Nişanlım ve ailesi

Bir de millet burada samimiyetsizlikten geberecek. 100 liralık takıya kim olsa bozulur. Yalandan havalı gözükecekler diye umursamazdım ayağı yapıyorlar. Bırakın atmayı dürüst olun. Kız gayet de haklı. Daha nişanda 3 kuruşa kıyıp hediye alamayan adam ne düğüne ne de evlilik hayatına bakar. Bir de ayrılırsak diye öyle ucuz yollu alınmış gibi duruyor. Hiç de haksız değil. Uyanık olup konuşacaktı ailen nişanda şunu alacaksınız, düğünde şunu alacaksınız diye. Sonra böyle rezil olursunuz.

Canım gel opucem😁😂 burdaki kadınlar herkesi maddiyatçı görüyor kendileri çok beklentisiz cefakar sorsan hiç istememişler.. heves bile etmemişler bir tek taş yüzük bir incelik :) ben artık böyle maddiyatçı değilim diyenlerin kendilerini avuttuklarini düşünüyorum.. yoksa isteyene sahip olana bu kadar nefretle saldırmazlar.. bilinç altları ego tatmini bende yok onda da olmasın

Haklısın petito. Şu yorumların başka açıklaması yok bence de. 😑

Neden birbirinize saat taktınız ki? Siz karşılıklı saat takılacak diye anlaştınız mı karşı tarafla?

Merhabalar. Gectigimiz hafta nişanlandım. Biz nisanlima ayiptir söylemesi 3700 tllik bir saat taktik. Onun ailesi bana 150 tllik bir saat takti. Bazi sitelerde 120 tlye kadar düşmüş bir saat hatta. Normalde nisanda saat takmak adetleri değilmiş. İçlerinden gelmiş, takmışlar. takı meselesi cok ayrintili konuşulmadı, yoreler farkli baya. Ama Hic takilmamasi daha iyiydi. Koskoca insanlarin bunu bilmesi gerekmez mi? İnsan bunu takarken utanmaz mi? Durumlari yok degil. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Maddi değeri önemli değil denir de bu kadar da değil. Nişan bir de bu. Çok bozuldum ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum. Düğünde neler yaşayacağım acaba, çok merak ediyorum. Ustelik asil sorun nisanlimin ailesini savunması. İclerinden gelmis, senin maddiyata taktigina inanamıyorum, cok üzüldüm vs diyor. Ya nisansa 150 tllik saat mi takilir?
Ya bu kadar neden yüklenilmiş size ben anlayamadım açıkçası. Aradaki yorumların da bir kısmını okudum da hiçbir takı yok üstüne 150 tl lik saat tak hem de sana alınan saatin bedelini bile bile yap bunları. Durumları yok deseydiniz bambaşka olurdu her şey ama ben de yaklaşık 3 ay önce nişanlanmış bir insan olarak gerçekten çok garip geldi durumunuz bence kötü hissetmekte çok haklısınız. Bana istenmeyen bir gelinmişsiniz gibi geldi bu tabloda ne bileyim pek başka bir açıklama bulamadım ne yazık ki :KK43:

Merhabalar. Gectigimiz hafta nişanlandım. Biz nisanlima ayiptir söylemesi 3700 tllik bir saat taktik. Onun ailesi bana 150 tllik bir saat takti. Bazi sitelerde 120 tlye kadar düşmüş bir saat hatta. Normalde nisanda saat takmak adetleri değilmiş. İçlerinden gelmiş, takmışlar. takı meselesi cok ayrintili konuşulmadı, yoreler farkli baya. Ama Hic takilmamasi daha iyiydi. Koskoca insanlarin bunu bilmesi gerekmez mi? İnsan bunu takarken utanmaz mi? Durumlari yok degil. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Maddi değeri önemli değil denir de bu kadar da değil. Nişan bir de bu. Çok bozuldum ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum. Düğünde neler yaşayacağım acaba, çok merak ediyorum. Ustelik asil sorun nisanlimin ailesini savunması. İclerinden gelmis, senin maddiyata taktigina inanamıyorum, cok üzüldüm vs diyor. Ya nisansa 150 tllik saat mi takilir?
Şimdi herkes fiyatına mı baktın demiştir kesin yorumları okumuyorum bile ama %100 haklısın canım. Nasıl başladıysa bu durum öyle gidiyor; ben egeliyim eşim karadenizli. Nişan bohçası yapalım dedim bizde yok dediler, ailem hiç takı konusu açmadı içlerinden ne gelirse dediler. Nişan yaptık 50 kişi geldiler bir 50 TL takan olmadı, onların taktıklarıyla zengin mi olucam? Hayır ama insan bu kadar önemli gününde değer görmek istiyor. Keza düğünümde öyle oldu kv kp takı altın ne varsa zarf dağıtıp düğünde biz oynarken topladılar. Sonuç 0takı, ve bu durumlar yüzünden ilişkimi kopardın. 6 yıl sonra oğulları ziyaretlerine gitti bana bilezik alıp yollamışlar biz birşey yapamadık daha önce diye geçmiş olsun. Durumu olan herkes bu takı olayını layıkıyla yapmalı kimse altın kemer beklemiyor( eşimin ailesi oldukça zengin) ama gönül almayı bilecek 10 kere evlenmiyoruz. Çok haklı bir noktaya takılmışsın, nişanlını çok seviyorsundur tabiki ama istediğin bir takı varsa ona söyle ailesi ile görüşsün aldırsın yoksa hep keşke dersin.. Almazlarsada(durumlarının istediğin şeyi almaya uygun ve onları zorlamayacak olduğunu varsayıyorum) ona göre mesafeni koyarsın. Madem senin istediğin olmuyor onların nazarında o zaman sende kendi istediğin gibi davranırsın

