- Konu Sahibi Kedicikk061
-
bende guya dınlenım dıye evde oturuyorumBu devirde okuduğun bölümden iş bulan çok şanslı zaten :) Senin şu anda evde olman ayrı bir konu zaten de ev hanımlarına o şekilde hitap edilmesine bende karşıyım. Mesela ben bugün tatilim şimdi pazara gidicem, gelip bi de sarma sarıcam. Dün de ev temizliği toparlama falan yaptım. Ev işi bitmiyor malesef :) Mesleğin varsa çlışacaksın valla yoksa evde iş yapmaktan ya da kendine iş çıkartmaktan kafayı yer insan
Bati pedegojisine gore oldukca radikaldir evet..
Ama burasi anadolu topraklari burasi anadolu...
Dolayisiyla anadolu pedegojisini takip ediyoruz.
Soylediginiz gibi burada cok Adem Gunes'i duyarsiniz ben cok mutlu oluyorum umut doluyorum gelecegin annelerinden ( calissin calismasin,okumus olsun olmasin)
Kısmetse 1 ay sonra düğünüm var tabi masraflarımız oldu nişanlım kendi birikimiyle yaptı üstüne düşenleri. Borç yok çok şükür. Ama nişanlım bana sürekli çalışman lazım borcumuz olabilir sıkıntıya gireriz gibi şeyler söyleyerek lafı her seferinde çalışmaya getiriyor. Ben üni mezunuyum önüme düzgün bi iş çıkmadı şimdiye kadar ama az çok deneyimim var tabi. Ancak ben çok evcimenim istiyorum kibi süre evimde vakit geçiriyim biraz tadını çıkarıyım. O da diyo ki balayından döndüğümüz hafta hemen başlaman lazım. Daha 5 dk önce de asöyledi. Nasıl yaklaşmalıyım biraz anlaması için?
Yahu biraz saygı.. Neden kimse saygı göstermicekmiş? Sen çalışıyorsan çalışıyorsundur ben çalışmıyorsam çalışmıyorumdur... Kimsenin ev hanımlığını büyüttüğü yok ama pekala evde de üretebilen insanlar var.. Kişinin kendi hür iradesiyle karar kıldığı birşeydir bu. Bu nasıl bir gruplaşma . Hiç mi ev hanımı arkadaşınız yok. Sizene insanların yaşantısından,kararlarından. Siz önce kişilerin hayatlarını saygılı olun.Bu konuyu başından beri takip ediyorum ve çıldırmak üzereyim. Kadınların kendini böyle gönüllü hizmetçi olarak görmesine dayanamıyorum. Nasıl da yüceltiyorsunuz ev kadılığını. Bi de romantikleştirmişsiniz kendinizce evcimenim filan diye. onun adı evcimenlik değil tembellik. Günümüzde çalışmayan bir kadına sadece eşi değil hiç kimse saygı göstermez. İsterseniz dünyanın en zengin kadını olun, üretmeyen, topluma, insanlığa bir faydası olmayan birinin de saygı beklemeye hakkı yok bence. Evime vakit ayırmak istiyorum diyorsunuz. 24 saat dört duvara harcamak için çok bi vakit değil mi sizce. Hiç mi yaratılışınızın bir misyonu olduğunu bir işe yarayacağınızı düşünmüyorsunuz?
Yahu biraz saygı.. Neden kimse saygı göstermicekmiş? Sen çalışıyorsan çalışıyorsundur ben çalışmıyorsam çalışmıyorumdur... Kimsenin ev hanımlığını büyüttüğü yok ama pekala evde de üretebilen insanlar var.. Kişinin kendi hür iradesiyle karar kıldığı birşeydir bu. Bu nasıl bir gruplaşma . Hiç mi ev hanımı arkadaşınız yok. Sizene insanların yaşantısından,kararlarından. Siz önce kişilerin hayatlarını saygılı olun.Bu konuyu başından beri takip ediyorum ve çıldırmak üzereyim. Kadınların kendini böyle gönüllü hizmetçi olarak görmesine dayanamıyorum. Nasıl da yüceltiyorsunuz ev kadılığını. Bi de romantikleştirmişsiniz kendinizce evcimenim filan diye. onun adı evcimenlik değil tembellik. Günümüzde çalışmayan bir kadına sadece eşi değil hiç kimse saygı göstermez. İsterseniz dünyanın en zengin kadını olun, üretmeyen, topluma, insanlığa bir faydası olmayan birinin de saygı beklemeye hakkı yok bence. Evime vakit ayırmak istiyorum diyorsunuz. 24 saat dört duvara harcamak için çok bi vakit değil mi sizce. Hiç mi yaratılışınızın bir misyonu olduğunu bir işe yarayacağınızı düşünmüyorsunuz?
