nişanlım ve ben

Bende şuan aynı dönemdeyim seninle. Bende nişanlımda yeni yeni huylar gördüm ve böyle mi devam edicek diye tırstım, hala daha yaşadıkça da tırsıyorum.
Ama şöyle bi durum var ki mükemmel insan yoktur. İllaki onun da benim de kötü yanlarımız vardır. Önemli olan bu huyun ne denli bana uymadığı.
"diğer tüm yönleriyle mükemmel bi insan olsa da asla çekemem bu huyunu" diyorsan ilişkini bitir.
Bana sorarsan ben çözülmeyecek bi problem göremiyorum sizde.
Erkeklerle biz aynı değiliz ailelerimize karşı.
Onların nazı bizimki gibi geçmiyor.
Şimdi ben babama neyi al desem alır ama onun babası ona almaz, belki alır ancak ilerde lafını yapar.
Herkesin aile yapısı farklı.
Sen şimdilik biraz sabret ona karşı sevgin tamsa bugünler geçicek de sineye çek. Hepimiz öyle yapıyoruz bişeyleri.

NİŞANLIN ANNESİNE KARŞI PASİF BİRAZ.

seni rahatsız eden noktayı anladım. hepimiz aynı korkularla evlendik. ama bazıları değişti, bazıları hep aynı kaldı.

o yüzden nişanlınla konuş.

evde horoz dışarıda tavuk gibi davranmasından rahatsız olduğunu anlat.(kaba bir deyim, ama cuk yerine oturdu. o yüzden yazdım.kusuruma bakma.)

o deyim var ya arkadaşım inan tam hislerime tercüman şu anda.konuşmasına konuşacağım fakat inadı tuttu aramıyor bende sinir oldum aramak istemiyorum.O arayana kadar bekleyeceğim o yüzden.Gerçi konuşmakla birşey anlaşılmaz böyle tutumlar kriz anlarında belli olur o yüzden 2 haftaya kadar bir alışveriş daha yapmamız lazım o zaman daha net bir karar verebilirim.Ama telde şu sürekli azarlar tutumunu kesinlikle konuşacağım.Hayır ben nişanlımı 7 senedir tanımasam karakteri bu diyip inan çoktan vazgeçmiştim ama okadar kararsız kaldım ki şimdi ne yapacağımı şaşırdım.

o deyim var ya arkadaşım inan tam hislerime tercüman şu anda.konuşmasına konuşacağım fakat inadı tuttu aramıyor bende sinir oldum aramak istemiyorum.O arayana kadar bekleyeceğim o yüzden.Gerçi konuşmakla birşey anlaşılmaz böyle tutumlar kriz anlarında belli olur o yüzden 2 haftaya kadar bir alışveriş daha yapmamız lazım o zaman daha net bir karar verebilirim.Ama telde şu sürekli azarlar tutumunu kesinlikle konuşacağım.Hayır ben nişanlımı 7 senedir tanımasam karakteri bu diyip inan çoktan vazgeçmiştim ama okadar kararsız kaldım ki şimdi ne yapacağımı şaşırdım.

nişanlılık evlilik flört dönemine benzemz iş ciddeye binince ortaya cıkmayan huylar ortaya cıkar ama aşabılırsınız diye düşünüyorumsakın kafayla bır dha konusun

canım, diğer yorumlarını da okudum. nişanlın pasif biri, bu pasiflik halini de seni sık sık azarlayarak ört bas etmeye çalışıyor. ne hakla? yarın öbür gün, ailesine kızdığı üstesinden gelemediği herhangi bir durumda kalkıp sana mı bağıracak? ego tatmin aracı seni mi görüyor? diğer alış verişlerde onu çok iyi gözlemle. konuştuğunuz zaman da muhtemelen vereceği sözlere değil, icraatlarına dikkat et. şahsen evim için çırpınırken, her ne kadar erkekler bu işlerden sıkılıyor bilsem de, benim kadar detaycı olmasını beklemesem de, asla azarlanmayı hazmedemem.

