Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Ciddi mi? O zaman ben de dayanabilirim herhalde

Ben 3 hafta sonra part-time döndüm, yapacak çok işim vardı ve evde de duramadım daha fazla :)) Resmi doğum izni sürem bittikten sonra normal mesai saatlerime döndüm ki mesleğim gereği çoğu zaman uzatılmış saatlerde çalışıyorum, pişman değilim ben huzurluyum kızım mutlu

Bazıları cidden üslubuna, kurduğu cümlelere o cümledeki kelimelere hiç dikkat etmiyor. Birisi demiş ki ev kadınları da temizlikci gibi sadece ondan biraz fazlası. Yuh diyorum. Okuyamadiysa okudu da iş bulamadiysa hatta canı istemediyse arkadaşın da dediği gibi azla kanaat ediyorsa hizmetçi mi oluyor? Ben çalışıyorum annem calismazdi annem hizmetçi miydi? Bunlar gerçekten uzak ve cok haddi aşan söylemler.
Erkeklerin tercihine gelince çalışmamayi tercih edebilir o zaman da benimle evlenemez. Bunu kabul eden biriyle evlenir açık ve net. Çünkü erkek. Çünkü evet pozitif ayrımcılık yapıyorum. Çünkü bence kadın ve erkek o kadar da eşit değil. Evet evet geri kafalıyım.

Araları okumadım teneke diyen b.kuyla oynasın,ben çalıştım da ev hanımı da oldum ikisini de tattım, ev daha zor,hem bedenen hem ruhen,ben çalışırken dinleniyodum
ev işi de neymıs kı den gırıp calısmayan kadınlar gurursuzdura kadar geldı...
okuyup calısmayanlara da ayrı hakaretler edıldı
cok buyuk konusuyorlar ...
halbukı erkek ıllakı calısan kadın ıstıyorsa gıdıp oyle bırıyle nısanlanmalıydı bukadar basıt...
bunu dıyen 10 kısı

Ben işkolik olduğunu hiçbir zaman reddetmeyen ve herkesin çalışıp üretmesi gerektiğini düşünen bir insanım ama sizin durumunuzda nişanlanmadan önce bu konuları konuşmanız gerekmez miydi?
Sizi çalışmıyor olarak tanımışken çalışmanız için baskı yapması çok yanlış.

Bu devirde para kazanmak için daha doğrusu iyi paralar kazanmak için okumak şart. Şu var ticaret kafası vardır bir insanda onu kullanır okumaz işini halleder ama ne zaman ne olacağı belli değil. Annem bana herzaman demiştir düzgün bir meslek sahibi olmak için okumalısın. Hayatta ne olacağı belli olmaz biz ölürüz ya da evlenince eşinle sorunlar olur birşey olur hayatta tek kaldığında kendi ayakların üzerinde durabilmelisin derdi. Çünkü hiçbirşeyin garantisi yok. Hatta ben devlete girmeye çok karşıydım ama ailem sağ olsun onun için bile uğraştılar ve iyiki de uğraşmışlar diyorum şimdi. Okuyup meslek sahibi olmak yetmiyor. İş tecrübeniz yoksa yeni mezun gibi muamele görüp ona göre para kazanıyorsunuz. Kısaca hayat size hiçbirşeyin garantisini vermiyor. İnşallah çocuğum olursa illa ki en iyi şekilde okumasını isterim ve desteklerim. Hatta mezun olduğunda iş sıkıntısı yaşamayacaği bir bölüm seçmesi için uğraşırım.

Ev araba var borcumuz yok yazmışsın ama nişanlında tam tersine borcumuz olabilir demiş emin misin evlendikten sonra borcum var demeyeceğine.
1 ay kaldığından o ara borç olabilir daha masraflar bitmedi biliyoruz kredi çekmek durumunda da kalabiliriz bunlar olağan ancak ilk hafta işe girme fikri canımısıktı sadece

Tatlım öncelikle hayırlı olsun inşallah mutlu olursun.
Bence kendine ;evine alışmak için biraz keyif yapmak için zaman istiyorsun bu gayet normal.Yeni evliler yakın akrabalara ya yemeğe gidiyor teşekkür mukabilinde ya da evlerinde ağırlıyorlar ilk zamanlar zaten yoğun olacaksın gibi geliyor bana. Ancak seni zorlaması ve çok ısrarcı olmasını doğru bulmadı. Mesela benim bir huyum var beni biri zorlarsa benimde inadım tutar yapacağım varsa da yapmam. Açık ol ve onun bu zorlamasının seni huzursuz ettiğini söyle. Eve gidiş geliş saatlerinin normal olacağı , evine yakın ve standartları sana uyan bir iş olduğunda zaten çalışmak taraftarı olduğunu söylersin. Sevgiler,mutluluklar.

