nişanlım ve ben

Arkadaşım merhaba,
aynı durum bende de var yani ekim başı düğünümüz var ve kayınvalidem kayınpederim köye gittiler.ramazan bayramını köyde yapıp gelecekler. 1buçuk ay kala gelecekler yani.oysa daha en başından gitmeleri bile yanlıştı bana göre.. Çünkü bak gelinliğime daha bakmadım bile, kayınvalidemle bakıcaz(parayı onlar vereceği için onlarsız bakamıyorum) bindallım, ayakkabım, takılarım, salon ve oturma odası halılarım, perdelerim, davetiyem, kuaförüm, foto çekimim (bunlar hep onların maddiyatıyla olacağı için onları bekliyorum) evin tadilatı yapılacak laminant, boya, banyo yapılacak hepsi beklemede.hepsi 1 ayda yapılması lazım. mutfak da vardı yetişmicek diye ve maddi olarak destek olamadıkları için nişanlımla ben borca girdik mutfağın dolaplarını başlattık.

Belki maddi olarak rahat olsalardı beklemezdik biz alır eder "şu kadar tutuyo alalım mı" gibisnden arardık sadece ama, şimdi maddi olarak çok para biriktiremedim dedi kayınpederim:(
E bende adamı boğazlayamam ya yap et diye. olduğu kadar diye girdik işin içine ama, şu zaman olayı beni çok geriyo. Ne kadar nişanlımın bir kabahati olmasa da sürekli bu konuda tartışıyoruz. hiç tartışmadığımız kadar tartıştık şu son 1 aydır.Hiç küsmediğimiz kadar küstük.Ama dayanamayıp barışıyoruz o ayrı.
Netice olarak arkadaşlar haklı, bence bunlar her yeni evlenecek çiftin başına geliyor malesef:((

Arkadaşım merhaba,
aynı durum bende de var yani ekim başı düğünümüz var ve kayınvalidem kayınpederim köye gittiler.ramazan bayramını köyde yapıp gelecekler. 1buçuk ay kala gelecekler yani.oysa daha en başından gitmeleri bile yanlıştı bana göre.. Çünkü bak gelinliğime daha bakmadım bile, kayınvalidemle bakıcaz(parayı onlar vereceği için onlarsız bakamıyorum) bindallım, ayakkabım, takılarım, salon ve oturma odası halılarım, perdelerim, davetiyem, kuaförüm, foto çekimim (bunlar hep onların maddiyatıyla olacağı için onları bekliyorum) evin tadilatı yapılacak laminant, boya, banyo yapılacak hepsi beklemede.hepsi 1 ayda yapılması lazım. mutfak da vardı yetişmicek diye ve maddi olarak destek olamadıkları için nişanlımla ben borca girdik mutfağın dolaplarını başlattık.

Belki maddi olarak rahat olsalardı beklemezdik biz alır eder "şu kadar tutuyo alalım mı" gibisnden arardık sadece ama, şimdi maddi olarak çok para biriktiremedim dedi kayınpederim:(
E bende adamı boğazlayamam ya yap et diye. olduğu kadar diye girdik işin içine ama, şu zaman olayı beni çok geriyo. Ne kadar nişanlımın bir kabahati olmasa da sürekli bu konuda tartışıyoruz. hiç tartışmadığımız kadar tartıştık şu son 1 aydır.Hiç küsmediğimiz kadar küstük.Ama dayanamayıp barışıyoruz o ayrı.
Netice olarak arkadaşlar haklı, bence bunlar her yeni evlenecek çiftin başına geliyor malesef:((

canım tabaktı çanaktı eşyaydı değil ama sorun.
Benim de ne nikah tarihim,ne gelinliğim ne başka birşeyim hazır geriyor tabiki ama ben gözünü karartıp ev kredisinin altına girdim onların alacağı masaya koltuğa tamah etmem.Almazsa almasın diyorum.zaten durumum yok yalanlarına kanmıyorum belli ki almak istemiyorlar olsun mecburda değiller diyip geçiyorum.Düşün 1 ay kalmış ortada evin tapusu var okadaar.Bir de bizim aldığımız evle hava atılması yok mu deli ediyor beni ev almışlar güya ama biz ödüyoruz aldıkları evi çok garip.zaten hergün birşeyi değiştirmek için arıyorlar.bunlar zaten stres nedeni ama bir de üstüne nişanlımdan yana tedirgin olunca ne yapacağımı şaşırdım.Kimseyi yarı yolda bırakmak istemem ama kimse de kendini ezdiren bir kocası olsun istemez.İnş dediğiniz gibi evlilik stresidir.Ama içimde bir yerlerde bir ses annesi yüzünden sorun yaşayan gelinler kervanına katılacağımı söylüyor nişanlım yüzünden.

