Nişanlım ve ailesi

Gainpain_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
24
29
3
Merhabalar. Gectigimiz hafta nişanlandım. Biz nisanlima ayiptir söylemesi 3700 tllik bir saat taktik. Onun ailesi bana 150 tllik bir saat takti. Bazi sitelerde 120 tlye kadar düşmüş bir saat hatta. Normalde nisanda saat takmak adetleri değilmiş. İçlerinden gelmiş, takmışlar. takı meselesi cok ayrintili konuşulmadı, yoreler farkli baya. Ama Hic takilmamasi daha iyiydi. Koskoca insanlarin bunu bilmesi gerekmez mi? İnsan bunu takarken utanmaz mi? Durumlari yok degil. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Maddi değeri önemli değil denir de bu kadar da değil. Nişan bir de bu. Çok bozuldum ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum. Düğünde neler yaşayacağım acaba, çok merak ediyorum. Ustelik asil sorun nisanlimin ailesini savunması. İclerinden gelmis, senin maddiyata taktigina inanamıyorum, cok üzüldüm vs diyor. Ya nisansa 150 tllik saat mi takilir?

Son düzenleme:
Hediyenin fiyatına bakmak da ne acayip bir şey.
Biz nişanlıma 7500 tllik bir saat taktık sözde. Onlar bana saat takmadılar. Kv bana vefat etmiş kızına aldığı bir saati hediye etti nişandan sonra. Kordon kısmı eskimişti vs.. Çok severel takıyorum çünkü manevi değeri olan bir şeyi bana hediye etti. Eski demedim, ikinci el demedim, ucuz demedim. Marka falan da değildi fiyatını bilemiyorum muhtemelen ucuzdur ama maneviyatı yüksek.
İnsanların yaptıklarını niyetlerine göre değerlendirin ve maddiyata bu kadar takılmayın.

Aradaki orantisizligi görmüyor musunuz? Ben o kadar ozenirken onlarin ozensiz olduğunu düşünüyorum. Fiyatına da nasil baktim, şöyle, bu marka çin mali bir marka, aliexprsste falan sıkça çıkan bir marka. O kadar düşük yani. O kadar üzüldüm ki görünce, araştırdım internetten. Empati kurun, size nişanda bu takilmis olsa hic takmaz miydiniz yani? Üstelik siz en kaliteli saatlerden birini alırken?

Terbiyesizler. Pırlanta gibi kız alıyorlar. Olur mi hiç öyle kafalarına göre hediye almak?! Kimin umrunda iclerinden ne geçtiği? Şükür milletde kimim durumu neye el veriyor hemende bilir. Hic olmamış. Bence aldığınız kol saatinin fişi ile beraber iyade edin. Baksınlar ki, beklentinizi de bilsinler. :kahve: oldu umarim

Eğer kv ile oturacaksanız ve ona hizmet edecekseniz az takmışlar tabii ki sonuçta bu kadar geleneksel bir gelinden bunlar beklenir ama eğer siz ben gönlümce yaşayayım kimse bana bulaşmasın diyorsanız beklentiniz de olmasın.

Gelinlerin maddi değeri kv ye hizmet edip etmeyeceklerine göre değişiyor yani....Ne bu hizmetçimi

Bak
Hediyenin fiyatına bakmak da ne acayip bir şey.
Biz nişanlıma 7500 tllik bir saat taktık sözde. Onlar bana saat takmadılar. Kv bana vefat etmiş kızına aldığı bir saati hediye etti nişandan sonra. Kordon kısmı eskimişti vs.. Çok severel takıyorum çünkü manevi değeri olan bir şeyi bana hediye etti. Eski demedim, ikinci el demedim, ucuz demedim. Marka falan da değildi fiyatını bilemiyorum muhtemelen ucuzdur ama maneviyatı yüksek.
İnsanların yaptıklarını niyetlerine göre değerlendirin ve maddiyata bu kadar takılmayın.

Bakin böyle bir sey olsa inanin cok sevinirdim. Değerli olduğumu hissettirirdi bu durum. Ama bana aliexprestte satilan bir saat takilmasi beni cok üzdü. Maddi manevi degeri yok ki bunun. Hic takılmamis olmasi daha iyiydi inanin. Boyle bir durumla karsilasinca insan uzulmem dese de üzülüyor.

Aradaki orantisizligi görmüyor musunuz? Ben o kadar ozenirken onlarin ozensiz olduğunu düşünüyorum. Fiyatına da nasil baktim, şöyle, bu marka çin mali bir marka, aliexprsste falan sıkça çıkan bir marka. O kadar düşük yani. O kadar üzüldüm ki görünce, araştırdım internetten. Empati kurun, size nişanda bu takilmis olsa hic takmaz miydiniz yani? Üstelik siz en kaliteli saatlerden birini alırken?
Orantısızlık ve özensizlik olduğunı düşünüyorsanız bir daha pahalı hediye yapmayın. Evlilik hazırlıklarında eş adayınıza biraz fazla sorumluluk verin ve test edin.

saati takmadan önce biliyorlar mıydı erkek tarafi saatin fiyatını. yani damada aldığınız saatin marka modelini nisandan önce soylediniz mi onlara🙄

Nişanda erkeğe saat ok de kıza saat takıldığını ilk duydum...Neden bilezik veya set falan değil?

Eğer cimri tiplerse 150tl bile onlara fazla gelmiştir söyliim...
Siz de abartmışsınız yani

Gelinlerin maddi değeri kv ye hizmet edip etmeyeceklerine göre değişiyor yani....Ne bu hizmetçimi

Gelinlerin maddi değeri mi var? Kaça gidiyor ortalama bi gelin?

Takıda düğünde adet gelenek görenek diye tutturursanız, diğer kayınvalideye hizmet, ev temizleme, aynı eve gelin gitme gibi adet gelenek görenek taleplerine de evet demelisiniz. Yok öyle sadece işime yarayan adetleri isterim.

Niye ki? Kız onlara değer veriyor gidip pahalı saat alıyor. Onlar ise karşiliğinda bunu yapıyorlar. adelet mi bu?
Hediye dediğiniz şey makul fiyatlı olur onlar nerden bilsinler kızın o kadar pahalı bir hediye alacağını. Ayrıca demek ki beklenti içine girmiş ki hemen kendisine alınan hediyenin fiyatını öğrenmiş birde şuralara kadar düşmüş fiyatı diyor🤣üstelik bunu bir de nişanlısına söylüyor.

Back
X