nişanlım alkol aldı.ne yapmalıyım kızlar..

Hanımlar lütfen yorumlara dikkat ediniz, üyeleri açtıkları diğer konuları okuyup yermeyiniz.

Yermek?
Burası herkese açık bi yer ve insanlar bazı üyeleri merak edip diğer konularına bakıyor ki bu doğal bir şey.
Yazılanlardan bu kadar çelişkili bi durumun içinde olduğunu belirtmek yada bunun nedenini sormak yermek midir?
Zira burda uyarıya mahal verecek bi konuşmada yok.
Her cümleye uyarıda nazi kampında gibi hissettiriyor insana.

=)

Bu ne asabiyet? yazdıkların illa işin aslını astarını bilipte yorum yazılıcak şeyler değil. Hayır insan cevap veremediğinde niye karşısındakini "boş boş" konuşan, "algılamada sorun yaşayan" tip olarak görür, enteresan.

Sen konunu "...ailem dindar, namazlarında niyazlarında olan insanlar ve görüyorum ki hiçte onlara layık olmayan biriyle nişanlanmışım...", "...benim alkole karşı olmam aile baskısından değil kendi inançlarım doğrultusuyladır...", "haram olan bişeye belkim yok, yapamam!" diye açmış olmasaydın şuan belki "çok ciddiye aldığın bu sorununun-derdinin" dermanını çözmüş bile olabilirdin. Nişanlın alkol alıyor diye ailene layık olmuyor peki sen nişanlına yada "dindar,namazlarında niyazlarında" olan ailene layık mısın? Bunu belirleyecek kişi sen misin?

Senin sorunun-derdin alkol tamam ama bu alkolün haram olduğundan dolayı değil. Sende direkt bu rahatsızlığını dile getirseydin geçmiş konuların tekrar göz önüne gelmezdi. Kişinin alkoldan rahatsız olması için illa müslüman olması gerekmiyor. Senden kimse açıklama beklemiyor kasma kendini, sen yazılması gerekenleri yazmışsın zaten zamanında.

Son olarak sana tavsiyem her yorumu sindiremiyorsan yada ne derler hım işine gelmiyorsa, bir sonraki konunda sadece istediğin cevapları yazabileceklerin yorum yapmasını iste lütfen. Diğerleride "boş boş" konuşarak, değerli vakitlerini değmeyen kişiler için harcamış olmasınlar.

evet arkadaşlar bende tam olarak aynısını dedim.dedimki bu bir hayat nerden bilebiliriz ki başımıza çok kötü şeyler gelmiycek.ee sen napacaksın o zaman alkolden başını kaldırmayacakmısın.o da bana sürekli diyor ki hayır tabi ki beni tanımazmış gibi konuşma diyor.ona bakarsan bugünde sorunumu halletmiş değilim yada hala üzgünüm çok ee içiyomuyum diyo.dün evet yanlış ama inan üzüntüden kendimde değildim diyo.nebileyim bunun savunacak bişeyi yok ama sonuçta içmiyorum biliyosun diyo yaaakızlar kafam karışık artık düşüne düşüne valla hasta olcam uyku düzenim bozuldu ama bi türlü karara varamıyorum.sevgili olsak belki daha kolay olurdu ama nişan atmak çok zor.hem onu seviyorum.ama bu özelliğini napıcam bilmiyorum.evet içmiyo öle yok her hafta yok 2 günde bir falan değil ama bazen bu halinide görebiliyorum işte

o kadar anlamaz insansınkiii site yöneticisi bile uyarıda bulunuyo ama algıda sorun var gerçekten eminim dışarda rezil hayat yaşayıp burda sanal alemde ahkam kesen bir tipsin ama inan seninle uğraşamam.evet o zaman şimdi söylüyorum yazmaaaaa.yeteri kadar açıklama yaptım mı yazmaaaaa.ben onu yaptım şunu yaptım sizce şimdi bu onlara orantılı bi konumu diye yazmıyorum sadece sorunum alkolll ve sen bundan anlayacak kapasitede değilsin yazma ok.ya da yazzz kendi kendine soru sor cevap yaz.hadi kolay gelsin

Sayın Feronia,
Evet, burası herkese açık lakin site kurallarına göre üyelerin açtığı her konuyu o konuya göre yorumlamak gerekmektedir, insanlar X üyenin daha önce kayınvalidesiyle tartıştığını anlattığı bir topiği, daha sonra açtığı benim kayınvalidem birtane topiğine taşır, kayınvaliden düne kadar kötüydü, ne olduda şimdi iyi oldu derlerse bu sadece polemiğin fitilini ateşler, ki zaten belirttiğim gibi kurallara göre açılan konular konu içeriğine göre değerlendirilip yorumlanmalıdır.

Her cümleye değil, kurallara uymayan durumlarda uyarı yapılmaktadır, ayrıca gördüğünüz gibi topikte geçmiş konular ele alındığından tartışma başlamış bile...

Önce insan ol, adam gibi yaz. Cevap bulamıyorsan hakaret etmiceksin.

Çamur at izi kalsın modundasın, insan kirli olunca çizdiği yolda böyle oluyormuş demek ki. Sen konuna orantılı biri değilsin az önceki yorumum da bunu anlatmaya çalışmıştım diğer konularını düşünerek yorulma. insan at gözlükleriyle bakınca sonuc bu oluyor.

