Nişanlım

aynen ya. kardeşim yurtdışında. dolar üzerinden maaş aldığı için baya iyi alıyor. haliyle hep destek olmak istiyor. asla kabul etmiyorum. bir kez pahalı bir hediye getirmişti nerdeyse onu bile geri gönderecektim. tamam su an durumu var ama maaşları her zaman bu seviyede olmayabilir..ne beni ne başkasını alistirmayin diyorum ona..birikim yapin kendinize harcayın diyorum.
ben de o yüzden bu tarz insanları asla anlayamıyorum.
Birde abim hala bilezik yapamadık diye üzülür...Sanki hiçbirşey yapmamış gibi...Bilmiyorum yaaa insanların kardeşlik ilişkisine anlam veremiyorum bazıları vicdanlarını aşırı derecede görmezden geliyor...3,5 senelik evliyim bir film izlerken kendimi anne eşimi baba yerine koymak yerine aynı bu baba gibi olurdu abim keşke evlenseydi diye düşünüp ağlıyorum...

Burada 120 tl ye nisanlisindan ayakkabı isteyen erkek olsaydı.
Ne yüzsüzlûgü kalırdı ne arsizligi.
Tiksiniyorum ayrimciliktan birde çoğunuz eşitlik diye soylenirken dayamiyor musunuz pozitif ayrımcılığı orada işte tiksiniyorum.
.
nişanlım bana 120 tl ye ayakkabı almadı kardesine para yolladi diye zirlamak :olamaz:

Sana en büyük hayat tecrübemi söyleyeyim kardeşim ne kadar çok fedakarlık yaparsan seni bin pişman ederler üzerine sürekli aynı fedakarliklari yapmanı beklerler ondan sonra bir ihtiyacın olduğu zaman, para istediğin zaman, paragöz, para para diyen bir insansın derler birde sana gelince neler alınır neler lazım bilmezler ama kardeşlerine gelince herşeyi bilirler her şeyi fazla fazla isterler. Kesinlikle kendinden ödün verme ne istiyorsan yaptır sen yatırmazsan başkaları yaptırır parasını yerler bitirirler yabancıya gideceğine sana gitsin birde nişanlınla bu konuyu açıkça konuş şimdiden tedbirini, al geleceği için birikim yapsın aklını başına toplasın

Ben çalışıyorum. Sevgilime de bir ihtiyacım varsa söylüyorum. Hiç de gocunmadım. Ha bu bazen 700 liralık bir şey de olabiliyor. Maddi durumunu biliyorum. Ödeyebileceği alabileceği şeyleri neden benim için almasın ki. Ben de ona bir sürü hediye alıyorum. Bu para mevzusu çok büyütülmüş. Ayrıca bu paraya tenezzül etmek değil ki.
Bot ornegini vermemin amacı bu süreçte çok stresliydi. Gerçekten kıyamadım. Aylarca hiçbir beklentim olmadi zaten bana dahi takilanlar eleştirenler var.

konu sahibine hak veriyorum. maddiyatsızlık yüzünden evliliği ötelemiş nişanlı bir adam tüm maaşıyla akrabalarına hediyeler alıp ertesi ayda hepsini kardeşine göndermemeli.
herşeyin yeri ve zamanı var.
durumunu toparlar yuvasını kurar ondan sonra gücüne göre hediye de alır, para da gönderir.
ayakkabı konusuna yüklenilmesini de anlamadım. onca zaman işsizken bu adam, konu sahibi hiç mi yemek, vs ısmarlamadı nişanlısına, yada hiç mi birşey almadı ona ?

sevgili konu sahibi, dersen ki hayır işsizken nişanlım için ben birşey harcamadım o zaman başka.

