Nişanlım

bu kız toplasan 2-3 senedir hayatında öncelik tabii ki akrabaları olacak.
2 senelik kız için akrabalar silinmez. kardeş hiç silinmez.
yerini bilmeli herkes kızlar her zaman öncelik bende olsun istiyor ama o adamı bugünlere getiren kişiler olduğunu unutuyor.
Akraba nedir ya🤦🏻‍♀️
Evleneceksin bu insanla
Akraba kapatırsın kapını,dıs kapının mandalı🤷🏻‍♀️

Burada daha büyük sorunlar var
Para göndermesi değil de hepsini göndermesi muhakeme yeteneği falan yok...

duygular mantığını ortadan kaldırmış yani...
Ben muhakeme yetenegı olmayan bir erkekle evlenemem ya düşündüm de....

E tabi erkektir içtiğiniz kahveyi ödemek zorunda :)
Yoo bende 12 senedir calısıyorm.
Suan dogum iznindeyim 37 hafta calıstım,kocamın borclarına verdim aldıgım dogum paralarını.
Bilmeden sallamayın.🤣
Konu sahibine gelirsek,evlenecek adam maasıyla akrabalarına hediyeler almayı düsünmez.
Kenara para atayım lazım olur der.
Belli kız tarafının herseyi hazır ?Nerden biliyorz
Adamın akrabalarının gönlünün yapılması mı önemli su durumda?

ee kadının yaptığı ne peki aynı şey değil mi ? Pozitif ayrımcılık yaptığınız şey başka bir şey değil, ne yapılacaksa ortak beraber yapılır, ama sizin zihniyetinizdeki insanlar her şeyi erkek tarafı yapsın diye bekler hatta üstüne evlenirken adettir diye adetli altın falan da ister. Zaten bu zihniyete diyecek bir şey yok.

Adam işsiz kalmışsa kapı dışarı mı edelim yani ?

Eşim evlendikten sonra işsiz kaldi hem de konu sahibinin nisanlisindan bile daha uzun sure :))) 5 bucuk yillik evliyiz, yeir geldi ben de calistim kimse kimseyi atmadi.

İşsizlikten öncesinde de adet, nisan, bohca mohca, altin isteme filan olmadi parasizlik mevzu yokken bile.
Yani bilip bilmeden "sizin zihniyet, sizin zihniyet" diye yazip sinirlerimi bozmayin benim zirt pirt alinti yaparak, anlamadiginiz konu ustune. Ugrasmiyorum sizinle kendi konum olsa bu kadar savunmaya ugraşamam anlamak istemeyene

Yoo bende 12 senedir calısıyorm.
Suan dogum iznindeyim 37 hafta calıstım,kocamın borclarına verdim aldıgım dogum paralarını.
Bilmeden sallamayın.🤣
Konu sahibine gelirsek,evlenecek adam maasıyla akrabalarına hediyeler almayı düsünmez.
Kenara para atayım lazım olur der.
Belli kız tarafının herseyi hazır ?Nerden biliyorz
Adamın akrabalarının gönlünün yapılması mı önemli su durumda?

Ben size çalışmıyorsunuz ya da eşinize para vermediniz demedim, anlattığınız kahve olayı = erkektir ısmarlamak zorunda bunu söyledim, konuyu başka yere çekmeyin.

Hadi örf adet gereği kız tarafının eşyaları hazır da olsa, karşısında 10 ay işsiz kalmış hayatını birleştireceği adam var, onun alması gereken eşyalara yardımcı olunmaz mı?

Buradaki olay samimiyetsizlik, hayat müşterek nişanlısı belli ki zor zamanlar geçirmiş işsiz parasız kalmış, kendisi çalıştığı işi bırakmayarak para biriktirip yardım edebilirdi. Ha yine işten çıkabiliyor o da nişanlısını ilgilendirmez fakat hem kendi maaşını kesecek hem de karşı tarafın maaşına karışacak o işte samimiyetsizlik oluyor.

