nişanlım...

eminedemir88

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
33
0
16
Manisa
nişanlım öğretmen adayı ve atanamadı. 1 yılı aşkın süredir nişanlıyız. Nişanlılık süreci yıpratıcıdır bilirsiniz. atanamadığı için düğünümüzü yapamıyoruz. ailesinin durumu pek iyi değil. annem sürekli kaç altın takacaklarmış diye soruyor . açıkçası bende takılmasını istiyorum çünkü birikimimiz yok. nişanlım babam nasıl taksın diyor. atanırsam ben aileme maddi yardım yaparım diyor. benim ailemin hiç beklentileri yok açıkçası ben istemiyorum yardım etmesini. benim ailem bana bir sürü çeyiz yaptı bütün beyaz eşyalarım alındı. onun tararfında hiç hazırlık yok. düğün tarihimiz bile belli değil. Nİşanlı oğulları var hiç birikim yapmamışlar ben çalıştığım için bu zamana kadar ona hep yardımcı oldum. bu saatten sonra biraz da ondan ve ailesinden beklenttilerim var düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Atanamadığı için sıkıntı çekeceğimize mi yanayım, parasızlıktan düğünümümüzün olmamasına mı yanayım bilemiyorum kızlar bana dua edin.
Yorumlarınızı bekliyorum.

Öncelikle dualarım sizinle.
Bu düğün nişan işlerinde çok para altın odaklı davranmamalısınız bana kalırsa.
Siz nişanlanmadan önce nişanlınızın ailesinin durumunu bilmiyor muydunuz?

Hak vermediğim tek nokta ufakta olsa hazırlık yapmamaları. Bu sizi çokl yormuş olmalı.
Nişanlınızla konuşup belirtin bu durumu bence. Tek başınıza bu yükü omuzlanamnıza gerek olmadığını düşünüyorum.

Kendiniz soylemis sin maddi durumkari iyi değil diye yoksa nasıl yapacaklar? ? Durumlari yoksa maddi beklentileri çok yüksek tutmamaj lazım. ..

Varken yapmazlar o zaman tamam ama durumlari iyi

değilse yapacak birey yok sanırım düğün masraflari nizi nisanlinla siz üstlenecek siniz gibi görünüyor

Nişanlınızın annesi babası çalışıyor mu?
Başka okuyan kardeşi var mı?
Yani paraları var da hazırlık mı yapmıyorlar yoksa gerçekten yok mu?
Bunların cevabına göre değişir durum...

Bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. sonuçta nişanladılar bizi diye düşünüyordum.
nişanlımla konuştum defalarca benim annem biz çocukkenden beri hep bize çeyiz alır seninkiler düşünmemeiş diyorum kabul ediyor ama onlar da benim ailem . Altın konusunda yanlış mı düşünüyorum sizce gelin kız olarak hakkım var diye düşünüyorum istemekte sonuçta dğüğünde herkez bize bakacak

Nişanlınızın annesi babası çalışıyor mu?
Başka okuyan kardeşi var mı?
Yani paraları var da hazırlık mı yapmıyorlar yoksa gerçekten yok mu?
Bunların cevabına göre değişir durum...

başka kardeşi yok ama babası kendi için birşaeyler alıyor sanırım arba bağ tarla takka gibi

söylediğim gibi babası kendiiçin bir şeyler yapıyor

Bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. sonuçta nişanladılar bizi diye düşünüyordum.
nişanlımla konuştum defalarca benim annem biz çocukkenden beri hep bize çeyiz alır seninkiler düşünmemeiş diyorum kabul ediyor ama onlar da benim ailem . Altın konusunda yanlış mı düşünüyorum sizce gelin kız olarak hakkım var diye düşünüyorum istemekte sonuçta dğüğünde herkez bize bakacak

neden bu kadar yokluğa bile bile giriyosun ki.

adam sana ailesine yardım edeceğini de söylemiş.

yarın bigün elinizde avcunuzda olmayıp yine de gidip onlara verse bişey de diyemezsin çünkü sana şimdiden yapacaklarını söylüyo.

çok mu vazgeçilmez bu adam?daha şimdiden beş kuruş faydasını görmediğin bi adamdan yarın bigün ne bekliyosun ki?

