- Konu Sahibi BlancKahkul
bulgaristan da erasmus yapmanın cv ye pek de katkısı yok.
Neden olmasın? Okulu ona imkan vermiştir,onu yapmıştır.Yine de evinden,ülkesinden uzakta,başka bir kültür.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bulgaristan da erasmus yapmanın cv ye pek de katkısı yok.
o kısım beni tabi ki ilgilendirmez. ama canım erasmus yapmak istiyor diyip gidip sonra paraya muhtaç kalmak da biraz düşüncesiz insan işi.Neden olmasın? Okulu ona imkan vermiştir,onu yapmıştır.Yine de evinden,ülkesinden uzakta,başka bir kültür.
Kuzenim Amerika’ya gitmişti Erasmus ile. Ünlü bir fastfood dükkanına girdi. Hem çalıştı hem okudu. Misler gibi de bitirdi geldi. Gram da para istemedi kimseden. Amerika olmasına rağmen. Üstelik gelirken bizlere hediyeler bile almıştı :)o kısım beni tabi ki ilgilendirmez. ama canım erasmus yapmak istiyor diyip gidip sonra paraya muhtaç kalmak da biraz düşüncesiz insan işi.
erasmusa giden 10larca insan tanıdım, herkes gitmeden planını yapıyor, kriz senaryosunu yazıyor.
açıkçası ben biraz da nişanlı kişisinin kardeşime yolladım ayağına parayı başka yere harcadığını düşünüyorum.
eğer kardeşinin masraflarını çekmek için her ay maaşını gönderecekse de nişanı en baştan yapmamlıydı. çünkü sevgili olarak beklemekle nişanlı olarak beklemek ayrı şeyler.
Kuzenim Amerika’ya gitmişti Erasmus ile. Ünlü bir fastfood dükkanına girdi. Hem çalıştı hem okudu. Misler gibi de bitirdi geldi. Gram da para istemedi kimseden. Amerika olmasına rağmen. Üstelik gelirken bizlere hediyeler bile almıştı :)
bu adamla asla mutlu olamazsınız
ıkınızın oncelıklerı farklı
nısanlı , parasızlıktan evlılık ertelenmıs ve bır an once sızınle evlenmek ıstese evlılık ıcın neler yapalım elıme su kadar para gectı en acıl hangısını yapalım demesı gerektı sıze
bunca zaman sızde onu bekledınız sonucta herkese gonlunden kopmus almıs harcamıs madem sızı nıye dusunmemıs
cunku elde cepte nasılsa benı bekleyecek evlenecek dıye dusunuyor boyle dusunen boyle davranan erkekle asla ama asla mutlu olamazsınız .
Valla son durum hiç parlak değil.BlancKahkul Son durum nedir konu sahibi ?
Valla son durum hiç parlak değil.
Öncelikle tektaş yüzük aldırttim nişanlıma. İyi niyetli olmak pek işime yaramadi maaşı ölçütünde çünkü annesi telefonda konuştuğumuz da disimizi sikicaz falan demisti.
Ama başka çok büyük bir sorunumuz var. Babası bizi ziyaret etti düğün tarihi icin 15 ekimden sonra olsun oyle seyapmis kendine. Bizde Karadeniz'de yasiyoruz. O mevsimler yağmur yagis hep, kinami bahçemizde yapacaktik. Babamlarda bana sordu Ağustos gibi olması taraftarıyım diyince babasından beni çıldırtan bir cevap geldi gene küçük oglu work and travel yapacakmış. 15 ekime kadar yokmuş. Kayıt yapmışta dilini geliştirmek için. Tabii benim elime ayağıma bir titreme geldi. Hayır haksız mıyım başka sene gitsin madem gitti ben onun keyfini beklemek zorunda mıyım. Neden ona göre plan yapipta, yapmış olduğum planımı bozayim. Orda salon düğünü olacak zaten ben salon tutmak istemiyorum kinada.
