Nişanlım & Babam

M Dilek

2 Prens annesi
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008
1.066
12
643
37
Selçuklu / Konya
bi kısmınız beni biliyor ama bu sorun yeni orataya çıktı diyebilirim..
5 yılı aşkın süredir beraber olduğum sevdiğimle 2 ay önce nişanlandım..
17 Temmuzda düğünümüz var Allah izin verirse..

ama şöyle bir sorun var..nişanlım sabah 8 akşam 8 çalışıyor ve pazar günleri de mesaiye kalıyor ( kendisi bilindik bir lpg sistem fabrikasında makina teknisyeni )
bizim gündüz görüşme imkanımız olmuyor haliyle..
ben de akşam görüşelim diyorum haftada 1 gün de olsa..
babam önce olmaz falan dedi ben de 2 haftadır görmüyorum falan demiştim..
ikna oldu ama şu şartla gelecek eve seni arabayla alacak bizle de görüşecek sonra vakitlice getirecek eve kadar koyup gidecek dedi.
burası normal ama biz yılbaşında çıkalım demiştik nişanlımla o zaman da arabası babasındaydı..
babam tutturdu arabası yoksa çıkamazsınız ne düşüncesiz insan gelmesin falan diye köpürdü..
ben normalde akşam okula giden biriyim ama benim gidip buluşmamı istemedi..
nişanlım da bozuldu böyle diyince ben nerden bulayım arabayı babam götürdü dedi..
neyse zar zor ikna ettik babamı çıktık o akşam ama nişanlım şimdi o olayın devamını getiriyor..
araba hep bende olmuyor hem baban bana güvenmiyor çıkmamızı istemiyor diyor..
yerine göre çarşıda buluşacaz ne yapabilirim diyor.. ( evimden çarşıya otobüsle 15 dk.da gidebiliyorum sorun yok o konuda )

ama şimdi nişanlım babama bu konudan dolayı dargın ve tepkili içten içe..
hatta bize tek başına yemeğe yada çaya da gelmez..
babam diyor niye tek gelmiyor diyor ben de nişanlıma dedim sen gelebiliyor musun da ben geleyim dedi..
ailem beni asla tek yollamaz nişanlımın ailesinin evine falan gündüz de olsa akşam da olsa yani..

şimdi ben 2 sevdiğim erkeğin arasında kaldım..ailem kız eviyiz diye çok abartıyor gibi geliyor ama size de sormak istedim

Bence abartmıyor inanın ki şimdi ne kadar sıkı tutarsa babanız ilerde o kadar az çiğnenir. Tam anlamlandıramıyorum ama nasılsa evleneceksiniz ve çok ta serbest olmanın anlamı yok, bende nişanlıyım ve bu durumu çok iyi anlıyorum fakat sınırları ben kendim belirliyorum , aılemın belırledıklerı olsa bile bunu nişanlıma ( bazılarını ) belli etmeden ben öyle olmasını istiyorum diye iletiyorum, böylece hem aılemın dediği oluyor hemde arada kalmamış oluyorlar.

Bu durumda geçmişe yönelik konuşmayı sevmem ama başka bir durumla karşılaşırsanız diye yazıyorum.

Mesela o gun asla araba olmazsa çıkamazsınız dediği gün nişanlınıza bir bahane uydurup buluşmayacaktınız. Ani rahatsızlandım, misafir geldi v.s ya da araba olmazsa gelemem kendimi çok yorgun hissediyorum v.s bunlar yalan değil kurtarıcılardır.

Ne olursa olsun ailenizi çok ilişkinizde arada bırakmayın. İki taraf içinde geçerli olan herşeyi nişanlıza ''ailem böyle diyor '' dememek lazım.

Nişanlınızın gönlünü almanın yolu mutlaka vardır. Anlatın o da bir baba, endişeleri kaygıları olur ; benim hatırım için gönül koyma '' diye konuşun.. Babanızıda anlamay çalışın kesinlikle normal davranıyor.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Amin.

