• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım…

Denk olmadığınız şimdi mi aklınıza geldi?

Ayrıca o niye geliyor asıl benim gitmem lazım kısmını anlamadım. Tam tersi erkeğin daha çok gelip gitmesi daha uygun gibi o şekilde kim gitmeli diye bakacaksak. Kurbana yardım eder en basitinden bayramda. Siz mi yardım etmek istiyordunuz kayın aileye?

Aynen. Adamı küçük görmeye, akrabalarından utanmaya ne hakkı var? Adam mühendisim dedi de işçi mi çıktı yok. Adam da zerre suç yok. Konu sahibi tutarsız bir insan.
Aynen öyle. Madem böyle hassasiyetlerin var. Kendine denk biriyle olursun. Ki bence de öyle olmalı. Bu biraz romantik olmasını istiyorum gibi bir durum değil ki. Ben gezmek eğlenmek istiyorum deyip 7 gün vardiyalı çalışan biriyle evlenmeye çalışmak neyin kafası. Adam haftaya 2 gün daha ekleyip öyle mi gönlünü edecek.

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Bunlara sinir olmak için sanki biraz geç kalmışsınız, size de bu kadar sık gelmesi de normal değil, bir de gelme de demişsiniz, ısrarla size geliyor, siz gidin biraz da onların evine, onlar sizi misafir etsin.

Karşındaki insan sonuç olarak bu şartlarıda bu kadar sen ne yapmayi düşünüyorsun evlenip yatıp kalkıp adamı aşağılamayımı zaten sen devam ettirsende adam buna daha fazla dayanamayacaktir oda insanya hani ne zamana kadar ezilecek senin altında? Kuzenlerinin düşüncesi akrabalarının düşüncesi senin için evleneceğin eşten daha kıymetliyse burdada zaten bir sorun var

4 sayfa okudum, ortada konu sahibinin doğru düzgün bir cevabı yok.
Düğünden önce bu düşüncelere sahip olup bilerek evlenmek de ne bileyim….. Şu an sadece nişanlısınız, ayrılırsınız olur biter.
Adam gerçek düşüncelerinizi bilse belki o ayrılmak isteyecek.

atandıktan sonra üç yıl içinde koca bulmayan kadın öğretmenlerin diploması düşüyor herhalde, ben bu dengi olmayanlarla evlenen öğretmen kadınları anlamıyorum
Konu sahibi de sadece okula gidip gelerek mezun olmuş bence . Değişik hobileri olsa, kitap okumayı sevse, tiyatro sinema konserlere devamlı gitse , iyi bir arkadaş ortamı olsa, zaten sevgili olarak da bu adamı seçmezdi . Seçse de kısa sürerdi ilişki . Bence pekala da dengi işçi adamın. Boşuna küçümsüyor 😀😂

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
En başından bu düşüncelere sahipsen hiç başlama derim çünkü evlenince daha çok göze çarpıyor . bende evleneli bir sene olmadı o dönemlerde çoğu şeyi göz ardı ettim , üstünde durmadım . Fakat şimdi o konuların hepsi tek tek önüme sorun olarak çıkıyor . Sana vereceğim tek nasihat içine sinmeyen en ufak bir şey bile varsa adım atma sonra daha da pişman oluyorsun . Ben bu hatayı yaptım sen yapma :(

Ben evlenmek için evlenmiyorum, biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Sorun dış etkinler. Denklik olmadığını da düşünmüyorım
Dış güçler sizi kiskaniyor o yüzden cok aldiris etme evlenin siz. 1 mayista kocan izine ayrilinca gezmeye gidersiniz senede bir gün yeter daha ne olsun.

