Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Sanamı sorucam okul bölüm seçimi yaparken ben kimsenin hayalini yıkmadım hakkını yemedim heekes puanı kadar yeeleşir bi bölüme benle ne alakası var benim orda verdiğim 4 yıl illa çalışayım diyr değil ufkum genişledi çevrem genişledi bintane şey öğrendim bu bile yeter herkesin kendi seçimi ben niye mani olmuş olayımki

seviye yerlerde. insaallah aradigin cevabi bulursun

Sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfalarda neler yazıdlığından haberim yok. Yani ileri de açıklamalar yaptıysanız da bilmiyorum.
Bence nişanlınız haklı. Belli ki tüm birikimini düğün vb. şeylere harcamış. Evlendikten 1 hafta sonra işşiz kalırsa nereden para yiyeceksiniz ?? Bana biraz keyfinize düşkünsünüz gibi geldi. İlk başlarda 2 ay evde oturayım dersiniz sonra aman işte iş bulamıyorum zaten dersiniz. Sonra muhtemelen hamile kalırsınız yine çalışamazsınız vb vb bir sürü örnek olur böyle. Bir bayan olarak üniversite mezunu olduğunuz halde çalışmama olayını kavrayamıyorum. Yani o kadar sene didin dur mezun olmak için sonra ben evcimenim de işin içinden sıyrıl. Ben üniversite öğrencisiyim. Ailemin durumu iyi ve çalışmaya hiç ihtiyacım yok buna rağmen part time olarak çalışıyorum. Çalışmadan oturabilmenin hiçbir mantığını göremiyorum çünkü. Hele de çalışmak insana birşeyler katıyorken.
Kesinlikle nişanlınız haklı. Kusura bakmayın ama sizi haklı bulamıyorum.

Canım boş konuşuyosun tepki gösterince seviye yerlerde diyosun
anamm caneye bak. sen adamin omrunubyerain muhakkak calisman lazım.
evliliginin bekâsi ivin senin calisman sart :)
yavrucum yillardit edebiyat ogretmenligi yapiyorum ve kac yildir kk dayim senin gibi herkese cemkirenini az gördüm:)

Dikkatli okusaydınız çalışmak iatemediğimi değil sadece ilk hafta hemen işe başlamayı iatemediğimi anlardınız

ya niye bu kadar sert yorumlar var anlamıyorum istemeyebilir calısmak herkes calıscak diye bi kural yokki bende suan calısıyorum ama anne olunca calısmak istemiyorum kimisi bu düsünceyi bile okadar asgılayarak yazmıskii herkesin tercihi kendine konu sahibi nişanlın senin sorumlulugunu alabilecek kapasitede degil sahsi fikrim

yavrucum yillardit edebiyat ogretmenligi yapiyorum ve kac yildir kk dayim senin gibi herkese cemkirenini az gördüm:)
Çemkirtme ozaman

Empati kurmaya calisin, siz calisiyor olsaniz ve nisanliniz calismasa, calismak icin de hic acele etmese ve evliligin tadini evde oturarak cikaracagini soylese nasil tepki verirsiniz?

Dikkatli okusaydınız çalışmak iatemediğimi değil sadece ilk hafta hemen işe başlamayı iatemediğimi anlardınız
Keşke laf sokmaya "çalışmadan" önce söylemek istediğimi iyice okusaydınız hanımefendi. Ben biraz evcimen bir tipim hemen değil bir süre evimde vakit geçirdikten sonra çalışmak istiyorum demişsiniz. Bende size evcimenden daha çok rahatınıza düşkün bir tip gibi duruyorsunuz daha sonra farklı bir sebepler çıkar ve çalışmazsınız dedim. Gerçekten çalışmaya niteyiniz olsaydı nişanlımı bu konudan nasıl vazgeçirebilirim tarzı sorular sormazdınız.

