Canım bu durumları göz önünde bulundurarak evlenme kararı vermişsin, anladığım kadarıyla süreç içinde sana stresle beraber bunlar yük olmuş. Bugün fabrikada işçi olabilir fakat önemli olan kafası. Kafası çalışıyorsa ömrü boyunca fabrikada çalışacak diye bir şey yok. Ortak zevkleriniz, arkadaş gruplarınız, ilgi alanlarınız varsa ve bu kişinin sana yakıştığını düşünüyorsan ve o da ömrü boyunca fabrikada çalışmayı düşünmüyosa vs sorun yok. Önemli olan dediğim gibi bulunduğu durumdan çıkacak kapasitede bir insan mı? Öyleyse bunlar geçici hisler. Fabrikadan gelirken üstündeki kıyafeti değiştirmemiş, yorgundur olur fakat dikkat etmesini söylemene rağmen dikkat etmediyse sorun olabilir. Senin onun ailesinin yanına vs gitmen konusunda da şöyle düşünüyorum ben; ne nişanlın her gün sizde olmalı ne de sen. Nişanlılık sürecinde ölçülü yakınlık ileride evlilik hayatınıza pozitif yönde etkili olur. Ona çok sık gelmemesini, haftada 1 gün gelmesini ve senin de aynı şekilde olmak istediğini tatlı dille dile getir ve sebeplerini vs anlat bakalım bi.
Düğün eğlencesi konusunu hiç anlayamadım ben de gerçekten. Damat gelmeyecekse ne anlamı var? Sonradan mı gelecek?
Haftada 7 gün çalışmasına gelince; evlilik öncesi paraya ihtiyacınız var olabilir, gezmek tozmak istiyorsun ama aynı evin içine girin bazı şeyler daha net şekillenir ve bol bol gezersiniz (tabi o da isterse). Sana şu konuda tavsiye verebilirim; ilişkinde çok fazla maddi anlamda verici olma ki nişanlın ilerideki evlilik hayatında sorumluluklarını net bir şekilde hissetsin. Çalışıyorsa kendine çalışmıyordur sana ve seninle kuracağı yuvaya çalışıyordur diye düşünmek istiyorum.
Hakkında hayırlısı olsun, inşallah çok mutlu olursun.