Nişanlıma baş sağlığı bana sıkıntı

Yargı dağıtmayın lütfen. Kendi aralarında konuşup, güldüler de. Konuşulmayacaksa hiç konuşulmaz. Kendi aralarında akan bir sohbet, tanıdıkları hakkında konuşma var. Bizimle olmadı. Dünya benim etrafımda dönmesin zaten ama yokmuşum gibi de davranılmasın. Sitenin başında mı bekliyorsunuz anlamadım ki siz ve sizin gibiler. Biri konu açsa da yargılasak diye.
o halde bariz dislamislar sizi... kendi aralarindaki konusmalari gulmeleri olduysa ve sizi dahil etmedilerse. yargilamiyorum sizi yanlis anlamayin, yalnizca bir cenaze evinde yapilan konusmalarin baya baya sohbet gulusme icerebilecegini dusunememistim... bu durumda aileniz ne niyetle bu durumu normal karsiladilar bu da cok ilginc.belki annenizle bu konuyu konusup gercekten onun da sizin gibi dusunup dusunmedigini sorsaniz iciniz rahat eder.

İlk duydugunuzda anne ve babaniz başsaglıgı icin aramadimı?
Geldiklerindemi yanlarina taziyeye gittiniz?

Yaptıkları hoş olmamiş ama siz ve ailenizda aramadıysaniz bundan dolayı kırılmışta olabilir.
Yaptıkları tavir pekde cenaze icinmiş gibi gelmedi ama,tabi önceden nasil davranıyolardı siz daha iyi kıyas yaparsiniz.

Sıkmayın canınızı,nişanlınız size gereken cevabı vermiş😊 öyle olsaydı size derdi muhtemelen
İlk duyduğumuzda aramadık. Çünkü birden haber geldi. Nişanlım da arama annem çok kötü dedi. Hemen gittiler. Köyde telefon çekmiyor arayamadık. Pazar geldiler hemen annem ve ben annesini aradık. Babam da telefonda baş sağlığı ayıp olur gideriz dedi. Hemen bugün de gittik. Sanki karşı taraftan bekliyorlar her şeyi.

İşine bak uğraşamam ama işiniz burada yargı dağıtmak pardon. Dedesinin ölümüyle ilgili bir şey mi yazdım? 90 yaşında bir adam öldü. Kendileri o kadar üzülmedi sana daha çok dert oldu.
Peki avizede kaç taş varmış?
Hani yüce babanız saymak zorunda kalmışya sonuç kaç çıktı merak ettim ;)
Ölen dedeyide tekrardan kınıyorum bu arada böyle ölüp zat-ı şahanelerinizin canını sıktığı için :/

Burdaki bazi insanlar konulari cidden okuyor ama anlamiyor mudur nedir kiz ne sormus millet ne cevap vermis. Eger cenaze baska bir ildeyse ailenzden biri gitmiyorsa sizin gitmenizde dogru degil bu sefer de senin ailene ayip olurdu daha nikahin yok zaten nisanlisin millet nikah masasindan donuyor yani nisanlisiniz daha bisey belli olmaz. ne kadar acı olursa olsun cenaze evlernde bas sagligina geleni yok saymak ayiptir ki sizin tarifinizn cenazesi olsa erkek tarafinin bu kdr duyarli olacagini sanmiyorum. sen haklisin yani ama surekli nisanlina dile getirme gözlemle

Yoo hoş sohbet değil. Rahatsızlığım biz yokmuşuz gibi davranılması.
Yokmussunuz gibi davranilsa kapi acilmazdi. Taziye evi nasil olur sizce? İceri girersiniz,basiniz sagolsun dersiniz,onlar da dostlar sagolsun der, bir kenarda oturursunuz,ikram yapilirsa alirsiniz,duasi yapiliyorsa amin der cikar gelirsiniz. Hepsi bu yani. Sizce napilmaliydi,size hal hatir mi sorulmaliydi? Siz onlara hal hatir sormaliydiniz eger ille sartsa