Ben hayatımın, yaşadıklarımın arkasındayım. Senin gibi, sadece çevremden korktuğum için kızlık zarıma dokundurtmadan her bir haltı yiyip bakire ayağına yatıp karşımdakileri kandırmıyorum.

"namazında niyazında " olan ailene nişanlın senden daha çok layık, en azından "dürüst insan".

birisi cihad ile ilgili bir şey yazmış

cihad dediğiniz şey farklıdır..

insanların başına ahlak bekçisi olmak değildir cihad

zorla sevap işletemezsiniz

iyi niyetle uyarırsınız ama zorlayamazsınız

kişinin özgür iradesiyle vazgeçmesi lazım. eğer uymuyorsa görüşmesiiniz öyle insanlarla olur biter

Tartışma meyilli bi insan geçmiş konulardan bir şey sormasan dahi burada yazılan herhangi bi laftan dolayı da tartışmaya sebep olabilir.

alkol çok hassas bi konu. hadi bugun az içiyor yrn öbür gün sürekli içmeyeceğinin garantisini kim verecek. her insanın çizgisi sınırları farklıdır ona göre sınırlarına bak ve gör o sınırın neresnde nişanlın?* bunun farkına var ona göre gereğini yap cnm

tepkini koy en ufacık bir sorunda alkole sığınmak saçmalıktır sana neden anlatmayı seçmiyorda alkole sığınıyor bence al karşına ve ciddi ciddi konuş sorunlarda içen gün gelir hergün içmeye başlar al karşına konuş anlat incitme ama kırmadan derdini anlmaya çalış vazgeçirmeye calış seni anlıyorum

yazını ilk okuduğumda ben olsam hemen ayrılırdım diye düşündüm dini hassasiyetleri fazla olan biri olarak çünkü mümin biri için içki asla asla asla kabul edilemez.fıkhen de içki içen birinin 40 gün namazı kabul olmaz yani o içki vücudundan tamamen çıkana kadar...zaten içki ayetleri zina ayetleri gibi çok manidardır kuranı kerimde..içki içmeyin ya da zina etmeyin demez.derki içkiden kaçının.ya da zinaya yaklaşmayın. ifadeler bunlar..yani zinadan önce ona yaklaşmak haram.kesin emir.yanlış anlama amacım seni yargılamak değil.sadece uyarmak.bu da bnm boynumun borcu sen de bilirsin..
ben olsaydım içkiyi azına süren biri ile evlenmezdim.çünkü içki çok farklı bi yerde, kabul edilemez EN AZINDAN BENİM İÇİN...
ve sana BİR KARDEŞİN OLARAK tavsiyem,böle muhafazakar bir ailen varsa ,böle her özel konuyu paylaştığın bi platformda fotoğraflarını paylaşmaman.bu site herkese açık sonuçta,seni tanıyan biri farkederse ailenle ciddi sıkıntı yaşarsın.ben sana diyim yani...

o adamın iyiliği için ayrıl ondan, konuyu sonuna kadar okurken dişimi sıktım.
sen gerçekten sevsen bu yorumları yazmaz bu konuyu açmazdın.
ne demek ayrılacaktım zorla barıştırtık falan.

zorla güzellik olmaz işte kanıtı ...

arada içebilir, nişanlısınız diye adam sana ve ailene kul köle olmak her dediğinizi yapmak zorunda değil.

saygı çercevesi sürdüğü sürece insanlar birbirine toleranslı davranmalı.

ne diyeyim ki sana cidden kızdım, rahat ol biraz...

arkadaşlar hepinizin fikirlerine saygı duyuyorum teşekkür ederim bana yardımcı olmaya çalıştığınız için.evet nişanlandık diye bana ve aileme uymak zorunda değil tabiki zaten nişanlımın bize uymayacak hal ve tavırları yok bu çok sıkkın olunca aldığı alkol dışında.ben şuna üzülüyorumki ailelerimiz uygun değilllbir araya gelince çok uyumlu oluyorlar iyi anlaşıyorlar.çünkü benim ailem onların asıl halini bilmiyor.evet kızsanız bile herkes aynı olmak zorunda değil deseniz bile biz alkolü kaldıramayacak bir aile tipiyiz.kayınbabamında bazen içtiğini biliyorumoda sık değil ama ayda bir iki içiyo sanırım.yada 2-3 ayda bir..babasının bazen içmesine nişanlımda çok üzülüyor kızıyor.ailesini oda eleştiriyor.ve aileme yapıma hayran kaldığını hep belirtiyor.ve kendi ailesine kızıyor.ama işte gerçekler değişmiyor.bugün nişanlım bana diyorki babamı o halde görsen ben bidaha yüzüne bakamam senin.ve babası için dua ediyor.şimdi ben bir karmaşadayım.çok sevdiğim bir nişanlım var ve aile yapılarımız hiç uymayan ailelerimiz var...ben ne yapayımm

Ailelerde önemli insan özüne döner canım benim Allah doğru yola getirsin inşallah nişan atmak çok zor bende yaşadım. ayrılıgın her türlüsü kötü rabbim sabrını verir inşallah. Benim nişanlım abdestli namazlıydı önemli olan insanın vicdanının neresinde oldugu canım ve gercekten Allah'tan korkup korkmadıgı.... Allah yardımcın olsun.

peki sen neden attın canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…