bende hazmedemedim hak etmediğimi düşünüyorum.Elimden geleni yaptığımı ne kadar tahammül sınırlarım zorlansada gülümsemeye çalıştığımı görüyor.Başbaşa teşekkür etmekle olmaz ki bu işler.Her kriz anını ben yönetemem zira benimle ilgili bir durum olduğunda böyle tıkanırız işte.Kıyamıyorum görüyorsun babamın anneme yaptıklarını diyor dedikçede ben onlara sürekli uyum sağlamak zorunda kalıyorum.Bundan önce sorun değildi fakat şu 3 aydır alışveriş süreci başladığından beri inanın içine şeytan girdi sanki.Bağırmıyor fakat azarlıyor beni,tersliyor resmen.Böyle devam ettirmeyeceğimi gayet iyi bileceğini düşünüyorum.En çokta bu sıkıyor canımı bunu bile bile devam ediyor.Belkide stresli diye 3 aydır alttan almaya çalışmamdan yüz buldu.Bu yüzden aramak istemiyorum onu

Bende şuan aynı dönemdeyim seninle. Bende nişanlımda yeni yeni huylar gördüm ve böyle mi devam edicek diye tırstım, hala daha yaşadıkça da tırsıyorum.
Ama şöyle bi durum var ki mükemmel insan yoktur. İllaki onun da benim de kötü yanlarımız vardır. Önemli olan bu huyun ne denli bana uymadığı.
"diğer tüm yönleriyle mükemmel bi insan olsa da asla çekemem bu huyunu" diyorsan ilişkini bitir.
Bana sorarsan ben çözülmeyecek bi problem göremiyorum sizde.
Erkeklerle biz aynı değiliz ailelerimize karşı.
Onların nazı bizimki gibi geçmiyor.
Şimdi ben babama neyi al desem alır ama onun babası ona almaz, belki alır ancak ilerde lafını yapar.
Herkesin aile yapısı farklı.
Sen şimdilik biraz sabret ona karşı sevgin tamsa bugünler geçicek de sineye çek. Hepimiz öyle yapıyoruz bişeyleri.

Sorun şu ki evet diğer huyları çok iyi fakat ben bu huyunu çekemem...El bebek gül bebek büyütülmedim bende,standart bir ailede standart sorunlarla büyüdüm fakat benim ailem şimdiye kadar en büyüğünden en küçüğüne tüm kararlarımzı bize verdirtti yani bu durumlar beni inanılmaz geriyor hele onun tepkileri bu gerginliğin patlama noktası oluyor

radyologg arkadaşım özel msjını okudum fakat msj sayım yeterli olmadığından cvp yazamıyorum.Teşekkür ederim yardımların için haklısın da fakat ben o bahsettiğini denedim ters tepti.Nişanlım açısından değil fakat annesi açısından.
Bir de bakar mısın aramıyor hem suçlu hem güçlü dediğin cinsten benimkisi.Aradığında anlattıklaırnı aklımda tutacağım haklısın okadar stresli bir dönemdeyiz ki bana şuanda'' sen bilirsin'' demesi bile rahatsızlık veriyor

radyologg arkadaşım özel msjını okudum fakat msj sayım yeterli olmadığından cvp yazamıyorum.Teşekkür ederim yardımların için haklısın da fakat ben o bahsettiğini denedim ters tepti.Nişanlım açısından değil fakat annesi açısından.
Bir de bakar mısın aramıyor hem suçlu hem güçlü dediğin cinsten benimkisi.Aradığında anlattıklaırnı aklımda tutacağım haklısın okadar stresli bir dönemdeyiz ki bana şuanda'' sen bilirsin'' demesi bile rahatsızlık veriyor[/QUOTE

ne desem bilemedim ne cadalozmuş ya kusura bakma ama benı bıle sınırlendırdı ya bişiyden geri kalsın allah rızası ıcın neyse aklıma geldıkce fikir söylerim sana

