Nişanlım

Her ay mi gonderecekmis?🙄

Bulgaristan oldukca ucuz bir ulke.. 3800 lira 570 Euro falan yapar. Bu para ile tek kisinin en az 2-3 ay gecinmesi gerek. Gecinemiyorsa har vurup harman savuruyor demektir. Bu net!

500 birim diye kucumseyenler olmus. Ama olay dusundugunuz gibi degil.. Avrupada yasiyorum burasi Turkiye gibi degil. 570 Euro 2 kisilik bir ailenin 2 aylik mutfak masrafini cikartir.. hem de bol bol Etiyle ve tavuguyla..

Eger kardesi onumuzdeki ay da para isterse bu resmen iyi niyeti suistimal etmektir.. Sizin zamaninizdan, abisinin emeginden çalmaktir.. Cunku dedigim gibi bu para onun rahat rahat 2 ay karnini doyurur..

Sen burada asip kesenlere bakma. Esleri cikarip kendi ailelerine 3 kurus verse cingar cikartacak insanlar burada sana saldirip stres atiyorlar.

Bu adam sadece erkek arkadasin olmus olsaydi ben de istedigini yapar seni ilgilendirmez diyebilirdim.. Ama nisanlin olunca yorumum da degisiyor haliyle..

Zaten maddi durumlar yuzunden bir kere dugununuz ertelenmis. Cocuk oyuncagi degil ki bu, artik arada aileler var.
Bir yola bas koyulmus sorumluluklarini bilmesi gerekiyor. Kardesi gercekten zor durumdaysa yollasin tabii.. Mesela maasinin yarisini yollasin.. Neden tamami? Karsi tarafta da bencillik var. Ben sahsen kardesimin 1 ay boyunca calisip kazandigi paranin hepsini alamam.. O verse de istemem. Icim elvermez yaa.. Cok zor durumdaysam borc olarak kabul ederim...

Ayrica kardesine para yollamadan once nezaketen de olsa kesinlikle sana bilgi vermesi gerekirdi.

Ben senin acindan konunun tamamen para ile ilgili oldugunu dusunmuyorum.. Kardesim zor durumdaymis bu ay ona gonderecegim, gelecek ay esyalarimizi aliriz deseydi bu durumdan hoslanmasan da eminim ki bukadar sinirlenmezdin.

Cok uzun oldu ama sunu da eklemeden gecemeyecegim. Sen onu istemedim, bunu istemedim diyorsun ya. Kimse bunu takdir etmeyecek. Oyuzden fazla fedakarlikta bulunmamani oneririm. Maddi imkanlar cercevesinde heves ettigin seyleri gerceklestirmeye calissin beyefendi bir zahmet.

Kardeşi olduğu için,henüz evli olmadığınız için ve de evli olsanız bile kardeşine her daim bakma özgürlüğüne sahip olduğu için haksız olduğunuzu düşünüyorum.Sonuçta nişan merasimi de olmazsa olmaz bir durum değil.Üstelik Erasmus eğitime katkı sağlayacak daha önemli bir şey.Ailesinin durumu vardır yoktur bilemem ama abi olarak yapması gerekeni yapmış

Bazı yorumları gerçekten büyük şaşkınlık içinde okudum. Yani hangi bakış açısıyla bakarsam bakayım bazı arkadaşların bakış açısını anlamam mümkün değil.

Konu sahibinin düğünü maddi sebeplerle ertelenmiş , yeniden evlenmeye çalışan iki genç var ortada. Evet hayat müşterek iki tarafın da elini taşın altına koyması gerekiyor ama burda olay sadece nişanlısının kardeşine para göndermesinden ibaret değil. Hasta olur ,acil bir durum olur yada sebebi her neyse insanca konu sahibine bu durumu söyleyerek tüm maaşımı gönderdim der, o zaman daha iyi niyetli bakabiliriz bu duruma. Herkesin ailesi var, yeri geliyor el dediğimiz insanlara bile yardımcı oluyoruz kardeşe mi yardımcı olmayacak insan. Ama sorun bu değil ve inatla ısrarla hala kardeşi ama diye ahkam kesenler var. Herkesin hayat şartları aynı değil, kiminin ailesi yapar düğünü beş kuruş çıkmaz cebinden. Kimisi nişanlısıyla elele verip yapar düğününü. Kimisi de tek başına çabalar uğraşır alır her şeyini,ama aklın yolu bir demişler. Belki de konu sahibiyle aralarında yapılacak ve alınacakları paylaşıp anlaştılar sen şunu al ben bunu alayım diye. Konu sahibi ve ailesi yapacaklarını ve almaları gerekenleri aldı, ama nişanlısı işsiz kalınca da yapması gerekenleri yapamadığı için düğün ertelendi. Yani ihtimallerle tabiki ahkam kesemem burda ama konu sahibi çalışmasa bile belki ailesi senin payına düşen her şeyi biz yaparız sen otur kpss çalış hayatınızı kurtar diyebilir. Cinsiyet ayrımcılığına tanam hepimiz karşıyız ama doğum izni gibi konular ve çalışma şartları özel sektörde en çok kadınları vuruyor, o yüzden de son şansım diye denemek istemiş olabilir. Kadının özelde çalışmasıyla erkeğin özel sektörde çalışması çok çok ayrı bir şey. Ve bunu herkesin anlamasını da beklemiyorum artık, burdaki çoğu yorumu okuduktan sonra.

