- Konu Sahibi eminedemir88
-
nişanlım öğretmen adayı ve atanamadı. 1 yılı aşkın süredir nişanlıyız. Nişanlılık süreci yıpratıcıdır bilirsiniz. atanamadığı için düğünümüzü yapamıyoruz. ailesinin durumu pek iyi değil. annem sürekli kaç altın takacaklarmış diye soruyor . açıkçası bende takılmasını istiyorum çünkü birikimimiz yok. nişanlım babam nasıl taksın diyor. atanırsam ben aileme maddi yardım yaparım diyor. benim ailemin hiç beklentileri yok açıkçası ben istemiyorum yardım etmesini. benim ailem bana bir sürü çeyiz yaptı bütün beyaz eşyalarım alındı. onun tararfında hiç hazırlık yok. düğün tarihimiz bile belli değil. Nİşanlı oğulları var hiç birikim yapmamışlar ben çalıştığım için bu zamana kadar ona hep yardımcı oldum. bu saatten sonra biraz da ondan ve ailesinden beklenttilerim var düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Atanamadığı için sıkıntı çekeceğimize mi yanayım, parasızlıktan düğünümümüzün olmamasına mı yanayım bilemiyorum kızlar bana dua edin.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Nişanlınızın annesi babası çalışıyor mu?
Başka okuyan kardeşi var mı?
Yani paraları var da hazırlık mı yapmıyorlar yoksa gerçekten yok mu?
Bunların cevabına göre değişir durum...
Kendiniz soylemis sin maddi durumkari iyi değil diye yoksa nasıl yapacaklar? ? Durumlari yoksa maddi beklentileri çok yüksek tutmamaj lazım. ..
Varken yapmazlar o zaman tamam ama durumlari iyi
değilse yapacak birey yok sanırım düğün masraflari nizi nisanlinla siz üstlenecek siniz gibi görünüyor
Öncelikle dualarım sizinle.
Bu düğün nişan işlerinde çok para altın odaklı davranmamalısınız bana kalırsa.
Siz nişanlanmadan önce nişanlınızın ailesinin durumunu bilmiyor muydunuz?
Hak vermediğim tek nokta ufakta olsa hazırlık yapmamaları. Bu sizi çokl yormuş olmalı.
Nişanlınızla konuşup belirtin bu durumu bence. Tek başınıza bu yükü omuzlanamnıza gerek olmadığını düşünüyorum.
Bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. sonuçta nişanladılar bizi diye düşünüyordum.
nişanlımla konuştum defalarca benim annem biz çocukkenden beri hep bize çeyiz alır seninkiler düşünmemeiş diyorum kabul ediyor ama onlar da benim ailem . Altın konusunda yanlış mı düşünüyorum sizce gelin kız olarak hakkım var diye düşünüyorum istemekte sonuçta dğüğünde herkez bize bakacak
Durumları yoksa bile yine de bir şeyler yapmaları gerekir, takı takarlar diye düşünüyorum yani az da olsa. Eğer hiç bir şey yapmazlarsa gerçekten moral bozucu[/QU
bende sizin gibi düşünüyorum altın gelinin mihridir değil mi
az da olsa takmalılar
atanırsa ailesine maddi yardımmı yapacakmış sanki atananlar çok aşırı para alıyorlar ya bir evi geçindirebilsinde ailesine yardım sonra gelsin bugüne kadar nasıl geçindiyseler öyle geçinir ailesi hiç yapmasın demiyorum ama asla ayda şu kadar diye adını koymasın zaten bu devirde 2 kişi çalışsan bile standartların gene altında yaşıyorsun.. anladığım kadarıyla bir evinizde olmayacak kirada oturacaksınız e düğün zaten siz yapacaksınız harç borç kalacak anca onları ödersiniz ne yardımından bahsediyor nişanlın
durumları ortadayken ya da gönülleri yokken birşeyler istemek anlamsız.(takı olarak)
benim eşimin ailesi de böyleydi. eşim kendi yaptı herşeyi bana da ailem destek oldular ve kendi maaşımla çeyizimi yaptım. takı istemedim özel olarak durumlarınca yaptılar.
eşimi sevdim ,güvendim ailesi değil o önemliydi benim için.
sonuç : mutluyum. iyi ki de yardımları olmamış . en azından onu yaptık bunu yaptık diye ileride kafana kakmazlar.
dediklerinizde tek dikkatimi çeken ; nişanlınızın evlense de ailesine yardım edeceği :44:niye? herkesin ailesi kendine oluyor bir yerde
sizinkiler bi şekilde yapmış olabilir ama kusura bakmayın kıtkanaat geçinen insanlar var nasıl çeyiz yapıcaklarıdı birikim yapıcaklardı acaba altın konusundada haksızsın bence yok olanı yaratamazlar heralde paraları olsa seni konuşturmazdı nişanlın zaten bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?