Ayrıca, erkek tarafına bu kadar maddi konuda bel bağlama sonucu burada bir çok; "aldatıldım ama ayrılamıyorum" "eşim şiddet uyguluyor ama eve dönemiyorum" gibi başlıklar görüyoruz. İşi bırakmayıp düğünü konu sahibi yapsa ne oluyor hem? Erkek tarafı tabi bakmak zorunda düğün yapmak zorunda hediye almak zorunda para kazanmak zorunda. İşte bu zihniyetin sonucu ülkede kadınlara "mal(eşya)" gözüyle bakılıyor.

“Konu sahibini destekleyenler koca parası yemeyi sevenlerdir.” ithamınızdan dolayı cevap vermek zorunda hissettim.

Koca parası yemeyi seven kadınlardan asla değilim. (Başka türlü düşünene saygım sonsuz.) Evlenirken her türlü gideri eşimle birlikte karşıladık. Muhtemeldir ki benim harcamam daha fazla olmuştur. Eski yorumlarımı okuyabilirsiniz, külfette/nimette, her anlamda eşitlikten yanayımdır.

Konu sahibi nişanlısının çalışmadığı uzun bir dönem çalışmış. Kendi payına düşen birikimi yapmadığını nerden biliyoruz? Nişanlısı kendi mesleğini yapmak arzusuyla sıradan işlere girmeyi reddedip on ay beklediyse, işten ayrılıp sınava hazırlanmak da konu sahibinin en doğal hakkıdır.

Konu sahibi hiçbir yerde giderleri tek başına nişanlısının karşılamasını beklediğini yazmamış. Kimse de düğün masraflarını tek taraflı erkek tarafının yapması gerektiğini iddia etmemiş. Hemen herkes evlilik aşamasındaki birinin bu kadar rahat olmasına takılmış, haklı olarak.

Yani düşüncelerinize kısmen katılmakla birlikte bu konuya uygun olmadıklarını düşünüyorum.

Eşim evlendikten sonra işsiz kaldi hem de konu sahibinin nisanlisindan bile daha uzun sure :))) 5 bucuk yillik evliyiz, yeir geldi ben de calistim kimse kimseyi atmadi.

İşsizlikten öncesinde de adet, nisan, bohca mohca, altin isteme filan olmadi parasizlik mevzu yokken bile.
Yani bilip bilmeden "sizin zihniyet, sizin zihniyet" diye yazip sinirlerimi bozmayin benim zirt pirt alinti yaparak, anlamadiginiz konu ustune. Ugrasmiyorum sizinle kendi konum olsa bu kadar savunmaya ugraşamam anlamak istemeyene
Yine cevap verdiğim konuyu değiştirip kendi hayatına evrimleştiren bir yazı(yukarıda başka üye de aynısını yaptı). Düğünü kız tarafı yapsın adamı baş köşeye oturtsun = benim söylediklerim oluyor.

En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
Güzel kardeşim ben evliyim. Malesef senin şuan yaptıklarının aynısını yaptım. Niianlıyken önemsemedim. Ama evlenince iş değişti. Eşim bunu görmeyi bırak üstüne yapmasaydın dedi. Suçlu çıktım. 1.5 yıl oldu evleneli 1 yıldır kendine ve çevresine harcıyor. Benim evliliğim bitme noktasına geldi. Evlenöeden önce konuşsam sana tepki gösterirdim ama bu iş böyle olmuyo. Aşk meşk biryere kadar. Ayrıl samimi söylüyorum saç baş yolarsın

“Konu sahibini destekleyenler koca parası yemeyi sevenlerdir.” ithamınızdan dolayı cevap vermek zorunda hissettim.

Koca parası yemeyi seven kadınlardan asla değilim. Evlenirken her türlü gideri eşimle birlikte karşıladık. Muhtemeldir ki benim harcamam daha fazla olmuştur. Eski yorumlarımı okuyabilirsiniz, külfette/nimette, her anlamda eşitlikten yanayımdır.

Konu sahibi nişanlısının çalışmadığı uzun bir dönem çalışmış. Kendi payına düşen birikimi yapmadığını nerden biliyoruz? Nişanlısı kendi mesleğini yapmak arzusuyla sıradan işlere girmeyi reddedip on ay beklediyse, işten ayrılıp sınava hazırlanmak da konu sahibinin en doğal hakkıdır.