Yok nişanlısının parasında söz hakkı yokmuş , adam yapacağım dediği şeyleri yapamayacağı için düğün ertelenmiş burda. Yani Türkiye’de bırak iptali düğündeki çalgıdan düğün pastasından bile günlerce konuşabilen bir konu komşu potansiyelleri var çoğu kişinin. Kaç kişiye laf anlatmak zorunda kaldı kız Allah bilir. Kardeşine de belki gerçekten gerekli bir durum için yolladı para ama sebep bile belirtmemiş nişanlısı. Normal bir şeymiş gibi hepsini yolladım demiş. Ortada kendini konu sahibine karşı sorumlu hissetmeyen bir adam var yani.

Şahsi fikrim kendinize bir yada iki ay gibi bir süre verin ,bekleyip gözlemleyin nişanlınızı. Artık biz demeyi öğrenebilir ve sizin için çabalarsa devam edin, yoksa ayrılın. Öbür ay bakın bakalım maaşını düğün için mi harcayacak ailesi için mi?
Egolarını tatmin etmek icin yapıyorlar o yorumları.
Calısan kadın ayakları üzerinde duran kadın aferin desinler diye.
Hepimiz ayaklarımızın üzerinde duruyoruz cok sükür,ama adama gel bide sırtıma bin,seni de tasıyayım demenin manası ne?ben de anlamıyorum onu.

En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
Yapmayın fedakarlık her istediğinizi aldirin benim esmde ayni bende ne elbise istedim ne ekstra biset eşyaları dugunu ucuza kaçtım ev alacağız diye esim bey efendi benim ev alacağız diye artirdigim parayla ailesini zengin etti yaranilmiyor emin ol her istediğini aldir hazir ol bu arada evlenincede yardim edebilir surekli

Kardeşi olduğu için,henüz evli olmadığınız için ve de evli olsanız bile kardeşine her daim bakma özgürlüğüne sahip olduğu için haksız olduğunuzu düşünüyorum.Sonuçta nişan merasimi de olmazsa olmaz bir durum değil.Üstelik Erasmus eğitime katkı sağlayacak daha önemli bir şey.Ailesinin durumu vardır yoktur bilemem ama abi olarak yapması gerekeni yapmış
Maddi sebeplerden dugum ertelenmiş bu durumda dugune yatırım yapmasi gerekirdi .

Ya gerçekten okumadan mi cevap yazıyorsunuz. Israr ettiği için 120 liralık ayakkabı istedim. Kardeşine 3.800 yollamış o sorun değil 120 liralık ayakkabı mi sorun yani. Burda ki tek sorun bu mu
Evet tek sorun senin 120 tl lik ayakkabı aldirman ne hakla ne münasebet dugun ertelenirken tabi akrabalarini kardeşini düşünecek onlara hediyeler paralar herkesin hakki var ama siz hediyeyi haketmedinz cunky ortak hesabınız yok akrabalarının ortak hesabi var sanki

En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
bence ayrılman adamın hayrına olur,bu kadar bencil bir kadın evlendikten sonra dar eder hayatı.eviniz için birşey istiyorsan sen al o zaman neden ona söylüyorsun herşeyi tek balına almak zorunda mı?Kaç aydır işsizdi demişsin bırak bir rahatlasın,parasızlık sıkıntısını bir atsın üzerinden.Belki ailesinin parası yoktu kardeşi yabancı emmelekette parasız mı kalsın,sana ailesi içinde olan herşeyi anlatmak zorunda mı?Sen ona yılbaşı hediyesi ne aldın? Daha evlenmeden adamın cebine karışmak neyin nesi.

