Nisanlim bazen beni cildirtmayi basariyor

Iyi geceler bayanlar.
Cook sukur 3 senelik guzel bir iliskim var, 1 senedir nisanliyiz, 1 ay sonra da evleniyoruz hayirlisiyla.
Bu zamana kadar asla ciddi, asamadigimiz bir sorunumuz olmadi, bir sekilde her seyi hallettik. Birbirimiz icin fedakarliklar yaptik. 1 sene birbirimizin suratini sadece 1 kere gorerek, birbirimizi bekledik. Askerdeydi, Sirnak'ta. 2 senelik bir bolum okudugu icin 1 senelik yapti askerligini.
Babasiz buyudum, babam var ama yok gorusmem etmem. Bana babalik yapan o, cebime parami koyan, bir seye ihtiyacim varsa onu alan, yani bir baba kizina ne yaparsa yapti her seyi.
Ardindan biz evlenme karari aldik. O siralar maddi durumumuz iyiydi ama bir anda kotulesti. Ceyizin c sini alamicak duruma geldik. Tum ceyizimi hangisini istersem tek tek fiyatina dahi bakmadan aldi. Cok sukur iyi bir durumu var. Anneme maddi destek saglar, sanki evimizin babasi gibi iste.
Demek istedigim maddi manevi her daim yanimda olan, sac telim yere dusse kaldiran bir adamla beraberim sukurler olsun.
Ancak nisanlimda bir sinir ve kufur huyu var.
Yani, cok cabuk parlar cabukta soner ve ozur diler. Sadece bana karsi degil ailesine de oyle. Kendi evininde baba profili kendisi zaten. Ancak cabuk sonup ozur dilese de karsisindakinin kalbini kirdigini asla farketmiyor. Ve oyle ki, sinirliyken kalp kiracak bir sey soylediginde ustune giderseniz, daha da sinirleniyor. Bilemiyorum tum erkekler boyle mi? Duzeltmelisin kendini diyorum ama ozur dilerim ben bu sekildeyim yuk uzerimde kendime hakim olamiyorum diyor. Yaptigi iyiliklerin guzelliklerin yaninda, kalbinin karakterinin temizliginin yaninda siniri ufak ama kiriliyor insan iste, biliyorum tum yuk uzerinde, ustelik evlenecegiz masrafida artti. Calisayim diyorum hayir, gerek yok ki benim kazandigim yeter de artar diyor, oyle gormus annesinden. Onun icin kadin evde oturur evinin isini gorur, cocuguna bakar.
Sinirlidir evet ama bana kufur etmez asla.
Sinirlenir oyle kendi kendine savurur hakaret. Yaptigi her sey icin ona minnettarim Allah'a hep sukrediyorum bana boyle bi devirde beni bu kadar sevebilen bir adam verdigi icin ama bu sinir olayini nasil cozerim bayanlar?
Sanirim destan olmuus, ozur dilerim :)
Tesekkurlerr !

Nişanlınızın kadın algısı hiç hoşuma gitmedi de neyse konu bu değil.

"Tüm yük üzerinde" diyerek nişanlınızın sinirlenip hakaret etmesini meşrulaştırmışsınız. Sizin çalışmanızı istemediğine göre evlenince de tüm yük nişanlınızın üzerinde olmayacak mı? O halde hakaretlere devam mı diyelim?

Nişanlınızın kadın algısı hiç hoşuma gitmedi de neyse konu bu değil.

"Tüm yük üzerinde" diyerek nişanlınızın sinirlenip hakaret etmesini meşrulaştırmışsınız. Sizin çalışmanızı istemediğine göre evlenince de tüm yük nişanlınızın üzerinde olmayacak mı? O halde hakaretlere devam mı diyelim?