Konu sahibi hiçbir yerde giderleri tek başına nişanlısının karşılamasını beklediğini yazmamış. Kimse de düğün masraflarını tek taraflı erkek tarafının yapması gerektiğini iddia etmemiş. Herkes evlilik aşamasındaki birinin bu kadar rahat olmasına takılmış, haklı olarak.

Yani düşüncelerinize katılmakla birlikte bu konuya uygun olmadıklarını düşünüyorum.
Kısmen haklısınız, ben bir kadının kariyer yapmasını da destekliyorum. Nişanlıyken karşı tarafın hayatına bu kadar karışılması sorun değil mi sizce? Yani adam okumuş kendi mesleğini yapmak istiyor fakat nişanlısı bir an önce evlenelim diye ona hiç alakası olmayan mesleği yapmasını teklif ediyor. Ha yapabilir yine nişanlısının tercihi fakat buna henüz nişanlıyken karışılması kesinlikle doğru değil.

Kız tarafı da eşyalarını tamamlamış olsa dahi, erkek işsiz pek tabii yardım edilebilirdi, beni bu konuda bu kadar tutan şey, kendisine aldırdığı hediyenin fiyatını yazıp(bu hediyeleri fiyatına göre ayırdığını gösterir), kendisi para biriktirmek yerine kariyeri tercih ettikten sonra nişanlısının parasını harcamasına karışması.

Kız tarafı eşyalarını tamamladı diye para lazım olmayacak mı demek?

Ben size çalışmıyorsunuz ya da eşinize para vermediniz demedim, anlattığınız kahve olayı = erkektir ısmarlamak zorunda bunu söyledim, konuyu başka yere çekmeyin.

Hadi örf adet gereği kız tarafının eşyaları hazır da olsa, karşısında 10 ay işsiz kalmış hayatını birleştireceği adam var, onun alması gereken eşyalara yardımcı olunmaz mı?
Türk kadını zaten veriyor arkadasım
Ben de bunu anlatmaya calısıyorm.
Bizim kodlarımızda var,kenara at,lazım olunca cıkarır verirsin diye yetistiriliyorz.
Muhtemeln konu sahibide yardımcı olmustır.
3 alacagına 1 almıstır.
Evlenecek adam ,10 ay issiz kalmıs adam(burda tahmin ederizki bicok seyden kısmıstır konu sahibi)kalkıp ilk maasıyla akrabalarına hediye alıyorsa,kahvemi de yemegimi de ısmarlatırım.
Cünkü yaptıgım fedakarlıkları anlamamıstır o.

Yine cevap verdiğim konuyu değiştirip kendi hayatına evrimleştiren bir yazı(yukarıda başka üye de aynısını yaptı). Düğünü kız tarafı yapsın adamı baş köşeye oturtsun = benim söylediklerim oluyor.

Zihniyet zihniyet diye beni ve hayatimi eletiriyorsun bikac yorumdan tabi ki bunu anlatacagim.

Kendin ne yapiyorsan yap yahu. Ben nisanli oldugum adamin parasina bal gibi karisirdim konu sahibine de hak verdim. Nisanli adam issiz oturuyorken tek basima ev filan da kurmazdim, oncesinde kadin calisiyormus zaten ve katkida bulunmustur zaten.

Evimizin buyuk kismini eşim kurdu maddi durumu gayet iyiydi. İssiz kaldi, diger isleri de bozuldu diye kacmadim o zaman da yine yaninda oldum ama eşim eline gecen ilk parayi, ilk maasini etrafa sacacak adam degildi, oyle yapan adama destek filan olmazdim.
Gayet iyi yapmis konu sahibi ve hakli buluyorum kendisini tamam mi?

Bu benim firkim

Türk kadını zaten veriyor arkadasım
Ben de bunu anlatmaya calısıyorm.
Bizim kodlarımızda var,kenara at,lazım olunca cıkarır verirsin diye yetistiriliyorz.
Muhtemeln konu sahibide yardımcı olmustır.
3 alacagına 1 almıstır.
Evlenecek adam ,10 ay issiz kalmıs adam(burda tahmin ederizki bicok seyden kısmıstır konu sahibi)kalkıp ilk maasıyla akrabalarına hediye alıyorsa,kahvemi de yemegimi de ısmarlatırım.
Cünkü yaptıgım fedakarlıkları anlamamıstır o.