Bence nişanlında annesinin bu tavırlarından bıkmış,ama saygısızlık da yapmak istemiyo.
Evlilikten 15 gün 1 ay önce sorun herkesde oluyo. Çok takma,ama susmak çözüm değil,konuş.Herşeyi konuş,eminim daha kolay çözülür..

İnş dediğiniz gibidir. haklısınız ama susarak bir şeye çözüm bulmak çok zor

Canım sakın bozma moralini diyeceğim ama benzer sorunları bende yaşıyorum bi kaç konuda da bahsetmiştim bizimde 8 yıllık ilişkimizden sonra evliliğe gidiyoruz.. Nişanlım son zamanlarda çok umursamaz hiç hevesi yok gibi düşün daha nikah işlemlerine bile başlamadık,ortada ev yok mobilya yok, ailesi biz yapacağız dediği için çok salmış vaziyette evet bende çok takılıyorum ama kendimi salmıyorum.normal bunlar buda adamın yapısı diyorum ,tarih belli zaman belli biraz sıkışacağız ama illaki olacak, benim korkularım olduğu gibi elbette onunda vardır diye düşünüyorum, bide üstüne işten ayrıldı iyice çıkmazda, yani umursamaz diye onu terketmeyi asla düşünmem, sende düşünme yeni bir hayat kuracaksınız kolay değil erkekler belli etmesede kafalarında bir sürü şey düşünüyorlardır. Çok fazla üstüne gitme derim, bu günlerini kendine zehir ederk geçirme,, aç telefonlarını güzelce konuşun yoksa çok yıpranırsınız, kendinide onuda üzme....7 yıllık bir ilişkiden sonra çok kötü birşey görmediysen nişan böyle sebeplerden atılmaz...Eminim onun senin desteğine ihtiyacı vardır bunu çok görme ona:13:

İnş. dediğiniz gibidir.Hiç bir yanlış hareketini görmedim inanın okadar alttan alan, okadar yapıcı,okadar düşünceliydiki bana değil bağırmak azarlamak sesini yükseltmedi şimdiye kadar.Ama şu 3 aydır içine şeytan girdi sanki.Telefonumu açtım dün gece zaten ama tabi arayan soran yok.Ah şu aileler hiç mi evlatlarının mutluluğunu düşünmüyorlar.Sorarsanız herşey onlar için ama...

En azından kendinizi tanımanız çok güzel. Eğer ben böyle bir adamla yapamam, ayrılıktan da korkmam diyorsanız e dediğiniz gibi aileniz de arkadanızdaysa sorun yok tabii. ancak telefonda konuşup anlatacağım dediniz ya, ne cevap almayı düşünüyorsunuz? Yani adam size demez ki ya evet ben sıkılırım bu konulardan annemle arana girmem kendin hallet diye. Evlenince düzelir der seni seviyorum der dikkatli olurum der seni seviyorum der anneme bakma der seni seviyorum der. Erkek bu kaçırmamak için derde der. Önemli olan böyle bir ortam olduğunda uygulamalı olarak ne tepki vereceği. Ben sizin yerinizde olsaydım bu tarz ortamlarda bulunur ve konuştuktan sonra hala aynı şeyleri yapıyor mu ona bakardım. Evlenince hangi koltuğu alalım diye kavga etseniz de birşey olmaz. ama evlendikten sonra eşim beni sürekli ezdiriyor ailesine derseniz, o zaman felaket olur. Bin kere düşünün derim.

