• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım…

Anneniz çağırıyor adami ama adam suçlu olmuş. Denk değilsiniz orası kesin ama neden adam yerden yere vuruluyor anlayamadım.
İşçi tulumlu, traşsız, 7/24 çalışıyor ve parfüm kokmuyor diye.

Gerçekten sevseniz bunların hiç birini gözünüz görmez bence. Sizin ailenize gelmesi daha iyi değil mi ya insan kendi tarafında olmak ister en çok rahat eder. Nişanlınız sizi düşünüp iş çıkışı forma da olsa geliyor ne güzel yani(ter kokarak leş gibi gelmiyor sonuçta) aman banane gelemem amcanlar falan da var diyebilir. Bence siz biraz üstten bakıyorsunuz gibi :/

İşçi tulumlu, traşsız, 7/24 çalışıyor ve parfüm kokmuyor diye.
Ya sanki ezelin kör annesiydi konu sahibi, olabilir denklik önemli ama hem herşeyi bilip hem de böyle eziklemesi üzücü. Benim onlara gitmem lazım ne mana valla 13 yıllık evliyim. Kurban Bayramında daha elimi ete sürmedim. Eşim ve kv yapar şimdi konu sahibi bayramın ilk günü gidip ne yapacak çok merak ediyordum kimse doğru düzgün gelinimiz gelmiş diye ilgilenemez, ayrıca bayramın ilk günü adamı çağırıyor anne yardım etmesi için mi nedir kendi ailesinin işi vardır belki. Ay ne değişik karisik işler. İşten çıkmış gelmiş ne yapsın ya beğenmediğin adamla ne işin var derler. Gezme, tatilleri, izinleri vs uymuyor bunları göz önüne alsa neysede, çalışan emekçi bir adamı aşağılamakta ne demek. Yarın çocuk olacak belki adam iş çıkışı gidecek almaya utanacak sanırım konu sahibi üzüldüm ben adama böyle beğenmedigin adamida eş yapma konu sahibi

Adamı kendi içinizde sindirememişsiniz o sebeple her şeyi batıyor diye yorumladım. Ne eğitimi, ne görünüşü, yaptığı iş, çalışma şartları vs hiçbir şey içinize sinmiyor ve o sebeple içinizde yaşadığınız öfkeyi adama yansıtıyorsunuz. Bu öfkeniz katlanarak devam edebilir. Adamın suçlu olduğu tek bir şey göremedim konuda. Sizin kendinizle alakalı tüm hepsi. Adamın şartları bu, saklamamış, gizlememiş. Adamın başını yakacaksınız bu şekilde bir evlilik yaparsanız ve üzgünüm ama suçlu siz olacaksınız zira adamı sindiremeyen ve bunu sürekli adama ters şekilde yansıtan sizsiniz, adam fark edip ayrılsa haklı şu durumda.

Yol yakınken niye donmediniz? 7 gun calisan adamla nasil flort edip evlenebilme asamasina geldiniz ki? Hayret ediyorum okumus yazmis bicir bicir kizlarin bu kendini harcama merakini, nedir eksik hissettiginizde bu kadar denklik sorunu olan bi iliskiyi evlilige tasidiniz acaba.

Mesela hic mi dusunmediniz, bu adamla nasil sosyalleseceginizi, dugunlere derneklere gideceginizi, bayramlasmalar, dogumlar, somestrler, yaz tatilleri siz bunlarin hepsini yalniz gecireceksiniz.

Boyle bir arkadasim var, esi 7×24 calisiyor, baska turlu gecinemeyiz diye dusunuyor, cocuklar babayi gormek icin gece 11'e kadar bekliyor, nadiren izin gunu olduğunda cocuklar okula dahi gelmek istemiyor, sanki baba anne ayriymista baba ara sira ortaya çıkıyormuş gibi heyecanlaniyor cocuklar, bu bahsettigim cift birbirini cok seviyor o yuzden idare ediyorlar ama hicbir denklik sorunlarida yok bu yuzden kizin gozune batmıyor bu konular.

