- Konu Sahibi purplepurple
-
kızlar yeni üye olsamda yaklaşık 1 senedir forumu takipteyim.
O yüzden ne kadar yararlı olduğunu biliyorum bazı sorunların çözümünde...
yaklaşık 3 aydır içimi yiyip duran bir sorun var ki; Allah düşmanımın başına vermesin. Nişanlıyım, 7 senedir birlikte olduğum erkek arkadaşım ile eylül ortasında evleneceğiz fakat son aylarda inanılmaz bir kararsızlık ve bıkkınlık hissediyorum.Olaylara okadar sessiz yaklaşıyor ki korkuyorum ilerde beni ezdirecek diye (malum kk da görüyoruz neler oluyor)
Ailesi yüzünden sıksık kavga eder olduk şu ara işin kötü tarafı ben ailesine bir şey demiyorum.Yalan söyleyemem sinir oluyorum annesinin bazı hallerine ama kaç yaşında kadın sonuçta bir şekilde hallediyorum.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum evlilik telaşında onlara.Ama ne zaman bir şey istesem ya da söylesem '' babam yanımızda durmuyor,yardım etmiyor,anneme fazla yük yüklemek istemiyorum veya ben ne yapabilirim purple'' diyor artık bana gına geldi.
Hergün birşey için aranıp bu çok pahalı değiştirin bunu gibi laflar dinliyorum ve yapmak zorunda değiller diyip değiştiriyorum.Nişanlım normalde sakin biridir,birşey olduğunda elinden geldiğince alttan alır yani düşünün 2 gün ev baktık annesi herşeye bir kulp buldu,emlakçıları azarladı.Sukunetini yinede korudu onca saçmalığın içinde.Yani sinirlendiğine,bağırdığına okadar az şahit oldum ki ama son zamanlarda en ufak bir şeyde azar işitir oldum ben.Moralim bozuluyor doğal olarak.Herkese inanılmaz bir sabrın var bana gelince mi taşıyor diyorum.çokta kötü bir huyum var kavga edince susarım.konuşmam.4 gün önce alınacak listesi için bir şey söyledim kızdı durup dururken.ben de kızdım o kızınca çocuk mu azarlıyorsun sen dedim.Msjlaşmak istemiyorum ya telefonda konuşalım ya da yüzyüze diyince de iyice sinirlendim kapattım telefonumu. 4 kere filan aramış,faceden de msj atmış açacak mısın şu telefonunu diye.İyice sinir oldum açmadım tabi.yani 4 gündür konuşmuyoruz.ne olacak bilmiyorum.Evliliğe 1 ay kalmış daha hiç birşey hazır değil.Bazen diyorum ki Herşeyde bir hayır vardır belki de evlenmemiz hayırlısı değil o yüzden bu kadar yavaş ilerliyor herşey.İnanın hiç bir şey içime sinmiyor artık sanki.Ya da ben bu evlilik stresi denen şey yüzünden delirmek üzereyim.Ne yapmam gerekiyor hiç bilemiyorum...
arkadaşım bu yüzden evlnemeyeceksen evlenme çünkü sen insanı yarı yolda bırakırsın bu kafayla.
nelere takılıyorsun evlenip üstünden 7 yıl geçtiğinde takıldığın şeylere gülüp geceçeksin
evmş eşyaymış olmayı versin maddi şeyler yüzünden karşıdakini incitme
yoktan anla yoksa yoktur bitmiştir
ilerde sende çalışır el birliğiyle tüm eksik olan şeylerinizi alırsınız ne var bunda
evlilik önü herkes stresli
ne demek teklefonu 4 gün açmamak çocukmusunuz siz çocuklar küser büyükler yara alır
iletişim kurun vara yoğa küsüp karşıdakini bezdirmeyin ilerde sabrına çok ihtiyacınız olacak karşıdakinin
selametle..
3 aydır herşeyde azar işitiyorum.tedirgin oluyorum dememi nasıl eşya istiyorum almıyorlar kavga ediyoruma bağladığınızı çıkaramadım. acaba yazarken fazlamı fevri davrandım diye bir daha okumalıyım sanırım ilk mesajımı
evlilik öncesi bu tip durumlar herkeste oluyor şükür benim kaynanam hiç karışmadı. nişanlına anne baskı yapıyor bide sen aksine bişi söylediğin zaman annesine bişi diyemeyip sana yükleniyor gibi geldi bana.. kayınvalidenin davranışları önceden nasıldı bilmiyorum ama taviz verme, kendini ezdirme... Ama iş eşya konusu felansa bırak almadıkları kalsın ilerde eksikleri tamamlamak için çok fırsatın olacak.. ben 7 yıllık evliyim koltuk takımından ocağıma kadar bir çok şeyi zamanla yeniledim..kimi evim için kullanışlı olmadı kimide beğenmeyerek aldığım için. umarım herşey yoluna girer. mutluluklar diliyorum
eşya istiyorsunuzdan ziyade ''daha hiçbirşey tam değil'' kısmını yorumladım.zamanla ikiniz birden herşeyi tamamlarsınız demek istedim önce bunu açıklığa kavuşturalım
ikinci olarak da acaba eevlenmesem mi sorusu bu kadar hallolabilir bir meslele için gündeme getiriyorsanız işiniz çok zor
üçüncüsü de size özel değil evlilik öncesi hazırlıklar her iki taraf içinde zor.