Tam olarak korkumu söylemişsiniz.Ben annesini idare etmeye çalışırım biraz ondan biraz benden sonuçta bir orta yol bulunur fakat sıra eşe geldiğinde yaptıklarının karşılığını göremezsen, bir de o bunları suskunlukla karşılarsa durum dayanılmaz bir hal alır.Önce aramasını bekliyorum onunla konuşacağım konu bu beni 3 aydır azarlama süreci yoksa tabiki davranışlarını ancak o tarz stresli ortamlarda anlarım.2 hafta sonra gelinlik provam var.gittiğimde bir alışveriş sürecimiz olacak ordaki davranışlarını iyice gözlemleyip ona göre artık bir karar vereceğim.İnş hakkımda en hayırlı kararı veririm diye sürekli dua ediyorum artık.

eşyaya pek takılmadım demişsiniz ama kitaplığı sonra alırız dediği için bozulmuşsunuz

2 senelik evliyim evimin daha eksikleri var eksik hiç bitmez ki

bir şeye takıldım alınacaklar listesi demişsin nişanlına mı verdin bunu

annesi konusunda eğer ki aldıklarının parasını onlar vermiyorsa siz ödüyorsanız karışmaya hakkı yok

istediğinizi alırsınız ama eğer ki o ödüyorsa onun bütçesini de düşünmek zorundasınız

siz çalışıyor musunuz peki

eşyaya pek takılmadım demişsiniz ama kitaplığı sonra alırız dediği için bozulmuşsunuz

2 senelik evliyim evimin daha eksikleri var eksik hiç bitmez ki

bir şeye takıldım alınacaklar listesi demişsin nişanlına mı verdin bunu

annesi konusunda eğer ki aldıklarının parasını onlar vermiyorsa siz ödüyorsanız karışmaya hakkı yok

istediğinizi alırsınız ama eğer ki o ödüyorsa onun bütçesini de düşünmek zorundasınız

siz çalışıyor musunuz peki

ben sonra alalım demesine değil beni azarlamasına bozuldum. 3 aydır ne zaman evle ilgili bir plana girişsek sinirleniyor.Azar yemeyi hak edicek bir şey söylemedim ben ona.sadece kitaplıkta alalım dedim.

evet listemizi o tutuyor.evimiz onun ailesinin olduğu şehirde o yüzden eşyaları ordan alıyoruz.Ben eksikleri söylüyorum,modelini beğeniyorum o da şuan alabileceğimiz durumda olduklarımızı alıyor.Şimdiye kadar böyle yapıyorduk en azından.

Normalde çalışıyordum fakat evliliğe 1 ay kaldığı için bıraktım. malum iki şehir arasında mekik dokunuyoruz...

biz bütçemizi şu şekilde ayarladık.Bir miktar kredi çektik ve ev aldık. kalanı ile de (modüler mobilya dışındakileri) eksiklerimizi tamamlıyoruz.yani yoktan en iyi anlayacak olan benim.Yalan söyleyecek değilim her gün aranıp şu çok pahalı,bu olmaz şunu iptal edin dediğinde annesi sinir oluyorum.Ama sonuçta bunları ödeyecek olan biziz düğünden sonra o yüzden ''yok'' tan en iyi anlayacak olanda benim.