Ama sizin batiyor ve batacak belliki, dugunden vazgecmeniz mutlu olmanizin tek kosulu gibi duruyor.
Uzun zamandır böyle çalışmıyor bir senedir böyle. Bu şekilde başlamadı

Eeee yani ,sizin "statünüze" uymuyor yani eş dostan utandığınıza göre.Adamı eve geliyor diye ezikleyip durmayın,siz kötüsünüz,o adamı ilerde yanınıza yakıştırmarak,sürekli iğneli laflarla ezeceksiniz.Belki de istediğiniz aday olmadı diye bunu alıp ego tatmini yapacaksınız....

Canım bu durumları göz önünde bulundurarak evlenme kararı vermişsin, anladığım kadarıyla süreç içinde sana stresle beraber bunlar yük olmuş. Bugün fabrikada işçi olabilir fakat önemli olan kafası. Kafası çalışıyorsa ömrü boyunca fabrikada çalışacak diye bir şey yok. Ortak zevkleriniz, arkadaş gruplarınız, ilgi alanlarınız varsa ve bu kişinin sana yakıştığını düşünüyorsan ve o da ömrü boyunca fabrikada çalışmayı düşünmüyosa vs sorun yok. Önemli olan dediğim gibi bulunduğu durumdan çıkacak kapasitede bir insan mı? Öyleyse bunlar geçici hisler. Fabrikadan gelirken üstündeki kıyafeti değiştirmemiş, yorgundur olur fakat dikkat etmesini söylemene rağmen dikkat etmediyse sorun olabilir. Senin onun ailesinin yanına vs gitmen konusunda da şöyle düşünüyorum ben; ne nişanlın her gün sizde olmalı ne de sen. Nişanlılık sürecinde ölçülü yakınlık ileride evlilik hayatınıza pozitif yönde etkili olur. Ona çok sık gelmemesini, haftada 1 gün gelmesini ve senin de aynı şekilde olmak istediğini tatlı dille dile getir ve sebeplerini vs anlat bakalım bi.
Düğün eğlencesi konusunu hiç anlayamadım ben de gerçekten. Damat gelmeyecekse ne anlamı var? Sonradan mı gelecek?
Haftada 7 gün çalışmasına gelince; evlilik öncesi paraya ihtiyacınız var olabilir, gezmek tozmak istiyorsun ama aynı evin içine girin bazı şeyler daha net şekillenir ve bol bol gezersiniz (tabi o da isterse). Sana şu konuda tavsiye verebilirim; ilişkinde çok fazla maddi anlamda verici olma ki nişanlın ilerideki evlilik hayatında sorumluluklarını net bir şekilde hissetsin. Çalışıyorsa kendine çalışmıyordur sana ve seninle kuracağı yuvaya çalışıyordur diye düşünmek istiyorum.

Hakkında hayırlısı olsun, inşallah çok mutlu olursun.
Ne güzel pembe masallar bunlar ya😃
Kaç tane işçi köşeyi dönüyor acaba?
Realiteden bu kadar da uzak düşünmek 🧿
Yüzde on çok kazandıran saygın işi olan bir adam olacak bu adam.
Yüzde 90 böyle devam edecek.
Yüzde 10 ihtimal için göz göre göre gitsin kadın yani

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
İyi giyinmiyorsa , sizin gibi sosyal hayatı yoksa neden evleniyorsunuz? Evliliğin yürüyeceğini düşünmüyorum açıkçası nişanlınızı sevdiğinizde düşünmüyorum.