Ben ailesi ama yea falan tarzı bir yaklaşımda bulunmadım, isterse parasını çocukluk arkadaşına harcar yaklaşımında bulundum. Bunun sebebi de konu sahibinin sürekli bir şeyler istiyor olması ve istediği şeylerin temelinde de hep maddiyatın bulunması.

Konu sahibinin yazdıklarını sadece okusanız zaten nişanlının işsiz olduğu dönemde sürekli maddi sebeplerden kavga edildiğini anlarsınız, kendisini bunu söylemiyor fakat azıcık hayat tecrübesi olan kişi, konu sahibinin nişanlısının her türlü maddiyatına karıştığını anlayabilir, biri gelip senelerce emek verdiğiniz işi yapmak yerine para olsunda nerden olursa olsun yeterki para kazan evlenelim kafasında olsa ne tepki verirsiniz acaba?

Düzenleme(EK): Sizin savunmanız ile konu sahibinin şu yaptığı şey hak buluyor: o zaman işsiz kaldığında garsonluk yapıp bu evliliği ertelettiği için de nişanlısı sorumsuz oluyor, sorumlu olan insan garsonluk da olsa yapar yine de evlilik sözünü yerine getirir.

Bir insanı sırf sorumluluğunu yerine getirsin diye istediği mesleği yapmasına bile engel olunmasını savunuyorsanız zaten bir şey diyemem.

2. Ek: Ha diyeceksiniz tamam, işe girdikten sonra sorumluluğunu yerine getirsin, bence nişanlı erkek o kadar bıkmış ki bu maddiyattan dolayı psikolojik sebeplerden, keyfince harcamak istemiş, baksanıza nişanlısı bir yandan sıkıştırıyor garsonluk yapmasını bekleyip, ailesi bir yandan sıkıştırıyordur, arkadaşları bir yandan sıkıştırıyordur, adam da 2 ay maaş alınca bakın artık ben de para kazanıyorum dercesine kendince gövde gösterisi yapmıştır, emek verdiğiniz meslekte işsiz kalmanın psikolojisini yaşamış insan demek istediğimi çok iyi anlar, ben sanmıyorum 3. ay bunu yapacağını.
Ya şaka mı yapiyorsunuz. İstediği şeylerin temeli hep maddiyat bu kanıya nerden vardınız hangi cumlemden vardınız ?
Ben kaç kez yazdım sadece okumak istediklerinizi okuyorsunuz.
Ben NORMAL KOSULLARDA bir genç kız tarafından istenecek bir çok şeyi istemedim. Nisanda dış çekim yaptırmak çok istememe ragmen yaptırmadım. Asla hiçbir konuda zorluk çıkarmadım. Örnek olarak ona kıyamadım secebildigim en uygun hediyeyi seçtim dememi nerelere bağlıyorsunuz. Pes

Onceki Konunuzu bilmiyorum issizken maddi anlamda sizmi destek cikiyodunuz acaba?
Ne konuda destek ?
Ben elbette ihtiyaçlarını karşılama harçlık verme gibi şeyleri yapamam. Yapsamda kabul etmez. Ayrıca ben bana destek çıksın demiyorum ki zaten çalışıyordum ben şu anda ailemin yanındayim.
Burada ortak sorumluluğumuzdan bahsettim. Kişisel olarak hicbir talebim yok zaten

Israrla anlamamak istediğiniz bir nokta var.Adamın parasızlığı yüzünden bu kadın da beklemek zorunda kalmış farkındaysanız.Şu an istediği şey,''biraz daha tutumlu ol'' dediği konuda yani,haksız değil.Bazı şeyler vardır,karşıdakinin anlaması gerekir biz dile getirmeden önce bu da böyle bir konu.Bu kadın keyfinden evliliği ertelememiş,belki onun da kafasında bambaşka hayaller vardı ama böyle olmuş,söylediği şeyler de evet size göre belki ters ama onların aile yapısı buymuş demek ki,hani konunun başından beri ''ailesi ama yeaaaaa'' diyorsunuz ya o bakımdan diyorum.
3800 lirayla ne hediyesi almış bütün sülaleye mesela bu bana çok tuhaf geldi.Ya da neden anne babası dururken gitmiş kardeşine bütün maaşını yatırmış.Düzen kuracak adamın yavaş yavaş kafasında matematik yapması gerekiyor.Ailesini bu kadar ön planda tutacaksa ( ki yargılamıyorum olabilir ) o zaman karşıdakinin vaktini çalmasın.2 ay hiç yoktan yine gitmiş farkındaysanız.