kızlar yeni üye olsamda yaklaşık 1 senedir forumu takipteyim.
O yüzden ne kadar yararlı olduğunu biliyorum bazı sorunların çözümünde...
yaklaşık 3 aydır içimi yiyip duran bir sorun var ki; Allah düşmanımın başına vermesin. Nişanlıyım, 7 senedir birlikte olduğum erkek arkadaşım ile eylül ortasında evleneceğiz fakat son aylarda inanılmaz bir kararsızlık ve bıkkınlık hissediyorum.Olaylara okadar sessiz yaklaşıyor ki korkuyorum ilerde beni ezdirecek diye (malum kk da görüyoruz neler oluyor)
Ailesi yüzünden sıksık kavga eder olduk şu ara işin kötü tarafı ben ailesine bir şey demiyorum.Yalan söyleyemem sinir oluyorum annesinin bazı hallerine ama kaç yaşında kadın sonuçta bir şekilde hallediyorum.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum evlilik telaşında onlara.Ama ne zaman bir şey istesem ya da söylesem '' babam yanımızda durmuyor,yardım etmiyor,anneme fazla yük yüklemek istemiyorum veya ben ne yapabilirim purple'' diyor artık bana gına geldi.
Hergün birşey için aranıp bu çok pahalı değiştirin bunu gibi laflar dinliyorum ve yapmak zorunda değiller diyip değiştiriyorum.Nişanlım normalde sakin biridir,birşey olduğunda elinden geldiğince alttan alır yani düşünün 2 gün ev baktık annesi herşeye bir kulp buldu,emlakçıları azarladı.Sukunetini yinede korudu onca saçmalığın içinde.Yani sinirlendiğine,bağırdığına okadar az şahit oldum ki ama son zamanlarda en ufak bir şeyde azar işitir oldum ben.Moralim bozuluyor doğal olarak.Herkese inanılmaz bir sabrın var bana gelince mi taşıyor diyorum.çokta kötü bir huyum var kavga edince susarım.konuşmam.4 gün önce alınacak listesi için bir şey söyledim kızdı durup dururken.ben de kızdım o kızınca çocuk mu azarlıyorsun sen dedim.Msjlaşmak istemiyorum ya telefonda konuşalım ya da yüzyüze diyince de iyice sinirlendim kapattım telefonumu. 4 kere filan aramış,faceden de msj atmış açacak mısın şu telefonunu diye.İyice sinir oldum açmadım tabi.yani 4 gündür konuşmuyoruz.ne olacak bilmiyorum.Evliliğe 1 ay kalmış daha hiç birşey hazır değil.Bazen diyorum ki Herşeyde bir hayır vardır belki de evlenmemiz hayırlısı değil o yüzden bu kadar yavaş ilerliyor herşey.İnanın hiç bir şey içime sinmiyor artık sanki.Ya da ben bu evlilik stresi denen şey yüzünden delirmek üzereyim.Ne yapmam gerekiyor hiç bilemiyorum...

aileler yardım etmek zorunda degıl ,evlenecez dıye yola cıkıyorsanız bi zahmet kendınız yapın ne istiyorsanız,iş ailelere kalırsa tabıkı keselerınce yaparlar ne yapacaklarsa ama calısıyorsanız alım gucunuz varsa ve ailesi müdahale edıyorsa haklısınız ama onlardan beklıyorsanız hatalısınız , calısıyormusun bilmiyorum ama bu kadar beklentı ıcınde olmayın ınsanlardan,ya biraz daha bekleyın evlılık için en azından istedıgın esyaları ve evı tutabılmek ıcın ya da alınanları kabul edeceksın ha bu arada esya mutluluk getırmez bunuda unutma
ayrıcada annesıne sinir oluyorum demek nedemek? sırf istediğin seylerı yapmadı dıyeyse bu sinirin zaten evlenmeyın derım,evlendıkten sonrası cok cok kötu olur

aileler yardım etmek zorunda degıl ,evlenecez dıye yola cıkıyorsanız bi zahmet kendınız yapın ne istiyorsanız,iş ailelere kalırsa tabıkı keselerınce yaparlar ne yapacaklarsa ama calısıyorsanız alım gucunuz varsa ve ailesi müdahale edıyorsa haklısınız ama onlardan beklıyorsanız hatalısınız , calısıyormusun bilmiyorum ama bu kadar beklentı ıcınde olmayın ınsanlardan,ya biraz daha bekleyın evlılık için en azından istedıgın esyaları ve evı tutabılmek ıcın ya da alınanları kabul edeceksın ha bu arada esya mutluluk getırmez bunuda unutma
ayrıcada annesıne sinir oluyorum demek nedemek? sırf istediğin seylerı yapmadı dıyeyse bu sinirin zaten evlenmeyın derım,evlendıkten sonrası cok cok kötu olur

bazen insanların artniyetlerini anlayamıyorum gerçekten...

Hanımefendi biz zaten herşeyimizi kendimiz yapıyoruz yapmadığımızı nerden çıkardınız.
Kredi çektik ve onunla masraflarımızı karşıyoruz.
ödemesini de herhangi biri değil yine biz yapıyoruz.
Bu durumda siz de tahmin edersiniz ki beğendiğim,istediğim şeyleri almak istiyorum.durum buyken bile sürekli aranıp şu olmasın bu olmasın deniliyor.Aldığım herşeyi kendi evine alıyormuşum gibi davranılıp,değiştirilmeye ve ya ekleme yapılmaya çalışılıyor diyorum.Bunlara sinir olduğumu söylüyorum.Fakat buna bile uyum sağladığımı belirtiyorum.Zaten sorun bu da değil ki...
Her neyse yorumunuzu inanın fazlası ile tahlihsiz buldum...

