• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım alkol aldı.ne yapmalıyım kızlar..

rosens86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
445
0
26
Ankara
arkadaşlar Allah kimseyi nişanlandığına pişman etmesin ama bugün ilk kezz pişman oldum.benim ailem dindar namazlarında niyazlarında olan insanlar ve görüyorumki hiçde onlara layık olmayan biriyle nişanlanmışım.şuan kahroluyorum.nişanlım sürekli içmez ama çok zayıf karakterli bir yapısı var.nezaman ki büyük bir sıkıntıya düşse hemen alkol alır.normal zamanda ağzına sürmez her morali bozukkende almaz ama bi kötü anı olsa teselliyi alkolde buluyor.defalarca bana söz verdi.aptal gibi hep inandım ona.üstelik bugün çok tepki gösterdim ve tel.inede ulaşılmıyo şuan çıldırıyorum.o sarhoş haliyle nereye gitti ben nasıl affederim şimdi onu..nişanlıyken ayrılmak sevgililiye hiç benzemiyor aile yapım nişan atmaya falan çok karşı.nişan takılmadan önce bi ara ayrılacaktım başka nedenden dolayı ama ikna etti beni barıştım nişanlandım.şimdi keşke o zaman bitseydi diyorum alkol alması beni yaraladı kızlar.hayalkırıklığına uğradım.tüm hayallerim yıkılmış gibi hissediyorum.bilmiyorum abartıyormuyum ama ben çok kötüyüm:(

Aslında abartıyorsun.
Ama aile yapın ve yetiştirilişin sebebiyle de abartmıyorsun.
Adam alkolik değil anladığım kadarıyla.Ya da her sorunda içen biri değil.
Şimdi misal anlattığın bana göre normal bende içmem eşimde içmez normalde.Ama ayda yılda bir hava güzel hadi bir biraz içelim deriz.
Ailen madem bu nişan atma durumuna çok karşı.Ki nişan atmak ayıp bir şey değil gayet normal bir şey.,Ayrılmak ve boşanmakta öyle.
Öncelikle sakin ol.Herşeyi yakıp kahrolacak bir durum yok ortada.
Önce nişanlınıda dinleyerek konuş onunla.Suçlamadan yargılamadan.

ağlamaktan mahfoldum nedense çok ağır geldi.içeceğine bi camiye gitseydinde huzuru teselliyi orda arasaydın dedim bende ona.defalarca konuştum.en çok beni üzende bi sıkıntıda içkiye sarılması.ya biz evlenicez daha kimbilir nice sıkıntılarımız olabilir.eee her defasında ben bunu alkolden mi topluycam:(helede şuan tel.i kapalı ya çıldırıyorum.bi hata yapmasından korkuyorumm.nasıl affedicem.ailem için çok üzülüyorumm benden bekledikleri evlilik bu değildi ben onlara nişan atma sıkıntısını yaşatamam.

ağlamaktan mahfoldum nedense çok ağır geldi.içeceğine bi camiye gitseydinde huzuru teselliyi orda arasaydın dedim bende ona.defalarca konuştum.en çok beni üzende bi sıkıntıda içkiye sarılması.ya biz evlenicez daha kimbilir nice sıkıntılarımız olabilir.eee her defasında ben bunu alkolden mi topluycam:(helede şuan tel.i kapalı ya çıldırıyorum.bi hata yapmasından korkuyorumm.nasıl affedicem.ailem için çok üzülüyorumm benden bekledikleri evlilik bu değildi ben onlara nişan atma sıkıntısını yaşatamam.

Yaşam tarzımız ve aile görüşümüz farklı olduğu için şuan sana nasıl fikir verebileceğime emin olamadım canım.
Ağlama kendine eziyet etme öncelikle.
Karşı tarafın içinde olması lazım bunun.Her sıkıntıda içecekse evet bu sorun olur.Ama sende biraz dirayetli ol.
Daha yolun başı dediğin gibi sende hemen kendini kahredersen nişanlın gibi yapmış olmazmısın başka bir şekliyle.
Aile konusuna gelince.Sen en başta kendin için evleniyorsun.
Ve eminim ailenin ilk isteğide seni mutlu görmektir.
Çözülemez bir sorun değil bu. Ama çözülmezse de dünyanın sonu olarak görme.
Nişan atma sıkıntısını yaşatamam deme.Eğer sana zarar verecek bir durumsa evlenmeden hallolmalı.
Ama en önemlisi biraz sakin ol.

