• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım...

canım seni okadar ii anlıyorum ki:(bendede çok benzeri oldu.takı takmadıkları gibi(sadece bi bileklik kayınvalidem ve görümcem kolye taktı:( )düğün nişan masrafını biz ödedik.hatta eşimin anneannesi eğer düğün yemekli olmazsa gelmeyiz diyede tehdit etti:(düğünde 5500 gibi bişey takıldı çoğuda eşimin arkadaşları taktı ve 4 küsürünü düğün salonuna ödedik kalanınıda eşimin borçlarına.yani okadar kızgın ve kırgınımki hiçbirşey yapmadılar 2 çocukları var bi kız bi erkek
kız çocukları onlar için çok değerliymiş ama gelinle oğlu çok önemli değilmiş.kızı okulu istanbulda kazandığı için bunlar da kızının yanına yerleştiler orda yeni bi ev kurdular ve kızlarının okulu bu yıl bitti gelecekler.zaten biz şuan erzurumda onların evinde oturuyoruz onlar gelince kiraya çıkcaz eşyalarımız yok nasıl yapcaz bilemiyorum.bide ii davransalar onada tamam diyecem alttan alttan laf sokmalar garip garip davranmalar.bana dediği şu biz mi evlen dedik kendi istedi evlendi para biriktirseydi oldu:S:s ve eşim onlarada arada parada gönderiyor:s
süreklide biz birbirimize çok düşkünüz imajı vermeler:S
bende atanamayan öğretenim daha doğrusu eşim izin vermiyo hem bebeğimde çok küçük.bakalım nasıl olcak..

canım seni okadar ii anlıyorum ki:(bendede çok benzeri oldu.takı takmadıkları gibi(sadece bi bileklik kayınvalidem ve görümcem kolye taktı:( )düğün nişan masrafını biz ödedik.hatta eşimin anneannesi eğer düğün yemekli olmazsa gelmeyiz diyede tehdit etti:(düğünde 5500 gibi bişey takıldı çoğuda eşimin arkadaşları taktı ve 4 küsürünü düğün salonuna ödedik kalanınıda eşimin borçlarına.yani okadar kızgın ve kırgınımki hiçbirşey yapmadılar 2 çocukları var bi kız bi erkek
kız çocukları onlar için çok değerliymiş ama gelinle oğlu çok önemli değilmiş.kızı okulu istanbulda kazandığı için bunlar da kızının yanına yerleştiler orda yeni bi ev kurdular ve kızlarının okulu bu yıl bitti gelecekler.zaten biz şuan erzurumda onların evinde oturuyoruz onlar gelince kiraya çıkcaz eşyalarımız yok nasıl yapcaz bilemiyorum.bide ii davransalar onada tamam diyecem alttan alttan laf sokmalar garip garip davranmalar.bana dediği şu biz mi evlen dedik kendi istedi evlendi para biriktirseydi oldu:S:s ve eşim onlarada arada parada gönderiyor:s
süreklide biz birbirimize çok düşkünüz imajı vermeler:S
bende atanamayan öğretenim daha doğrusu eşim izin vermiyo hem bebeğimde çok küçük.bakalım nasıl olcak..

Eşinde çok iyi yürekliymiş gerçekten. Gerçi anne babanın hakkı ödenmez ama hala para gönderiyor.
ben çok kötü kalpliyim heralde bana böyle şeyler söyleyince para göndericem falan filan sinir oluyorum. Niye kız tarafının anne bababsına gönderilmiyor. onların hiç ihtiyacı yok mu.
bilmiyorum bana takmazlarsa ben de onlara karşı soğuyacam galiba

canım yaşadıklarının aynısını yaşadım eşimin yüzüne hep derim evlenene kadar ailemin borcunu ödedim evlendikten sonrada senin ailenin borcunu ödedim diye eşim de bir şey diyemez haklıyım çünkü eğer böyle ise sen fazla bir şey bekleme beklentini en az düzeyde tut ve bence atanmadan da evlenmeye kalkma kesin atansın her öğretmen atanamıyor maalesef :(

birbirinizi seviyorsanız altını eşyayı boşverin derim ben..hem zorunlu hizmete gidecek atanırsa nişanlınız, eşya taşıma felan en güzel eşyalar senin olsa kırılır dökülür, altınların olsa paran olsa da en az 4 yıl zorunlu bitene kadar kirada kalacaksınız zaten..hem zamanla herşeyiniz olur bu zamanda içinin ısındığı birini bulmak çok zor seni seven bir erkek bulmak hele daha zor..ama nişan dönemin de ailelerin tutumu ne yazıkkı bizi bu hale getiriyor kız anneleri herşey mükemmel olsun istiyorlar aslında kendilerince haklılar kızları için en iyisini istiyorlar.. ama dediğim gibi seviyorsanız boşverin maddiyatı şu dünyada kaç gün yaşayacağımız bile belli değilken sevgimiz için yaşamalıyız diye düşünüyorum..