Aha ha yastıklar evet .benimki de pis kokmus sararmış ter izi olan yastıkları göndermisti.eşimin bekar evi vardı ailesi başka şehirdeydi ama çogunlukla esimin yanına gelir kendileri de kalırlardı.yani yastıkları yıkama zahmetinde bile bulunmamış kadın.hani kullanılmıs yolluyorsun bari yıka temiz gönder.yağlı salçalı tuzluklardan baharatlıklardan- içinde kimyon tuz duruyordu- ;ağzı kulpu kırık, içinde kahve kurumuş fincanlardan kupalardan bahsetmiyorum bile.hepsini çöpe attım.hele o yırtık seccade.sökük sehpa örtüleri.bildiğin masadan sehpadan buruşturulup konmuş.posetin içine çöpe atar gibi atılmıştı.katlanmamıştı bile.offfffff !!!ay ben nasıl evlendim eşimle yazdıkça inanamıyorum.aşk işte gözü kör ediyor gerçekten.gerçekten kendimi çok değersiz hissetmiştim o gün.hiç göndermese daha iyiydi.çöp yollamış resmen.göndermeyin herseyden yeterince var da dedim oysa.
Ayyy kendimi okudum resmen. Benim eşim de kendi evinde yalnız yaşıyordu, o eski saçma eşyaları elden çıkarabilmek için neler çektim. Kayınvalidenin surat asmaları vs. Siz yine iyisiniz uzaktaymış uzaktan göndermiş siz de çöpe yollamışsınızdır benimki burnumun dibindeydi çöpe atmak için gizlice plan yapıyordum

Ayyy kendimi okudum resmen. Benim eşim de kendi evinde yalnız yaşıyordu, o eski saçma eşyaları elden çıkarabilmek için neler çektim. Kayınvalidenin surat asmaları vs. Siz yine iyisiniz uzaktaymış uzaktan göndermiş siz de çöpe yollamışsınızdır benimki burnumun dibindeydi çöpe atmak için gizlice plan yapıyordum
Ay yok canım eşimle aynı ilcedeydi evlerimiz.kayınvalidemin evi baska yerdeydi.kendi evinden bir çöp göndermedi.yeni alınmış bir çay bardağı bile yoktu.anlatılmaz yaşanır yani.eski şeylerin hepsini hepsini attım.

Bizde nişanda saat takmadık düğünde takılması için aldık, nişanlım ve annesi çeyiz alışverişinde olduğu gibi cümbür cemaat abisi yengesi gidip almak istesede ben götürmedim çünkü ona ne alındı bana ne alındı diye kv bakmak ister hem böyle anlarda sağolsun başbaşa değilde kendi de o anı yaşamak istiyor ,eltim desen eğer bana onunkinden pahalı alındıysa aradaki farkla kendine bişey ister ki zaten biz saatleri aldıktan sonra görmeye geldiler kv fiyatını kesin söylemiştir hep böyle oldu çünkü neyse ben nişanlımla gittim seçmeye şimdi onun seçtikleri 5-6 bin civarı bende aileme sordum ne beğeniyosa onu alsın bi kenara atıcağı saat bile 3 bin boşa para vermektense en azından beğendiği takıcağı bişey olsun dedik beğendiğini aldı , ben de onun yarısı kadar bi fiyatta saat beğendim he daha fiyatlı saatleride beğendim ama o şu kadar aldı bende onunki kadar alayım diye bi yarış yapmadım herkes beğendiğini alsın dedik fakat bana altın set inci seti ve bilezik yapıldı erkeğin de takısı saat işte , yani o bilezikler de sette ilerde ev alma imkanı için yani yine ikimize oldu ama yapmayan yine yapmıyor görüyoruz duyuyoruz ne ilerde kimseye laf ettirmeye ne de kimseyi zora sokmaya gönlüm el vermedi belki bu bile fazla ama onlar biz mutluysak mutlu

Size kim 3000 liralık saat alın dedi? Böyle hesaplarla özel gunlerinizi cirkinlestiriyosunuz evliliğe leke suruyosunuz

Back
X