Durumları yoksa bile yine de bir şeyler yapmaları gerekir, takı takarlar diye düşünüyorum yani az da olsa. Eğer hiç bir şey yapmazlarsa gerçekten moral bozucu

atanırsa ailesine maddi yardımmı yapacakmış sanki atananlar çok aşırı para alıyorlar ya bir evi geçindirebilsinde ailesine yardım sonra gelsin bugüne kadar nasıl geçindiyseler öyle geçinir ailesi hiç yapmasın demiyorum ama asla ayda şu kadar diye adını koymasın zaten bu devirde 2 kişi çalışsan bile standartların gene altında yaşıyorsun.. anladığım kadarıyla bir evinizde olmayacak kirada oturacaksınız e düğün zaten siz yapacaksınız harç borç kalacak anca onları ödersiniz ne yardımından bahsediyor nişanlın

sizinkiler bi şekilde yapmış olabilir ama kusura bakmayın kıtkanaat geçinen insanlar var nasıl çeyiz yapıcaklarıdı birikim yapıcaklardı acaba altın konusundada haksızsın bence yok olanı yaratamazlar heralde paraları olsa seni konuşturmazdı nişanlın zaten bence

durumları ortadayken ya da gönülleri yokken birşeyler istemek anlamsız.(takı olarak)

benim eşimin ailesi de böyleydi. eşim kendi yaptı herşeyi bana da ailem destek oldular ve kendi maaşımla çeyizimi yaptım. takı istemedim özel olarak durumlarınca yaptılar.

eşimi sevdim ,güvendim ailesi değil o önemliydi benim için.

sonuç : mutluyum. iyi ki de yardımları olmamış . en azından onu yaptık bunu yaptık diye ileride kafana kakmazlar.

dediklerinizde tek dikkatimi çeken ; nişanlınızın evlense de ailesine yardım edeceği :44:niye? herkesin ailesi kendine oluyor bir yerde

Valla ben sızı haksız buldum burda. Hem durumları kotu dıyosun hemde altından hazırlıktan bashedıyosun. Kayınvalıdenız kayınbabanız ogullarını okutup ogretmen yapmıslar daha ne olsun. Erkek arkadasınızda aılesını sıze ezdırmeyıde basarmıs valla ne dıyeyım. Atanma konusuda erkek arkadasının sorunu geceyı gunduzune katıp cok calıscak baska yolu yok.
Abımle bız cocukken annemlerın durumu yoktu. Babam asgarı ucretle ev gecındırırdı. Bazen yemekte hıc bısey olmazdı salca ekmek yerdık. Ama babam hem benı hem abımı okuttu. Hıc bı zaman okumayın calısın eve para getırın demedı. Abım 29 ben 23 yasındayım suan. Annemde abıme ceyız yapamadı yengemde hıc agzını acıpta sız nıye ceyız yapmadınız demedı. Borcsuz bırkac altın yaptı, mobılya aldı ve dugunlerını yapabıldı sadece aılem. Bende 23 yasımdayım daha bırkac aydır paramla ceyız almaya basladım ben ne yapayım anneme mı kızayım bana ceyız yapmadı dıye. Bence dusunce tarzınızı degıstırın hersey parada bıtıyor.

Benim eşimin ailesinin durumu da kötüydü , kendi ailem varlıklı.
Çeyiz olarak hiç bir eksiğim yoktu , aileme , eşimin ailesinden hiç bir şey talep etmemelerini söyledim , eksik olmasınlar onlar da böyle bir şey yapmadılar.
Sözde , nisanda , düğünde takılan takıları eşimle ben yaptık ve eşimin ailesine takması için verdim.
Ev eşyalarımızı eşim ve ben aldık.
Hiç bunları sorun etmedik , aileleri karşı karşıya getirmedik , yıllar geçti , eşim ve ben omuzomuza çalıştık , şirket kurduk , arabamızı , evimizi aldık.

Allah sabredene , şükredene yardım eder..

ailesinin durumu pek iyi olmayabilir,,sana istediklerini yapamamaları doğal... ama nişanlının atanırsam ben aileme yardım ederim düşüncesi yanlış gibi geldi bana evlendikten sonra sizinde ihtiyaçlarınız olacak maddiyat öyle zor bi durum ki aile yanında yaşamaya benzemez yeni ev kurmak.. ki ailesi bişey almadığına göre zaten bir sürü borç ile evleneceksiniz........nişanlınızla öncelikle bu konuyu konuşmalısınız sanırım... inaşllah herşey dilediğin gibi olur

bende sizin gibi düşünüyorum belki kıt kanaat geçineceğiz. o yüzden hem annemin babamın hemde onların tarafının bize destek olmaları lazım. biz hayata sıfırdan başlıyoruz sonuçta

çok mu maddiyatçıyım bilmiyorum ki ben....

ya bilemiyorum aslında büyük konuşmak da doğru değil. ama kendi babamı düşünüyorum emekli hala çalışıyor bizim için. onların bu fedakarlıklarını görünce kendi aileme haksızlık yapılmış olmuyor mu? o tarafında yapması gerekir diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…