Evlilik oncesi insanlar gercekten acayip gergin oluyorlar. İnsan yoruluyor, sagdan soldan duyduklarına üzülüyor ve artık sıkılmaya başlıyor. Uzun zamandır tanıdığın bir insanla evleneceksin. Onun nasıl huylara sahip olduğunu cok iyi biliyorsundur artık. Tabi kayınvaliyide artık tanimissindir. Ne kayınvalideler okuduk KK de. Temkinli yaklaşmanda normal. Düğün olup bittikten sonra üstünden bı yük kalkacak emin ol, ne saçma seyleri kafama takmıştın diye düşüneceksin. Tabiki hayat senin hayatın kararını iyi düşünüp vermen gerekiyor. Aslında nişanlının telefonlarını açmamak yerine ve ilerde KESKE dememek icin, onu karsına alıp ciddi ciddi durumu konus. Düğüne 1 ay var diyorsun. Kafana takılan bisey yada icine sinmeyen bir durum, acik acik konuşarak halletmelisiniz.
Herseyin hayırlısı, mutluluklar...
Evlilik hazirliginda yasanan gerginlikler cnm sizinkiler.
Insan neler yasiyor bu donemlerde, ne badireler atlatiyor.
Elbette seninde hakli oldugun taraflar vardir ama esas olan esya vs vs den once, sevginiz.
Bu hengame icinde bu unutuluyor.
Ve bir sey daha, ben esimle 2hafta icinde evlendim.
Ne nikah tarihim, ne salonum, ne davetiye, ne de baska bir sey hazir degildi.
Ama inan her sey yoluna giriyor.
Kuslugunuzu de uzatmayin, yok yere araya sogukluk girmesin.
Bu donemi bir atlatin, hele bir evlenin, ondan sonra sut liman olacaktir ortalik.
Tum detaylara da takilmamaya calis, evlendikten sonra tamamlarsiniz eksiklerinizi.
Kimseden de bir sey beklemeyin, azicik asim kaygisiz basim, deyin, gecin.
Ben durumu pek evlilik stresi gibi bulmadım. Siz o sizin istediğiniz birşeyi almamış diye kapris yapmıyorsunuz anladığım kadarıyla, siz sizin adınıza alınan kararlara nişanlınızın tepki götermediğini ve kabullendiğini düşünüyorsunuz.
İşte orda bir durmak lazım bence. Çünkü insanlar sevgiliyken nişanlıyken, o gerginlikler başlamadan elbette rahat olur. Karışan olmaz söz söyleyen olmaz. Yani herşey iyiyken herkes iyidir zaten öyle değil mi? İş ki iyi olmayan zamanlarda yada ona bu tepkiyi verdirecek bir etken çıktığı durumlarda düşünmek lazım bence.
Siz kendiniz diyorsunuz kk klasiklerinden olmak istemiyorum diye. İyi düşünün derim. Ben olsam madem içime sinmemeiş hiçbirşey yetişmemiş e günde alınmamış. E o zaman biraz daha ileri bir tarihe alamaz mısınız düğünüzü? Hem bu zamanda düşüncelerinizi daha iyi sorgularsınız bence. Hakkınızda hayırlısı olsun :)
bakın daha davetiyeler bile basılmadı bırakın eşya almayı seçtik bekliyoruz.Gerçi seçtiiğimizde bugün değiştirildi.Yani eşya filan değil hiç birşey tam olarak hazır değil.ben belkide bian önce olsun bitsin istiyorum bilemedim ki normal de de bukadar yavaş mı ilerliyor bu işler.Ne nikah günü ne bir şey var ortada tuhaf buluyorum açıkçası.
tedirginim çünkü şimdiye kadar farketmediğim bir yönünü farketmiş olmaktan korkuyorum açıkçası.Ya hep bana böyle ters davranacaksa ya her işi böyle sürümcemede yapacaksa...
Haklısınız ama onun için benden daha sancılı bu dönem ailevi problemleri olduğu için o yüzden evlilik stresimi bu sorunlara sebeb diyorum ya...
kızlar yeni üye olsamda yaklaşık 1 senedir forumu takipteyim.
O yüzden ne kadar yararlı olduğunu biliyorum bazı sorunların çözümünde...
yaklaşık 3 aydır içimi yiyip duran bir sorun var ki; Allah düşmanımın başına vermesin. Nişanlıyım, 7 senedir birlikte olduğum erkek arkadaşım ile eylül ortasında evleneceğiz fakat son aylarda inanılmaz bir kararsızlık ve bıkkınlık hissediyorum.Olaylara okadar sessiz yaklaşıyor ki korkuyorum ilerde beni ezdirecek diye (malum kk da görüyoruz neler oluyor)
Ailesi yüzünden sıksık kavga eder olduk şu ara işin kötü tarafı ben ailesine bir şey demiyorum.Yalan söyleyemem sinir oluyorum annesinin bazı hallerine ama kaç yaşında kadın sonuçta bir şekilde hallediyorum.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum evlilik telaşında onlara.Ama ne zaman bir şey istesem ya da söylesem '' babam yanımızda durmuyor,yardım etmiyor,anneme fazla yük yüklemek istemiyorum veya ben ne yapabilirim purple'' diyor artık bana gına geldi.