Son düzenleme:
bazen insanların artniyetlerini anlayamıyorum gerçekten...

Hanımefendi biz zaten herşeyimizi kendimiz yapıyoruz yapmadığımızı nerden çıkardınız.
Kredi çektik ve onunla masraflarımızı karşıyoruz.
ödemesini de herhangi biri değil yine biz yapıyoruz.
Bu durumda siz de tahmin edersiniz ki beğendiğim,istediğim şeyleri almak istiyorum.durum buyken bile sürekli aranıp şu olmasın bu olmasın deniliyor.Aldığım herşeyi kendi evine alıyormuşum gibi davranılıp,değiştirilmeye ve ya ekleme yapılmaya çalışılıyor diyorum.Bunlara sinir olduğumu söylüyorum.Fakat buna bile uyum sağladığımı belirtiyorum.Zaten sorun bu da değil ki...
Her neyse yorumunuzu inanın fazlası ile tahlihsiz buldum...

yorumumun art nıyetlı oldugunu düşünmüyorum yesıl renkle yazdıgım cumleyı yenıden okursanız anlayacaksınız ayrıca ben yorumumu yazdıklarınızdan cıkardıgım anlam dogrultusunda yaptım ve esyaya önem verdıgınıgını dusundum hepsi bu

kızlar yeni üye olsamda yaklaşık 1 senedir forumu takipteyim.
O yüzden ne kadar yararlı olduğunu biliyorum bazı sorunların çözümünde...
yaklaşık 3 aydır içimi yiyip duran bir sorun var ki; Allah düşmanımın başına vermesin. Nişanlıyım, 7 senedir birlikte olduğum erkek arkadaşım ile eylül ortasında evleneceğiz fakat son aylarda inanılmaz bir kararsızlık ve bıkkınlık hissediyorum.Olaylara okadar sessiz yaklaşıyor ki korkuyorum ilerde beni ezdirecek diye (malum kk da görüyoruz neler oluyor)
Ailesi yüzünden sıksık kavga eder olduk şu ara işin kötü tarafı ben ailesine bir şey demiyorum.Yalan söyleyemem sinir oluyorum annesinin bazı hallerine ama kaç yaşında kadın sonuçta bir şekilde hallediyorum.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum evlilik telaşında onlara.Ama ne zaman bir şey istesem ya da söylesem '' babam yanımızda durmuyor,yardım etmiyor,anneme fazla yük yüklemek istemiyorum veya ben ne yapabilirim purple'' diyor artık bana gına geldi.
Hergün birşey için aranıp bu çok pahalı değiştirin bunu gibi laflar dinliyorum ve yapmak zorunda değiller diyip değiştiriyorum.Nişanlım normalde sakin biridir,birşey olduğunda elinden geldiğince alttan alır yani düşünün 2 gün ev baktık annesi herşeye bir kulp buldu,emlakçıları azarladı.Sukunetini yinede korudu onca saçmalığın içinde.Yani sinirlendiğine,bağırdığına okadar az şahit oldum ki ama son zamanlarda en ufak bir şeyde azar işitir oldum ben.Moralim bozuluyor doğal olarak.Herkese inanılmaz bir sabrın var bana gelince mi taşıyor diyorum.çokta kötü bir huyum var kavga edince susarım.konuşmam.4 gün önce alınacak listesi için bir şey söyledim kızdı durup dururken.ben de kızdım o kızınca çocuk mu azarlıyorsun sen dedim.Msjlaşmak istemiyorum ya telefonda konuşalım ya da yüzyüze diyince de iyice sinirlendim kapattım telefonumu. 4 kere filan aramış,faceden de msj atmış açacak mısın şu telefonunu diye.İyice sinir oldum açmadım tabi.yani 4 gündür konuşmuyoruz.ne olacak bilmiyorum.Evliliğe 1 ay kalmış daha hiç birşey hazır değil.Bazen diyorum ki Herşeyde bir hayır vardır belki de evlenmemiz hayırlısı değil o yüzden bu kadar yavaş ilerliyor herşey.İnanın hiç bir şey içime sinmiyor artık sanki.Ya da ben bu evlilik stresi denen şey yüzünden delirmek üzereyim.Ne yapmam gerekiyor hiç bilemiyorum...