Merhabalar benim iki hafta sonra düğünüm var. Öğretmenim memurum. Nişanlım ise bir fabrikada çalışıyor. İlk tanıştığımızda işi yoktu 6 ay askere gitti geldi. Ben o sırada görev yapıyordum kendisini bekledim. Askerden geldikten sonra bir fabrikada işe girdi. Vardiyalı çalışıyor. Haftanın 7 günü çalışıyor hiç tatili yok. Ben sosyal gezmeyi seven bir insanım. Hiçbir yere birlikte gidemiyoruz. Hatta birkaç gün sonra düğün eğlencemiz var arkadaşlarımızla. Ona bile kendisi gelemiyor ben erkek kardeşim ile katılacağım kendi düğün eğlencemize. Bu durumdan o da çok rahatsız ama benim kadar değil. Ayrıca aynı ilçede yaşıyoruz. Sürekli bize geliyor. Ailem rahatsız değil ama ben rahatsızım. Bir kız olarak ben onlara gitmek istiyorum. Ama kendisi her gün bize geliyor. Kurban bayramının birinci günü için annem bize gel dedi. Kurbanı keseriz dedi. Anneme yok demedi. Bizde ne işi var bayramın ilk günü. Benim onlara gitmem lazım. Bu durumu kaç kere güzelce anlattım tamam dedi dikkat edeceğim dedi ama bir şey değişmedi. Ben sürekli gelmemelisin filan diyorum. Bugün de sinirlendim gelmeyeceksin dedim. Kendisinin annesine ben hep gitmiyorum. Çağırdığı da yok öyle aman aman. Yani bilmiyorum kafam çok karışık. Bir de ben dış görünüşe önem veren biriyim. Bugün mesela fabrika üniforması ile bize gelmiş. Amcalarımla kuzenlerimle aynı yerde yaşıyoruz görüyorlar. Zaten fabrikada çalışan biriyle nişanlanıyorum diye kaç kere yüzüme karşı laf yaptılar. Ben o durumu takmıyorum ama istiyorum ki düzgün giyinsin, tıraşına önem versin parfümünü sıksın güzelce gelsin. Sonuçta daha çok genciz. 29 yaşında daha. Biraz daha önem vermesini istiyorum. Bunları güzelce söylüyorum. Ama biraz da düğün stresinden dolayı bugün çok sert çıkıştım. Biraz kırıldı. Hala da sincirliyim. Zaten haftanın her günü çalışıyor olmasına ve hiç izni olmamasına da çok sinirliyim ve belli etmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?

Sizi zorla mi evlendiriyorlar? Bu kadar beğenmediğini biri ile ne diye evleniyorsunuz? Ne meraklisiniz evlerine girmeye. Evlenince her gün gidersiniz artık sonra gelir buraya konu açarsınız. Nisanliniza üzüldüm.

Adamı kendi içinizde sindirememişsiniz o sebeple her şeyi batıyor diye yorumladım. Ne eğitimi, ne görünüşü, yaptığı iş, çalışma şartları vs hiçbir şey içinize sinmiyor ve o sebeple içinizde yaşadığınız öfkeyi adama yansıtıyorsunuz. Bu öfkeniz katlanarak devam edebilir. Adamın suçlu olduğu tek bir şey göremedim konuda. Sizin kendinizle alakalı tüm hepsi. Adamın şartları bu, saklamamış, gizlememiş. Adamın başını yakacaksınız bu şekilde bir evlilik yaparsanız ve üzgünüm ama suçlu siz olacaksınız zira adamı sindiremeyen ve bunu sürekli adama ters şekilde yansıtan sizsiniz, adam fark edip ayrılsa haklı şu durumda.
Çok haklısın. Adamdan emin olsa evlilik için akraba çevre vs umru olmazdı . Ne evlilikler oldu ailemde . Eğitim denksizliği olanlar vardı , farklı ırklardan farklı mezheplerden , farklı ülkelerden . İnsanlar konuşsa da evlenenler dimdik durdu umurları olmadı . Konu sahibinde bu yok. Kafada acabalar var akrabaları bahane ediyor.

