Nişanlım, yanlış mı yapıyorum?

lavienrose123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2021
6
7
1
32
Merhaba. Bir yıldır tanıdığım erkek arkadaşımla geçtiğimiz ay aile arasında söz-nişan yaptık ancak bazı sorunlarımız var, içimden ne ailemle ne arkadaşımlarla paylaşmak geliyor o yüzden lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Benim için çok önemli.

Erkek arkadaşım benden önce bir kez nişanlanmış ve ayrılmış, ondan öncesinde ciddi bir ilişkisi olmamış. Benim 4-5 erkek arkadaşım, birkaç tane de flörtüm oldu, daha yeni yeni tanışırken detaya girmeden bundan bahsetmiştim. Dün onun bazı davranışları üzerine tartışırken bana ben senin kadar tecrübeli değilim tabii diyerek eski flörtlerim üzerinden laf çarptı. O kadar canım sıkıldı ki hala başım ağrıyor. Sizce evlilik aşamasına gelinmiş ilişkide bu cümle kurulur mu? Genel olarak kibar biri ama spesifik iki durumda beni üzen ve doğru bulmadığım tepkileri oldu. Detaya girmiyorum çünkü çok uzun. Ben bu tepkileri aşmaya çalışırken bel altı vurduğunu gördüğümde, demek ki olgun tartışamıyor ve kırmaktan çekinmiyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl düşünmeliyim? Bu sözüne tepki gösterdiğimde sadece flört sayısını kast ettiğini, iğneleme amaçlı söylemediğini, kötü niyeti olmadığını söyledi. Soğukluğu uzattığımda üzdüysem özür dilerim dedi. Yine de kendimi hor görülmüş hissettim ve evliliğim boyunca böyle hissetmek istemiyorum.

Ohoo daha şimdiden bel altı vurmaya başladıysa evlendikten sonra şiddetini arttırarak devam eder bu laf vurmaları, işiniz iş.
Yeterince olgun olduğunu düşünmüyorum, olgun adam geçmişi geçmişte bırakır.
Ben olsam misilleme yapıp "keşke sende benim kadar tecrübeli olsaydın, en azından olgunca tartışabilirdik" derdim. En azından nasıl hissettirdiğini anlardı.

Merhaba. Bir yıldır tanıdığım erkek arkadaşımla geçtiğimiz ay aile arasında söz-nişan yaptık ancak bazı sorunlarımız var, içimden ne ailemle ne arkadaşımlarla paylaşmak geliyor o yüzden lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Benim için çok önemli.

Erkek arkadaşım benden önce bir kez nişanlanmış ve ayrılmış, ondan öncesinde ciddi bir ilişkisi olmamış. Benim 4-5 erkek arkadaşım, birkaç tane de flörtüm oldu, daha yeni yeni tanışırken detaya girmeden bundan bahsetmiştim. Dün onun bazı davranışları üzerine tartışırken bana ben senin kadar tecrübeli değilim tabii diyerek eski flörtlerim üzerinden laf çarptı. O kadar canım sıkıldı ki hala başım ağrıyor. Sizce evlilik aşamasına gelinmiş ilişkide bu cümle kurulur mu? Genel olarak kibar biri ama spesifik iki durumda beni üzen ve doğru bulmadığım tepkileri oldu. Detaya girmiyorum çünkü çok uzun. Ben bu tepkileri aşmaya çalışırken bel altı vurduğunu gördüğümde, demek ki olgun tartışamıyor ve kırmaktan çekinmiyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl düşünmeliyim? Bu sözüne tepki gösterdiğimde sadece flört sayısını kast ettiğini, iğneleme amaçlı söylemediğini, kötü niyeti olmadığını söyledi. Soğukluğu uzattığımda üzdüysem özür dilerim dedi. Yine de kendimi hor görülmüş hissettim ve evliliğim boyunca böyle hissetmek istemiyorum.
evliyım gecmişte bı kac svgılım oldu ve esım cok detay olmasa da sordugu için bılır kapattk o dosyaları. bırıyle evlenırken gecmısı bgunu yarını dıye evlenıyoruz ömrun tmamıyle butun oluyoruz bıldıgım bılmedıgım neyın varsa kabulum dedım... o da oyle.. . demek ıstedıgım ben artık oyum.. o da ben butunuz. evlenıyorsan oylece kabul etmıssındır hatasıyla gunahıyla kıme ne kı hem ?? .. sevgılıyken yapan sonra da yapar tabı o da bı gercek.. bu tur konuların dıle getırlmesınden tıksınırım. sevgılı olmayı tecrube olarak gormek de ayrı sacmalık baska bıseyı kastedıyorsa bılemem. ben bunu cocukca buldum. gereksız. kavga sırasında ınsan bılınc altını dokuyor ıste. laylaylom sevgılılıkle cıddı ılıskı arasında baya fark var asıl yasadıysa tecrubeyı kendı yasamıstır. her turlusunu gormustur askın acısını tatlısını kavgasını.. chatlesırken neyıne tecrube edıceksın. kısa surelı ılıskıde adaam akıllı trarflar bırbırını tanıyamıyr bıle. cok kızdım.. sacma sapan ısler.

demek ki olgun tartışamıyor ve kırmaktan çekinmiyor diye düşünmeye başladım
Bu düşünceniz çok doğru.
Üste çıkmak için sizi kırıyor, sonra bakıyor ki küsüyorsunuz. Bu sefer de özür diliyor öylesine.
Yap, yap ondan sonra özür dile, oldu.
Başka tartışma konularını düşünün.
Genelde bu tipler böyledir, kalp bilerek kırılır, sonra özür gelir.
Kimse salak değil. Denilmeyecek sözler de asla denilmemeli.
Ha, bu cümleyi de iğnelemek için yapmış.
Siz yaşadıklarınızın arkasında durun ve üzülmek için bir sebep olarak görmeyin asla.