Evet evet, bu.
Burada konu sahibinin nisanlisi calisan birini istiyorsa hatta balayindan dondukten sonra hemen calisabilecek birini istiyorsa tercihini one gore yapmaliydi.

Calismayan biriyle evlendim, balayindan donduk is bulmuyor kocam diye konu acsaydi yine ayni yorumlar mi gelirdi?
Bu yonden de sorgulayalim madem.

Calismayi kendine tercih goren hanimlar, ayni yasam tarzindaki biriyle evlenmeli.
Zira emek sadece parayla olculmez, kendi ayaklari ustunde durmak da yalnizca para yonunden ele alinmamali.

Ama calismak guzel bir nimet.
Genciz, saglikliyiz, verimli bir cagdayiz bunu degerlendirebilmeliyiz.
Ama zorla baskiyla degil.
Ince cizgi burada.

kısıler okusunda ıster çöpçü olsun ıster ev hanımı olsun ister başhekım
yeterkı okusun
benım lafım kesınlıkle su bakııs acısına:
calısmıcaktın madem neden okudun ? okadar okumak ısteyen var hakkına nıye gırdın calısmıcaksan ???diplomalı ev hanımımı olcaksın ? bu mantık cok yanlıs
herkes okumalı
sadece para kazanmak ıcın okunulmaz
annem estetısyen unv okumus bırı ama 2. unv okuyor suan mesela...
bı alanda uzmanlasmak ıcın hayata bakıs acını guclendırmek ıcın gerı kalmamak ıcın de okunur
zira felsefe gıbı , sıfalar otlar gıbı, parfum koku gıbı bırsuru bolum de var :)
meslek ıcın okunulan bolumler ayrı kendını gelıstırmek ıcın okunulan bolumler ayrı...

Bati pedegojisine gore oldukca radikaldir evet..
Ama burasi anadolu topraklari burasi anadolu...
Dolayisiyla anadolu pedegojisini takip ediyoruz.
Soylediginiz gibi burada cok Adem Gunes'i duyarsiniz ben cok mutlu oluyorum umut doluyorum gelecegin annelerinden ( calissin calismasin,okumus olsun olmasin)

kesinlıkle katılıyorum

1 ay kaldığından o ara borç olabilir daha masraflar bitmedi biliyoruz kredi çekmek durumunda da kalabiliriz bunlar olağan ancak ilk hafta işe girme fikri canımısıktı sadece
Kredi de çekilecekse gerçi miktarına bağlı ama sıkıntı yaşanabilir maddi açıdan. Yani yeni evliyken gezmek ister insan. Ama kısıtlı olur sizinki bu durumda. Sizin nerden baksanız 1 ayı bulur işe başlamanız.

Bu konuyu başından beri takip ediyorum ve çıldırmak üzereyim. Kadınların kendini böyle gönüllü hizmetçi olarak görmesine dayanamıyorum. Nasıl da yüceltiyorsunuz ev kadılığını. Bi de romantikleştirmişsiniz kendinizce evcimenim filan diye. onun adı evcimenlik değil tembellik. Günümüzde çalışmayan bir kadına sadece eşi değil hiç kimse saygı göstermez. İsterseniz dünyanın en zengin kadını olun, üretmeyen, topluma, insanlığa bir faydası olmayan birinin de saygı beklemeye hakkı yok bence. Evime vakit ayırmak istiyorum diyorsunuz. 24 saat dört duvara harcamak için çok bi vakit değil mi sizce. Hiç mi yaratılışınızın bir misyonu olduğunu bir işe yarayacağınızı düşünmüyorsunuz?

Yaşasın kapitalizm, yaşasın emek sömürüsü, yaşasin verdiği üç beş kuruş için elalemin seyine kadar karisanlar, yaşasın modern kölelik, yaşasin para babaları, yaşasın yaşasın.....