Evet abartıyorsun...
Adamı ayyaş konumuna sokmuşsun.
Ayrıca canı istediğinde her zaman olmamak koşuluyla içmeni neresi anormal?
Arkadaşlarıyla toplanıp arada sırada içtiğinde yada evde nadirde olsa içtiğinde sen böyle kendini yerden yere atıcaksın sanırım.
O sizin ve ailenizin hayat görüşünüzü kabullenmiş olabilir ama kendine indeksleyecek diye bir şey yok.
Sen nişanlına camiye git diye baskı yapamazsın.
Böyle şeyler insanın içinden gelmeli..
Sen belki aile baskısından dolayı onlara benzedin ama o başka bi aileden...Onun hayat görüşünde böyle yaşamak varsa kimse kimseyi kendi hayat görüşüne göre yaşamaya zorlayamaz.
Nişan atamam diyorsun sen böyle baskı yapmaya devam edersen o nişanı atabilir. O zaman ailene ne diceksin.
Ailene mahcup olma diye adamın ayaklarına mı kapanıcaksın?Bazı şeyleri aşın.

bence abartmıyorsun canım....aile yasantılarının benzer olması evlilikte cok önemli....çecremde gördüğüm ve yasadığım coğu ilşkilerde alkol sigara hep kötü bi etken tabi bu kız ve ailesi için sorun değilse...nişanlıyken yada sevgiliyken alkol yada sigara varsa kullanılıyorsa ve evlenince bırakırım deniliyorsa sakin inanma tam tersi evlenince daha kullnıyorlar nasılsa evlendik diye kendilerini salıyorlar...ki anladığım kadarıyla ailen ve sen inançlarınız ve yaşayıs tarzınız nişanlınla uymuyor nişan atmak evlenip boşanmaaktan daha zor ailene bu durumu anlat çünkü nişan atmak için eften püften bi sebeb değil geçerli bi sebeb ilerde pişman olmaman için şimdi üzül...çocuklarını nasıl bir baba seçiyorsun onları yetiştirecek baba örnek olacak çünkü ileriyi düşünmelisin...belki bi süre sonra seni ikna eder bırakıcam vs diye ama en yakın örneğini biz teyzem ve eşi ile yasadık...bizim ailemizde de alkol sigara yoktur ne amacalarım ve cocukları deddemler dayımlar hiç birinde...çocuklarınıda ona göre yetiştiriyorlar ..ama teyzemin evlendiği kişi ve ailesi bunu normal karsılıyor ve hergün eve içerek geliyor tabi evde huzur yok çocuklarada o yönde yetişiyor teyzem kendi inandığı sekilde yetştirmek istede de engel oluyor...malesef teyzem cok kez boşanmak istedi ama çocuk olunca olmuyor dedi keşke evlenmeden ayrılsaydık vs ama geri dönüş yok ...o yüzden iyi düşün ailenle anlat güzelikle zaten onlarda mantıklı düşününce senin göz göre göre bi hata yapmanı istmezler....

dip not: kimsenin yaşam tarzına karsı değilim isteyen istediğini yapar kimseyi değiştirmemeli değişmesi için zorlamamlıdır bu her iki taraf içinde geçerli ... benim burda anlatmak istediğim iki tarafında aynı inançta fikir ve görüşte olması gerektiğidir lütfen farklı manalara çekilmesin....

Son düzenleme:
Seni çok iyi anlıyorum aile yapısı senin ki gibi olmayanlar bu durumu tam olarak anlayamazlar benimde ailem öyle alkole karşılar sırf bu yüzden sevdiğim adamı reddettm o da ara sıra alkol kullanıyodu aileme söyleyemedim bile tepkilerinden o kadar korktum ama içim de o uhte kaldı unutamadım :((
İnş. alkolü bırakır. Şimdi senin kafanda bir sürü soru işareti vardır alkoü bırakıcakmı bırakmıycakmı ya bırakmazsa?? Gerçekten birbirinizi seviyo sanı aşarsınız diye düşünüyorum ama senin kararın tabi umarım herşey yoluna girer