Felakete doğru koşuyorsunuz...
Ne cesareti bekliyorsunuz ki.
Nişancılık bunun için var tanıdınız ve olmayacağına karar verdiniz..
Ayrılın

Neden hemen evlenmek istiyorsun? İlk bi gözlemle? Sorumluluğunu yerine getiremeyen erkek le baş olmaz. Sen biraz gözlemle bakalım ölç tart biç kafanda. Bir insan 7 sinde neyse 70 in de de odur.
Çok mücadele etmek zorunda kalacaksın yoksa?
Biz liseden tanışıyoruz. Uzun yıllardır tanıyorum. Acele etmiyoruz ki şu an yeni bir tarih bile almadık. Mart gibi ailelerimiz tekrar konuşacak. Düşüncesizligi beni üzdü. Yaptığım fedakarlıklarla uzuldum.
Devam garantisi olan bir iş olsa hiç problem değil, iste kalıcı olacağı da belli değil ki. Kendisi dedi yavaş yavaş eşya alalım diye, bazı eşyaları almıştık zaten. Zorlanmayiz demisti.

Tiksiniyorum ayrimciliktan birde çoğunuz eşitlik diye soylenirken dayamiyor musunuz pozitif ayrımcılığı orada işte tiksiniyorum.
.
nişanlım bana 120 tl ye ayakkabı almadı kardesine para yolladi diye zirlamak :olamaz:
Konu sahibi haklı veya haksız bir şey diyemeyeceğim. Umarım en kısa zamanda sorunlarını çözerler mutlu olurlar.
Fakat konuyu açan bir erkek olsaydı ve nişanlısının parasını kardeşine yolladığını yazsaydı şuan nişanlıya haksız yazan yorumların birçoğu tabii ki yollayacak, onun kardeşi, evlenecek diye kardeşlikten mi çıkıyor, benim kardeşim zor durumda olacak ve paramı vermeyecek miyim, böyle şey mi olur, ayrıl kızın hayatını kurtar gibi birçok şey yazılırdı. Sadece bu konuda değil de genel olarak kk da bazı konularda bu ayrımcılık çok var. Tabii ki arada illaki farklar olur ama bazen abartılıyor -bence-.

Birde abim hala bilezik yapamadık diye üzülür...Sanki hiçbirşey yapmamış gibi...Bilmiyorum yaaa insanların kardeşlik ilişkisine anlam veremiyorum bazıları vicdanlarını aşırı derecede görmezden geliyor...3,5 senelik evliyim bir film izlerken kendimi anne eşimi baba yerine koymak yerine aynı bu baba gibi olurdu abim keşke evlenseydi diye düşünüp ağlıyorum...
Abiniz kaç yaşında ki. Evlenir inşallah üzülmeyin. Rabbim kendisi gibi hayırlı insanlarla karsilastirsin, tez vakitte evlat sahibi yapsın inşallah 🙏

Ya ama yeni maaş almış bide onun açısından bakmak lazım. İlk maaşı ailesi bu zamana kadar ona bakmış okutmuş şimdide o bişeyler yapmak istiyor. Bende yapardım bunu. Evli olsanız tamam size biraz hak veririmde ama şu an sorun yapmayın derim.

.
Gerçekten anlamak mi istemiyorsunuz. YİLBASİ HEDİYESİ ALMAK İSTİYORUM SANA bu teklifte nişanlım bulundu. Ben bana ayakkabı al demedim durup dururken. Bunun neresi hadsizlik. 120 lirayla tüm maaşını aynı şey mi.
Ayrıca ayakkabiyi aldı. Ev için indirimden başka bir şey alacaktık. BUNUDA KENDİSİ SOYLEDİ. Ben link atınca kardeşine gönderdiğini hiç parası kalmadigini söyledi.

Abimde bana hep para yollardı,istediklerimi alırdı hep.Evlendikten sonra istemedim yengem belki istemez diye ama bi baktım adam hala destek oluyor hatta işten ayrılmadan önce yengemde para yolluyordu habire.Bende aynı şeyi onların çocuğuna yapıcam ömrümün sonuna kadar.Bence bunun için olay çıkartmayın.Kardeş sonuçta.Evet sizi de düşünerek harcama yapmalı ama kardeşine yaptığı yardımı gündeme getirirseniz sizi kötü ilan edebilirler.
Tabi ki kardeşe para gönderilir de bütün maaşını göndermek nedir? Bayanda zaten buna içerleniyor sonuna kadar haklı, şimdi kardeş gözüyle yorum yapıyorsunuz da yarın bigün eşiniz paraları siz hariç her yere savurursa anlarsınız