Doğru veya yanlış böyle birsey var sonucta. Cocuk gibi direnmeniz buna engel degil. Ama hamilelik sozlesmenin fesih nedeni olamaz kanuna gore zaten. Is yapmiyor vb nedenlerle çıkarır isveren. Rüştünü ispatlamis kisiye her konuda musemma gosterilir zaten. Avrupada da 4 aydır ucretli izin hakki. Ama Türk kadinlari işin suyunu cikarmaya meyillidir. Cocuk iki yasina gelene kadar ise gitmek istemez. E iki sene is seni mi beklesin yahuuu.

Benim annemde işletme mezunuydu hayatı boyunca çalıştı emekli olmasına yakın bir de hukuk okudu kadın. Ayrıca ilgilendiği hobileri de var. Emekli oldu evde sıkıntıdan patlıyordu gitti kendine büro açtı şimdi avukatlık yapıyor. O yaşta gitti staj falan yaptı şaşkınlıkla izledik kendisini. Bankadan da en yüksek pozisyondan emekli olmuştu. Ama benim emekli maaşım yetmiyor dedi (gerçekten emekli maaşları çok az) ben sıkıntı çekmek istemiyorum dedi ve hala çalışıyor. O bahsettiğiniz bölümler benim için hobi mesela. Şifalı otlar konusunda bende çok meraklıyımdır ve evimde kantaron yağından tutun türlü türlü yağlar şuruplar var ve hepsini kendim yaptım. Ellerimle otlari aradim buldum topladım. Bunlar için meraklı ve araştırmacı olmak yeterli. Eğer bir okul okumak istiyorsanız bu yapacağınız iş olmalı, para kazanıp rahat yaşayacağıniz...

Arkadaşım 1-2 ay diyorsun da . Çocuk olunca da çalışmam diyorsun . Senin içinde var tembellik . Anneyim çalışıyorum . Şanslıyım annem bakıyor oğluma , 1 de işim bitiyor . Ama şartlar farklı olsaydı da yine çalışırdım . Bakıcı kreş zorlardım şartları . Bir çok arkadaşım var 2-3 yaşına kadar bakıcı sonra kreşle devam ediyor . Çalışmak gibidir var mı ? Okula gidince nefes alıyorum ben çevrem değişiyor . Tatillerde evde hep aynı şeyler . Okul çıkışı oğlumu almaya heyecanla gidiyorum

annelerımız aynı felsefedeymıs :)
ıste okudugun bolumle aynı ısı yapman gerekır lafını ben para kazanmak ıcın okuyanlara dedım
ozaman okudugunuz bolumden baska ıs yapmayın dedım mesela
ben iktısat okudum merakım vardı cocuklugumdan berı borsa haberlerı ızlerdım
ogrencıyken evde gitar dersı verırdım para kazanırdım
evde bıleklık yapar satardım hıcte paraya ıhtıyacım yoktu zevkıne yapardım
okul bıttı ılk ıs tecrubem vekıl ogretmenlıktı
sonra dershanede calıstım
sonra noterde katıplık yaptım
en son kendı muhasebe ofısımı actım
1 aydırda ev kedisiyım calısmıyorum agır bı hamılelık gecırdıgım ıcın
evde de devam edebılecegım bı ıs suan sagolsun ortagım ılgılenıyor ,bıraz dınlenmeye ıhtıyac duydum kolumu kaldıramıyorum
bu benım boş , tembel , teneke , gurursuz oldugumu gostermez dımı
ınsallah oyle degılımdır cunku bazı uyeler dırek calısmayanlara genelleyerek oyle dedı
eşimde bılgısayar muhendısı ama ılk ıs tecrubesı halı fabrıkasında mudurluk yaptı
sonra buyuk bı otelde mudurluk yaptı
sımdı yazılım şirketı var
ve suan aöf de iktisat okuyor

evde oturanlar sünepedır dıyen buyuk konusmasın, okuyup evde oturana deli muamalesı yapılmasın. bu cok okumus kendını bızden ustun goren beyınler baska konularda hepımız özguruz dıyenler kımsenın kararlarını yargılamasın dusuncesındeyım :)

Bu devirde okuduğun bölümden iş bulan çok şanslı zaten :) Senin şu anda evde olman ayrı bir konu zaten de ev hanımlarına o şekilde hitap edilmesine bende karşıyım. Mesela ben bugün tatilim şimdi pazara gidicem, gelip bi de sarma sarıcam. Dün de ev temizliği toparlama falan yaptım. Ev işi bitmiyor malesef :) Mesleğin varsa çlışacaksın valla yoksa evde iş yapmaktan ya da kendine iş çıkartmaktan kafayı yer insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…