Nisanlim askerde nasil davranmalıyim

Askadini

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
4
0
6
30
Nişanlım askerde ve ben nasıl davranacağımı bilmiyorum üzmek kırmak yada trip atmak istemiyorum genelde çok konusulmuyormus fazla arayamıyormus galiba zaten biz çalışırken de çok fazla konusamiyorduk nisanlimi teselli etmek için nasıl konuşabilirim ve ayrıca güveni sarılsın istemiyorum çünkü orda her tür insan var ayrılan aldatılan bu güveni nasıl verebilirim ona çünkü korkuyorum orda ki insanların yaşadıklarını görüp benimle arası bozulacak diye yapmaz güvenmiyor mu demeyin bana kendimden çok o güveniyor ki ben böle yapicak bi karakterde değilim sonsuza kadar beklerim nisanlimi ama bana güveni sarsilsin yada orada o düşüncelerde olsun istemiyorum asker yolu bekleyen var mı nasıl zorluklar yasiyormusunuz

Nişanlım askerde ve ben nasıl davranacağımı bilmiyorum üzmek kırmak yada trip atmak istemiyorum genelde çok konusulmuyormus fazla arayamıyormus galiba zaten biz çalışırken de çok fazla konusamiyorduk nisanlimi teselli etmek için nasıl konuşabilirim ve ayrıca güveni sarılsın istemiyorum çünkü orda her tür insan var ayrılan aldatılan bu güveni nasıl verebilirim ona çünkü korkuyorum orda ki insanların yaşadıklarını görüp benimle arası bozulacak diye yapmaz güvenmiyor mu demeyin bana kendimden çok o güveniyor ki ben böle yapicak bi karakterde değilim sonsuza kadar beklerim nisanlimi ama bana güveni sarsilsin yada orada o düşüncelerde olsun istemiyorum asker yolu bekleyen var mı nasıl zorluklar yasiyormusunuz
Nişanlınız hasta ya da teselli edilecek bir şeyi yok ona böyle davranarak daha da bunalıma sokmayın ayrıca güven sağlamak için asla extra çaba sarfetmeyin biri bana her zamankinden farklı çaba sarf etse güvenmem için aha bi b.k yedi derim başka da bir şey düşünmem suçlu diye düşünürüm

Durduk yere değil zaten hani ordaki kişilerin yaşadıklarından dolayı ve görüşemiyoruz birbirimizi görmüyoruz ya bu yüzden yoksa zaten durduk yere olucak birsey değil bu orada insanın psikolojisi bozuluyormus
ordakilerin bunu yasadigini nerden biliyorsunuz :))

Teselli edilecek bi şey yok. Asker psikolojisi farklı elbette ama bunu teselli ederek değil güvenini boşa çıkarmayarak yapabilirsiniz. Bunun için de ekstra bi şey yapmanıza gerek yok, örnek verdiğiniz olaydaki gibi aldatan taraf olmayın yeter. Trip atmak istemiyorum demişsiniz atmayın. Konuşabildiği saatlerde uygun olabiliyorsanız ne mutlu, daha iyi olur.

Akışta kalın kafanızda senaryo üretmeyin bence neden düşünsün böyle dertsiz başınıza şuan dert açıyorsunuz. Nişanlınız zaten size güveneceğini bilir eğer dediğiniz gibi bir insansanız

Asker giden yakınlarımdan abimden biliyorum sevdiği kız aldatigi için intihar eden bile varmış
6 ay sadece askerlik. 5,5 ay askerlik yapmayacak. Her çeşit insan var askerde elbette ama benzer benzerini çekiyor. Herkes kafa dengi insanlarla arkadaşlık yapıyor. 6 ay kahveye giden erkek muhabbeti yapacak hepsi bu. Helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirip komandoluk yapmayacak.

Vay anasını ne kadınlar var dedim okurken. Adam hepi topu askerde. Görevleri belli ve sınırları olan bir kavram.

Kadınlar hamilelik ve lohusalık gibi psikolojik olarak zor ve sınırları asla kesin olarak çizilemeyen süreçlerden geçiyor ve çoğu zaman bu psikolojik dönemlere fiziksel sorunlar da eşlik ediyor. Kimse de aman güveni sarsılmasın, aman etrafında kötü örnekler var psikolojisi bozulmasın diye ekstra çaba vermiyor.

Orta-doğuda erkek olarak doğmak direkt el üstünde olmayı garantiliyor insana.

Yok arkadaş ortadoğuda kadın olarak doğduğum için zıt aldim kendimi ya nefret ediyorum kendimden. Nerden geldim ben buraya ya.

Kardeşim nişanlın seni tanımıyor mu? 40 defa güven demişsin. Yok bana güveni sarsılsin istemiyorum falan. Niye nişanlın beyni mi unuttu? Hafıza kaybı mı yaşıyor da seni tanımayacak dereceye düşecek? İnsanlar askere gitti diye sevdiğine olan durumu mu değişiyor?

Bende nişanliyken asker yolu bekledim. Hafta iki üç gün tek konusabiliyorduk. Bı kere bile aklıma böyle bişey gelmedi. Bana güvenmeyen biriyle niye evleneyim ki. Öyle birşeyin iması bile olsaydı anında ayrılırdım :KK12:

Erkek arkadaşım askere gittiğinde bir kez bile aklıma böyle şeyler gelmedi. Kuruntularınız hakikaten çok tuhaf. Genel olarak kaygılı biriyseniz psikolojik desteğe ihtiyacınız olabilir.

Acemi birliğinde çok vakitleri olmuyor ve tuşlu telefon kullanıyorlar ama usta birliğine geçtiklerinde daha rahatlar. Akıllı telefon kullanabiliyorlar. Daha çok boş vakitleri oluyor.

'Kendime saygım yok' konusu resmen.
Yaş 27 görünüyor ama 18-19 gibisiniz.
Ben kadın halimle böyle mıyır mıyır kadınlara tahammül edemezken erkeklerin nasıl acı çektiklerini tahmin bile edemiyorum.
Size göre çok aşk ve fedakarlık olan şeyler dışarıdan çok kötü görünüyor haberiniz olsun.
Hayatınıza ve iletişiminize normal şekilde devam edeceksiniz, yapılacak başka bir şey yok.

Ben bekliyorum ama benim bekleyiş uzun sürecek 😂 benimki akademiye gitti subaylık için. Ben İstanbul’da yaşıyorum hem çalışıyorum hem geziyorum arkadaşlarımla hem de onunla ilgileniyorum. Gündüzleri o da ben de konuşamıyoruz akşamları hep konuşuyoruz haftasonu ben dışarı çıkıyorum misal dün iş arkadaşlarımla dışarda kahve içmeye çıktık kızlı erkekli o mesaj atabildiğinde mutlaka görür görmez yazıyorum arıyorum. Bir problem çıkmıyor yani mesajlara aramalara dönüş yapmasam sorun çıkardı tabi ama ben hep ilgileniyorum o da beni biliyor zaten tanıyor gerilmiyor içi rahat

Nişanlınin aklında eğer bu kızı yalnız bırakırsan aldatır gibi bir düşünce varsa yarın siz evlenince dışarı da çıkarmaz. Aldatacak insan her durumda aldatır.

Mesela bunun üzerine bu kadar düşünüp, ortalığı germeyerek.. 🤦‍♀️ niye yok yere muamele değiştirip ortaligi karistiracaksiniz ki

Back
X