Ben yanlis anlatmisim galiba, calismayi bende istemiyorum cunku evliligimin ilk ayinda kismet olursa anne olmak istiyorum. Evden ozel ders verecegim.
Nisanlimin yaptigi al sana 100 lira, o zaman simdi sana 100 liralik kizayim degil.
Sahsima yaptigi bir seyde yok.
Kizdigi sey isleri, zaten psikolog bir arkadasimizdan yardim aliyor ve duzeliyor gibi. Zaman..
Tesekkur ederim :)

Psikolog arkadaşın çocuk olunca böyle erkeklerin sakinleştiğini mi söyledi? :KK57: ben şokkk.. Hiçbir psikolog bunun çocuk olunca geçecek bir şey olduğunu düşünemez düşünmemeli.. Öyle olsa çocuklu erkekler hiç küfür etmezdi.

Duzeldigini soylemedi, cocuk sahibi olduklari zaman daha sakin bir karaktere burunduklerini kendi meslegi capinda anlatti, tesekkurler :)

Bu adam dünyaları mı kazanıyor anlamadım ben.
Sinir huyunun da düzeleceğini sanmıyorum bu arada.

Sinir olayi son 5 aydir duzeliyor gibi, yani eskiden haftada 1 kendi kendine isine kiziyorsa suan 10 gunde bir, psikolog arkadasimizdan yardim aliyor.
Kendi isi var, hali vakti yerinde.
Size de hayirli dogumlar dilerim insallar saglikla alirsiniz bebisinizi kucaginiza :)

emin ol yaptıklarını bir gün senin yüzüne tokat gibi çarpacak... şimdi değilse bile evlendikten sonra, ama mutlaka.. çünkü kuraldır bu..
çok azdır yaptıklarını karşısındaki insanın yüzüne vurmayan, hatta hiç yok gibidir..

Oncelikle boyle uzun uzadiya cevap yazip onemsediginiz icin tesekkur ederim:) bende madde madde gideyim.
1- Evet sinirli bir yapida, ama benim savundugum sudur ki, herkes sanki 7/24 bagiran hakaret eden ve sinirli olan bir adam zannetmis. Halbuki haftada bir yogun olan seyler. Yani anlatamadigim bu evet suan sahsima bir sey yapilmiyor, bu yapilmicagi anlamina da gelmiyor ama ben yapilacagini dusunmuyorum yine de bilemeyiz elbette. Altta bir arkadas yorum yapmis, son zamanlarda dugun stresindn kafaya takmaya basladiniz herhalde onceden takmiyordunuz demis evet aynen bu arkadasin dedigi gibi.
2- Yok hayir kendi baba profili derken, kendi evinin babaliginida o yapiyor. Yani bir seyler gorup ogrendigi babasi yoktu ve yokta. Yani sinirlenmeyi birinden ogrenmedi. Cocuklugundan itibaren yasadiklari vesilesiyle sinirli bir yapiya donustu.
3- Evet, herkesin hayati kendine, kimisi gorusmez hayatina bile almaz boyle erkekleri. Kimisi cokta rahatsiz olmaz. Kisiden kisiye degisir bunlar.
4-Evde ozel ders verecegim, hayir calisma demesi beni rahatsiz etmiyor. Yani aslinda artik bende evde oturup rahata ermek istiyorum yillardan sonra. O yuzden ev hanimi olacak olmak beni rahatsiz etmiyor ama dedigim gibi evden ozel ders verecegim.
5-Boyle bir seyi basima kakacak olsa, inanin coktan kakardi. Maddi yardim yapmak zorundaydi yani soyle dusunun kendinizi. Ileri derece kalp hastasi bir anneniz var. Herhangi bir krize karsi onunla olmaniz gerekiyor calisamazsiniz. Sadece anneniz ve sizsiniz hayatinizdaki ucuncu kisi nisanliniz. Bu olaylarin hepsi bir anda olmus ve bir anda maddi zorluga dusmussunuz. Bu durumda hangi erkek nisanlisina destek olmaz? Hastane masraflariydi vs..
Asil yardimci olmasa buna gercekten kirilabilirdim en zor zamanimizdi ve cevremizde bi akrabamiz falan yok.
Degisip degismeme durumuna gelirsek, acikcasi degisecegini dusunuyorum cunku son 5 aydir bile daha farkli mesela. Ornegin, onceden boyle sinirlenmeleri haftada 2 ise suan 10 gunde 1 inanin. Psikolog bir arkadasimiz var, onunla konusuyor bende yardimci oluyorum.
Tesekkurler

Rica ederim, umarım yanılırız ama en fazla 2 yıl bence, 2 yıl içinde bu düşüncelerin değişecek ve bize hak vermeye başlayacaksın. Yaşamayınca bazı şeyler şimdi sana farklı geliyor, aynı çatı altına evli olarak girip bir de çocuk olduktan sonra o zaman çok daha iyi anlayacaksın :) Buralarda olursan konusunu da muhtemelen açarsın zaten. Kolay gelsin, çok gençsin ve işin zor.