Dış güçler sizi kiskaniyor o yüzden cok aldiris etme evlenin siz. 1 mayista kocan izine ayrilinca gezmeye gidersiniz senede bir gün yeter daha ne olsun.
Kahrolsun dış güçler. Herşeyin sorumlusu onlar🫣👀🙈

Çalışmayan adamı istemeyiz normalde. Lanet gelsin deriz. Burda çocuk gece gündüz demiyor aile kurmak için haftanın 7 günü çalışıyor. O kadar yorgunluğa kızı görmek için sürekli gidiyor geliyor. Millet kv den illallah etmiş kızımız ille de ben gideyim hizmet edeyim istiyor. Ailesi üniformalı görünce utanıyor falan... Akrabalar bu işçi parçasıyla mı evleneceksin diyor arkasından.. Çocuk hala ben Kurban'da geleyim yardım edeyim derdinde kendisi hakkında düşünülenden haberi dahi yok bir de üstüne azarlanıyor sürekli. Ya ben çocuğa çok üzüldüm ya cidden. Umarım mutlu olabileceği başkasını bulur.

Ben evlenmek için evlenmiyorum, biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Sorun dış etkinler. Denklik olmadığını da düşünmüyorım
siz 80 bin kazaniyorsunuz adam 30 bin
kirayi sen odeyeceksin, mutfak alisverisini sen yapacaksin, erken geldigin icin yemek sende, bulasik temizlik sende. adamdan bir ilgi isteyeceksin, cikip gezmek isteyeceksin "yorgunum" diyecek. ara tatil somestr yaz tatili diye diye yuzbin gün iznin olacak hicbirinde kocan yaninda degil. onsuz bjrsey de yapamazsin, izin gunlerinde diger hocalar fink fink gezerken sen evde cam silersin.
cocuk olacak onun bakimi da sende.
adam muhtemelen asagilik kompleksine girecek seni ezecek...
eee, bu evlilikten kârin ne?
göz göre göre bosanma
ve evde kalmama

Karsinizdaki adam bu. İşi,size sunacagi hayat sartlari, iş temposu. Bu zamana kadar degistiremediginiz bu faktörleri dügüne iki hafta kala degistiremezsiniz. Para kazanmak ugruna belki mesaiye kalmak zorunda olan bir fabrika personeli yorgunluga ragmen yaniniza gelirken parfüm sikamiyor diye zorunuza gitmis. Sizi calistiralim bakalim haftanin 7 günü mesaiye kalin. Siz bir tarafinizi kaldirabiliyor musunuz ? Kusura bakmayin da buraya gelip yanlis tartarak vermediginiz kararlarinizi görmezden gelip tek suc nisanlinizmis gibi serzeniste bulunmaniz bana simarikca geldi. Ya iyi anlasiyoruz diyip önünüze bakin sonuclarini cesurca yasayin. Ya da kendinize parfüm sikan fön ceken bir MEMUR bulun.

Canım bu durumları göz önünde bulundurarak evlenme kararı vermişsin, anladığım kadarıyla süreç içinde sana stresle beraber bunlar yük olmuş. Bugün fabrikada işçi olabilir fakat önemli olan kafası. Kafası çalışıyorsa ömrü boyunca fabrikada çalışacak diye bir şey yok. Ortak zevkleriniz, arkadaş gruplarınız, ilgi alanlarınız varsa ve bu kişinin sana yakıştığını düşünüyorsan ve o da ömrü boyunca fabrikada çalışmayı düşünmüyosa vs sorun yok. Önemli olan dediğim gibi bulunduğu durumdan çıkacak kapasitede bir insan mı? Öyleyse bunlar geçici hisler. Fabrikadan gelirken üstündeki kıyafeti değiştirmemiş, yorgundur olur fakat dikkat etmesini söylemene rağmen dikkat etmediyse sorun olabilir. Senin onun ailesinin yanına vs gitmen konusunda da şöyle düşünüyorum ben; ne nişanlın her gün sizde olmalı ne de sen. Nişanlılık sürecinde ölçülü yakınlık ileride evlilik hayatınıza pozitif yönde etkili olur. Ona çok sık gelmemesini, haftada 1 gün gelmesini ve senin de aynı şekilde olmak istediğini tatlı dille dile getir ve sebeplerini vs anlat bakalım bi.
Düğün eğlencesi konusunu hiç anlayamadım ben de gerçekten. Damat gelmeyecekse ne anlamı var? Sonradan mı gelecek?
Haftada 7 gün çalışmasına gelince; evlilik öncesi paraya ihtiyacınız var olabilir, gezmek tozmak istiyorsun ama aynı evin içine girin bazı şeyler daha net şekillenir ve bol bol gezersiniz (tabi o da isterse). Sana şu konuda tavsiye verebilirim; ilişkinde çok fazla maddi anlamda verici olma ki nişanlın ilerideki evlilik hayatında sorumluluklarını net bir şekilde hissetsin. Çalışıyorsa kendine çalışmıyordur sana ve seninle kuracağı yuvaya çalışıyordur diye düşünmek istiyorum.