Merhaba canım
Beş sayfayı da okudum. Bende nişanlıyım. Ancak sizin durumunuz bana evlilik öncesi stres deyip geçiştirilecek gibi gelmedi. Zaten insanların evlilik stresi deyip her sorunu normal görmesini hiç doğru bulmuyorum.
Okuduğum kadarıyla senin oturmuş bir kişiliğin var. Kendin ölçüp tartıp kararını verip uygulamak istiyorsun. Çok da haklısın.
Nişanlın bu durumda elbette sana destek olmalı. Ailesinin kararları karşısında susup kalması senle konuşmalarında seni azarlaması beni rahatsız etti.
Eylülde evlenmeyi planlayan bir çift için davetiye, nikah tarihi olmaması senin de dediğin gibi tuhaf.
Yedi senelik ilişki dönüş zor diye düşünme, zaten öyle bir düşünce tarzı sezmedim sende. Bu yüzden fikirlerimi rahatlıkla söylüyorum.
Çok iyi düşün, nişanlını dene, ölç tavırlarını. Telefonu kapatmak konuşmamak doğru birşey değil. Muhakkak konuşun.(mümkünse yüzyüze). Ona korkularını açıkça söyle. Annenin konsolumun üstüne ne koyacağıma karışmasını istemiyorum de açıkça. Bunu bir erkeğin anlaması gerekiyor. Anlamazsa evliliğin süresince k.validenin nefesini ensende hissedersin diye düşünüyorum.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım, dilerim en doğrusu olur sizin için.

selam
okuduklarımdan anladığım kadarıyla stresten dolayı da bayağı gerginsin
galiba bu tür şeyleri çok kişi yaşıyor
kv nin tavrına kızmışsın ya artık önemsiz şeyler de gözüne batıyordur
nişanlından da istediğin kadar destek bulamıyorsan haliyle sinirleniyorsundur
yani aslında normal şartlar altında vermeyeceğin tepkileri veriyorsun muhtemelen
o yüzden biraz sakin ol ve bunları herkesin yaşadığını düşün
adam destek olmuyorsa kv tek başına zorlanıyordur
şimdi her şey çiftlerin üzerine yıkılıyor
siz de gözünüzde bir şey kaldıysa kendiniz alın
kv durumu çok iyi değilse ucuzunu tercih edin diyecektir
bir de insan yaşlanınca tahammül sınırı kalmıyor, kendisi genç olmamış gibi davranabiliyor, siz de evlilik stresi yaşıyorsunuz
iki tarafta gergindir
bu tür sorunların evlilik sonrasını huzursuz etmemesi için bazı şeyleri kafaya takmayın
bu biraz sabır istiyor ama mutlu olmak için yapmanız lazım
zamanla hazmetmeyi öğreniyormuş insanlar
Allah huzur versin içinize

Merhaba canım
Beş sayfayı da okudum. Bende nişanlıyım. Ancak sizin durumunuz bana evlilik öncesi stres deyip geçiştirilecek gibi gelmedi. Zaten insanların evlilik stresi deyip her sorunu normal görmesini hiç doğru bulmuyorum.
Okuduğum kadarıyla senin oturmuş bir kişiliğin var. Kendin ölçüp tartıp kararını verip uygulamak istiyorsun. Çok da haklısın.
Nişanlın bu durumda elbette sana destek olmalı. Ailesinin kararları karşısında susup kalması senle konuşmalarında seni azarlaması beni rahatsız etti.
Eylülde evlenmeyi planlayan bir çift için davetiye, nikah tarihi olmaması senin de dediğin gibi tuhaf.
Yedi senelik ilişki dönüş zor diye düşünme, zaten öyle bir düşünce tarzı sezmedim sende. Bu yüzden fikirlerimi rahatlıkla söylüyorum.
Çok iyi düşün, nişanlını dene, ölç tavırlarını. Telefonu kapatmak konuşmamak doğru birşey değil. Muhakkak konuşun.(mümkünse yüzyüze). Ona korkularını açıkça söyle. Annenin konsolumun üstüne ne koyacağıma karışmasını istemiyorum de açıkça. Bunu bir erkeğin anlaması gerekiyor. Anlamazsa evliliğin süresince k.validenin nefesini ensende hissedersin diye düşünüyorum.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım, dilerim en doğrusu olur sizin için.

