• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım…

Fabrika işçisini kendi seçmiş nişanlanmış iki haftaya kadar da evlenecek, yeni mi farketmiş adamı . Cidden bazı öğretmenlere okudukça şaşıyorum sitede. Noluyor size arkadaşlar ?
Bazı kadınlar karşısındaki adamları ezmek ve egolarını şişirmek için kendilerinden daha düşük erkeklerle beraber oluyorlar bence.

Fabrika işçisini kendi seçmiş nişanlanmış iki haftaya kadar da evlenecek, yeni mi farketmiş adamı . Cidden bazı öğretmenlere okudukça şaşıyorum sitede. Noluyor size arkadaşlar ?
bizim de bir komşu vardı kadın öğretmendi eşi çalışmıyordu kadının maaş kartını da almıştı adam kadın varlık içinde yokluk çekiyordu. sonra bu sitede o kadsr çok örnek gördüm ki kendisi memur olup eşi vasıfsız ya da işsiz olup kadın parası yiyen erkek neden kendini kullandırıyor bu memur kadınlarımız cidden 🫢

Bazı kadınlar karşısındaki adamları ezmek ve egolarını şişirmek için kendilerinden daha düşük erkeklerle beraber oluyorlar bence.
Öğrencilikte gördüm ODTÜ lü kızlar yakışıklı diye garsonla da çıktılar , ama günün sonunda evlenmediler . Sevgililikle evlilik aynı şeyler değil .

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Evlendiniz farzedelim durum degismeyecek. Adamin calisacagi sektör bu devirde fabrika,işten ayrilip pilot olmayacak.Evlendikten sonra kendi kisisel bakimina dikkat etmeyen adam evlendikten sonra Brat Pit olmayacak. Hakkinizda konusan akrabalariniz evlendiniz diye susmayacak. Evlendi diye adama haftanin 3 günü izin de vermeyecek fabrika siz gezin tozun diye. Ne gibi bir fikir istediginizi ben anlayamadim ?

Fazla ‘emek’ sevdalısı biri gibi görmedim ben, adamın ‘işçi’ kıyafetiyle evine gelmesinden yerin dibine giriyor sonuçta. Amcalar kuzenler de var tabi, iğneli fıçıyı hazırda bekleten.
Sorun iş değil gezip tozamaması değil doğru dış etkenlerden dolayı diye belirtmiş zaten, çok seviyor ve bu ilişkiye çok emek veriyor olsaydı lafta söyletmezdi kimseye

Konu sahibi dışarıdan duyduklarıyla adama doluyor , buraya içini döküyor ama dış etkenlere ben bu adamı böyle kabul ettim diyemiyor .

Bazen bazı şeylerin gidişatından sonu bellidir.

Öğrencilikte gördüm öyle ODTÜ lü kızlar yakışıklı diye garsonla da çıktılar , ama günün sonunda evlenmediler . Sevgililikle evlilik aynı şeyler değil .
Yakışıklı mısırcı geldi şimdi aklıma, turizm baksnından çok turist çekiyor ülkeye 😅

Yakışıklı mısırcı geldi şimdi aklıma, turizm baksnından çok turist çekiyor ülkeye 😅
Yani mesela yakışıklı mısırcı ile evlenen evlendiği gün ofiste çalışan birine dönüşemeyecek nasılsa , ama şöyle bir durum var yakışıklı mısırcı yerine birini koyup hayatına bakabilir dkdjdjd 😄

Adamdan utanıyorsun, açıkça yaz işte düşünceni. Ha bana göre de olmaz bu iş.
Adam seni görmek için geliyor onu bile istemiyorsun niye Nişanlandiniz niye evleniyosunuz ki? Yaşım geldi, emek verdim falan deme hiç. Adamın her şeyi sana batıyor şimdiden, boşanmak daha zor o yüzden ayrıl diyorum. Baştan işsiz adamla ne işin vardı yav

Konu sahibi , bu adam ara ara aylarca işsiz kalacak , sigortası en düşükten yatacak .Okuldaki öğretmenler eşleri ile karşılaştıracaklar.Kalıcı bir işi yok çünkü . Ev araba alırken en çok katkıyı siz yapacaksınız . Çocuk olunca adam haftasonu da çalıştığı için tüm yük sizin üzerinizde olacak. Bunlara ok diyorsanız, mutluluklar dilemek düşer bize.

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Gerçekleri görmek için kafana taş düşmesini mi bekliyorsun???Hiç gezip tozmayacaksınız,o hiç dışarı çıkmayacak adam tüm hafta çalışıyor,okul önüne gelip seni almaya kalksa herhalde utançtan istifa edersin.Bu ilişkide tek suçlu sizsiniz....

Ben evlenmek için evlenmiyorum, biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Sorun dış etkinler. Denklik olmadığını da düşünmüyorım
E iyi evlen o zaman ne diye konu aciyorsun? Giyimi kuşami tipi işi her şeyi sorun ama sorsan çok iyi anlasiyoruz...

Statüleriniz uymuyor, zamanla size uyacağını değişeceğini mi düşündünüz de bu aşamaya kadar ilerleyebildiniz?

Bence birbirimizi kırmadan dökmeden bitirin bu işi, o da kendi dengini bulsun.

Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum.
neye sinirleniyorsunuz pardon adam tanıdığında ceoydu da birden mi işçiyi dönüştü az çok akıl etmen lazım zaten çalışma düzenini. sizin eve geliyor diye neden sinirlendin onu da anlamadım annen çağırmış o da gelecek işte kafandaki asıl sorunları görmezden gelmek için kendine sahte gündemler yaratıyorsun. ne kadar kabul etmesen de adamı kendine denk görmediğin kabak gibi ortada üniformasından bile utanmışsın kendini kandırmaya devam etmek de bir seçenek ama hem adamı hem kendini mutsuz bir evliliğe sürüklüyorsun maalesef.

Ben evlenmek için evlenmiyorum, biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Sorun dış etkinler. Denklik olmadığını da düşünmüyorım
Sorun dış etkenler değil dışarıyla alakalı hiçbir problem yok sorun komple sende.

Çok üsttenci bir tavrınız var bu beni rahatsız etti. Tanışıyorken de bu adam holding yönetmiyordu yine fabrikada çalışıyordu. Bayramda bizde de önce erkek tarafı gelir gelirken hediye vs getirirler. Çoğu yerde böyle illaki ben önce gideceğim hevesinizi anlamlandıramadım. Adam alın teriyle para kazanıyor utanacak bir şey yok. Madem uygun olduğunuzu düşünmüyorsunuz tercihinizi başka bir meslekten yana kullansaydınız.

Bu kadar şeyden sikayet ettikten sonra şey bekledim açıkçası. Ailem beni bu adamla zorla nişanladı, karşı çıkamadım vs.
Bu perhiz, bu ne lahana turşusu.
Aynen. Adamı küçük görmeye, akrabalarından utanmaya ne hakkı var? Adam mühendisim dedi de işçi mi çıktı yok. Adam da zerre suç yok. Konu sahibi tutarsız bir insan.

Bende anlamıyorum bunu. Aman evleneyim de nasıl olursa olsun diyor kadınlar herhalde. Atanmış bir öğretmenken işsiz adamla sevgili olmuş, adamın belli ki eğitimi de yok fabrikada işçi. Arada denklik yok.
Kadın yazın 2 ay tatil yapacak ev bekleyecek adam çalışacak. Sömestr olacak adam yine işte kadın tek başına evde evi bekleyecek. Bu uyumsuzluğu görmeyip adamın annesine hürmet göstermesi sık gelmesini sorun ediyor.
Asıl sorun adamın işi
Adamı yetersizlik kompleksine sokmuş, konu sahibiyle ne kadar çok zaman geçirirse aradaki sosyal farkı o kadar kapatırım sanıyor adam o yüzden her fırsatta evine geliyor.

Adamı kendinize layık görmediğiniz zaten konuşmalarınizdan çok belli e haliyle de anlamlı aslında ama bu seçimi yapanda siz kendinizsiniz sonuçta direk onu suçlamışsnz ama onda bir suç yok sonuç olarak onunla bu yola girmeniz seni olduğun gibi kabulleniyorum demek oluyor bir zamandan sonra zaten oda artık yeter noktasına gelip ben buyum beğenmiyorsan kapı orda diyecektir bence daha düğün olmamış iyice bi düşünün derim ya olduğu gibi kabul edip onunla bu yola gireceksiniz yada kabul edemediğiniz şeyler varsa ne ona nede kendinize yazık etmeyin sizin bu durumdan gocunduğunuz zaten çok belli sizin ömrünüzde ona çeki düzen vererek geçecek değilya uyarmaktanda bir müddet sonra yorulacaksınız ve gözüne herşey bukadar battığına göre sen zaten bu evliliği yapsanda sürdüremezsn diye düşünüyorum ben zaten konuya ben öğretmenim o fabrikda çalışıyor diye başlamanız direk olayı açık ediyor siz bu adamı kndinize layık görmüyorsunuz

Son düzenleme:
Yol yakınken niye donmediniz? 7 gun calisan adamla nasil flort edip evlenebilme asamasina geldiniz ki? Hayret ediyorum okumus yazmis bicir bicir kizlarin bu kendini harcama merakini, nedir eksik hissettiginizde bu kadar denklik sorunu olan bi iliskiyi evlilige tasidiniz acaba.

Mesela hic mi dusunmediniz, bu adamla nasil sosyalleseceginizi, dugunlere derneklere gideceginizi, bayramlasmalar, dogumlar, somestrler, yaz tatilleri siz bunlarin hepsini yalniz gecireceksiniz.

Boyle bir arkadasim var, esi 7×24 calisiyor, baska turlu gecinemeyiz diye dusunuyor, cocuklar babayi gormek icin gece 11'e kadar bekliyor, nadiren izin gunu olduğunda cocuklar okula dahi gelmek istemiyor, sanki baba anne ayriymista baba ara sira ortaya çıkıyormuş gibi heyecanlaniyor cocuklar, bu bahsettigim cift birbirini cok seviyor o yuzden idare ediyorlar ama hicbir denklik sorunlarida yok bu yuzden kizin gozune batmıyor bu konular.

Ama sizin batiyor ve batacak belliki, dugunden vazgecmeniz mutlu olmanizin tek kosulu gibi duruyor.

Back
X