İllaki orası da sosyalleşme yeri ..
Ama konuyu çok başka yere getirdi.. Yahu kadın çocuğunu parka da götürür ev oturmasınasa gezmeye de... Hiç götürmeyip evde de oynar beraber vakitte geçirir.zamanı gelince kreşe verir.
Bu konuyla vurmaya çalışması okadar saçma ki.
Kaldı2sene arkadaş çekti oraya:) ev hanımlığı yapıp çocuklarımızıda geliştirmiyormuşuz ..nasıl anladıysa bilemedik deşifre olduk .Orayı ben de anlayamadım hangi çocuk ne kreşi konu sahibesi hatun daha evlenmedi:))
Ben de iktisatciyim.bankacılık yaptım ama aşırı zor oldu eşim saolsun rahat et çalışma drdi.çok istedim bırakmayım diye ama ınanki ev daha rahat ohhhh mis misBen zaten çalışmam demiyorum bi kaç ay geçsin istiyorum
İktisat okumuşsun her şeyi yapabilirsinİktisat mezunu olduğum için de gerçekten çok kısıtlı iş olanakları saatlerim düzenli olmayacak belki zamanla bu da sıkıntı olacak ama anlatamıyorum.
Bu yoruma ilaveten konu sahibi aslında sana daha çok senin lehine yorumlar yapıldı . Ancak uslup olarak sert tavırlar oldu belki dost acı Söyler misali..arkadaşlar, ben ev hanımlığını tercih etmiş tüm bayanlara tabi ki saygı duyuyorum, sadece şartlar uygunken bunun tercih edilmiş olmasını doğru bulmuyorum.. Bunun günü kurtarmaktan başka bir işe yaradıgına inanmıyorum. Evlenene kadar aileniz vardı, sizi bir şekilde okuttu bir yerlere getirdi. Evlenmemiş olsaydınız babam, annem bana ömür boyu baksınlar, madem bakamıcaklardı doğurmasalar dı diyebilecekmiydiniz. Hayır, kaldı ki anne ve baba bile bu durumdan rahatsızlık duyar. çünkü sizin kendi ayaklarınız üstünde durabilmeniz için o kadar sıkıntı çekildi, emek verildi. Evlendikten sonra değişen nedir. bir daldan diger dala geçmekten farkı yok bu durumun. Eşiniz ne mutlu ki size bakacak güçte (maşallah) bizim anlatmak istedigimiz nasıl evde oturursunuz yuh size gibi bişey degil. Hayat bugunlerden ibaret degil, bunun birde yarınları var. Bugun iyi olmanız, yarın da iyi olacagınızın garantisi degil. Neden kendinizi bugunlere güvenerek köreltesiniz ki.Sizde biliyorsunuz ki İş hayatında tecrübe esastır. Bugunleri eşlerinize güvenerek ziyan etmeyin demek istiyorum. Bugun eşiniz olan yarın düşmanınız olabilir. görüyoruz, duyuyoruz. o kadar emek verip çöpe atmak gibi bişey bu. Yarınlar da bile bir eve 1 emekli maası girmesi ile çift emekli maası girmesi arasında bile daglar kadar fark var. Kendinize yaptıgınız yatırımdır egitiminiz. Bunu degerlendirin, kimse için degil kendiniz için.
Bende Harvey karp okuyorum Yale mezunu,napıcaz yani, nedir bu adem güneş takıntısı anlamadım, 4 yaşına kadar hangi kadın getirebilir çocuğunu,hele özelde çalışıyosa, birde geç anne olmamalıymış kadınlar tahammülsüz oluyolarmış ama erkekler daha olgun oluyormuş resmen çalışmayın çocuk yapın erken evlenin alt mesajını veriyo
Bati pedegojisine gore oldukca radikaldir evet..