benim söylememe gerek kalmıyor diyor ki evlendiğimizde sen istediğin gibi yaparsın üzme kendini filan filan ama insan geriliyor doğal olarak.Gerçi bunları bir şekilde idare ederim ne yapabilir ki aynayı kaldırıp tv mi koyacak sanki yerine.Hoşuna gitsin gitmesin bir şekilde ortak bir sonuca bağlanır.
Ben nişanlıma kızıyorum bakın koltuk takımı bakıyoruz.Alacağımız modelleri belirlemiştik nişanlımla.Annesi bizi bir tanıdığına getirdi baktıklarımıza benzer birşey bulamadık.Annesi şunu alın diyor, bunu alın diyor fakat nişanlımda çıt yok.
Deliriceğimi hissettim inanın.hayır fiyattan buraya geldik diyeceğim alacaklarımızın iki katı fiyat veriyorlar bize.Ben fiyatı bahane edip istediklerimizi aldırdım fakat bunlara ne gerek var ki nişanlım deseki ''anne ben bunu beğenmedim biz şunu şunu beğendik'' zor durumda kalmayacağım okadar.
Korkuyorum kadın beni düşman gibi görücek yakında diye...aynı şeyler ev mevzusunda da yaşandı defalarca annemler arandı.Bizimkiler ''onlar oturacak onlar bilir'' dediği halde...olayların bu kadar çıkmaza girmesi bu kadaar yavaş ilerlemesi sadece suskunluğu,sessizliği.
tek bir cümlede çözebilir halbuki bunları.Purple istiyor böyle olacak yerine sadece ben istiyorum diyecek.Sonuçta herkesin kendi ailesine nazı geçer.Onlara bir şey demiyor bana gelince sürekli 3 aydır bir gerginlik...
Çok gergin,çok yorgun herşeyle tek başına uğraşıyor biliyorumAilesi sürekli şunu alma ne gerek var bunu alma diyor,o benim için elinden geldiğince almaya çalışıyor.Onlardan sürekli laf işitiyor ben bunların hepsini anlıyorum.Bu yüzden 3 aydır alttan alıyorum fakat bu sorunun çözümü de onda bu tarz bahaneler nedeni ile ben ömrüm boyunca bu duruma tahammül edemem

selam
okuduklarımdan anladığım kadarıyla stresten dolayı da bayağı gerginsin
galiba bu tür şeyleri çok kişi yaşıyor
kv nin tavrına kızmışsın ya artık önemsiz şeyler de gözüne batıyordur
nişanlından da istediğin kadar destek bulamıyorsan haliyle sinirleniyorsundur
yani aslında normal şartlar altında vermeyeceğin tepkileri veriyorsun muhtemelen
o yüzden biraz sakin ol ve bunları herkesin yaşadığını düşün
adam destek olmuyorsa kv tek başına zorlanıyordur
şimdi her şey çiftlerin üzerine yıkılıyor
siz de gözünüzde bir şey kaldıysa kendiniz alın
kv durumu çok iyi değilse ucuzunu tercih edin diyecektir
bir de insan yaşlanınca tahammül sınırı kalmıyor, kendisi genç olmamış gibi davranabiliyor, siz de evlilik stresi yaşıyorsunuz
iki tarafta gergindir
bu tür sorunların evlilik sonrasını huzursuz etmemesi için bazı şeyleri kafaya takmayın
bu biraz sabır istiyor ama mutlu olmak için yapmanız lazım
zamanla hazmetmeyi öğreniyormuş insanlar
Allah huzur versin içinize

