Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye
gercekten ayakkabi mi istediniz hediye?
Bana cok sacma geliyor ya. Kendi hediyesini kendi secebilecek zekaya sahip degil mi?
Yani kendi alacağınız seyi secip ona mi odettiniz,ama bu hediye degil ki...
Herneyse ben adama hak veren tayfadayim.
Bir insan ise baslayinca ister istemez ailesi bir beklenti icinde oluyor. Ya da kisi "okudum ettim onca sene. Bir yuzlerini guldureyim" diye evine yardim yapmak istiyor. Bu kötü birsey degil ki.
Iki çeyrek almis gecen ay. 1000 liraya yakinini biriktirmis yani adam. Daha ne yapsin?
Boyle boyle az eline birşeyler gecer, baharda nisan yaparsiniz rahat rahat. Sonra bir kredi ceker dugun yaparsiniz.
Sahsen benim kurusumu hesaplayan, yogun bir sekilde calisip kazandigim parayi nereye harcayacagima hakki oldugunu düşünen biriyle evlenmek istemezdim.
Kaldi ki kardesi yurtdisinda öğrenci. Bir su alsa 1 eurodan 7 lira eder. Hibesinin yetmemesi,ailesinden para istemesi cok normal. Kardesi orada dogru duzgun karnini doyuramazken o en az 6 ay sonra kuracagi yuva icin tencere tava alsa daha sacma olmaz miydi?
Böyle seyler icin aglamayi sizlanmayi kesmelisiniz. Ise hergun kim gidiyorsa o parayi da o kisi harcar. Bu kadar basit.
Kocaman adam. Illaha ki yapmıştır hesabini kitabini. Daha ise basladiginin ilk ayinda bunaltmayin adami. Net bir tarih belirleyin bazi seyler icin. Kendi alacaklarinizi alın,onun almasi gerekenleri soyleyin... o zamana hala salliyorsa gorevini yapmamissa o zaman sorumsuz deyin yakin gemileri. Ama bu haliniz,kusura bakmayin ama cok itici.
Boyle kendinizi doldurmaya devam ederseniz bosu bosuna, degmeyecek bir ofkeden ya ayrilacaksiniz ya birbirinize olan sayginizi yitireceksiniz.
Cilesini siz cektiniz ileride sefasini basklari surecek :) sakin kalmaya calisin bence. Kendinizi doldurmayin , boyle sacma şeylerden de aglamayin