla yaptığımız konuşmada aneminin kansızlık hastalığı olduğunu 2-3 çeşit anemi hastalığı olduğunu denize kıyı olan şehirlerde olan anemi hastalarına akdeniz anemisi adı verildiğini söylemişti tedaviye başlamadan önce de çok korkmuştum doktor şuan kanamalı bir kaza geçirsen orda ölürsün demişti çünkü vücudundaki kan depoların 1 demişti ( normal de 5 olması gerekirmiş ):18: ve hemen tedaviye başladık başlarda kan tüpleri daha sonra da demir haplarına devam ettim 3 yıl önce tedavim bitti ve şu an 8 haftalık hamileyim

Akdeniz anemisi varsa resmi nikahın yapılmaz zaten. Nişanlının tedavi olması gerekyor. Tedaviden sonra yapılır nikahınız ve kan grubuyla alakası yok. Kan grubu kan uyuşmazlığında önemlidirki sizde kan uyuşmazlığı yok.

ya ne alakası var benim arkadaşımda akdeniz anemisi ama evli. 1 tane de kızı var şimdi. çocuğunda da aynı hastalık var şimdi. ama anne taşıyıcı olduğu için cocuğa geçti sanırım erkekte olunca geçermi bilmem. ama nikah olmaz falan hikaye yani.

bu konuya doktorlar artık çok önem veriyor çünkü ciddi bir hastalık ben taşıyıcı olduğum halde hamile kalmayı düşünmeden önce doktor tedavi altına alacakmış beni bebek etkilenmesin die bunun bide gizli taşıyıcılığı varmış ve tespit edilemiyormuş öyle bir durumda ikimizde taşıyıcı olduğumuz için %80 bebek hasta doğarmış ve sürekli kanının yenilenmesi gerekirmiş maddi manevi zor bir süreçmiş doktor öyle söyledi
ve senin nişanlın direk hastaymış taşıyıcıda değil bence önemse! ben taşıyıcı olduğum halde bu hastalık çok etkiliyor beni çok halsizim bi hastalansam kolay kolay kalkamıyorum uzun süre ayakta duamıyorum bunlar taşıyıcı olduğum için bende görülenler

Hahahaha, resmen koptum.Senin o arkadaşların sanırım saçmalama profesorü
Ne negatifi ne pozitifi allah aşkına,ne alakası var bunların senin bahsettiğin olay kan uyuşmazlığı olayı akdeniz anemisiyle uzaktan yakından alakası yok.
Erkek arkadaşın sanırım talasemi minor, yani major kadar tehlikeli bir durumda değil.Sadece yaşam kalitsi etkilenecek yorgunluk halsizlik vs.
Sen de eğer talasemi minorsen çocuklarında %25 oranında talasemi major çıkma riski var kötü olan bu.Bence sen de bir an önce bir test yaptır çünkü majorü tehlikeli sonu ölüme varabiliyor.
Bir de kan grubuna bağlı hastalık tayin eden arkadaşlarınla bu meseleyi fazla tartışma bence canını sıkmasın,kafanı karıştırmasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…