keşke söylediğiniz gibi olsa...
kayınvalidem yaşça zaten genç.Gezmeyi dolaşmayı filan çok sever.Kendi istediği gibi evlenememiş içinde kalmış pek çok şey.O yüzden her yaptığımıza iştiraak etmek istiyor.kendi evini dekore eder gibi davranıyor hatta.Bu durumu anlıyorum.Zaten şirinde bir kadın abartmadığında bu tavırlarını.Yani biraz ondan biraz benden diye diye idare ediyorum.
Maddi sorunları yok buna rahmen evllik masraflarımızı ailevi sorunları nedeni ile karşılamak istemediler ki saygı duyuyorum böyle bir zorunluluklarıda yok.Elimizden geleni yaparız biz dedim de başladık biz bu işlere.
sorun yaşadığım nokta şu ki; benim tahammül sınırlarım zorlandığını gördüğü halde nişanımın çözebileceği bir problemi kimse kırılmasın mantığı ile çözmemesi.İdare ediyorum nasılsa diye sesini çıkarmıyor ama herhangi birşey olduğunda son zamanlarda bana patlıyor.Dediğiniz gibi stresten olabilir.herşey ile tek başına ilgileniyor şuanda çünkü hem iş hemde düğün hazırlıklarını tek başına yürütüyor fakat okadar kırgınım ki bu patlamaların ilk durağı olmak fazlası ile incitti beni

Son düzenleme:
Arkadaslar evlilik hazırlığında gerginlik olur demişlerde diğer sayfaları okuyamadım kacirdiysam duzelt lütfen ortada nikah tarihi yok
Ne stresi ne gerginliği
Böyle diye diye evleniyoruz ondan sonra hayatımız gerginlik oluyor
Ailelerin bu kadar müdahil olması da deli ediyor adamı kimse kusura bakmasın ebeveyn olduğu kadar cocuğa yapar bişeyler
Elinde yoksa ne ise de olan ucundan bucağından yapmalı bişeyler
Bı yardımın dokunmayacak köşeden köşeden ahkam keseceksin hoşuma gitmiyor böyle seyler
Nişanlına rahatsızlıkları bı dile getir sakın sakın bakalım ne olacak

Arkadaslar evlilik hazırlığında gerginlik olur demişlerde diğer sayfaları okuyamadım kacirdiysam duzelt lütfen ortada nikah tarihi yok
Ne stresi ne gerginliği
Böyle diye diye evleniyoruz ondan sonra hayatımız gerginlik oluyor
Ailelerin bu kadar müdahil olması da deli ediyor adamı kimse kusura bakmasın ebeveyn olduğu kadar cocuğa yapar bişeyler
Elinde yoksa ne ise de olan ucundan bucağından yapmalı bişeyler
Bı yardımın dokunmayacak köşeden köşeden ahkam keseceksin hoşuma gitmiyor böyle seyler
Nişanlına rahatsızlıkları bı dile getir sakın sakın bakalım ne olacak

tavırlarına sinir oldum telefonu kapatım 4 gün önce.Dün gece aradım 4 kere aramış ilk gün, sonra ses yok.
Yani sayın nişanlım beni azarladı sonra benim ona küsmeme küstü aramıyor beni.
Babamı arıyor ama düğünle ilgili konularda bilgi vermek için.Bende onu aramıyorum.aramayacağım da...Aradığında konuşacağım evet bir sonraki alışveriştede gözlemlerim artık duruma göre de karar vereceğim.bir sonra ki açtığım konu Kayınvalidem beni eziyor,eşim beni savunmuyor,şiddet uyguluyor olsun istemiyorum.
Dediğiniz doğru daha ortada nikah tarihi bile yok 1 ay sonra düğün var şaka gibi geliyor bana gerçekten...tek nikah tarihi değil beğendik eşyaları fakat ortada inanın hiç bir şey yok.
herşeyin hayırlısı benim elimden geleni yaptım bu saatten sonra yapabileceğim birşey yok