Geçmişi detaylı konuşmak çok da doğru değil sizi bu şekilde kiran ne kadar özurdilerse dilesin yine aynısını yapar özellikle kendi kırılmış olduğu bir konu olduğu zaman sizi üzmek uste çıkmak için yapar heleki sizin uzuldugunuzu görünce bunu koz olarak kullanır
Sizde evet benim erkek arkadaşım oldu ama senin gibide nisandan ayrılmadım den bir daha sizi geçmişinizle vurursa yada ben sana nisandan ayrıldın mi diyorum den
Ve evlilik için acele etmeyin

Ohoo daha şimdiden bel altı vurmaya başladıysa evlendikten sonra şiddetini arttırarak devam eder bu laf vurmaları, işiniz iş.
Ben olsam misilleme yapıp "keşke sende benim kadar tecrübeli olsaydın, en azından olgunca tartışabilirdik" derdim. En azından nasıl hissettirdiğini anlardı.
Ben diyecektim ağzımdan aldınız 👏

Evlilik aşamasına geldiğim bir ilişki için bunlar o kadar yorucu ki. Ben de yeterince olgun olmadığını düşünüyorum. Çözüm ne olabilir bu durumda bilmiyorum

Bu düşünceniz çok doğru.
Üste çıkmak için sizi kırıyor, sonra bakıyor ki küsüyorsunuz. Bu sefer de özür diliyor öylesine.
Siz yaşadıklarınızın arkasında durun ve üzülmek için bir sebep olarak görmeyin asla.
Arkasında durdum durmasına ama söylediği cümleyi yakıştıramıyorum. Sinirlendiğinde haklı olsun olmasın dilinin kemiği olmuyor. Pek tartışmıyoruz ama ne zaman tartışsak hiçbirini doğru yönetemedi. 1 yılda iki büyük tartışma yaşadık onun dışında kayda değer bir kavgamız olmadı ama bunlar da hiç hoşuma gitmiyor. Sizce ne yapmalıyım

Madem o kadar tecrübeliydin sözlenmeseydi seninle :) ve eminim tecrübeli değildir. Kesinn yaniiiiiiiiii. Tavrınızı koyun sizi bidaha böyle bişeyle iğnelemesine izin vermeyin.

Bu düşünceniz çok doğru.
Aynen söyleyeceğini söylerler içindeki zehri akitirlar sonra özür dilerim sinirli anımda söyledim yok öyle demek istemedim yok kalbini kırmak için demedim bla bla bla..Ben insanların gerçek kişiliğinin sinirli anlarında ortaya çıktığına inanıyorum vede tecrübe ettim..

Şey mi istiyordu acaba?
Gozunu onda acmis korpecik duygulara sahip saf bir kiz?
Zor be kocum :KK51: herkes payina duseni yasiyor bu hayatta, kimse kotuyu tecrube etmeden dogruya ulasamiyor.
Sen sanki cok mu masumsun? Hic mi fiziksel veya duygusal iliskin olmadi? Bu kizi uyutabilirsin ama bizi asla.

Bunu yaptirma kendine.
Cunku belli ki bunu diline pelesenk edip sana her kavgada carpacak.
Bu asagilamadir. Bunun bi tik ustu malum bir sifatla seni rencide etmesine girer. Ki o sifati burda telaffuz edemem.
Ya sert bir sekilde tavrını koy yada sen bilirsin.

Evlilik aşamasına geldiğim bir ilişki için bunlar o kadar yorucu ki. Ben de yeterince olgun olmadığını düşünüyorum. Çözüm ne olabilir bu durumda bilmiyorum
Konuşma ile düzelebilir mi bilemiyorum, eğer kendisi de bundan rahatsızsa bu huyunu törpüleyebilir. Aksi durumda çok üzülür kırılırsınız.

Sonuna kadar haklısınız

Evlilik aşamasında olan bir ilişkide böyle bir cümleyi kurmaz - kuramaz -kurmamlı. Kadın olsun erkek olsun tartışırken gözü dönmüşçesine fütursuzca konuşan insanlardan hiç hoşlanmam. Böyle insanlar karşısındakini çok yorar çünkü. Bir süre sonrada ya ilişki laçkalaşır ya da sözlere maruz kalan tarafın sevgisi sınanmaya başlar.

Zor bir karar tavrınızı net koyun mümkün olduğunca süreci uzatıp özelikle içinize sinmeyen aklınıza takılan hususlarda gözlemlerini.

Hakkınızda hayırlısı olsun 🌺

Back
X