Son düzenleme:
babanızın kızı hakkındaki hassasiyeti gayet normal bence..
nişanlınızın karşısındaki; büyüğü, müstakbel eşinin babası..
babanız sizi göndermiyor olabilir, tabii ki bu yaşa getirdiği kızını, yuvadan uçana kadar koruyup kollayacak..
nişanlınızın babanıza kısasa kısas yapması çok yerinde bir davranış olmamış...aksine nişanlınızın size daha sık gelip, aileniz ile kaynaşması gereken dönemler..
nişanlınız kendine çeki düzen verip ailenize uzaklaşmak yerine yakınlaşmalı..evlendiğinizde de babanıza aynı tavırları sergilerse üzülen ve arada kalan siz olursunuz..

anlıyorum sizi teşekkür ederim...
onlarla somut bir sorun yaşanmadı sadece nişanlım böyle olduğu için gelmek istemediğini belirtti yani aileme karşı sonsuz saygılı davranır..
o akşam da çıkalım mı diyemedi nişanlım zaten çünkü ailem kolay kolay izin vermez ben çıkalım izin alırım dedim o da tamam demişti...
şimdi ben teklif ettikten sonra tekrar vazgeçmeyi hoş bulmadım..
fikirleriniz için teşekkür ederim .. haklısınız galiba

bunlar biraz sıkıcı konular çünkü her zaman arada kalanlar bizler oluyoruz.
babanı anlaman gerekir, kızını veriyor, bizimkiler de aynı şeyleri yaptı.
ama nişanlının da anlayış göstermesi gerekir, çünkü babanın kızını alıyor onun yanından, bu erkekler de hiç naza gelemez oldular
yani ikisiyle de ayrı ayrı konuş
mesela nişanlınla güzel şekilde konuş, zaaten evlenmemize az kaldı, babama da anlayış göster de, daha şimdiden beni arada bırakma de, hem zaten daha şimdiden bu problemler olursa evlenince ne olacak? sen ailenle görüşemeyecek misin, onlarda gidip kalamayacak mısın? o yüzden nişanlınla bunu knuş.
babana da anlatmaya çalış. biraz abartıyor olabilir ama bunu bütün babalar yapıyor. ona da ben bu adamla evlenecem, o zaman hep onun yanında olcam, güvenmiyormusun baba de, içindeki sıkıntı neymiş paylaş onunla,, bu ona gerçekten iyi gelecektir
biraz zor ama güzel günler bunlar, tartışarak güzel günlerini bozma, tadını çıkar

teşekkür ederim yorumlarınız için..
nişanlımla konuşup ayrıntılı şekilde açıklamam ve onun da görüşlerini almam gerek..
peki sizce onun bize gelmesi durumu nasıl ?
aslında ailem nişandan önce diyordu ki ailesiyle gelsin gitsin öyle tek başına gelmesin..
zaten nişanlım da pek sevmez öyle tek başına gelmeyi falan ağır takılır biraz :)

ama şimdi ailem niye gelmiyor diye söyleniyorlar..kafam karışıyor

bence bunu bir düzene koyması gerekn kişi sensin,
mesela bizim durumumuz böyle değildi uzaktık, ayda 1 gelirdi hafta sonu 1 gece de bizde yatardı. böyle deyince yanlış anlaşılmasın, hepimiz kocaman insanlarız, ailelerin güvenini sarsacak birşey yapmadık hiçbir zaman.
ama en yakın arkadaşımın nişanlısı aynı şehirdeydi. aynı sennki gibi çalışıyodu ve geç çıkıyodu. durum böyle olunca onlar da bi düzen kurmuşlardı. her cuma nişanlısı kızın ailesine geliyordu, orada evde görüşüyorlardı, hem herkes var, hem de birlikte vakit geçirmek güzel birşey. mesela 3 cuma o size gelsin, bir cuma da sen onlara git. hem hayırlı cumalar filan dersiniz ailelerinize bu da hoş birşey yani böylelikle kimsenin gönlü kırılmaz. zaten birkaç ay sonra telaşeniz başlayınca bunlara vakit kalmayacak

ayarlayabilsem ah canım 5.5 ay kaldı ama nasıl geçecek bilemiyorum..
aslında her zaman olan bir mevzu değildi..
biz 2 haftadır görüşmüyorduk anneme dedim ya onlara gidelim ya onlar gelsin diye..
nişanlımı çok özlemiştim çünkü..
o da ne meraklısın kayınvalidenle kayınbabanı görmeye dedi ben de nişanlımı görmek benim amacım dedim..
bozuldum annemin lafına ve bu mevzu çıktı babamdan izin alma mevzusuyla açıldı..
nişanlıma da dedim o da yapılanlar hoş değildi gelemem sanırım dedi zaten hiç gelmedi daha tek başına..
annemgil der ki ' kız evi fazla gitmezmiş erkek evine..ve ben tek başıma gidemezmişim onlara '

canm senn işin biraz zor gerçekten, çünkü ailen biraz sert görüşlü bu konuda galiba,
sanırım senn biraz sabırlı olman ve kimseyi de kırmaman gerekiyor. biliyorum bu biraz zor ama sabretmen gerekiyor malesef, çünkü iki taraf da önemli, iki tarafı da kırmaman gerekn dönemlerdesin, malesef ben de sıkıntılar yaşamıştım ama kırılan ben olmuştum, varsın öyle olsun, kimse kırılmasın napalım, merak etme cnm, bir iki ay sonra düğün telaşı başlayınca kimse kendini bile göremiyor, sen nişanlınla iyi olmaya çalış, bunlar geçici şeyler

nişanlım da benim gibi kafasına takan biri olmasa belki sorunlar daha kolay hallolur
evet ailem sevgilim olduğunu bile kabullenememişti..
isteme günümle sözüm arasında 6 ay vardı ve hatta daha beklerlerdi de zor ikna edip yaptık nişanı

şu zaman çabul geçse de her şey rayına otursa inşaallah

teşekkürler arkadaşlar...