Ya ben de kadının çalışması taraftarıyım da, yorumlar biraz uçmuş. Arkadaşlar az sakin yahu, hakaretlerin bini bir para. Ne kadar rahat tanımadığımız insanlar hakkında üç cümlede yargıya varıp ağzımıza geleni söyleme hakkını buluyoruz kendimizde.Kızın derdi nişanlısının ilk haftadan hemen işe başlaman lazım gibi bir tavırla gelmesi, iki lafından birinin bu olması, baskı yapması. Çalışmak istemiyorum nasıl ikna edeyim dememiş, tavrından memnun değilim demiş.
Konu sahibine gelince de 2000tl ile ev geçimi çok zor bence siz de farkedeceksiniz çalışmanız gerektiğini zamanla, ama rahatsız olduğunuz konuda nişanlınıza açık olun, bana bir iki ay müsade et zaten ben de çalışmayı düşünüyorum iki ayda borç batağına girmeyiz az müsade de.. Açık olmazsan erkek milleti anlamaz.

Ben sizi çok geniş gördüm çok afederisiniz de, ben çalışsam eşim tüm gün yatıp bir de benden para isteyip kullanıyorsa maaşımı ciddi sorunlar çıkar herhalde. Kadının eli ayağı tutarken çalışsın ki standardını yükseltsin evinin. Bu nasıl iştir yahu? 2000 lira maaş ile ay sonu nasıl gelecek ben en çok bunu merak ediyorum. Bu zamanda kadınlar kadar erkekler de garanti evlilik istiyor. Neden para yettirmeye çalışın ki eve? O stresi eşim yaşayacaksa ben şahsen evde oturamam batar bana o koltuklar.

Sizin meselenize gelirsem; madem çalışmam demiyorsunuz o halde oturup 2 ay müsade isteyeceksiniz. .sanırım nişanlınızın gelecek kaygısı var. Ve bu çok insani bir durum.

valla ben evlendim 1 ay evde oturamadım eşime sürekli ben çalışmak istiyorum iş bul bana diye yalvardım. Daha önce iş hayatında olsaydınız bence evde kalmak sizin için sıkıcı olabilirdi

Üniversite mezunuyum, ev hanimiyim gurur duyuyorum.Ev hanimligi tembellikmis peh...Aksamlari ayaklarimin agrisindan uyuyamiyorum.Geceleri sabahlara kadar defalarca cocuklarim icin uyaniyorum.Cocuklarimla gezmedigimiz muze,park,aktivite kalmiyor.Ev hanimlari calisan bayanlara laf etmiyor da calisan bayanlar hangi sifatla bu derece baskalarinin secimlerini yargilayabiliyor?Sabahin korunde yuruyus yaparken defalarca krese uyku halinde aglaya aglaya birakilan cocuklara sahit oldum.Benim icim acidi.Biz diyor muyuz insafin kurusun o cocugun ana kokusuna ihtiyaci var gec mi kaldin,acindan mi oldun kosa kosa calismaya gidiyorsun diye?Mecbur olana lafim yok ama son model arabalarla birakiliyor o bebeler.Biz diyor muyuz siz ev hanimligi ilmini basaramadiginiz icin bir kariyer tutturmussunuz,disaridaki hayati daha cok sevip, kosturup duruyor ve boyle mutlu oluyorsunuz diye?Istersem 4 universite bitiririm calismam nasil mutluysam öyle yasarim kime ne?Ben cocuklarimla vakit gecirmeyi daha cok paraya ve kariyere tercih ediyorum var mi?Kac yasina gelmis anama yazik degil mi 70 yasinda torun baksin!Calisiyorsaniz buyrun yolunuz acik olsun ama birakin bu ev hanimi asagida biz yukaridayiz tavirlarini!Bana gore de siz kaldiramayacaginiz yuklerin altina girip anlamsiz bir yaris halindesiniz ve kendi yasaminizdan caliyorsunuz...

bir calısan bayan olarak sizi ayakta
nedir bu ev hanımlıgını kücümseme durumu yaa kadın okusun ayakları üstünde durmayı bilsin ama calısır calısmaz kişisel tercihide bu kadar yargılamayalım ev hanımlıgı tüm mesleklerden kutsal bana göre kim nederse desin

bu ne kıı calısmıcaktın madem nıye okudun okula gıdıp kayıt yaptırmasaydın baskasının hakkını yedın dıyen var yahu
gerici zihnıyetler...inanılcak gıbı degıl..
bence çöpçülerın bıle dıploması olması gerek herkes okusun
ister dansöz olsun ister temızlıkcı ıster hekım
yeterkı okusun calısıp calısmaması kendısıne kalmıs
kımı ne ılgılendırır kı cok enteresan ınsanlar var cıdden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…