böyle bir mesajda kurdugun cumlenın anlamı ne olabılr sence?

yorumumun art nıyetlı oldugunu düşünmüyorum yesıl renkle yazdıgım cumleyı yenıden okursanız anlayacaksınız ayrıca ben yorumumu yazdıklarınızdan cıkardıgım anlam dogrultusunda yaptım ve esyaya önem verdıgınıgını dusundum hepsi bu

Özür dilerim okurken atlamışım benim hatam.
Eşyaya verilen anlamadan ziyade bu konularda konuşurken nişanlımın son zamanlarda verdiği tepkiden rahatsızım.Her evlilikte olduğu gibi hazırlık sürecimiz doğal olarak sancılı, bir de bunun altından tek başımıza kalkmaya çalışıyor olmamız doğal olarak ekstra bir stres sürekli bir şeyleri kısmak zorundayız.
Evlenen her genç kız gibi doğal olarak hayallerim var annesine sinir olduğumu söyleme nedenim de bu...Fakat dediğim gibi bunlar bir şekilde idare edilecek şeyler ama nişanlımla aramdaki gerginlik benim için bu evliliği ertelemeye de iptal etmeyede bir neden .Umarım sadece bu stresli zamanların bir patlamasıdır olanlar

Özür dilerim okurken atlamışım benim hatam.
Eşyaya verilen anlamadan ziyade bu konularda konuşurken nişanlımın son zamanlarda verdiği tepkiden rahatsızım.Her evlilikte olduğu gibi hazırlık sürecimiz doğal olarak sancılı, bir de bunun altından tek başımıza kalkmaya çalışıyor olmamız doğal olarak ekstra bir stres sürekli bir şeyleri kısmak zorundayız.
Evlenen her genç kız gibi doğal olarak hayallerim var annesine sinir olduğumu söyleme nedenim de bu...Fakat dediğim gibi bunlar bir şekilde idare edilecek şeyler ama nişanlımla aramdaki gerginlik benim için bu evliliği ertelemeye de iptal etmeyede bir neden .Umarım sadece bu stresli zamanların bir patlamasıdır olanlar

bunlar her evlılık arıfesınde olur merak etme bıraz oluruna bırak herşey bir şekilde yoluna giriyor giyecek gelınlıgın varsa dugun gunu yeter ...merak etme düğünden sonra herşey unutuluyor 1 yıl sonrada gülerek bu gunlerı anıyorsunu...birbirinize gaz vermeyın

Son düzenleme:
böyle bir mesajda kurdugun cumlenın anlamı ne olabılr sence?

bıkkınlık orda da belirttiğim gibi...sürekli bu cümleleri duyarak azarlanıyorum, bu şekilde alışveriş yapıyoruz doğal olarak artık sıkıldım çocuk gibi azarlanmaktan.
Bunu sonra alırız dediği hiç bir şeye geri dönüp önüne koymuyorum ben fakat perdesinden halısına,abajurundan aklınıza gelebilecek herşeye,nikah tarihine,davetiyesine,gelinliğine kadar bu süreçte aldığımız alacağımız yapmamız gereken ''temel'' şeylerde ben bunları duyuyorum son 3 aydır ve sonuç ortada sadece aldığımız ev ve benim ailemin aldığı çeyiz adı altında geçen şeyler var.
1 ay sonra düğünümüz var normalde bukadar yavaş mı ilerler bu işler bilmiyorum ama daha nikah tarihimiz bile belli değil.Kendimi zorla evlendiriyomuşum onu benimle gibi hissetmeye başladım artık

bunlar her evlılık arıfesınde olur merak etme bıraz oluruna bırak herşey bir şekilde yoluna giriyor giyecek gelınlıgın varsa dugun gunu yeter ...merak etme düğünden sonra herşey unutuluyor 1 yıl sonrada gülerek bu gunlerı anıyorsunu...birbirinize gaz vermeyın