Dış etkenler mi ? Siz ogretmen oldugunuza emin misiniz kendi actiginiz konunun bi ozetini cikarin bakalim. Sorun sizsiniz yazik adamı beğenmiyorsunuz , isini kucumsuyorsunuz kuzenlerinizin agzina sakiz olmus. Hala dis etklenler diyosunuz kim olduğu önemli degil kimse esimi elestiremez benim mahvederim ben . Adam is çıkışı kiyafetleriyle geldigi icin zorbalamissiniz adami . Akli basina gelse de sizi engellese keşke hayatindan toksik birisiniz

Çok haklısın. Adamdan emin olsa evlilik için akraba çevre vs umru olmazdı . Ne evlilikler oldu ailemde . Eğitim denksizliği olanlar vardı , farklı ırklardan farklı mezheplerden , farklı ülkelerden . İnsanlar konuşsa da evlenenler dimdik durdu umurları olmadı . Konu sahibinde bu yok. Kafada acabalar var akrabaları bahane ediyor.
Konu sahibinin içini rahatlatacak bir denge yok bence ilişkilerinde.
Eğitim farkı olur ama erkek iyi kazanıyordur, ikili ilişkileri de iyiyse bir şekilde sorun olmadan idare edebilirler.
Ama burada hem eğitim farkı var, hem gelir farkı olacak, haftanın yedi günü fabrikada çalışan biri kendini ne kadar dikkat edebilir, bu da sorun olacak.
Konu sahibi öğretmen, kocası sürekli çalışırken her şeyi kendi başına yapıyor, yapacak. Ay sonu gelince de o kadar çalışmaya kazanılan para tatmin etmeyecek. Sevgi bunların hepsinin üzerine örtmeye yetmez evlilikte. İşim içine çocuk falan girince hele daha da batar bazı şeyler.
Sırf seviyorum diye evlilik yoluna girmesi hata olmuş. Nişanlısı açısından da zor bir durum.

Ne güzel pembe masallar bunlar ya😃
Kaç tane işçi köşeyi dönüyor acaba?
Realiteden bu kadar da uzak düşünmek 🧿
Yüzde on çok kazandıran saygın işi olan bir adam olacak bu adam.
Yüzde 90 böyle devam edecek.
Yüzde 10 ihtimal için göz göre göre gitsin kadın yani
Canım pembe masallık durum yok yazdığımı okursan "Ortak zevkleriniz, arkadaş gruplarınız, ilgi alanlarınız varsa ve bu kişinin sana yakıştığını düşünüyorsan ve o da ömrü boyunca fabrikada çalışmayı düşünmüyosa vs sorun yok. Önemli olan dediğim gibi bulunduğu durumdan çıkacak kapasitede bir insan mı? Öyleyse bunlar geçici hisler." yazmışım. Adamda kapasite olup olmadığını soruyorum. Kimseyi mesleğiyle yargılamayı doğru bulmuyorum. Çocuğun eğitim durumunu vs arkadaş belirtmemiş o yüzden detaylı bir yorum yapmadım, kendisi bazı şeylerin farkında olarak nişan kararı verdiğini de UMMAK İSTİYORUM. Hakkında hayırlısı olsun, dengesiz bir ilişkiyi evliliğe çevirmek çok tehlikeli.

Ben evlenmek için evlenmiyorum, biz birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. Sorun dış etkinler. Denklik olmadığını da düşünmüyorım
Ee o zaman adamın işi, iş kıyafeti vb durumlar sorun olmamalı. Denklik varsa sorun yoktur, sorun varsa denklik yoktur.

Ben önce bir kişiyi olduğu gibi kabul edip sonra şikayet etmeyi doğru bulmuyorum. Nişanlınızın haftada yedi gün çalıştığınızı bugün öğrenmiş olamazsınız. Bu tempoda çalışan biri elbette rahat rahat gezemez, sosyalleşemez. Onun içinde çok zordur herkes dinlerken, gezerken, uyurken bütün hafta çalışmak. Böyle bir durumdayken akşam tam dinlenecekken biri beni oraya buraya sürüklese çok gıcık olurdum

Evlenince ev giderleri konusunda ne düşünüyosunuz? Sizin maaşınız eşinizden yüksek olacak kira fatura vs hep sizde olur, yarın öbür gün çocuk olunca ücretsiz izne bile çıkamazsınız. Süsü püsü geçin denk değilsiniz

Bi sene once devlet memuru muydu? Yani adamin 7×24 calismasi degil ki sadece mesele, siz adami statu olarak begenmiyor ve dert ediyorsunuz.

Back
X