Konu sahibi yardımcı oldum diye yazar kesin fakat size nasıl analiz ettiğimi söyleyeyim siz karar verin,

Konu başında nişanlının maaşından aldığı hediyeye kadar tüm maddi ibareler mevcut. Masraf olmasın diye hediye seçiliyor, dikkatinizi çekerim "hediye seçiliyor". Bir erkek bana sana hediye alacağım ne alayım dese hayatta şunu al diyemem o zaman o hediye olmuyor çünkü.

Nişan zamanında nişanlıdan alyans ve elbise istenilmiş(örf adet diye karşı taraftan maddi şeyler isteniyor, nişanlanırken işsiz miydi nişanlısı bilmiyorum fakat işsizken istenmişse o daha büyük facia)

Bu detay çok önemli; Nişanlısı tüm maddi dökümünü konu sahibine yapmış, akrabalarına aldığı hediyeden 2 çeyreğe kadar her şeyi biliyor, yani ya sürekli paraları naptın diye soruluyor ya adam neye harcasa gelip anlatıyor, demek ki parasız kaldığın psikolojik bir problem yaşamış.

Zihniyet zihniyet diye beni ve hayatimi eletiriyorsun bikac yorumdan tabi ki bunu anlatacagim.

Kendin ne yapiyorsan yap yahu. Ben nisanli oldugum adamin parasina bal gibi karisirdim konu sahibine de hak verdim. Nisanli adam issiz oturuyorken tek basima ev filan da kurmazdim, oncesinde kadin calisiyormus zaten ve katkida bulunmustur zaten.

Evimizin buyuk kismini eşim kurdu maddi durumu gayet iyiydi. İssiz kaldi, diger isleri de bozuldu diye kacmadim o zaman da yine yaninda oldum ama eşim eline gecen ilk parayi, ilk maasini etrafa sacacak adam degildi, oyle yapan adama destek filan olmazdim.
Gayet iyi yapmis konu sahibi ve hakli buluyorum kendisini tamam mi?

Bu benim firkim

Aile yapılarınız nasıl bilmiyorum ama kendi ailesine hem de bekarken yaptığı harcamalara etrafa saçmak olarak nitelendirmek bile yeterli "zihniyet" için.

Bu da benim fikrim, saygılar.

Aile yapılarınız nasıl bilmiyorum ama kendi ailesine hem de bekarken yaptığı harcamalara etrafa saçmak olarak nitelendirmek bile yeterli "zihniyet" için.

Bu da benim fikrim, saygılar.

Evet bu zihniyetteyiz.
Nisanli ve evlenmek uzere olan biri pekte bekar sayilmaz.
Yoksa bekarken eşim de kardeslerine para harcamiş ve bu paranin miktarini, detaylarini sebebini bilmiyorum bile...
Ama nisanli, evli oldugum insanin harcamasi ilgilendirir, sorumluluk sahibi erkekler de bunun bilincinde olur zaten. 👍👍👍

Evet bu zihniyetteyiz.
Nisanli ve evlenmek uzere olan biri pekte bekar sayilmaz.
Yoksa bekarken eşim de kardeslerine para harcamiş ve bu paranin miktarini, detaylarini sebebini bilmiyorum bile...
Ama nisanli, evli oldugum insanin harcamasi ilgilendirir, sorumluluk sahibi erkekler de bunun bilincinde olur zaten. 👍👍👍

Evli olduğunuz insanla ortak evdesiniz ve tüm giderleriniz birbirinizi bağlıyor, bu yüzden evli olduğunuz kişinin harcaması sizi etkileyeceği için ilgilenmeniz normal. Umarım nişanlıyken neden kimlik bilgisinde bekar yazdığını anlatabilmişimdir.

Bastan boyle alışmış
Soylesen benim param benim kardesim der kesin ayrilin demeye geldim
Neden bastan belli bir yola giresiniz?