seni çok çok iyi anlıyorum çünkü aynı yapılara sahibiz. Hayatımda en hassas olduğum şeydir alkol.... Nişanlılık bu gibi durumları görüpte önlem almak için vardır aslında.Senin hassas olduğun konularda onun hassas olmaması yada sana yanlış gelen şeylerin ona yanlış gelmemesi çok çok kötü bir durum... Yani ben olsam ne yapardım bilmiyorum ama şunu söyliyim ne olacağını bilemezsin. 2 ihtimal vardır ya bu adama alkol hep normal gelecek, içmekten vazgeçmeyecek,,,,, yada sen ona doğru yolu gösterip çok güzel bir hizmet yapmış olacaksın.... ama bunun yanlış olduğunu fevri çıkışlarda bulunarak yapmamalısın, yavaş yavaş anlatmalısın ona... ayrılıp ayrılmama konusuna gelincede, güvendiğin birini istihareye yatır, Rabbine teslim ol ve kararı ona bırak. Şunu unutma belkide sen ona doğru yolu gösterip hayırlı bir işe vesile olacaksın....

kızlar gece boyu uyuyamadım.evet herkesin düşüncesi kendine göredir fakat benim alkole karşı olmam.aile baskısından değil,kendi inançlarım doğrultusuyladır.sabahleyin aradım nişanlımı çok üzüldüğümü söyledim.oda çok kötüydüm hala da öyleyim o yüzden evet yanlış ama içtim evet dedi.sonuçta herrzaman içmiyorum biliyosun dedi.bende iyide biz evlenicez nice sorunlarımız olabilir sen alkollemi teselli bulacaksın hep dedim oda hayır tabiki haklısın.içmemeliydim ama dün okadar kötüydüm ki kafa dağıtırım belki dedim dedi..bende ee dağıttın mı dedim oda hayır tabiki biliyorum yanlış olduğunu dedi.üstüme gelme dedi.kızlar ben eşimle her türlü maddi geçimsizliğe falan varım onun her türlü skıntısını paylaşırım onunla.amaa haram olan hiçbişeye karşı belkim yokk yapamamm.ben kendi temiz aile yapım gibi bir aile istiyorum.onların evindede asla içki falan bulunmaz tabikiii ama şunu görüyorumki nişanlımın başına biraz kötü bişe gelse içiyo.yani her morali bozukken değil amaa biraz fazla üzülünce içiyo.babam nişanlanınca demiştiki onunla her sıkıntıyı çekebileceğine güveniyosan evet de demişti bana.şimdi bakıyorum kendime ben alkolü çekemem.o asla içmiycem yok bilmem ne falan diyo tabi yine amaa bilmiyorum.onu seviyorum.bana değer veriyo Allah için isteklerim için çabalıyo herzaman falan.ayrılırsam çok üzülerek kahrolarak ayrılıcam ki ailemde onu çok seviyo saygılı bi insan.merhametli çok..amaa ben alkole eyvallah diyememmm.napıcam bilmiyorum.her an ağlamaklıyım.evet nişan atmak felekat değil amaaa bizim buralarda hele aile yapımızda hiç yok böle bişe.herkesin ailesi kendine göre mükemmeldir ama benim ailem gelenklerine göreneklerine bağlı temiz zararsız bir aile.nişanlımda kişilik olarak öle bi insan.beni çok seviyo ama bu alkol işi beni kahrediyo.evet alkolik değil ama üzüldüğünde teselliyi orda araması çok kötü gözümden düşüyor.sevgim bitiyor:(

Çekemem diyorsun o zaman tek bi yolu var nişanı atmak.Atın nişanı o zaman.