Ben zorunlu hizmetimi bitirdiğim için o da muaf olur sanırım. Allah bilir tabiki ama bizde taşınma falan olmayacak.
Maddi sıkıntı çemek beni çok korkutuyor. çünkü ben yansıtırım duygusalım işime ve ilişkilerime.
Açıkçası takıları hakettiğimi düşünüyorum . bem hep nişanlıma yardım ettim bu güne kadar hala da maddi yardım yapıyorum o yüzden doğru düzgün birikim yapamadım
şimdi fedakarlık sırası nişanlımın ailesinde diye düşünüyorum
Siz ne düşünüyorsunuz?

Kızlar bir şey sorucam
Altın takıları hakettiğimi düşünüyorum . bem hep nişanlıma yardım ettim bu güne kadar hala da maddi yardım yapıyorum o yüzden doğru düzgün birikim yapamadım
şimdi fedakarlık sırası nişanlımın ailesinde diye düşünüyorum
Siz ne düşünüyorsunuz?

canım yaşadıklarının aynısını yaşadım eşimin yüzüne hep derim evlenene kadar ailemin borcunu ödedim evlendikten sonrada senin ailenin borcunu ödedim diye eşim de bir şey diyemez haklıyım çünkü eğer böyle ise sen fazla bir şey bekleme beklentini en az düzeyde tut ve bence atanmadan da evlenmeye kalkma kesin atansın her öğretmen atanamıyor maalesef :(

of yaa çok canım sıkılıyo çok
insan nerden sevdim bile diyooo

ya bende yardım yaptım askerdeyken para bile gönderdim babası göndermedi de ama

fazla umut bağlama onlar bana şunu demişti yapmasaydın :53::53::53::53::53:

dondum kaldım hiç bir şey diyemedim hala bu lafı hatırladıkça sinirden ölüyorum

herkes aynı değil ama sonradan üzülen sen olma

ya bende yardım yaptım askerdeyken para bile gönderdim babası göndermedi de ama

fazla umut bağlama onlar bana şunu demişti yapmasaydın :53::53::53::53::53:

dondum kaldım hiç bir şey diyemedim hala bu lafı hatırladıkça sinirden ölüyorum

herkes aynı değil ama sonradan üzülen sen olma

Gerçekten ya hiç düşünmüyorlar bu adam ne harcayacak ne yiyecek diye.
Hırsızlık mı yapsınlar
Sanki benim çocuğum ya bu kadar düşüncesizce bir davranış olmaz ki yaaa
Bilmiyorum ben artık ben mi yanlışım onlar mı yanlış .....

Bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. sonuçta nişanladılar bizi diye düşünüyordum.
nişanlımla konuştum defalarca benim annem biz çocukkenden beri hep bize çeyiz alır seninkiler düşünmemeiş diyorum kabul ediyor ama onlar da benim ailem . Altın konusunda yanlış mı düşünüyorum sizce gelin kız olarak hakkım var diye düşünüyorum istemekte sonuçta dğüğünde herkez bize bakacak

oo sen daha şimdiden herkes bize bakacak diye elalemi düşünürsen hiç mutlu olamazsın söyleyim. sana takılan altından millete ne! çeyiz merakın varsa zengin koca bulacaktın, yok ben seviyorum diyorsan mala mülke bakmayacaksın. ya da kendisi işini eline almadan nişanlanmayacaktın. biz evlenirken iki taraftan da hiçbir şey istemedik durumları çok iyi olduğu halde. ben çalışırken ne diye anama babama yük olayım ki? alabildiğim kadar aldım. gerisi aldı. eşyasızlıktan da kimse ölmüyor. millet de laf edene kadar kendi evlerine baksın. eşyayla huzur olmuyor. ama eşya merakıyla insan kendini çok güzel mutsuz edebiliyor. derdin eşya ve altın ise yanlış kişiyle nişanlısın. annenin tutumu da çok ilginç. altınları sorması vs... mutlu olursun umarım.