Evli olduğunuz insanla ortak evdesiniz ve tüm giderleriniz birbirinizi bağlıyor, bu yüzden evli olduğunuz kişinin harcaması sizi etkileyeceği için ilgilenmeniz normal. Umarım nişanlıyken neden kimlik bilgisinde bekar yazdığını anlatabilmişimdir.

Nisanliyken olan harcamalar evlilik surecini ve sonrasini etkiliyor zaten sorun orada. O zaman adam gitsin kafasina gore yuklu kredi ceksin mesela ailesine ve nisanliyken karismayalim evlenince ne olacak onun ödemesi????
Evlilik surecini ve sonrasi evlilik ici butceyi etkileyen harcamalara banane diyemem ben o yuzden daha nisanliyken sorumlulugunu bilmeyen adama da evlenince duzelir diye guvenemem.

Bazı yorumları gerçekten büyük şaşkınlık içinde okudum. Yani hangi bakış açısıyla bakarsam bakayım bazı arkadaşların bakış açısını anlamam mümkün değil.

Konu sahibinin düğünü maddi sebeplerle ertelenmiş , yeniden evlenmeye çalışan iki genç var ortada. Evet hayat müşterek iki tarafın da elini taşın altına koyması gerekiyor ama burda olay sadece nişanlısının kardeşine para göndermesinden ibaret değil. Hasta olur ,acil bir durum olur yada sebebi her neyse insanca konu sahibine bu durumu söyleyerek tüm maaşımı gönderdim der, o zaman daha iyi niyetli bakabiliriz bu duruma. Herkesin ailesi var, yeri geliyor el dediğimiz insanlara bile yardımcı oluyoruz kardeşe mi yardımcı olmayacak insan. Ama sorun bu değil ve inatla ısrarla hala kardeşi ama diye ahkam kesenler var. Herkesin hayat şartları aynı değil, kiminin ailesi yapar düğünü beş kuruş çıkmaz cebinden. Kimisi nişanlısıyla elele verip yapar düğününü. Kimisi de tek başına çabalar uğraşır alır her şeyini,ama aklın yolu bir demişler. Belki de konu sahibiyle aralarında yapılacak ve alınacakları paylaşıp anlaştılar sen şunu al ben bunu alayım diye. Konu sahibi ve ailesi yapacaklarını ve almaları gerekenleri aldı, ama nişanlısı işsiz kalınca da yapması gerekenleri yapamadığı için düğün ertelendi. Yani ihtimallerle tabiki ahkam kesemem burda ama konu sahibi çalışmasa bile belki ailesi senin payına düşen her şeyi biz yaparız sen otur kpss çalış hayatınızı kurtar diyebilir. Cinsiyet ayrımcılığına tanam hepimiz karşıyız ama doğum izni gibi konular ve çalışma şartları özel sektörde en çok kadınları vuruyor, o yüzden de son şansım diye denemek istemiş olabilir. Kadının özelde çalışmasıyla erkeğin özel sektörde çalışması çok çok ayrı bir şey. Ve bunu herkesin anlamasını da beklemiyorum artık, burdaki çoğu yorumu okuduktan sonra.

Yok nişanlısının parasında söz hakkı yokmuş , adam yapacağım dediği şeyleri yapamayacağı için düğün ertelenmiş burda. Yani Türkiye’de bırak iptali düğündeki çalgıdan düğün pastasından bile günlerce konuşabilen bir konu komşu potansiyelleri var çoğu kişinin. Kaç kişiye laf anlatmak zorunda kaldı kız Allah bilir. Kardeşine de belki gerçekten gerekli bir durum için yolladı para ama sebep bile belirtmemiş nişanlısı. Normal bir şeymiş gibi hepsini yolladım demiş. Ortada kendini konu sahibine karşı sorumlu hissetmeyen bir adam var yani.

Şahsi fikrim kendinize bir yada iki ay gibi bir süre verin ,bekleyip gözlemleyin nişanlınızı. Artık biz demeyi öğrenebilir ve sizin için çabalarsa devam edin, yoksa ayrılın. Öbür ay bakın bakalım maaşını düğün için mi harcayacak ailesi için mi?

Back
X