tavırlarına sinir oldum telefonu kapatım 4 gün önce.Dün gece aradım 4 kere aramış ilk gün, sonra ses yok.
Yani sayın nişanlım beni azarladı sonra benim ona küsmeme küstü aramıyor beni.
Babamı arıyor ama düğünle ilgili konularda bilgi vermek için.Bende onu aramıyorum.aramayacağım da...Aradığında konuşacağım evet bir sonraki alışveriştede gözlemlerim artık duruma göre de karar vereceğim.bir sonra ki açtığım konu Kayınvalidem beni eziyor,eşim beni savunmuyor,şiddet uyguluyor olsun istemiyorum.
Dediğiniz doğru daha ortada nikah tarihi bile yok 1 ay sonra düğün var şaka gibi geliyor bana gerçekten...tek nikah tarihi değil beğendik eşyaları fakat ortada inanın hiç bir şey yok.
herşeyin hayırlısı benim elimden geleni yaptım bu saatten sonra yapabileceğim birşey yok

Eğer haklı olduğunu düşünüyorsan özür dileme adım atma kısır döngü haline gelmesin
Bizimkilerde öyleydi son 1 haftada yaptılar herseyi
Giden benden gitti en güzel zamanlarımı heba etti. Sinirden
Güzelim kendini uzme yıpratma düğün şe onlarında düğünü rezillik olacaksa onları da bağlar
O yüzden lütfen rahatla takma akısına birak onlar düşünsün biraz yazık sana değmiyor hersey olup bitiyor da sen kendini yediğinle kaliyorsun

Bence 7 yıllık ilişkinizde bu insan böyle miydi değil miydi onu düşünün eğer böyle değilseniz belli ki evlilik stresi almış ikinizi de. Haa yok bu adam hep böyleyse böyle de devam eder ama 7 yıl o insanı çekebildiyseniz bundan sonrada zorlanacağınızı düşünmüyorum. Ama bence evliliğe 1 ay kala 4 koskocaman gün konuşmıyorsanız hiç bir şeyin tam olmaması da çok normal yadırgamayın. Bunun tek çözümü gerginliğinizi atmak. Sevdiğiniz bir şey yapın kendinize özen gösterin ne biliyim bi gecede olsa hoşlanıcagınız ve evlilik düşünmeden birşeyler yapın kendiniz yada sevdiğinizle eminim ki cok iyi gelecek ve Ondan sonra 4 elle sarılıp bütün işlerinizi bitireceksiniz :) Bir ömür mutluluklar dilerim size.. İlerde bu anları düşünüp çok gülersiniz inşallah mutlu günler sizi bekliyordur.

Eğer haklı olduğunu düşünüyorsan özür dileme adım atma kısır döngü haline gelmesin
Bizimkilerde öyleydi son 1 haftada yaptılar herseyi
Giden benden gitti en güzel zamanlarımı heba etti. Sinirden
Güzelim kendini uzme yıpratma düğün şe onlarında düğünü rezillik olacaksa onları da bağlar
O yüzden lütfen rahatla takma akısına birak onlar düşünsün biraz yazık sana değmiyor hersey olup bitiyor da sen kendini yediğinle kaliyorsun

haklısınız.Benle arasında herhangi bir sorun yokmuş gibi devam ediyor.Bugün babamı aramış evi aldık filan diye haber vermiş.Yani kimseye belli etmiyor tartıştığımızı hatta ben bile şüphe etmeye başladım acaba tartıştık mı diye.sessizliğini koruyor bende koruyorum hayırlısı artık.