kızlar gece boyu uyuyamadım.evet herkesin düşüncesi kendine göredir fakat benim alkole karşı olmam.aile baskısından değil,kendi inançlarım doğrultusuyladır.sabahleyin aradım nişanlımı çok üzüldüğümü söyledim.oda çok kötüydüm hala da öyleyim o yüzden evet yanlış ama içtim evet dedi.sonuçta herrzaman içmiyorum biliyosun dedi.bende iyide biz evlenicez nice sorunlarımız olabilir sen alkollemi teselli bulacaksın hep dedim oda hayır tabiki haklısın.içmemeliydim ama dün okadar kötüydüm ki kafa dağıtırım belki dedim dedi..bende ee dağıttın mı dedim oda hayır tabiki biliyorum yanlış olduğunu dedi.üstüme gelme dedi.kızlar ben eşimle her türlü maddi geçimsizliğe falan varım onun her türlü skıntısını paylaşırım onunla.amaa haram olan hiçbişeye karşı belkim yokk yapamamm.ben kendi temiz aile yapım gibi bir aile istiyorum.onların evindede asla içki falan bulunmaz tabikiii ama şunu görüyorumki nişanlımın başına biraz kötü bişe gelse içiyo.yani her morali bozukken değil amaa biraz fazla üzülünce içiyo.babam nişanlanınca demiştiki onunla her sıkıntıyı çekebileceğine güveniyosan evet de demişti bana.şimdi bakıyorum kendime ben alkolü çekemem.o asla içmiycem yok bilmem ne falan diyo tabi yine amaa bilmiyorum.onu seviyorum.bana değer veriyo Allah için isteklerim için çabalıyo herzaman falan.ayrılırsam çok üzülerek kahrolarak ayrılıcam ki ailemde onu çok seviyo saygılı bi insan.merhametli çok..amaa ben alkole eyvallah diyememmm.napıcam bilmiyorum.her an ağlamaklıyım.evet nişan atmak felekat değil amaaa bizim buralarda hele aile yapımızda hiç yok böle bişe.herkesin ailesi kendine göre mükemmeldir ama benim ailem gelenklerine göreneklerine bağlı temiz zararsız bir aile.nişanlımda kişilik olarak öle bi insan.beni çok seviyo ama bu alkol işi beni kahrediyo.evet alkolik değil ama üzüldüğünde teselliyi orda araması çok kötü gözümden düşüyor.sevgim bitiyor:(

Bence her şeyi kestirip atmadan bi kez daha düşün... Cihad bu demek değil midir??? Peygamber efendimiz,sahabeler zamanında nelerle mücadele etti de döndürdüler o insanları, sen bundan mı kaçıyorsun??? Bence Allah rızası için, sadece O'nun rızasını almak için yola koyulursan emin ol Allah yardımcın olacaktır... Belki de o senin, sen o nun cennete girme vesilesi olacaksınız... Kaldı ki bu şekilde davranarak onu vazgeçiremezsin.. senden gizli saklı yapmaya kalksa daha mı iyi?? Bence otur düşün biraz ve dediğimi muhakkak yap, İstihareye yatır birini, Şahmeran duası var onu da oku muhakkak... Fedakarlıklar yapılmadan mükafat görülmez, Allah yar ve yardımcın olsun....

Baskı insanı ne hallere sokuyor...
Senin konularını ve yazdıklarını görünce bir kez daha anladım.
Nişanlın alkol aldı diye namazında,niyazında ailene layık değil ama sen kızlık zarım inşallah bozulmamıştır diye yazabiliyorsun başka bir konuda. :S Bu nasıl çelişkidir anlamıyorum. Zaten sinirlenip saydırıyormuşsun nişanlına. Şüphelerine mani olamıyormuşsun, bundan da yakınıyorsun yani; birbirinize göre olmadığınız kesin bu durumda. Diğer konularını da bir daha gözden geçir, anlarsın.

Bence her şeyi kestirip atmadan bi kez daha düşün... Cihad bu demek değil midir??? Peygamber efendimiz,sahabeler zamanında nelerle mücadele etti de döndürdüler o insanları, sen bundan mı kaçıyorsun??? Bence Allah rızası için, sadece O'nun rızasını almak için yola koyulursan emin ol Allah yardımcın olacaktır... Belki de o senin, sen o nun cennete girme vesilesi olacaksınız... Kaldı ki bu şekilde davranarak onu vazgeçiremezsin.. senden gizli saklı yapmaya kalksa daha mı iyi?? Bence otur düşün biraz ve dediğimi muhakkak yap, İstihareye yatır birini, Şahmeran duası var onu da oku muhakkak... Fedakarlıklar yapılmadan mükafat görülmez, Allah yar ve yardımcın olsun....

evet canım bende onun için mücadele etmeye her zaman varım.yani onu bundan vazgeçireceksem bunu başarabileceksem ne mutluu bana.ama emeklerim karşılıksız kalırda kendimi yakarsam diyede korkuyorum.