Babalar kızlarına karşı hep hassastırlar başka bir erkek söz konusu olduğunda.
Babanızın tepkisi normal..
Nişanlınızın da tepkisi normal,o da eşi olacak insanlar arasına
böyle kısıtlamaların olmasına anlam veremiyor.
Bu durumda iş size düşüyor:)
İki tarafı da tatlı dille ikna edeceksiniz ki
birbirlerine karşı cephe almasınlar.
Sonuçta durum gene en çok sizi etkiler.
Ama korkmayın evlendikten sonra unutulur gider bunlar..

Ben nedense aynı görüşte değilim..tabiki baba korur kızını göndermek istemeyebilir ama bu kadar zorlaması bana hiç iyi niyetden dolayı gelmiyor.Tabiki babanızı bilmem ama bukadar zorlması kızını yanlış..sonçta nişanlısı ve hiç görüşmüyolar bi baba kızının gerçkten mutluluğunu düşünyosa izin vermesi böyle köpürmemsi gerekir..o zman direk nişanlamadan evlendirseydi..nişanlılık bi süreçtir çiftler birbirini daha iyi tanır böyle kısıtlamalar görüştürmemeler daha evlenmeden küçük sürtüşmelere girmelerr çok irite edici...baba büyüklüğünü göstermeli nişanlıda saygısını eksik etmeden görüşülmedilir fikrimce.

Nişanlıda olsa dozajında ve kuralınca görüşülmelidir. Sınırları zorlamadan da çiftler birbirlerini tanıyabilirler değil mi ? Eger nişanlılık döneminde eşin aileye olan saygısı azalırsa evlilikte düşnemiyorum bile. Ki kaldı ki babanın göndermemesinde ne gibi bir art niyet olabilir ki iyi niyet olarak görmüyorum demişsiniz.

Annelik ve babalık hiç kolay değil. HELE ki onlara sahipseniz ne buyuk bir saadete sahipsiniz. Bir iki babalık yahut annelik içgüdüsyle hareket etmeleri hakları değil mi ? Değer mi ezip geçmeye ?

Bazen insan diyor ki ahh annem ve babam olsada ahkam kesse bana el kol hareketleriyle men etse beni istediklerimden , ben de küsüp odama gidip ağlasam.

nisanlinizin babaniza tepki duymasi sacma, her kiz babasi bu evrelerde boyle seyler yapar ama damat evlenene kadar hos gorur, bu boyledir yani naz yapan ve mustakbel kayinpederine gonul koyan bir damat gormedim ben.
boyle yaparsa babanla arasini kendi elleriyle bozar ve evlenme isiniz tehlikeye girer, yani eger baban nisanlini sevmezse nisan isini bozmaya calisir.
bu tur tatsizliklar yasamamak icin nisanlinizla konusun evlenene kadar kucuk sorunlari hos gorsun.
kiz babalari boyle olur, alisacak yani baska yolu yok

''ama şimdi nişanlım babama bu konudan dolayı dargın ve tepkili içten içe..
hatta bize tek başına yemeğe yada çaya da gelmez..
babam diyor niye tek gelmiyor diyor ben de nişanlıma dedim sen gelebiliyor musun da ben geleyim dedi..
ailem beni asla tek yollamaz nişanlımın ailesinin evine falan gündüz de olsa akşam da olsa yani..''

nisanlinizin bu tepkisi de bana gore sacma ve olmamasi gerek.
kiz ailesi kizlarini damat evine yollamayabilir, bu zaten genelde boyledir benim bildigim.
kendisiyle sizi bir tutmasin.
aileniz yarin bir gun ayrilirsaniz millet size laf etmesin, kiz damadin evine cok girdi cikti demesinler falan diye gitmenizi istemiyorlardir.
ulkem insaninin mantigi bu biliyorsunuz, sozlusunden nisanlisindan ayrilmis kiza farkli gozle bakabiliyorlar.
o yuzden bazi aileler kizlari damat evine yollamazlar pek.
nisanlinizin hosgorulu olmasi lazim, kayinpederine kafa tutmasin ilimli olsun biraz.
zaten temmuzda evlenecekmissiniz bu tur seyleri sorun yapmasin ki mutlulugunuz bozulmasin.