Katiliyorum
Konu sahibesi zaten maddiyata sebep bekliyorum diyor, adam butun maasini gonderiyor...tamamen sacmalik

Ya şaka mı yapiyorsunuz. İstediği şeylerin temeli hep maddiyat bu kanıya nerden vardınız hangi cumlemden vardınız ?
Ben kaç kez yazdım sadece okumak istediklerinizi okuyorsunuz.
Ben NORMAL KOSULLARDA bir genç kız tarafından istenecek bir çok şeyi istemedim. Nisanda dış çekim yaptırmak çok istememe ragmen yaptırmadım. Asla hiçbir konuda zorluk çıkarmadım. Örnek olarak ona kıyamadım secebildigim en uygun hediyeyi seçtim dememi nerelere bağlıyorsunuz. Pes
Kimse kusura bakmasın. Nişan, evlilik, düğün, bunların üçü de maddiyata bakar. Konu sahibinin yerinde olsam büyük ihtimalle ben de bozulurdum. Tamam karşı taraf uzun süre işsiz kalmış ama eline geçen paranın hepsini başkasına vermek/ harcamak gerçekten çook fazla. Ayrıca nişanlanalı tam 10 ay olmuş. Tamam şartlar uygun değilmiş, iş yokmuş da uzamış olabilir bu süre. Ama koskoca 10 aydan bahsediyoruz. Benim bildiğim nişandan hemen sonra ev düzmeye başlanır. 1 veya 1,5 sene içinde her şey tamamlanıp evlenilir. Bu sevgililik değil ki 5-6 sene sürsün. Nişanlılık bu bir kere, en fazla kaç sene sürebilebilir!? Konu sahibiyle ilgili fazla bir şey bilmiyorum ama madem bu iş bu kadar uzayacaktı, keşke nişan olmasaydı. Belki o zaman konu sahibi biraz daha rahat olurdu.
Kısacası herkes kaç sene nişanlı, sevgili kalırsa kalsın kime ne durumu maalesef ülkemizde mümkün değil. Keşke millet burnunu her şeye sokmasa. Ayrıca büyükler " bu iş uzamasın artık" düşüncesinde olabiliyor. Bu yüzden hem çevre baskısı hem karşı tarafta bir hazırlık olmaması konu sahibini fazla yıpratmış, baskılamış olabilir.

Kimse kusura bakmasın. Nişan, evlilik, düğün, bunların üçü de maddiyata bakar. Konu sahibinin yerinde olsam büyük ihtimalle ben de bozulurdum. Tamam karşı taraf uzun süre işsiz kalmış ama eline geçen paranın hepsini başkasına vermek/ harcamak gerçekten çook fazla. Ayrıca nişanlanalı tam 10 ay olmuş. Tamam şartlar uygun değilmiş, iş yokmuş da uzamış olabilir bu süre. Ama koskoca 10 aydan bahsediyoruz. Benim bildiğim nişandan hemen sonra ev düzmeye başlanır. 1 veya 1,5 sene içinde her şey tamamlanıp evlenilir. Bu sevgililik değil ki 5-6 sene sürsün. Nişanlılık bu bir kere, en fazla kaç sene sürebilebilir!? Konu sahibiyle ilgili fazla bir şey bilmiyorum ama madem bu iş bu kadar uzayacaktı, keşke nişan olmasaydı. Belki o zaman konu sahibi biraz daha rahat olurdu.
Kısacası herkes kaç sene nişanlı, sevgili kalırsa kalsın kime ne durumu maalesef ülkemizde mümkün değil. Keşke millet burnunu her şeye sokmasa. Ayrıca büyükler " bu iş uzamasın artık" düşüncesinde olabiliyor. Bu yüzden hem çevre baskısı hem karşı tarafta bir hazırlık olmaması konu sahibini fazla yıpratmış, baskılamış olabilir.
Mesela bir ev için bir koltuk takımı, yatak odası takımı, yemek masası, beyaz eşya ve mutfak eşyaları, perde, halı en ucuzundan alınsa yine dünyanın parası. Yani evlilik= maddiyat.

valla ben de zamanında 2 yıl ertelemiştim düğünümü.para biriktirsin diye.hatta çeyizlerimi bile almaya başlamıştım o ise 1 kuruş bile atamadı kenara.niye?çünkü ailesine yardım etmekten alkole para yatırmaktan bana sıra gelememişti.öyle böyle derken bitti.iyiki de bitmiş.siz de yol yakınken dönün.önceliği siz olmayan,sizi düşünmeyen bir adamdan eş falan olmaz.