Yokmussunuz gibi davranilsa kapi acilmazdi. Taziye evi nasil olur sizce? İceri girersiniz,basiniz sagolsun dersiniz,onlar da dostlar sagolsun der, bir kenarda oturursunuz,ikram yapilirsa alirsiniz,duasi yapiliyorsa amin der cikar gelirsiniz. Hepsi bu yani. Sizce napilmaliydi,size hal hatir mi sorulmaliydi? Siz onlara hal hatir sormaliydiniz eger ille sartsa
Yalnız cenaze evi orası değil. Misafir olarak sadece biz vardık. Bu insanlar kendi Aralarında gayet güzel sohbet ettiler hatta güldüler falan. Öyle matem, yas falan yok.

Peki avizede kaç taş varmış?
Hani yüce babanız saymak zorunda kalmışya sonuç kaç çıktı merak ettim :KK66:
Ölen dedeyide tekrardan kınıyorum bu arada böyle ölüp zat-ı şahanelerinizin canını sıktığı için :/
Ya ben yazarak kendimi anlatamıyorum ya sen okuduğunu anlamıyorsun. Ama bu kadar insan anladığına göre sorun sende. Şifa diliyorum. 🙏🏻

Yalnız cenaze evi orası değil. Misafir olarak sadece biz vardık. Bu insanlar kendi Aralarında gayet güzel sohbet ettiler hatta güldüler falan. Öyle matem, yas falan yok.
Ne olursa olsun,orasi bir cenaze evi. Misafirlige gitmemissiniz siz taziyeye gitmissiniz. En fazla yarim saat oturup kalkilacak bir pozisyon. Oturup aglayip dovunmeleri gerekmiyor zaten. Cok da uzerinde dusunulecek bir sorununuz yok bence siz buyutuyorsunuz.
Babaniz avize tasi sayacagina keske cenazede bizzat bulunsaydi. Ailecek gitmeseniz de sadece babaniz cenaze haberini alir almaz gidebilirdi,yanlis olmus.

Burdaki bazi insanlar konulari cidden okuyor ama anlamiyor mudur nedir kiz ne sormus millet ne cevap vermis. Eger cenaze baska bir ildeyse ailenzden biri gitmiyorsa sizin gitmenizde dogru degil bu sefer de senin ailene ayip olurdu daha nikahin yok zaten nisanlisin millet nikah masasindan donuyor yani nisanlisiniz daha bisey belli olmaz. ne kadar acı olursa olsun cenaze evlernde bas sagligina geleni yok saymak ayiptir ki sizin tarifinizn cenazesi olsa erkek tarafinin bu kdr duyarli olacagini sanmiyorum. sen haklisin yani ama surekli nisanlina dile getirme gözlemle
Evet onun bir suçu yok zaten. O gayet ilgiliydi. Şimdi söylesem gidip ailesine çatar gerek yok. Ben de bir daha ki sefere hakettikleri gibi ağırlarım. İnsanlar tuhaf cenaze evine gitmedim ben normal ev oturması gibiydi. 90 yaşında bir adam öldü, üzüldüm tabii ama yas tutan yoktu yani.

Durum böyleyse sizlik bisey yok ozaman,iciniz rahat olsun.
Yaptikları hiç hoş olmamiş, normalde peki nasıllardı ailnizle olan tutmları?
Cokda kafaniza takmayın,malesef fazla ince düsünmek insana eziyet oluyor

Ne olursa olsun,orasi bir cenaze evi. Misafirlige gitmemissiniz siz taziyeye gitmissiniz. En fazla yarim saat oturup kalkilacak bir pozisyon. Oturup aglayip dovunmeleri gerekmiyor zaten. Cok da uzerinde dusunulecek bir sorununuz yok bence siz buyutuyorsunuz.
Babaniz avize tasi sayacagina keske cenazede bizzat bulunsaydi. Ailecek gitmeseniz de sadece babaniz cenaze haberini alir almaz gidebilirdi,yanlis olmus.
Belki de onlar da sizin gibi düşünebilir. Bize göre gitmek gerekmiyordu. Bu kişiye göre değişebilir. Rahatsızlığım kendi aralarında sohbet edip, biz yokmuşuz gibi davranmalarıydı sadece. Tavsiye için sağolun.