her genç kız altın takılmayı hak eder bunun maddi değil manevi anlamı vardır , neden herkes maddi açıdan bakıyor, aileye kabul görme anlamı taşımaktadır, bu kaynana hiç mi el işi bilmez , bunları yapıp satsa kaynana yinede ufak tefek altın alır, kaynanan çok geniş, hep getirsinler ben yiyeyim mantığında, eminin evinin bir eksiği yoktur , birde sana takılmadı deyelim diğer evlenen çocuğa takılıncada insan demez mi ben o kadar değersizmiydim,
sonra diğer eltidande gıcık kapar insan

nişanlım öğretmen adayı ve atanamadı. 1 yılı aşkın süredir nişanlıyız. Nişanlılık süreci yıpratıcıdır bilirsiniz. atanamadığı için düğünümüzü yapamıyoruz. ailesinin durumu pek iyi değil. annem sürekli kaç altın takacaklarmış diye soruyor . açıkçası bende takılmasını istiyorum çünkü birikimimiz yok. nişanlım babam nasıl taksın diyor. atanırsam ben aileme maddi yardım yaparım diyor. benim ailemin hiç beklentileri yok açıkçası ben istemiyorum yardım etmesini. benim ailem bana bir sürü çeyiz yaptı bütün beyaz eşyalarım alındı. onun tararfında hiç hazırlık yok. düğün tarihimiz bile belli değil. Nİşanlı oğulları var hiç birikim yapmamışlar ben çalıştığım için bu zamana kadar ona hep yardımcı oldum. bu saatten sonra biraz da ondan ve ailesinden beklenttilerim var düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Atanamadığı için sıkıntı çekeceğimize mi yanayım, parasızlıktan düğünümümüzün olmamasına mı yanayım bilemiyorum kızlar bana dua edin.
Yorumlarınızı bekliyorum.

nişanlına destek ol onunla aran sıcak olsun bazen ailelerin düşüncesizliği bizleri deli ettsede emin ol nişanlıda üzüyordur oda memnun değildir bu durumdan ama yapabilecek bu durumu değiştirebilecek bir şey yok nişanlına destek olup güzel hayırlı yuvanızı tez zamanda kurmanız nasip olur inşallah kendini çok üzme yıpratma oluruna bırak canım

bahsetmemişsin ama herhalde sen de çalışmıyorsun... eğer bu şekildeyse yani ikiniz de su anda calışmıyorsanız evliliğinizi bekletmenız en ıyısı. ha ben onu sevıyorum borcunu da oderım dıyorsan ilk fırsatta evlen ve sana arkadas tavsiyesi hayatta aklına takacağın son sey maddiyat olsun. huzur sağlık eşler arası uyum herşeyden onemli.

evlendikten sonra arbanızı evınızı alırsınız ha 2 yıl sonra olmaz da 5 yıl sonra olur altın esya hepsı hıkaye hiçbirinin kalıcılıgı garantisi yok ağız tadınızı bozmaya değmez.

herşey maddiyat değil gerçekten durumu yoksa kıt kanaat geçiniyorsa nasıl hazırlansınlar . sizin aileniz de aynı durumda olabilirdi onların ihtiyacı olsa siz yardım etmez miydiniz
?? herkesin seçimi tercihi farklıdır kabullenmek zorunda değilsiniz ancak eş adayınız başta söylemiş yardım edeceğini o zaman sorun cıkarırım dıyorsanız sımdıden görüşünüzü açıkca belirtin .

nişanlına destek ol onunla aran sıcak olsun bazen ailelerin düşüncesizliği bizleri deli ettsede emin ol nişanlıda üzüyordur oda memnun değildir bu durumdan ama yapabilecek bu durumu değiştirebilecek bir şey yok nişanlına destek olup güzel hayırlı yuvanızı tez zamanda kurmanız nasip olur inşallah kendini çok üzme yıpratma oluruna bırak canım

Allah razı olsun sizden
Rabbim gönlünüzdeki hayırlısı ile nasip etsin

bahsetmemişsin ama herhalde sen de çalışmıyorsun... eğer bu şekildeyse yani ikiniz de su anda calışmıyorsanız evliliğinizi bekletmenız en ıyısı. ha ben onu sevıyorum borcunu da oderım dıyorsan ilk fırsatta evlen ve sana arkadas tavsiyesi hayatta aklına takacağın son sey maddiyat olsun. huzur sağlık eşler arası uyum herşeyden onemli.

evlendikten sonra arbanızı evınızı alırsınız ha 2 yıl sonra olmaz da 5 yıl sonra olur altın esya hepsı hıkaye hiçbirinin kalıcılıgı garantisi yok ağız tadınızı bozmaya değmez.

desteğiniz ve tavsiyeleriniz için Allah sizden razı olsun

Back
X