Tektaş bana al denilipte alınacak birşey değilki ne üzücü adama bana yüzük al demek. Dişimizi sıkacağız demiş yani istesende almayacak çolta bekleme derim marta kadar tek birşey yapmaz o adam bence sonrasında da yapmayacak

Birak nisani aliskanliklari vsyi birak gitsin zaten sana tam gelememis adam.Yapmasi gereken suan birikim yapmak mi dagitmak mi?Kardesine maddi yardim yapacak biri olmasa gene hakli diyecem.Simdi aa ne olacak dersin ama yarinlarda diyemiosun

Ne konuda destek ?
Ben elbette ihtiyaçlarını karşılama harçlık verme gibi şeyleri yapamam. Yapsamda kabul etmez. Ayrıca ben bana destek çıksın demiyorum ki zaten çalışıyordum ben şu anda ailemin yanındayim.
Burada ortak sorumluluğumuzdan bahsettim. Kişisel olarak hicbir talebim yok zaten
Düğün ortak hesaplami yapılacak ailesimi yapacak bu önemli henüz evli değilsiniz karışamazsınız ayrıca düşük butceli hediye aldiripta kimse yaranamadiki sen yaran

Egolarını tatmin etmek icin yapıyorlar o yorumları.
Calısan kadın ayakları üzerinde duran kadın aferin desinler diye.
Hepimiz ayaklarımızın üzerinde duruyoruz cok sükür,ama adama gel bide sırtıma bin,seni de tasıyayım demenin manası ne?ben de anlamıyorum onu.
Aynen katılıyorum, çoğu konuda ortamız yok maalesef. Birde ailesinden destek görmüş yada farklı şartlarla evlenmiş olanlar bu tarz konularda yeterince empati yapamıyor . Çünkü öyle bir noktaya taşıyorlar ki konuyu sanki kardeşini ailesini silsin atsın karısına tapsın adam diyoruz gibi algılanıyor.

bulgaristan da erasmus yapmanın cv ye pek de katkısı yok.

nişanlısı planladıkları şeye haber verme gereği duymadan uymadığı için serzenişte bulunan biri var, neden konu sahibine bu kadar yükleniliyor anlamadım..

adam kendisi eşya alalım demiş, anlaşmışlar. kız link atınca da "paramın hepsini kardeşime yolladım" demiş.
kardeşi yeni mi gitti yurtdışına ? bunca zaman nasıl kalabildi abisi işsizdi sonuçta. ve ilk ay kardeşine para göndermesi gerekmedi akrabalara hediye aldı. madem burs kalacak yeri bile karşılamıyor ilk ay hediyeleri dağıtana kadar neden kardeşine yollamadı.

tek taş bana göre de anlamsız ama bazı kadınlar için özel olabilir. heves edebilir. bu kadar rahat hediye alan adam bi zahmet tektaş alıversin nişanlısına.

nişanlısı için işsizken garsonluk yapsın demesine gelince, benim "erkek arkadaşım" dahi işsiz kaldığında kenarda parası olmasına rağman bizim bir düzenimiz var, cepteki para gelecek için kalmalı diyip taksicilik yapmaya kalktı. ve bu adam 8 senelik tecrübesi olan ITci. müdürlük yapmış insan.

sadece sevgilim olduğu halde gelecek planları için bu adam taksiye çıkmayı kabulleniyosa nişanlanmış adam haydi haydi yapabilirdi.

ne o öyle 4 sene okudum, 6 sene çalıştım.. ekmek parası için yeri geliyor 15 senelik müdürler ne işler yapıyor.

Ben sizi haklı buldum. Kardeşine para yollasın millete hediye alsın tamam ama az biraz köşeye para koysun. Evlilik parasız olmuyor

Aman diyeyim siz açık açık söylemeyin. Olay "sanane benim param" demeye gelir yoksa. Biraz zaman geçsin tatlı tatlı hayallerinizi anlatın bütün bunları nasıl yapacağız vs deyin....

Bu arada ben nişanlınıza bu maddi konularda zerre güvenmedim

Back
X