Bence 7 yıllık ilişkinizde bu insan böyle miydi değil miydi onu düşünün eğer böyle değilseniz belli ki evlilik stresi almış ikinizi de. Haa yok bu adam hep böyleyse böyle de devam eder ama 7 yıl o insanı çekebildiyseniz bundan sonrada zorlanacağınızı düşünmüyorum. Ama bence evliliğe 1 ay kala 4 koskocaman gün konuşmıyorsanız hiç bir şeyin tam olmaması da çok normal yadırgamayın. Bunun tek çözümü gerginliğinizi atmak. Sevdiğiniz bir şey yapın kendinize özen gösterin ne biliyim bi gecede olsa hoşlanıcagınız ve evlilik düşünmeden birşeyler yapın kendiniz yada sevdiğinizle eminim ki cok iyi gelecek ve Ondan sonra 4 elle sarılıp bütün işlerinizi bitireceksiniz :) Bir ömür mutluluklar dilerim size.. İlerde bu anları düşünüp çok gülersiniz inşallah mutlu günler sizi bekliyordur.

inş dediğiniz gibi olur.Hayır böyle değildi ama böyle olmasını gerektirecek baskılarla da karşılaşmadı hiç zaten.Ne karışanımız vardı ne görüşenimiz.Aslında 3 ay öncesine kadar da böyle değildi.Üzülüyorum annesine babasına dur diyecek cesareti yok onlar için beni üzüyor,kıryor,azarlıyor diye düşünüyorum.Bu da kafamda acabalara neden oluyor.İnş söylediğiniz gibi hepsi atlatılır

evlilik zamanı sabır isteyen zamandır.herkesin düğün yapmak için imkanları aynı değildir.herkesine yapma zorunluluğu yoktur..yapılanlarda herkesin kesesinin hesabına göre yapılır.ailesinin büyük yük altına girmesinin gerginliğindendir sessizliği..kimbilir belkide evdeki hesap çarşıya uymuyor durumları yaşıyorlardır.sizin strestli olduğunuz kadar nişanlınızında strestli olduğunu unutmayın.eşyalar her zaman,herşekilde alınır ama yapılacak kırıcı hareketlerin tamiri,geri alımı zordur.sukünetizi ve sabrınızı bozmayın..küslükler ilişkinizde büyük yaralar açar,herşeyi olmazlığa sürmek yerine olurluğuna bakın...unutmayın alınacak bir eşya yerine alınacak huzur çok daha önemlidir..

evlilik zamanı sabır isteyen zamandır.herkesin düğün yapmak için imkanları aynı değildir.herkesine yapma zorunluluğu yoktur..yapılanlarda herkesin kesesinin hesabına göre yapılır.ailesinin büyük yük altına girmesinin gerginliğindendir sessizliği..kimbilir belkide evdeki hesap çarşıya uymuyor durumları yaşıyorlardır.sizin strestli olduğunuz kadar nişanlınızında strestli olduğunu unutmayın.eşyalar her zaman,herşekilde alınır ama yapılacak kırıcı hareketlerin tamiri,geri alımı zordur.sukünetizi ve sabrınızı bozmayın..küslükler ilişkinizde büyük yaralar açar,herşeyi olmazlığa sürmek yerine olurluğuna bakın...unutmayın alınacak bir eşya yerine alınacak huzur çok daha önemlidir..

sorun da tam olarak zaten o ''kırıcı hareketler''
bütçemizi birlikte yaptık zaten bu yüzden alınabilecek halde olduğumuz şeylerin iptallerini bile biliyorum.Sinirlenmekle birlikte üstünden geçmeye çalışıyorum daha sonra halledilir diye.
Bence sorun şu bizim alalım diye planladığımız şeylere evden sürekli laf söyleniyor oda onlarla benim aramda kalıyor. Düğün zamanı aileye tatsızlık yansımasın diye uğraşırken bana patlayıp duruyor.Çok kırıldım ama bir telefon etmek bu kadar zor olmamalı.hem okadar azarla hemde bir özür dileme bilemiyorum.Burda hem karakter analizi,hem evlilik stresi hem ailesinin stresi üstüne şimdi birde nişanlım sağolsun onun stresi eklendi... sanırım deliricek olan,en çok anlayışı hak eden benim

Son düzenleme:
Back
X