Iyi geceler bayanlar.
Cook sukur 3 senelik guzel bir iliskim var, 1 senedir nisanliyiz, 1 ay sonra da evleniyoruz hayirlisiyla.
Bu zamana kadar asla ciddi, asamadigimiz bir sorunumuz olmadi, bir sekilde her seyi hallettik. Birbirimiz icin fedakarliklar yaptik. 1 sene birbirimizin suratini sadece 1 kere gorerek, birbirimizi bekledik. Askerdeydi, Sirnak'ta. 2 senelik bir bolum okudugu icin 1 senelik yapti askerligini.
Babasiz buyudum, babam var ama yok gorusmem etmem. Bana babalik yapan o, cebime parami koyan, bir seye ihtiyacim varsa onu alan, yani bir baba kizina ne yaparsa yapti her seyi.
Ardindan biz evlenme karari aldik. O siralar maddi durumumuz iyiydi ama bir anda kotulesti. Ceyizin c sini alamicak duruma geldik. Tum ceyizimi hangisini istersem tek tek fiyatina dahi bakmadan aldi. Cok sukur iyi bir durumu var. Anneme maddi destek saglar, sanki evimizin babasi gibi iste.
Demek istedigim maddi manevi her daim yanimda olan, sac telim yere dusse kaldiran bir adamla beraberim sukurler olsun.
Ancak nisanlimda bir sinir ve kufur huyu var.
Yani, cok cabuk parlar cabukta soner ve ozur diler. Sadece bana karsi degil ailesine de oyle. Kendi evininde baba profili kendisi zaten. Ancak cabuk sonup ozur dilese de karsisindakinin kalbini kirdigini asla farketmiyor. Ve oyle ki, sinirliyken kalp kiracak bir sey soylediginde ustune giderseniz, daha da sinirleniyor. Bilemiyorum tum erkekler boyle mi? Duzeltmelisin kendini diyorum ama ozur dilerim ben bu sekildeyim yuk uzerimde kendime hakim olamiyorum diyor. Yaptigi iyiliklerin guzelliklerin yaninda, kalbinin karakterinin temizliginin yaninda siniri ufak ama kiriliyor insan iste, biliyorum tum yuk uzerinde, ustelik evlenecegiz masrafida artti. Calisayim diyorum hayir, gerek yok ki benim kazandigim yeter de artar diyor, oyle gormus annesinden. Onun icin kadin evde oturur evinin isini gorur, cocuguna bakar.
Sinirlidir evet ama bana kufur etmez asla.
Sinirlenir oyle kendi kendine savurur hakaret. Yaptigi her sey icin ona minnettarim Allah'a hep sukrediyorum bana boyle bi devirde beni bu kadar sevebilen bir adam verdigi icin ama bu sinir olayini nasil cozerim bayanlar?
Sanirim destan olmuus, ozur dilerim :)
Tesekkurlerr !
Oncelikle nişanlını bu kadar cok ovecegine direkt nişanlım sinirli küfür eder vs diye yazabilrdn resmen ovgulerle dolu destan yazmıssın bi ara dedim ki bunun sorunu yok heralde nişanlısını pohpohlayacak. Uyeler acımasız yorum yapmasın diye bu kadar ovguye gerek yoktu ! Soruna gelince benim eşimin agzından da küfür eksik olmaz bu yuzden katlanamıyorum küfür olan yerde bereket olmaz

