- Katılım
- 18 Şubat 2018
- Mesajlar
- 15.508
- En iyi cevaplar
- 2
- Emoji Skoru
- 75.961
- Puanlar
- 598
- Yaş
- 45
Zorla mı nişanlı tutuyorlar sizi, anlamadım ki.Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Ne yapacak ittir kaktır sıfır uyum denklik yok hiç bir şey yok çok seviyorum diye olmayacak işi oldurup evlenecek, sonra hop çocuk çocuklar, bir sürü sorun bitmeyen döngü işte.Yai evladim anlamiyorum hic mi bakmadan gittin nisanlandin .. gezmeyi eglenmeyi seven biriyim diyorsun o zaman 7/24 saat calisan adamla neden evleniyorsun? Adam eve gelmeyecek diyorsun, senin duzenli belirli saatleri olan isin var, ne yapacaksin vardiyali claisan adami??
Hayır zorunlu çalışıyor, beğenmiyorsan çık diyorlar. Ama çıkamıyor iş yok7 gün çalışma diye bir şey iş kanununda yoktur fazla mesai mi yapıyor nişanlınız acaba evlencem diye? Çok uyumsuz geldiniz bana daha evlenmeden böyle şeyler yaşıyorsanız evlenşnce daha fazlasını yaşarsınız
Nişanlın ne mezunu?Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Zorunlu nedenlerden dolayı gelemiyor, bilerek değilOrtada uyum yok, aşk yok. Neden evleneceğinizi anlamadım. Damat düğün eğlencesine gelmeyecekse yapmayın zaten. Kardeşimle gideceğim diyorsunuz. Sanki başka birinin eğlencesi de, siz davetlisiniz.
Ben evlenmek için evlenmiyorum, biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Sorun dış etkinler. Denklik olmadığını da düşünmüyorımNe yapacak ittir kaktır sıfır uyum denklik yok hiç bir şey yok çok seviyorum diye olmayacak işi oldurup evlenecek, sonra hop çocuk çocuklar, bir sürü sorun bitmeyen döngü işte.
Bazen asıl sorunların kadınlarımız olduğunu düşünüyorum artık ne yazık ki, yoksa görünen köy kılavuz istemezi bu kadar zorlamaz insan yani.
Ee tamam yapmayın o zamanZorunlu nedenlerden dolayı gelemiyor, bilerek değil
Kendinizle çelişiyorsunuz.Ben evlenmek için evlenmiyorum, biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Sorun dış etkinler. Denklik olmadığını da düşünmüyorım
Fabrika işçisini kendi seçmiş nişanlanmış iki haftaya kadar da evlenecek, yeni mi farketmiş adamı . Cidden bazı öğretmenlere okudukça şaşıyorum sitede. Noluyor size arkadaşlar ?Yai evladim anlamiyorum hic mi bakmadan gittin nisanlandin .. gezmeyi eglenmeyi seven biriyim diyorsun o zaman 7/24 saat calisan adamla neden evleniyorsun? Adam eve gelmeyecek diyorsun, senin duzenli belirli saatleri olan isin var, ne yapacaksin vardiyali claisan adami??
İyi canım mutluluklar dilerim o zaman.Ben evlenmek için evlenmiyorum, biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Sorun dış etkinler. Denklik olmadığını da düşünmüyorım
Çocuk da yapılsın. Çok emek var ilişki de.Sen şimdi çok emek verdiğin için nişanı da bozmazsın
Valla ben şu an sizin konunuzdan daha çok nişanlına üzüldüm. Adamın dinlenecek keyif yapacak bir günü bile yok. Ne ara kendine vakit ayıracak sizi de geçtim ne biçim iş bu yasal da değil yazık günah be haram Zıkkım olsun insanları bu şartlarda çalıştıran firmalara umarım batarlar. Ama bu adamdan evlilşkte çok bir şey bekleme konu sahibi sana hep yorgunum diyecek ki haklı o yorgun olmasında kim olsun fabrikada zor şatlarda çalışıyor yani bilmiyorum çok zor bir evlilik sizi bekliyor ya ben olsm evlenmezdim böyle biriyleHayır zorunlu çalışıyor, beğenmiyorsan çık diyorlar. Ama çıkamıyor iş yok
Bunu bile takan problem eden birisinZaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar.
Fazla ‘emek’ sevdalısı biri gibi görmedim ben, adamın ‘işçi’ kıyafetiyle evine gelmesinden yerin dibine giriyor sonuçta. Amcalar kuzenler de var tabi, iğneli fıçıyı hazırda bekleten.Sen şimdi çok emek verdiğin için nişanı da bozmazsın
Adamdan bariz rahatsız oluyor , çevresinden utanıyor konu sahibi . İşçi adam şık çıkırdım gezmez ki . Yorucu bir iş , beden gücü ile çalışıyorlar .Fazla ‘emek’ sevdalısı biri gibi görmedim ben, adamın ‘işçi’ kıyafetiyle evine gelmesinden yerin dibine giriyor sonuçta. Amcalar kuzenler de var tabi, iğneli fıçıyı hazırda bekleten.