Konu sahibi haklı veya haksız bir şey diyemeyeceğim. Umarım en kısa zamanda sorunlarını çözerler mutlu olurlar.
Fakat konuyu açan bir erkek olsaydı ve nişanlısının parasını kardeşine yolladığını yazsaydı şuan nişanlıya haksız yazan yorumların birçoğu tabii ki yollayacak, onun kardeşi, evlenecek diye kardeşlikten mi çıkıyor, benim kardeşim zor durumda olacak ve paramı vermeyecek miyim, böyle şey mi olur, ayrıl kızın hayatını kurtar gibi birçok şey yazılırdı. Sadece bu konuda değil de genel olarak kk da bazı konularda bu ayrımcılık çok var. Tabii ki arada illaki farklar olur ama bazen abartılıyor -bence-.
Kardeşe para gönderilir tabi ki yardım edilir ama maaşın tamamını göndermek hiçbir mantığa sığmaz

Çok komik oluyor oysaki dışardan bakınca.
Kendi kendinin egosunu sisiren bi grup insan gibiyiz😃
Utanmasalar çocuğu para yolladi diye hadim edecekler
Gerçekten anlamak mi istemiyorsunuz. YİLBASİ HEDİYESİ ALMAK İSTİYORUM SANA bu teklifte nişanlım bulundu. Ben bana ayakkabı al demedim durup dururken. Bunun neresi hadsizlik. 120 lirayla tüm maaşını aynı şey mi.
Ayrıca ayakkabiyi aldı. Ev için indirimden başka bir şey alacaktık. BUNUDA KENDİSİ SOYLEDİ. Ben link atınca kardeşine gönderdiğini hiç parası kalmadigini söyledi.
Anlamak istiyorum anladım da sorun şu ayni şeyi sana erkek yapsaydı senden para isteseydi ya da hediye aa yüzsüz diyeceklerdi.
Sen alacağım desen bile hayatım alacağını kendini seç demesini bekleyeceklerdj.

Ayakkabıyı alıyor ev için başka bir sey istiyorsunuz ( parasi olmayan istemez belli ki yine siz istemissiniz) alamıyor diye hayiflaniyorsun.
Ben cocuga üzüldüm. Umarım gerçeği görür

En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800

Nisanliniz size niye ayakkabı alıyor, ayakkabınız mi yok? İkincisi de kardeşine gönderdi diye ayrilacaksaniz bence hiç vakit kaybetmeyin. Ben nisanliyken, eşimin ne kadar aldığını bile bilmiyordum. Bana biraz paragoz geldiniz, kusura bakmayın.

Bu forumda öğrendim ki inanılmaz aileci kadınlar da var, erkekleri eleştiriyoruz ama demekki cinsiyete göre bir şey değil. Bir yanda evlenip yeni bir aile kurduğunu idrak edebilenler var diğer yanda elin adamı gözüyle bakanlar var, kk sayesinde ikinci tür kadınların varlığına ikna oldum.

Tabiki annesi babası çok değerli, tabiki kardeşi canı, kanı adamın. Bir ihtiyacı olmuştur çocuğun, maaşından yollar, zor durumda kalan ailesine yardım eder. Ama bu adam nişanlı, yeni aile kuracak, eş adayı için ne yaptı? 10 aydır nişanlılık devam ediyormuş sanırım, daha kaç ay nişanlı kalınacak? Demekki adam mevcut ailesi ile mutlu, adamın yeni bir aile kurma isteği baskın bir istek değil. Sizinle evlenmek için can atmayan, ailesi ile bir görmeyen adamlarla nişanlanmayın, sevgili olmayın. Ayrılın gitsin.

Nisanliniz size niye ayakkabı alıyor, ayakkabınız mi yok? İkincisi de kardeşine gönderdi diye ayrilacaksaniz bence hiç vakit kaybetmeyin. Ben nisanliyken, eşimin ne kadar aldığını bile bilmiyordum. Bana biraz paragoz geldiniz, kusura bakmayın.
Evet ayakkabım yok yalin ayak dolaşıyordum

Back
X