Rica ederim, umarım yanılırız ama en fazla 2 yıl bence, 2 yıl içinde bu düşüncelerin değişecek ve bize hak vermeye başlayacaksın. Yaşamayınca bazı şeyler şimdi sana farklı geliyor, aynı çatı altına evli olarak girip bir de çocuk olduktan sonra o zaman çok daha iyi anlayacaksın :) Buralarda olursan konusunu da muhtemelen açarsın zaten. Kolay gelsin, çok gençsin ve işin zor.
Biz zaten ayni evde yasiyoruz :)

Oncelikle nişanlını bu kadar cok ovecegine direkt nişanlım sinirli küfür eder vs diye yazabilrdn resmen ovgulerle dolu destan yazmıssın bi ara dedim ki bunun sorunu yok heralde nişanlısını pohpohlayacak. Uyeler acımasız yorum yapmasın diye bu kadar ovguye gerek yoktu ! Soruna gelince benim eşimin agzından da küfür eksik olmaz bu yuzden katlanamıyorum küfür olan yerde bereket olmaz
Amacim pohpohlamak degildi. Her seyi oldugu gibi yazip objektif yorum almakti, tesekkurler

Sinir olayi son 5 aydir duzeliyor gibi, yani eskiden haftada 1 kendi kendine isine kiziyorsa suan 10 gunde bir, psikolog arkadasimizdan yardim aliyor.
Kendi isi var, hali vakti yerinde.
Size de hayirli dogumlar dilerim insallar saglikla alirsiniz bebisinizi kucaginiza :)

Teşekkürler fakat henüz hamileliğim belli değil.
Totem yapıyorum :)

Bir insanin agizina yakistirmadigim seydir küfür. Babamda cok eder sinir olurum. Cok zor olmasa gerek insanlarla insan gibi konusabilmek. Birde nisanliniz niye "baba" rolunu bu kadar üstelendiki. Tamam hayatimizdaki insan yeri geldiginde babamiz olacak. Ama sürekli bir rolu üstelemesi beni rahatsiz ederdi sanirim. Hayatimdaki insan babam degil sevdigim, erkegim, asigim olsun.

konu sahibi lütfen kizma ama nisanlin biraz eski kafali gibi geldi bana hani kadin calismaz eve oturur cocuga bakar. Sonrada tüm yük benim üzerimde diyerekten millete hakaret eder. Bana göre bir beraberlik hayati birine zorlastirmak icin degil zorluklari beraber asmak icin vardir.

konu sahibi lütfen kizma ama nisanlin biraz eski kafali gibi geldi bana hani kadin calismaz eve oturur cocuga bakar. Sonrada tüm yük benim üzerimde diyerekten millete hakaret eder. Bana göre bir beraberlik hayati birine zorlastirmak icin degil zorluklari beraber asmak icin vardir.

Yok estagfurullah ne kizmasi :)
Evet geri kafali valla. Ama ev hanimi olmayi bende istiyorum cunku Allah kismet ederse evliligimin ilk ayinda hamile kalmak istiyorum ve evden ozel ders verecegim.
Ama sunu yanlis anlatmisim. Yani yaptigi sey tum yuk benim uzerimde o yuzden kiziyorum degil. Genel yapisi oyle ama duzeldi son bes aydir eskiden haftada bir isleri icin kiziyorsa simdi 10 gunde bir, psikolog bir arkadasimizdan yardim aliyor.
Tesekkurler :)

