- 13 Eylül 2014
- 1.320
- 2.521
- 138
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Ciddi mi?O zaman ben de dayanabilirim herhalde
ev işi de neymıs kı den gırıp calısmayan kadınlar gurursuzdura kadar geldı...Araları okumadım teneke diyen b.kuyla oynasın,ben çalıştım da ev hanımı da oldum ikisini de tattım, ev daha zor,hem bedenen hem ruhen,ben çalışırken dinleniyodum
Bu devirde para kazanmak için daha doğrusu iyi paralar kazanmak için okumak şart. Şu var ticaret kafası vardır bir insanda onu kullanır okumaz işini halleder ama ne zaman ne olacağı belli değil. Annem bana herzaman demiştir düzgün bir meslek sahibi olmak için okumalısın. Hayatta ne olacağı belli olmaz biz ölürüz ya da evlenince eşinle sorunlar olur birşey olur hayatta tek kaldığında kendi ayakların üzerinde durabilmelisin derdi. Çünkü hiçbirşeyin garantisi yok. Hatta ben devlete girmeye çok karşıydım ama ailem sağ olsun onun için bile uğraştılar ve iyiki de uğraşmışlar diyorum şimdi. Okuyup meslek sahibi olmak yetmiyor. İş tecrübeniz yoksa yeni mezun gibi muamele görüp ona göre para kazanıyorsunuz. Kısaca hayat size hiçbirşeyin garantisini vermiyor. İnşallah çocuğum olursa illa ki en iyi şekilde okumasını isterim ve desteklerim. Hatta mezun olduğunda iş sıkıntısı yaşamayacaği bir bölüm seçmesi için uğraşırım.burdakı bazı uyeler calısmıcaksan nıye okudun dedı
ben şok
sadece para kazanmak ıcın okula gıdıldıgını sanıyorlar,
hatta okadar okumak ısteyen var onların hakkına nıye gırıyorsun dıyen bıle oldu
1 ay kaldığından o ara borç olabilir daha masraflar bitmedi biliyoruz kredi çekmek durumunda da kalabiliriz bunlar olağan ancak ilk hafta işe girme fikri canımısıktı sadeceEv araba var borcumuz yok yazmışsın ama nişanlında tam tersine borcumuz olabilir demiş emin misin evlendikten sonra borcum var demeyeceğine.
ev işi de neymıs kı den gırıp calısmayan kadınlar gurursuzdura kadar geldı...
okuyup calısmayanlara da ayrı hakaretler edıldı
cok buyuk konusuyorlar ...
halbukı erkek ıllakı calısan kadın ıstıyorsa gıdıp oyle bırıyle nısanlanmalıydı bukadar basıt...
bunu dıyen 10 kısı
kısıler okusunda ıster çöpçü olsun ıster ev hanımı olsun ister başhekımBu devirde para kazanmak için daha doğrusu iyi paralar kazanmak için okumak şart. Şu var ticaret kafası vardır bir insanda onu kullanır okumaz işini halleder ama ne zaman ne olacağı belli değil. Annem bana herzaman demiştir düzgün bir meslek sahibi olmak için okumalısın. Hayatta ne olacağı belli olmaz biz ölürüz ya da evlenince eşinle sorunlar olur birşey olur hayatta tek kaldığında kendi ayakların üzerinde durabilmelisin derdi. Çünkü hiçbirşeyin garantisi yok. Hatta ben devlete girmeye çok karşıydım ama ailem sağ olsun onun için bile uğraştılar ve iyiki de uğraşmışlar diyorum şimdi. Okuyup meslek sahibi olmak yetmiyor. İş tecrübeniz yoksa yeni mezun gibi muamele görüp ona göre para kazanıyorsunuz. Kısaca hayat size hiçbirşeyin garantisini vermiyor. İnşallah çocuğum olursa illa ki en iyi şekilde okumasını isterim ve desteklerim. Hatta mezun olduğunda iş sıkıntısı yaşamayacaği bir bölüm seçmesi için uğraşırım.
Ya burada da sürekli Adem Güneş örnek veriliyor bütün konularda . Biraz daha farklı görüşleri var .Tüm pedagoglar bilmiyor bi o mu biliyor yani ?
Ben biraz fazla radikal buldum kendisini ve bazı görüşleri bana çok ters geldi .
kesinlıkle katılıyorumEvet evet, bu.
Burada konu sahibinin nisanlisi calisan birini istiyorsa hatta balayindan dondukten sonra hemen calisabilecek birini istiyorsa tercihini one gore yapmaliydi.