Ama burasi anadolu topraklari burasi anadolu...
Dolayisiyla anadolu pedegojisini takip ediyoruz.
Soylediginiz gibi burada cok Adem Gunes'i duyarsiniz ben cok mutlu oluyorum umut doluyorum gelecegin annelerinden ( calissin calismasin,okumus olsun olmasin)
Ben de yok demiyorum zaten, kapitalin ağaları ne derse o, çocuk yapılmayacaksa yapılmayacak, dört ayda dönülecekse dönülecek... kadin çalışacaksa tüm doğasuna rağmen çalışacak, dogursa da çalışacak, ölse de çalışacak,eeee tüketmek için, daha çok tüketmek, tüketmek, bu yolda tükenene kadar tüketmek..kadın çalışmalı bir şey üretmek bahanesi, tüketmek için çalışmalı,kimi bilmem kaç dolarlık ayakkabı için,kimi anti aging Zımbırtisi için, kimi de modern efendilerin bir günlük lüks ihtiyaçları için çalismali...Doğru veya yanlış böyle birsey var sonucta. Cocuk gibi direnmeniz buna engel degil. Ama hamilelik sozlesmenin fesih nedeni olamaz kanuna gore zaten. Is yapmiyor vb nedenlerle çıkarır isveren. Rüştünü ispatlamis kisiye her konuda musemma gosterilir zaten. Avrupada da 4 aydır ucretli izin hakki. Ama Türk kadinlari işin suyunu cikarmaya meyillidir. Cocuk iki yasina gelene kadar ise gitmek istemez. E iki sene is seni mi beklesin yahuuu.
Ben de yok demiyorum zaten, kapitalin ağaları ne derse o, çocuk yapılmayacaksa yapılmayacak, dört ayda dönülecekse dönülecek... kadin çalışacaksa tüm doğasuna rağmen çalışacak, dogursa da çalışacak, ölse de çalışacak,eeee tüketmek için, daha çok tüketmek, tüketmek, bu yolda tükenene kadar tüketmek..kadın çalışmalı bir şey üretmek bahanesi, tüketmek için çalışmalı,kimi bilmem kaç dolarlık ayakkabı için,kimi anti aging Zımbırtisi için, kimi de modern efendilerin bir günlük lüks ihtiyaçları için çalismali...
Sahi kolelik kalktı diyorlardı de mi, yasasin modern kölelik....
Üretmeye karşı değilim, bu insan doğasında olan birşey, ama ürettiğimizden çok tüketiyoruz, havayı, karayı, denizi tükettik, daha güzel kalalim diye, daha guzel kokalim diye, neyimiz eksik ekvatoral meyveleri de yiyelim diye, her insan dönüp bir bakmali, üretiyor muyum, yoksa arkamda bir çöplük mu bırakıyorum.. Nice çalışan kadınlar, burun kivirdiklari ev hanımlardan daha çok tüketiyor.
(Bu size değil sisteme bir eleştirilir)
Bi kadın sizin gibi Birikimini yedirmiş gibi düşünüyosa herkesten herşey beklenir gerçekten sırf yorum yapmış olmak için yapmışsınızHanımefendi evlenicem diye adamın tüm birikimini yemişsiniz, üstüne herşeyimiz var neden çalışayım diyorsunuz, o herşey size ait değil aklınızda olsun. Evlilikten sonra edinilen herşey ortaktır öncesindekiler taraflara aittir hukuk bile böyle derken sizinkisi hazıra konan tembellik oluyor, adam da bunu çekmek mecburiyetinde değil.
Hahah çalışan kadın hayal etmek diye bişey olurmu ya erkek kendinde karısına çocuğuna bakacak cesareti bulamıyosa bu korkaklıktır hayal değil.madem calismayacaktiniz niye tercih yapaip bir baskasinin hayalkeri i yiktiniz. hayat musterek calismak maddi manevi ikinize debiyi gelecektir. adam tum hirikimini vermis ee sen de tasin altina elini sok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?