Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

bende guya dınlenım dıye evde oturuyorum
mubarek ev ısı bıtmıyor kı daha cok yoruldum
calısıyoken ıyıydı cayım onume gelıyordu butun gun netde haber okuyup oyun oynuyordum
sımdı evde oturuyorum dıye daha fazla ev işi yapıyorum , bursuru mısafır gelıyor belım koptu

Anadolu topraklarinda da sadece Adem Günes denen kisi yok. Bir sürü pedagog var. Bilimsellikten uzak, her konuya bence... diye basliyor. Bence diye bir sey yoktur bilimde. Bilim ve pedagoji de evrenseldir. Yani Avrupali cocuk 2-3 yasina kadar annenin yaninda yatmamali ama Türk cocuklari yatabilir diye birsey yok. Kadin diye birsey yok bu zata göre. Anne ve es var sadece. Az cok da belli hangi rüzgari arkasina aldigi.

Direk konunu okudum yorumlara bakamadım ama çalışmak evet biryerde çok iyi birikim için zaman kaybetmemek için ama bir erkek eşinin çalışmasına alışınca bir daha kendisi sorumluluk almıyor... daha nişanlıyken söylüyorsa evlendikten sonra borç falan olduğunda çalışsaydın destek olsaydın dicek... karışık bir durum hem çalışmamak için sevginden ödün veremezsin hemde hemen işe başlamak ve sorumluluk üstlenmek bence ağır... belki ben çok yoruldum ondan diyorum ama bi kere alıştığında sen işten çıkmak bile istesen bi çok bahane ile karşılaşacaksın...

Yahu biraz saygı.. Neden kimse saygı göstermicekmiş? Sen çalışıyorsan çalışıyorsundur ben çalışmıyorsam çalışmıyorumdur... Kimsenin ev hanımlığını büyüttüğü yok ama pekala evde de üretebilen insanlar var.. Kişinin kendi hür iradesiyle karar kıldığı birşeydir bu. Bu nasıl bir gruplaşma . Hiç mi ev hanımı arkadaşınız yok. Sizene insanların yaşantısından,kararlarından. Siz önce kişilerin hayatlarını saygılı olun.

Yahu biraz saygı.. Neden kimse saygı göstermicekmiş? Sen çalışıyorsan çalışıyorsundur ben çalışmıyorsam çalışmıyorumdur... Kimsenin ev hanımlığını büyüttüğü yok ama pekala evde de üretebilen insanlar var.. Kişinin kendi hür iradesiyle karar kıldığı birşeydir bu. Bu nasıl bir gruplaşma . Hiç mi ev hanımı arkadaşınız yok. Sizene insanların yaşantısından,kararlarından. Siz önce kişilerin hayatlarını saygılı olun.

Orayı ben de anlayamadım hangi çocuk ne kreşi konu sahibesi hatun daha evlenmedi:))

Burada calisip calismamaktan daha onemli sey, kendimizi ne kadar egittigimiz.
Ornegin para kazanmayi basarabilmis ama hakaretamiz cumleler kurabilecek biriyse egitilememistir.
Cunku degerler egitimi de egitimin icindedir.

Savunmaya gecenler olarak, calismiyor ya da calismamayi savunuyor da degiliz.
Bunu bir tercih olarak gorenlere saygi duyulmasi gerektigini savunuyoruz.
Siz de savunmalisiniz.
Zira hayatin ne getirecegini bilemeyiz.

Ben bir ogretmenim.
Cok basarili, cok sevimli, meslegini cok seven ve cok guzel diye sifatlayabilecegimiz bircok sifat tasiyan bir ogretmen arkadasimiz girdigi bunalimla isini birakti.
Olmayacak sey yok bu hayatta.

Ben atanabilmek icin bir yil geceli gunduzlu calistim.
Ama bir ortamda sosyal medyada vs hemen 3 aylik tatil lafi sokuluyor.
Ya da bir aile hekimine "ohh 2 dk ilgilen gonder" lafi sokuluyor.
Ya da bir insaat muhendisine emeklerini gormeden "amele" yaftasi yapisiyor.
Bu hazimsizliktir, cigliktir iste.
Biz bununla mucadele etmeliyiz, kendi aramizda degil.

arkadaşlar, ben ev hanımlığını tercih etmiş tüm bayanlara tabi ki saygı duyuyorum, sadece şartlar uygunken bunun tercih edilmiş olmasını doğru bulmuyorum.. Bunun günü kurtarmaktan başka bir işe yaradıgına inanmıyorum. Evlenene kadar aileniz vardı, sizi bir şekilde okuttu bir yerlere getirdi. Evlenmemiş olsaydınız babam, annem bana ömür boyu baksınlar, madem bakamıcaklardı doğurmasalar dı diyebilecekmiydiniz. Hayır, kaldı ki anne ve baba bile bu durumdan rahatsızlık duyar. çünkü sizin kendi ayaklarınız üstünde durabilmeniz için o kadar sıkıntı çekildi, emek verildi. Evlendikten sonra değişen nedir. bir daldan diger dala geçmekten farkı yok bu durumun. Eşiniz ne mutlu ki size bakacak güçte (maşallah) bizim anlatmak istedigimiz nasıl evde oturursunuz yuh size gibi bişey degil. Hayat bugunlerden ibaret degil, bunun birde yarınları var. Bugun iyi olmanız, yarın da iyi olacagınızın garantisi degil. Neden kendinizi bugunlere güvenerek köreltesiniz ki.Sizde biliyorsunuz ki İş hayatında tecrübe esastır. Bugunleri eşlerinize güvenerek ziyan etmeyin demek istiyorum. Bugun eşiniz olan yarın düşmanınız olabilir. görüyoruz, duyuyoruz. o kadar emek verip çöpe atmak gibi bişey bu. Yarınlar da bile bir eve 1 emekli maası girmesi ile çift emekli maası girmesi arasında bile daglar kadar fark var. Kendinize yaptıgınız yatırımdır egitiminiz. Bunu degerlendirin, kimse için degil kendiniz için.

