Sadece bu dusuncesi ayrilmayi gerektirecek bir neden degil. Sakin boyle tehditlere girmeyin derim ben. Eger aile yapisi boyleyse, akrabalar arasi kuvvetli bir bag yoksa ve yetistirilme tarzi buysa birden kendi aile tarziniz gibi bir yasantinin icine sokamazsiniz onu. Zamanla yavas yavas alisacaktir. Sizin
yakin akrabalarinizdan yakinlik gordukce kendi gitmek isteyebilir bile. Ama dedigim gibi bu bir ayrilik gerekcesi degil, size ve ailenize (cekirdek) davranisi saygisi sevgisi daha onemli. Bunlarda bir kusur varsa o zaman dusunulmeli.
Evet anladigim kadariyla aile iliskileri soğuk. Yani abime bile gidip rahatsızlık vermem ben dedi. Değişik bir yapısı var :) aileme saygılı bana karşıda öyle. Soğuk yapıları var mesela anneme teyze diyor ve annemden baskasina anne diyemem dedi sorduğumda. Bende hicbir hitapta bulunamiyorum annesine bu durumda. Özünde kötü değil sadece bu konularda biraz tuhaf
Bende ilk baslarda cok utanirdim sonra alistim sende alisirsin hem oyle ayrilacak kadar da onemli birsey degilYabani gibi bazen cok sinir oluyorum ve üzülüyorumailemde tam tersi akraba iliskilerimiz cok kuvvetlidir. Ne yapicami sasiriyorum. Seviyorum o da beni seviyor. Annemlere ben virgul kızınız nokta. Onu kirmamaya uzmemeye çalışıyorum dedi. Evet hicbir konuda Üzmez ama bu konuda kararlı ve inada binme benimle canımı ye diyor. Bende aileme karşı mahcup oluyorum.
Daha flört donemimizdeyken vefat eden babamla ilgili konustugumuzda aglayan biridir ve birgün bana bir önerim var kizarmisin bilmiyorum ama dedi. Nedir dedigimde oglumuz olursa rahmetli babanin adini soyadini koymak isterim ne dersin dedi cok mutlu olmustum. Bu kadar da duygusal ve deger veren biri nisanlim
İnsan ilişkileri bence çok önemli. çünkü ne kadar insanlardan soyutlarsan kendini, o kadar bencil, ruhsuz ve acımasız oluyorsun. Daha modern olarak gördüğümüz birçok ülkede çocuk yetişkin yaşa geldikten sonra ne ailesinin umrunda, ne de o ailesini umursuyor. Oysaki, insan dediğin varlığın 'insan' olabilmesinin en önemli unsuru ve sevgi ve sevgi bağlarıdır. Bayramlarda aile ziyareti, hep beraber bir arada olmanın mutluluğunu yaşamak istemeyenler ve ne kadar önemli olduğunu hissedemeyenler için çok üzüldüm...
Tamam bu bir ayrılma sebebi olacak kadar büyük bir konu değil ama bir problem. Bir kere ailen sıcaklık bekleyecek, ziyaret bekleyecek. Ve sen de zamanla bağlarını koparacaksın. Ailen sana birşey demeyecek ama içten içe üzülecekler. İnsanı öldükten sonra ziyaret etmenin bir anlamı yok, önemli olan bu dünyada kalplerini hoş tutmak...
Bende tüm sulaleye değil sadece annemlere gelen birkac aileye ziyaret icin soyledim ve gitmem yanıtını aldım. Annemler zor durumda kalacaklar. Nisanlim inatci ve aşırı gururludur.en son esya goturulecekti ablamdan arabayla goturmesini istedik ablam tamam gotururuz dedi sonra telefondayken nisanlim bagaj bosmu diye sordurdu ablamda herseye normal konularda bile sertkonustugu icin ne gotureceksiniz ki koli kac cm falan diye sorunca nisanlim vazgecti diger ablam teklif etti ggötürmeyi onu da geri cevirdi birkez istedim daha da istemem dedi. Ailemde simdi biraz takik durumda son yasananlardan ötürü ve bende arada kaldım. Normalde kötü biri degil fazlasiyla inatci ve gururlu.