teşekkür ederim yorumlarınız için...
bugün pazar ailecek görüşürüz umudyla bekledim bu günü...
kayınbabam babamı aramış dünürüm bu gün bi mangal yakalım gibisinden konuşmuş..
yani aileler arasındayken görüşmeye de razıydım artık 15 gün oldu..
ne ben onu görebildim ne aileler görüştü 15 gündür..

hayatımda hiç bir pazar hatta hiç gitmediğimiz dedeme gidecekmişiz bugün ( öyle ailecek gitmeyiz ya o gelir yada babamla iş yerinde görüşürler..soğuktur aramız yıllardır.. )hafta içi görüşelim demiş benim babam..
onlarla görüşmek istemiyor gibi bir izlenime sahibim şu an..
babam onun ailesini istemiyor ve bu beni evlendikten sonra zor duruma düşürecek diye çok korkuyorum..
sinirden ağlıyorum şu an..
nişanlım bu hafta akşam gidip sabah gelecek işten..
yani akşam ailecek görüşme imkanımız sıfır..yada o olmadan görüşeceğiz..zaten o olmadan görüşmemizin de anlamı olmadığını söylemişti babam bana...
babam bunları biliyor..ne oldu da bu tepki var anlayamadım..

babam evlilik sürecimi tehlikeye atmıyordur inşaallah...

Annelik babalık zor demişsiniz tabiki zordur ona bakmak büyütmek herşeyini karşılamak yetiştirmek,ama belli şeyleride kabul etmek lazım zamanı gelince ..
Bu kız nişanlanmış ve temmuzda evlencek nişanlısıyla görüşmek en doğal hakkı değil mi?nişanlısı çalışıyomuş ve sadece belli zamanları varmış bunuda babası anlamalı diye düşünüyorum.genelde bayanlar her şeye tek taraflı bakıyolar nişanlsı tepkiliymiş içten gayet de doğal hak veriyorum.Gidip ailesine bağırmıp çağırmıyo içten üzülüo normal ne var bunda ...Ailelerin bazen çok yanlış davrandığını düşünüyorum.çoğu evlilik de bundan bitiyor kişiyi evlendikten sonra tanıyabiliosun..ozman nişan söz hiç olmasın

15 gün mü yazık size gerçekten..umarım ben haksız çıkarım ve babanız haklıdır..nişanlınızın sabrına hayran kaldım ama bu süreç sizden soğuması ve başka ilişkilere de yönelmesi için yeterli bi süreç..bence babanıza gösterdğiniz sevgi ve saygıyı yakında ömrünüzü paylaşcak insanada göstermelisiniz böyle ihmal ederseniz sonunda babanızın dizi dibinde bi ömür oturursunuz ..neden bu kadar konşuoyrum çnkü sizin yaşadıklarınızı birebir yaşayan 41 yaşında hala bekar halam ve 30unda kuzenim var...

haftada en az 1 gün görüşürdük nişandan önce ama nişandan sonra işleri yoğunlaştı sonra da bu görüşememe durumu ortaya çıktı..
benden soğumasını asla istemem tabi ama bu hafta ailem izin vermese de görüşmek için çıkcam dışarı başka çarem yok..
sabırlıdır söz için 6 ay oynatılmış insanlarız nişanlımla ben..
ondan önce de 4 sene bekletildik zaten..
en büyük korkum baban görüşmemize bile izin vermiyordu derse nişanlım evlenince yada kayınbabamlar ailen bizi sevmedi istemedi kızım derlerse diye

Nişanlının abarttığını düşünüyorum.
Sen onlara gidemiyorsun diye onun da size gelmemesi çok saçma.
Madem babanın hassasiyetini biliyor dışarı çıkacağınız zaman biraz erken gelip otursun sizde.
Ailenin gönlünü alsın sonra çıkın.
Bu çok zor ve büyütülecek bir şey değil.

nişanlınızın tepkisi çok saçma olmuş..
ben olsam çok kızardım ne demek sizle kendisini aynı kefeye koyuyor..
sen geliyormusunki ben geleyim diyor..
şimdiden böyle kıyaslamalar yapacaksa işiniz zor..
babanız ne yaparsa yapsın sizin için sevgisi için nazını çekecek mecbur..
bu kadarcık bi zahmetede katlanamıyormu..
millet yıllarca kapıdan döndürüyor yalvarta yakarta kız veriyor..
tabi bu benim düşüncem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…