Hakkında hayırlısı olsun, inşallah çok mutlu olursun.

Keşke en başından bu tür durumları düşünseydiniz. Siz memursunuz ara tatillerde, bayram tatillerinde, resmi tatillerde muhtemelen eşinizle bir şeyler yapmak isteyeceksiniz ama çoğu zaman yalnız kalacaksınız.

Eşiniz haftanın 7 günü çalışıyorsa muhtemelen yıllık izni de azdır. Bunun yanında bahsettiğiniz gözünüze batan başka şeyler de var tabii. Bilemedim. Belki de ikinizin de iyiliği için kararınızı gözden geçirmenizde fayda vardır.

Nişanlınızı sevdiğinizi sanmıyorum. Saygıda duymuyorsunuz içten içe kendinizden alt seviyede görüyorsunuz. Ama girdik bir yola modundasınız. Yol yakınken dönün çünkü evlenseniz bile işin sonu boşanma olarak görünüyor

öncelikle kendine bu kadar yüklenme bence. insanlar dışarıdan çok kolay konuşuyor ama ilişkinin içini yaşayan sensin. yorumlarda gördüm herkes “fabrikada çalıştığını bilmiyor muydun” tarzı şeyler yazmış ama bence mesele adamın fabrikada çalışması değil ki. sen onu işi yokken de sevmişsin, askerde beklemişsin, yanında durmuşsun. demek ki senin için meslek hiçbir zaman sorun olmamış. sadece insan sevdiği kişiden biraz özen, ilgi, birlikte vakit geçirmek ve kendini değerli hissetmek istiyor. bu da çok normal bir şey.ama bence şu noktada ikinizin de sakin kafayla oturup gerçekten ileriyi düşünmesi lazım. çünkü aşk çok güzel bir şey ama evlilik sadece aşkla yürümüyor maalesef. yaşam tarzı, beklentiler, birbirini tamamlama kısmı da çok önemli. sen sosyal birisin, birlikte gezmek etmek istiyorsun, biraz daha özen görmek istiyorsun. o ise şu an tamamen iş temposunun içinde kalmış biri gibi duruyor. bunlar çözülmeyecek şeyler değil ama konuşulmadan da düzelmiyor.kimse sana “kesin evlen” ya da “ayrıl” diyemez çünkü bunu sadece siz biliyorsunuz ama eğer ikinizden biri içinde sürekli “ya ileride pişman olursam” korkusu taşıyorsa bunu görmezden gelmeyin derim. çünkü sonra hem kendinize hem birbirinize yazık olur. evlilikte en önemli şeylerden biri insanın yanında huzur hissetmesi. sen şu an çok stresli, kırgın ve dolmuş görünüyorsun. büyük ihtimalle düğün stresi de her şeyi daha yoğun hissettiriyor.
yine de ben seni kötü niyetli biri gibi görmedim açıkçası. sadece anlaşılmak ve önemsenmek isteyen bir kadın gördüm. umarım ikiniz de birbirinizi kırmadan gerçekten ne istediğinizi anlayabilirsiniz 🤍

Back
X