Benim neredeyse 4 yıllık bir ilişkim var. Normalde yanımda herhangi birinin ağzından cinsiyetçi küfürler duysam rahatsız olurum. Hiç bir arkadaşıma gidip de ben bundan rahatsız oluyorum benim yanımda küfür etmeyin bak diye konuşmadım. Ancak hissettiklerinden midir nedir ben yanlarındayken cinsiyetçi küfürlerini bırakıyorlar. Özellikle cinsiyetçi küfür diye belirtiyorum çünkü benim rahatsızlığımın kaynağı o. Herhangi bir şeye sinirlenip tepki vermeye çalışırken bile kadınları yerin dibine sokmayı erkekleri yüceltmeyi başarıyorlar bunlarla.
Ben sevgilimin ağzından ya hiç küfür duymamıştım. Birkaç ay önce çok sinirlendiğinde kendi kendine konuşurken duydum ve şok yaşadım. Bir süre sinirinin geçmesini bekleyip düzgün bir şekilde durumu açıkladım. Eğer sinirlendiğinde etrafa küfürler savurmayı kendinde hak gören birisiyse kendisiyle evlilik onu geçtim asla ama asla çocuk büyütmeyi düşünemeyeceğimi söyledim. Çünkü böyle küfürler çocuğun bilinçaltına işleyip siz ne yaparsanız yapın kadınları hiç bir zaman erkeklerle eşit göremeyecek. Gerçi siz zaten nişanlınızın kadınları erkeklerden çok çok aşağıda görmesine alışkınsınız ve bu şekilde mutlusunuz. Umarım ilerde başka sorunlar da yaşamazsınız. Daha önce başka bir arkadaşın yazdığı gibi biz bu kafa yapısının doğuracağı şeyleri tahmin edip ona göre yorum yapıyoruz. Evleneceğin kişi seni eşiti olarak değil de ikinci üçüncü sınıf insan olarak görüp öyle seviyorsa. Bu size emirler yağdırmayı da hizmetçiliği, köleliği de psikolojik fiziksel şiddeti de getirebilir. Siz evlenince ona ait oluyorsunuz çünkü.

Çalışmalısınız. .
Annen çalışmıyor mu?
Beraber yaşıyorsanız huyunu bilirsiniz. .
Huy değişmez. .

Çalışmalısınız. .
Annen çalışmıyor mu?
Beraber yaşıyorsanız huyunu bilirsiniz. .
Huy değişmez. .

Annem kalp hastasi, bir donem hep yaninda olmam gerektigi icin calisamadim. Annem internet uzerinden bir is yapiyor, zaman zaman cok kazaniyor bazen de az.
Evlenince ozel ders verecegim, evliligimin ilk ayinda hamile kalmak istedigim icin rahatsiz olmuyorum ev hanimligindan.
5 aydir bir duzelme var psikolog bir arkadasimizdan yardim aliyor, tesekkurler :)

Canim bende soylemeden gecemicem dusunduklerimi.
Sen burdaki kizlarin dediklerine guven simdi sana havada sozler gibi gelebilir ama inan ki ilerde tek tek yaşayıp goreceksin.

Ne olursa olsun kocan bile olsa baban bile olsa kimseye muhtaç yasama.

Tabi tercih meselesi ama ben asla senin gibi bir seyi kabul etmem.
Cok görduk boyle şeyleri ilerde kalkar bir laf eder kaldiramazsin.

Kadin calismaz evde oturur vs. Gibi dusunmesi bile benim icin iliskimi bitirme nedeni.

Şükürler olsun benim babamin durumu cok yerinde ama ben hem okuyup hem çalışmaya bakıyorum. Benim cevremde arkadaslarimin ailevi sorunu var anne hasta baba sorumsuz ama kimse nisanlisindan beklemiyor çalışıyor.

Sana diyecegim cok yanlis yoldasin. Ilerde cok pisman olabilirsin.

Benim arkadasim ablasida senin gibi nisanlisi her seyi yapti okuttu kizi ailesine bakti etti. Evlendi noldu biliyor musun?
En ufak seyde adam yuzune carpi verdi her şeyi.

Hayatta bir durusun olsun.
En önemlisi de hic bir insan evladına muhtac yasama.

Yok estagfurullah ne kizmasi :)
Evet geri kafali valla. Ama ev hanimi olmayi bende istiyorum cunku Allah kismet ederse evliligimin ilk ayinda hamile kalmak istiyorum ve evden ozel ders verecegim.
Ama sunu yanlis anlatmisim. Yani yaptigi sey tum yuk benim uzerimde o yuzden kiziyorum degil. Genel yapisi oyle ama duzeldi son bes aydir eskiden haftada bir isleri icin kiziyorsa simdi 10 gunde bir, psikolog bir arkadasimizdan yardim aliyor.
Tesekkurler :)

Daha 20 yasindaymissin yanlis görmediysem. Ne diyelim ki biz sende böyle mutlusun belliki.

Back
X