İnş dediğiniz gibi olur teşekkürler

bıkkınlık orda da belirttiğim gibi...sürekli bu cümleleri duyarak azarlanıyorum, bu şekilde alışveriş yapıyoruz doğal olarak artık sıkıldım çocuk gibi azarlanmaktan.
Bunu sonra alırız dediği hiç bir şeye geri dönüp önüne koymuyorum ben fakat perdesinden halısına,abajurundan aklınıza gelebilecek herşeye,nikah tarihine,davetiyesine,gelinliğine kadar bu süreçte aldığımız alacağımız yapmamız gereken ''temel'' şeylerde ben bunları duyuyorum son 3 aydır ve sonuç ortada sadece aldığımız ev ve benim ailemin aldığı çeyiz adı altında geçen şeyler var.
1 ay sonra düğünümüz var normalde bukadar yavaş mı ilerler bu işler bilmiyorum ama daha nikah tarihimiz bile belli değil.Kendimi zorla evlendiriyomuşum onu benimle gibi hissetmeye başladım artık

nişanlınla kesın olarak konus o zaman alım gucunuz varsa kımseye danısacak halınız yok bak kayınvalıden bukadar karısıyorsa ılerdede hep karısır daha cok üzülürsün ama o gelnlıgı gıydıgınde ıcınde en ufak bir suphe dahı kalmamalı

Son düzenleme:
ve birşey daha sakın ola ki nişanlına ailesini kötüleme evlendıkten sonrada sımdıde asla yapma zararını görürsün

ailesi ile ilgili tek bir cümle bile kurmadım zaten fazlası ile hassasız.Ben kendi ailemle ilgili konuşulmasını istemem bu yüzden onun ailesi ile ilgilide konuşmuyorum fakat en son ona sen bir şey yaparken bütün yükü bana yüklüyorsun buda beni ailenin karşısında zor duruma düşürüyor dedim.Zaten ipler koptu böylece

nişanlınla kesın olarak konus o zaman alım gucunuz varsa kımseye danısacak halınız yok bak kayınvalıden bukadar karısıyorsa ılerdede hep karısır daha cok üzülürsün ama o gelnlıgı gıydıgınde ıcınde en ufak bir suphe dahı kalmamalı

haklısınız umarım bir an önce olumlu ya da olumsuz bir sonuca bağlarım bu meseleyi...

NİŞANLIN ANNESİNE KARŞI PASİF BİRAZ.

seni rahatsız eden noktayı anladım. hepimiz aynı korkularla evlendik. ama bazıları değişti, bazıları hep aynı kaldı.

o yüzden nişanlınla konuş.

evde horoz dışarıda tavuk gibi davranmasından rahatsız olduğunu anlat.(kaba bir deyim, ama cuk yerine oturdu. o yüzden yazdım.kusuruma bakma.)

nişanlımın ailesi modüler mobilyalarımız dışında hiç bir şeye yardımcı olmayacağını söyledi bizde zaten sorun etmedik.Çektik kredimizi evimizi aldık kalanı ile geri kalan eşyalarımızı almaya karar verdik.Yani maddi olarak tabiki her yeni evlenen çift kadar onlara ihtiyaç duyuyoruz ama almadıkları birşeyide sorun etmiyoruz sonuçta evlendikten sonrada alınabilir diyoruz.

Burda herkesin sorunu zaten bence kayınvalidesi değil eşinin davranışları benimde sorunum öyle.Yani kayınvalidem bunu buraya koy dese ne olur, demese ne olur ben yapmadıktan sonra.Ama Nişanlımda anne sen karışma diyemiyorsa sadece purple bunu istiyor diyorsa benim için bir sorun çünkü annesi tüm oklarını ben istemiyorum diye ya da istiyorum diye bana çeviriyor.Haklısınız ama konuşmadan olmayacak bu böyle düğüne bu kadar az kalmışken bu işleri nihayete erdirmemiz lazım

canım, diğer yorumlarını da okudum. nişanlın pasif biri, bu pasiflik halini de seni sık sık azarlayarak ört bas etmeye çalışıyor. ne hakla? yarın öbür gün, ailesine kızdığı üstesinden gelemediği herhangi bir durumda kalkıp sana mı bağıracak? ego tatmin aracı seni mi görüyor? diğer alış verişlerde onu çok iyi gözlemle. konuştuğunuz zaman da muhtemelen vereceği sözlere değil, icraatlarına dikkat et. şahsen evim için çırpınırken, her ne kadar erkekler bu işlerden sıkılıyor bilsem de, benim kadar detaycı olmasını beklemesem de, asla azarlanmayı hazmedemem.

Back
X