Himm sadece aile ziyaretlerinden hoslanmaz degilmis, cidden fazla gururlu sanki. Dilerim zamanla bu konuda biraz daha rahatlamasini saglayabilirsiniz. Peki iliskinizde de bu kadar gururlu mu? Tartistiginiz zaman özür dileyebilen biri mi?
valla nişanlının kafa yapısını kendime çok yakın buldum o yüzden bi tuhaflık göremedim. onun bi annesi var zaten senin annene anne demek zorunda değil. ev gezmesi sevmeyebilir insan bende nefret ederim hele ki yaşlı akraba ortamından. düğün, hastalık, ölüm istisna tabi. bende hayatımın 25-30 yılı hiç tanımadığım insanların elini öpmek istemem mesela. nişanlın gayet normal, eskide kaldı böyle vıcık vıcık aile ilişkileri. takma kafana.
Bende ilk baslarda cok utanirdim sonra alistim sende alisirsin hem oyle ayrilacak kadar da onemli birsey degil
Bu konuda da ayniyiz benim nisanlimda konu rahmetli babam olunca benimle uzulur aglar Allah onlari basimizdan eksik etmesin birak akrabalara da gelmesinler sende uzme kendini
Bune sacmalik böyle, Neden gelmiyormus ?
Hayret birsey , Send gitme ozaman onun Ailesine
Benim aileme deger vermeyene bende vermem acikcasi..
Hepimizin sevmedigi seyleri var , yapmak istemediklerimiz
Ama mecburen gorevlerimizi yerine getiriyoruz...
Anne ve Babana gelmesi bir mecburiyettir saygidan
hem Aile oluyosunuz siz, Gitmeme gibi bir lüksü yok..
Bence onun sert tavirlarina aldirma , ustele konuyu
Sana deger veren Ailenede verir ..
bence yapısı böyledir üzme kendini senin aileni önemsiyorsa akrabalara pekte kafanı takma derim ben ya senin aileni önemsemeseydi bu daha kötü olurdu senide seviyor ayrılman gereken bi konu değil bu zaten bakarsın zamanla alışmış olur alışmazsada sen ziyaretlere ailenle gidersin ona da kendini çok kötü hissettiğini söylersin o da seni bu kadar çok seviyorsa kırmaz zaten alışmaya çalışır
Kendi akrabalarına da gitmiyorsa yapısı bu demek ki bence böyle kabullen onu.
Eşin akrabalarınla evlenmiyor sonuçta, eğer güzel bir birlikteliğiniz varsa bu kafana takılacak en son şey olsun.
Ailene geleceğini söylemiş. Dayı,teyze gezmese de olur.
Evlenme diyenleri anlamıyorum. Düğününe 2 ay kalmış, seviyorsunuz birbirinizi. Bir bayram gezmesini sevmiyor diye -güzel bir birlikteliğin varsa- ilişkinden vazgeçecek değilsin. Herkesin aile yaşantısı, yetişme tarzı aynı olacak diye bir kural yok.
Sizin ailenizin içine girdikçe alışıp değişebilir. Bu şekilde değişen çok tanıdığım var. Herkesin büyüme,yetişme tarzı farklı. Şahsen ben bunu kafana takma ve kesinlikle ayrılma derim eminsen ilişkinden.
Arkadaşlar mart ayinda dugunum var. Evim tutuldu esyalar geldi. Kayinvalidem sagolsun temizlyip surekli is guc yapmaya gidiyor evimize. Ailemle iyi anlastilar gibi ama ne gelip gidiyorlar ailecek grip olduk aramadi bile. Nisanlim biz pek gidip gelmiyoruz benden anla ben bile pek gelmiyorum biliyorsun diyor. Ayrica evlenince el öpmeye ve bayrama ben gitmem akrabalara dedi. Öyle olurmu hic dedim. Ben bu yaşıma kadar kimseye gitmedim teyzeme dayima ve seninkilere de gelemem dedi. Sadece ailene ve babanın kabrine gelir giderim. Tabi düğün hastalık ölüm olursa giderim dedi. Zaten anneme de teyze diyor. Bana cok deger veriyor ama bazi konularda cok sert ve taviz vermez. Ne yapıcam bilemiyorum arada kaldım:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?