Calismayan biriyle evlendim, balayindan donduk is bulmuyor kocamdiye konu acsaydi yine ayni yorumlar mi gelirdi?
Bu yonden de sorgulayalim madem.
Calismayi kendine tercih goren hanimlar, ayni yasam tarzindaki biriyle evlenmeli.
Zira emek sadece parayla olculmez, kendi ayaklari ustunde durmak da yalnizca para yonunden ele alinmamali.
Ama calismak guzel bir nimet.
Genciz, saglikliyiz, verimli bir cagdayiz bunu degerlendirebilmeliyiz.
Ama zorla baskiyla degil.
Ince cizgi burada.
Kredi de çekilecekse gerçi miktarına bağlı ama sıkıntı yaşanabilir maddi açıdan. Yani yeni evliyken gezmek ister insan. Ama kısıtlı olur sizinki bu durumda. Sizin nerden baksanız 1 ayı bulur işe başlamanız.1 ay kaldığından o ara borç olabilir daha masraflar bitmedi biliyoruz kredi çekmek durumunda da kalabiliriz bunlar olağan ancak ilk hafta işe girme fikri canımısıktı sadece
İşyerindede kocam yok farkındamısınız? Laf sokmak için yorum yapmayın ya evimin tadını çıkarrım ok.[/QUOTE
Ama evliligin tadini cikarmak icin evde durmak istiyorum dediginiz icin ole dedim. Evliligin tadini cikarmak icin calisin desem bu soylediginiz anlamli olurdu. Iyi ok.
Bu konuyu başından beri takip ediyorum ve çıldırmak üzereyim. Kadınların kendini böyle gönüllü hizmetçi olarak görmesine dayanamıyorum. Nasıl da yüceltiyorsunuz ev kadılığını. Bi de romantikleştirmişsiniz kendinizce evcimenim filan diye. onun adı evcimenlik değil tembellik. Günümüzde çalışmayan bir kadına sadece eşi değil hiç kimse saygı göstermez. İsterseniz dünyanın en zengin kadını olun, üretmeyen, topluma, insanlığa bir faydası olmayan birinin de saygı beklemeye hakkı yok bence. Evime vakit ayırmak istiyorum diyorsunuz. 24 saat dört duvara harcamak için çok bi vakit değil mi sizce. Hiç mi yaratılışınızın bir misyonu olduğunu bir işe yarayacağınızı düşünmüyorsunuz?Kısmetse 1 ay sonra düğünüm var tabi masraflarımız oldu nişanlım kendi birikimiyle yaptı üstüne düşenleri. Borç yok çok şükür. Ama nişanlım bana sürekli çalışman lazım borcumuz olabilir sıkıntıya gireriz gibi şeyler söyleyerek lafı her seferinde çalışmaya getiriyor. Ben üni mezunuyum önüme düzgün bi iş çıkmadı şimdiye kadar ama az çok deneyimim var tabi. Ancak ben çok evcimenim istiyorum kibi süre evimde vakit geçiriyim biraz tadını çıkarıyım. O da diyo ki balayından döndüğümüz hafta hemen başlaman lazım. Daha 5 dk önce de asöyledi. Nasıl yaklaşmalıyım biraz anlaması için?
Yaşasın kapitalizm, yaşasın emek sömürüsü, yaşasin verdiği üç beş kuruş için elalemin seyine kadar karisanlar, yaşasın modern kölelik, yaşasin para babaları, yaşasın yaşasın.....
Benim annemde işletme mezunuydu hayatı boyunca çalıştı emekli olmasına yakın bir de hukuk okudu kadın. Ayrıca ilgilendiği hobileri de var. Emekli oldu evde sıkıntıdan patlıyordu gitti kendine büro açtı şimdi avukatlık yapıyor. O yaşta gitti staj falan yaptı şaşkınlıkla izledik kendisini. Bankadan da en yüksek pozisyondan emekli olmuştu. Ama benim emekli maaşım yetmiyor dedi (gerçekten emekli maaşları çok az) ben sıkıntı çekmek istemiyorum dedi ve hala çalışıyor. O bahsettiğiniz bölümler benim için hobi mesela. Şifalı otlar konusunda bende çok meraklıyımdır ve evimde kantaron yağından tutun türlü türlü yağlar şuruplar var ve hepsini kendim yaptım. Ellerimle otlari aradim buldum topladım. Bunlar için meraklı ve araştırmacı olmak yeterli. Eğer bir okul okumak istiyorsanız bu yapacağınız iş olmalı, para kazanıp rahat yaşayacağıniz...kısıler okusunda ıster çöpçü olsun ıster ev hanımı olsun ister başhekım
yeterkı okusun
benım lafım kesınlıkle su bakııs acısına:
calısmıcaktın madem neden okudun ? okadar okumak ısteyen var hakkına nıye gırdın calısmıcaksan ???diplomalı ev hanımımı olcaksın ? bu mantık cok yanlıs
herkes okumalı
sadece para kazanmak ıcın okunulmaz
annem estetısyen unv okumus bırı ama 2. unv okuyor suan mesela...