Hergün birşey için aranıp bu çok pahalı değiştirin bunu gibi laflar dinliyorum ve yapmak zorunda değiller diyip değiştiriyorum.Nişanlım normalde sakin biridir,birşey olduğunda elinden geldiğince alttan alır yani düşünün 2 gün ev baktık annesi herşeye bir kulp buldu,emlakçıları azarladı.Sukunetini yinede korudu onca saçmalığın içinde.Yani sinirlendiğine,bağırdığına okadar az şahit oldum ki ama son zamanlarda en ufak bir şeyde azar işitir oldum ben.Moralim bozuluyor doğal olarak.Herkese inanılmaz bir sabrın var bana gelince mi taşıyor diyorum.çokta kötü bir huyum var kavga edince susarım.konuşmam.4 gün önce alınacak listesi için bir şey söyledim kızdı durup dururken.ben de kızdım o kızınca çocuk mu azarlıyorsun sen dedim.Msjlaşmak istemiyorum ya telefonda konuşalım ya da yüzyüze diyince de iyice sinirlendim kapattım telefonumu. 4 kere filan aramış,faceden de msj atmış açacak mısın şu telefonunu diye.İyice sinir oldum açmadım tabi.yani 4 gündür konuşmuyoruz.ne olacak bilmiyorum.Evliliğe 1 ay kalmış daha hiç birşey hazır değil.Bazen diyorum ki Herşeyde bir hayır vardır belki de evlenmemiz hayırlısı değil o yüzden bu kadar yavaş ilerliyor herşey.İnanın hiç bir şey içime sinmiyor artık sanki.Ya da ben bu evlilik stresi denen şey yüzünden delirmek üzereyim.Ne yapmam gerekiyor hiç bilemiyorum...
evet sanki farketmez onun için.Gerçi öylede diyor '' benim için farketmez evlenelimde hangi koltuk hangi masa benim için önemli değil diyor'' bunları dinlerken çok romantik tabi fakat iş icraata geldiğinde insanın sinirleri bozuluyor çünkü bu süreçte doğal olarak herkes istediği olsun istiyor ve benim nişanlım yani sözümüzü ailesine en çok dinletecek olan kişi tepkisiz kalıyor herşeye...
Telefonumu açtım ararsa konuşup anlatacağım.Bu durumdan sıkıldım gerçekten.Eğer karakteri buysa ben zaten yanlış bir evlilik yapıyorum demektir.yapamam ben böyle biri ile...konuşmamıza görede bir karar vereceğim.Ayrılık korkum olmadı hiç bir zaman annem herzaman bekarken ayrılmak nişanlıyken ayrılmaktan,nişanlıyken ayrılmak evli ilen ayrılmaktan,evli iken ayrılmak mutsuz yaşamaktan iyidir der.
canım bu tür krizler evlilik arefesinde yaşanabiliyor. doğru bir iletişimle çözümü bulunabilir. görebildiğim kadarıyla, k.validen maddi destek olduğu için, şekle şemale de karışma hakkını kendinde bulabiliyor. maddi konuda elindekini aşan bir istek olursa, elbette fikrini söyleyebilir.
ben de yeni evlendim. biz nişanlımla bu tür sorunlar yaşamadık. ama erkekler genelde, olsun bitsin, bu kadar detaya ne gerek var modunda oluyorlar :)
k.validem ve k.pederimin maddi durumu ortadaydı. bize kredi çekip 10 bin lire gibi bir para verdiler. nereye harcayacağımıza da hiç karışmadılar. k.validen belki art niyetle yapmıyordur. sizi tecrübesiz görüp, kendince yönlendirmeye de çalışıyor olabilir. eşini de hala çocuk görüp, şöyle yapın böyle yapın müdahale edip bunaltıyor olabilir. o da maddi açıdan onlara bağımlı olduğu için, ses edemeyip size patlıyor olabilir. kavga edip bu sorunu aşamazsınız canım. evde neler yaşadığını açık bir dille kendisine sorabilirsin. sorgulama gibi değil, dertleşme mahiyetinde. sonra çözümleri hakkında konuşabilirsiniz. telefon kapatmak, yok evden neden ulaşmadı demek bence çocukca kaprisler. ailenin dediği gibi en güzel günlerinizi ziyan ediyorsunuz.
ama genelde erkekler böyledir. kriz anlarında çok az erkek, insiyatifi ele alır. çoğunluğu kadın milleti işte der, kenarı çekilir. aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık modundan çıkamazlar. eğer nişanlın karışmıyorsa, k.validene mobilyayaya, beyaz eşyaya ne kadar para ayırabileceklerini sorup ona göre hareket edebilirsiniz.
yalnız k.validenin davranışları bana pek hoş gelmedi. nişanlın da para onlarda olduğu için ses çıkaramıyor gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?