İktisat mezunu olduğum için de gerçekten çok kısıtlı iş olanakları saatlerim düzenli olmayacak belki zamanla bu da sıkıntı olacak ama anlatamıyorum.
İktisat okumuşsun her şeyi yapabilirsin
Ne demek kısıtlı
Kendine göre bir şey vardır mutlaka

Hanımefendi evlenicem diye adamın tüm birikimini yemişsiniz, üstüne herşeyimiz var neden çalışayım diyorsunuz, o herşey size ait değil aklınızda olsun. Evlilikten sonra edinilen herşey ortaktır öncesindekiler taraflara aittir hukuk bile böyle derken sizinkisi hazıra konan tembellik oluyor, adam da bunu çekmek mecburiyetinde değil.

Bu yoruma ilaveten konu sahibi aslında sana daha çok senin lehine yorumlar yapıldı . Ancak uslup olarak sert tavırlar oldu belki dost acı Söyler misali..

Ev işi kadar kolay tüketilebilir bir kaynak yok gözümde.. Geçeceksin bunu. Boşver eşin de senle beraber yapsın ev işi ya da tutsun bir yardımcı ..
O kadın da kazansın. Ekonomiye can gelsin..

Nasıl olsa mesleğim var dilediğim de dönerim diye birşey yok burası İskandinav ülkesi değil. Ne kalifiye insanlar işsiz..

Eğitim Artı Tecrübe cok önemli . Erkeklere bu üstün güvenin kaynağı ne anlamıyorum. Bir de çocukla Boşanma olmayacağının garantisi mi var? Asıl anneler çalışmalı anneler daha iyi Maaş peşinde koşmalı..

300 liradan fazla nafaka ödeyen baba öyle az ki..

madem calismayacaktiniz niye tercih yapaip bir baskasinin hayalkeri i yiktiniz. hayat musterek calismak maddi manevi ikinize debiyi gelecektir. adam tum hirikimini vermis ee sen de tasin altina elini sok

Çok

Önceki mesajınızda üstüne basarak Rotterdam Üniversitesinde eğitim gördüğünü yazmışsınız . Madem batı pedagojisine ters neden batıda eğitim görmüş acaba .Ve siz batıda eğitim görmesini överken bir yandan da batı pedagojisine ters deyip batıyı yeriyorsunuz. Kendi kendinize çelişiyorsunuz .

Ben de yok demiyorum zaten, kapitalin ağaları ne derse o, çocuk yapılmayacaksa yapılmayacak, dört ayda dönülecekse dönülecek... kadin çalışacaksa tüm doğasuna rağmen çalışacak, dogursa da çalışacak, ölse de çalışacak,eeee tüketmek için, daha çok tüketmek, tüketmek, bu yolda tükenene kadar tüketmek..kadın çalışmalı bir şey üretmek bahanesi, tüketmek için çalışmalı,kimi bilmem kaç dolarlık ayakkabı için,kimi anti aging Zımbırtisi için, kimi de modern efendilerin bir günlük lüks ihtiyaçları için çalismali...
Sahi kolelik kalktı diyorlardı de mi, yasasin modern kölelik....
Üretmeye karşı değilim, bu insan doğasında olan birşey, ama ürettiğimizden çok tüketiyoruz, havayı, karayı, denizi tükettik, daha güzel kalalim diye, daha guzel kokalim diye, neyimiz eksik ekvatoral meyveleri de yiyelim diye, her insan dönüp bir bakmali, üretiyor muyum, yoksa arkamda bir çöplük mu bırakıyorum.. Nice çalışan kadınlar, burun kivirdiklari ev hanımlardan daha çok tüketiyor.
(Bu size değil sisteme bir eleştirilir)

Bi kadın sizin gibi Birikimini yedirmiş gibi düşünüyosa herkesten herşey beklenir gerçekten sırf yorum yapmış olmak için yapmışsınız

madem calismayacaktiniz niye tercih yapaip bir baskasinin hayalkeri i yiktiniz. hayat musterek calismak maddi manevi ikinize debiyi gelecektir. adam tum hirikimini vermis ee sen de tasin altina elini sok
Hahah çalışan kadın hayal etmek diye bişey olurmu ya erkek kendinde karısına çocuğuna bakacak cesareti bulamıyosa bu korkaklıktır hayal değil.

yazdigimi anlamamissiniz sanirim. hayal derken kaatettigim o degildi. bir baskasi bitirwcekti belkide o okulu diyorum.
valla bi kadın diplomasi elinde calismazsa bu da tembelliktir.
umarim anlarsinu nu sefer yazdığımı. cunku cok komik oluyorsunuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…