bı alanda uzmanlasmak ıcın hayata bakıs acını guclendırmek ıcın gerı kalmamak ıcın de okunur
zira felsefe gıbı , sıfalar otlar gıbı, parfum koku gıbı bırsuru bolum de var :)
meslek ıcın okunulan bolumler ayrı kendını gelıstırmek ıcın okunulan bolumler ayrı...
annelerımız aynı felsefedeymıs :)Benim annemde işletme mezunuydu hayatı boyunca çalıştı emekli olmasına yakın bir de hukuk okudu kadın. Ayrıca ilgilendiği hobileri de var. Emekli oldu evde sıkıntıdan patlıyordu gitti kendine büro açtı şimdi avukatlık yapıyor. O yaşta gitti staj falan yaptı şaşkınlıkla izledik kendisini. Bankadan da en yüksek pozisyondan emekli olmuştu. Ama benim emekli maaşım yetmiyor dedi (gerçekten emekli maaşları çok az) ben sıkıntı çekmek istemiyorum dedi ve hala çalışıyor. O bahsettiğiniz bölümler benim için hobi mesela. Şifalı otlar konusunda bende çok meraklıyımdır ve evimde kantaron yağından tutun türlü türlü yağlar şuruplar var ve hepsini kendim yaptım. Ellerimle otlari aradim buldum topladım. Bunlar için meraklı ve araştırmacı olmak yeterli. Eğer bir okul okumak istiyorsanız bu yapacağınız iş olmalı, para kazanıp rahat yaşayacağıniz...
Bu devirde okuduğun bölümden iş bulan çok şanslı zaten :) Senin şu anda evde olman ayrı bir konu zaten de ev hanımlarına o şekilde hitap edilmesine bende karşıyım. Mesela ben bugün tatilim şimdi pazara gidicem, gelip bi de sarma sarıcam. Dün de ev temizliği toparlama falan yaptım. Ev işi bitmiyor malesef :) Mesleğin varsa çlışacaksın valla yoksa evde iş yapmaktan ya da kendine iş çıkartmaktan kafayı yer insanannelerımız aynı felsefedeymıs :)
ıste okudugun bolumle aynı ısı yapman gerekır lafını ben para kazanmak ıcın okuyanlara dedım
ozaman okudugunuz bolumden baska ıs yapmayın dedım mesela
ben iktısat okudum merakım vardı cocuklugumdan berı borsa haberlerı ızlerdım
ogrencıyken evde gitar dersı verırdım para kazanırdım
evde bıleklık yapar satardım hıcte paraya ıhtıyacım yoktu zevkıne yapardım
okul bıttı ılk ıs tecrubem vekıl ogretmenlıktı
sonra dershanede calıstım
sonra noterde katıplık yaptım
en son kendı muhasebe ofısımı actım
1 aydırda ev kedisiyım calısmıyorum agır bı hamılelık gecırdıgım ıcın
evde de devam edebılecegım bı ıs suan sagolsun ortagım ılgılenıyor ,bıraz dınlenmeye ıhtıyac duydum kolumu kaldıramıyorum
bu benım boş , tembel , teneke , gurursuz oldugumu gostermez dımı
ınsallah oyle degılımdır cunku bazı uyeler dırek calısmayanlara genelleyerek oyle dedı
eşimde bılgısayar muhendısı ama ılk ıs tecrubesı halı fabrıkasında mudurluk yaptı
sonra buyuk bı otelde mudurluk yaptı
sımdı yazılım şirketı var
ve suan aöf de iktisat okuyor
evde oturanlar sünepedır dıyen buyuk konusmasın, okuyup evde oturana deli muamalesı yapılmasın. bu cok okumus kendını bızden ustun goren beyınler baska konularda hepımız özguruz dıyenler kımsenın kararlarını yargılamasın dusuncesındeyım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?