Baskı insanı ne hallere sokuyor...
Senin konularını ve yazdıklarını görünce bir kez daha anladım.
Nişanlın alkol aldı diye namazında,niyazında ailene layık değil ama sen kızlık zarım inşallah bozulmamıştır diye yazabiliyorsun başka bir konuda. :S Bu nasıl çelişkidir anlamıyorum. Zaten sinirlenip saydırıyormuşsun nişanlına. Şüphelerine mani olamıyormuşsun, bundan da yakınıyorsun yani; birbirinize göre olmadığınız kesin bu durumda. Diğer konularını da bir daha gözden geçir, anlarsın.[/Q

neyin çelişki olup neyin olmayacağını bilecek olgunluktayım.sizinle o konu şu konu diyip tartışmıycam.şuan benim için çok öenmli bir sorunum varrrr ve onu düşünmekteyim.bu konuda fikre ihtiyacım var.yinede sağol anlamaya çalıştıysan eğer.

Rosens maalesef özel mesaj göndeerme hakkım yokmuş :(
istihareye yatırmaya devam et bence 7 kere yatırabilirsin.. başkalarını da dene muhakkak, cevap alacaksındır.. Şahmeran duası, hüzne kedere iç sıkılmasına nazara kısacası her türlü kötülüğe iyi gelen bir duadır, sevgi saygı muhabbet için 61 kere okuman çok faydalı olur inşallah... ağır bir duadır ama çok faydasını görürsün. dualarım seninle. ama dediğim gibi lütfen kestirip atma hemen..
yazmıştımmm

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

İnançların alkolü haram, kızlık zarını bozmadan yakınlaşmayı-tatmini helal buluyor herhalde. Pehh!

alkol taraftarı ve işin aslını astarını bilmeden boş boş konuşan arkadaşlara cevap yazmıycam..heralde algılamada sorun var.bir önceki msj da yazdımki bana hıı şurda şunu demişsin burda bunu falan filan gibi şeyler yazmayın.oturup açıklamamı yapıcam bide..şuan benim çok ciddiye aldığım bir sorunum var ve onun derdindeyim.bana fikir veren arkadaşlarım için yazıyorum.arkadaşlar dediğiniz gibi ayrılma kararı almadım.ona bişe demedim ama kızlar bende bi yıkım oldu bu yaaa.bildiğiniz yıkım.kabullenemiyorum eşim dediğim kabullendiğim insanın ara sıra bile olsa alkol alabilmesini..aslında kabullenemediğim şuda var ki.yani bi üzgün olunca alkolü teselli olarak görmesine dayanamıyorummm.ya alkol kime teselli olmuşki sana olsun değilmi yani...şuan kendi içimde ona karşı çokkkk soğuğum çokkkk:(

teselli diye alkol alan insan bunu daha ilerletir gibi geliyor bana .daha zor bir durumla karşılaştığında ne olacak peki o zaman daha da sarılacak alkole .zor bir durum ama ben kendi tercihim zaten bile bile kabul etmezdim .

Hanımlar lütfen yorumlara dikkat ediniz, üyeleri açtıkları diğer konuları okuyup yermeyiniz.

sevgili arkadaşım Allah kolaylık versin evt aile yepkileri vs ortamı iyce geriyor umarım hakkında hayırlısı olur bnm anem ve babam 35 yıllık evliler ve annem babamın alkol almasından hiç memnun değil inan 35 yılın 25 yılında alkol alır halde imiş ben babamım bildim bileli bu var umarım hiç içmez ama 3-5 gnde bir sıkıntılı anımda diyen ler bu hale geliyo inan ki adam gibi konussun senide zora sokmasın yani sen bi ömür bu stresi sıkıntıyı haketmiyorsun herkes aynı değildir evt ama benim babam evliliğinin ilk 10 yılında evleri arabası maddi imkanları olan birisi iken hani söylenmez ama busr hayır işleri ypan birisi idi suanda cok kötü durumda ben sürekli anneme sunu diyorum neden bu adamın bu halini gördkten sonra en kçk cocuğn bnm beni nie dünyaya gtrdin böle bi adam baba olmasa ne olur annemde üzülüp duruyor sadece kendini değil dünyaya gtrceğin evlatlarını da düşün onlar nasıl bi baba hakediyo sadece ailenle kısıtlı kalma önemli olan sensin ve senin olşturcağın yeni ailen bunuda untma canım dua etcem sana bi kolaylık bul inş....

Back
X