Neyse babasına açıklamaya yapmaya çalıştım. Anlamadı tabiki. Nişanlıma da kardeşin giderse gitsin ya geri gelip tekrar gider yada Düğüne gelmez beni ilgilendirmiyor beni hiç ilgilendirmiyor ailene şöyle dedim. Kem kum ediyor bana miy miy tek kardeşi olduğu için ailesi onun olmasını şart koşmuş. Allahım cildirtacaklar beni. Gerçekten o kadar bunalimdayim ki Ekim diye dayatmaya devam ederlerse Nisan atmayı dahi düşünüyorum. Ben herkesin keyfini bekleyip ana gire sürekli plan program değiştiremem ki
Hani böbürlenirler ya herşey paramı diye evet herşey para. Ve sen şuan evliliğinde yaşayabileceğin sorunların fragmanını izliyorsun akrabaya hediye almak nedir? Evlenecek insan hazırlığını yapar. Sen etraflıca bir düşün. Ayrıca devam edersende yok onu istemiyorum yok bunu istemem yazık sana deme sonra sana yazık oluyorEn son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
Ya benim anlamadığım. Kardesi ille gelmek zorunda mi kınaya düğüne ne kadar gereksiz adetler. Kardesinin acisindan bakinca o da hakli abisinin düğünü olacak diye hayatini ertlemek zorunda değil. Siz de onun icin düğün yapmamak zorunda değilsiniz. Yani kimse kimse icin hayatini ayarlamak zorunda değil. Aile de sorun var anne babada. Sanki son kez görecekmis gibi bi afra tafra yapmışlar cok abartmışlar kına siz nasil istiyorsaniz öyle olmalıValla son durum hiç parlak değil.
Öncelikle tektaş yüzük aldırttim nişanlıma. İyi niyetli olmak pek işime yaramadi maaşı ölçütünde çünkü annesi telefonda konuştuğumuz da disimizi sikicaz falan demisti.
Ama başka çok büyük bir sorunumuz var. Babası bizi ziyaret etti düğün tarihi icin 15 ekimden sonra olsun oyle seyapmis kendine. Bizde Karadeniz'de yasiyoruz. O mevsimler yağmur yagis hep, kinami bahçemizde yapacaktik. Babamlarda bana sordu Ağustos gibi olması taraftarıyım diyince babasından beni çıldırtan bir cevap geldi gene küçük oglu work and travel yapacakmış. 15 ekime kadar yokmuş. Kayıt yapmışta dilini geliştirmek için. Tabii benim elime ayağıma bir titreme geldi. Hayır haksız mıyım başka sene gitsin madem gitti ben onun keyfini beklemek zorunda mıyım. Neden ona göre plan yapipta, yapmış olduğum planımı bozayim. Orda salon düğünü olacak zaten ben salon tutmak istemiyorum kinada.
Neyse babasına açıklamaya yapmaya çalıştım. Anlamadı tabiki. Nişanlıma da kardeşin giderse gitsin ya geri gelip tekrar gider yada Düğüne gelmez beni ilgilendirmiyor beni hiç ilgilendirmiyor ailene şöyle dedim. Kem kum ediyor bana miy miy tek kardeşi olduğu için ailesi onun olmasını şart koşmuş. Allahım cildirtacaklar beni. Gerçekten o kadar bunalimdayim ki Ekim diye dayatmaya devam ederlerse Nisan atmayı dahi düşünüyorum. Ben herkesin keyfini bekleyip ana gire sürekli plan program değiştiremem ki
Erasmus Avrupa içinde bir değişim programı. Amerika coook uzakta kaldığı için Amerika'ya Erasmus olmuyor. Acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye baktım ama şu sitede de diyor ABD Kanada vs Erasmus dahilinde değil diye.Kuzenim Amerika’ya gitmişti Erasmus ile. Ünlü bir fastfood dükkanına girdi. Hem çalıştı hem okudu. Misler gibi de bitirdi geldi. Gram da para istemedi kimseden. Amerika olmasına rağmen. Üstelik gelirken bizlere hediyeler bile almıştı :)
Bu aile sizi istemiyor, umarım bu durumun farkındasınızdır. Düğün olmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Yaptıklarına göre sizin onları istememeniz gerekirken üstüne bir de onlar tarafından istenmiyorsunuz. Türkiye’de aileler eğer çocukları kendilerinin istediği biriyle evlenmezlerse burunlarından getiriyorlar .Eğer siz ailenin belirlediği bir gelin olsaydınız bir dediğiniz iki olmayacaktı. Ama bu ülkenin insanı böyle, bu kalibrede insanların hak ettiği bir şey var, o da esaslı bir tekme.Valla son durum hiç parlak değil.
Siz şimdi adam kendi parasını kardeşine yolladı diye mi yaygara yapıyorsunuz? İi de evli değilsiniz bir şey değilsiniz adam kendi parasını yollamış. Bu kadar yaygara yapacağınıza alalım mı dediğiniz şeyi kendi paranızla alın.En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800