Durum böyleyse sizlik bisey yok ozaman,iciniz rahat olsun.
Yaptikları hiç hoş olmamiş, normalde peki nasıllardı ailnizle olan tutmları?
Cokda kafaniza takmayın,malesef fazla ince düsünmek insana eziyet oluyor
Düşünüyorum da sanki hep ablası varken böyle oluyor gibi geliyor bana. Sorun ablasında bence. Yine de babasının böyle davranması gerekmiyordu. Neyse önemli olan nişanlım onun böyle bir davranışı yok şükür.

nişanlınızla ilişkiniz ne düzeyde??yani nişanlanmadan önce beraberliğiniz ailesiyle tanışmanız falan varmıydı??nişanlıyken çokta beklentileri olmaması lazım özellikle aileniz için diyorum ölen kişi de dedesi sonuçta anne baba yada kardeş vs olsa neyse derdim..ama sonucta orası bır cenaze evi ıkı ailede birbirini tanımıyor o ortamda nasıl muhabbet edılsın??bence konu bulmakta zorlanılmıstır keşke siz sohbet edecek konu bulsaydınız ya da o ortamda sizin nişanlınız olsaydı da arayı bulsaydı??ama bence çokta kafanıza takmayın ortam öyle bir ortam degil nişanlınıza sorarsanızda anlayışsız olarak algılanabılırsınız..bekleyin bence bundan sonraki ortamları ve davranısları inceleyın siz kendinize düşeni bence yapmışssınız..o cenazede sizi soranlarda sırf laf olsun torba dolsun dıye sormuslardır nikah yok bişey yok siz ne sıfatla başka şehre cenazeye gıdeceksınız??kendınızı boşuna üzmeyin bence..burda abuk sabuk yorum yapanları da kafanıza takmayın ben bile şaşırarak okudm çunkü🤦‍♀️ne kadar önyargılı ve kötü niyetli insanlar var maalesef😏

Evet onun bir suçu yok zaten. O gayet ilgiliydi. Şimdi söylesem gidip ailesine çatar gerek yok. Ben de bir daha ki sefere hakettikleri gibi ağırlarım. İnsanlar tuhaf cenaze evine gitmedim ben normal ev oturması gibiydi. 90 yaşında bir adam öldü, üzüldüm tabii ama yas tutan yoktu yani.

Sahsen siz beni kizim olsaniz ve nisanlinizin dedesinin cenazesi il disinda olsa bende gitmem kizimida tek gondermem. Nikahli karisi degilsiniz suanda heran hersey olur yuzukler atiladabilir oraya gidip nerde kalicaktiniz ? bu sefer kendi tarafinizdan insanlar dedikodu yapardi bak felanci nisanli kalkmis gitmis acaba ayni evdemi kaliyolar diye ki bizim insanimiz yapar. Kimse icinde ailenize laf getirme zatn bosver emin ol senin basina boyle bisey gelse erkek tarafindan gelen olmaz kimsede bunun lafini yapmaz o ortamda sen vardin senden daha iyi kimse bilemez gordugunuz muhameleyi bence olumsz yorumlara cevap bile verme gec

Belki size kırgınlar cenazeye gitmediniz diye cuma günü olan cenazeye siz yada babanız gitmeliydi cenazeye 4 gün geçmiş üstünden baş sağlığına gitmişsiniz güler yüz hoş sohbet beklemek olmaz kendinizi karşı tarafa koyup düşünün birde.

Ya ben yazarak kendimi anlatamıyorum ya sen okuduğunu anlamıyorsun. Ama bu kadar insan anladığına göre sorun sende. Şifa diliyorum. 🙏🏻
Peki ciddi cevap veriyorum.
İnsanlar cenazeye gitmemenize alınmış. Tavır bu yüzden.
Olamaz mı yani... Demekki beklemişler.
Yahu arkadaş insanlık bu günlerde belli olur.
Henüz eşin olmayabilir ama sonuçta nişanlın o. Ölende dedesi.
Ki ölen kişi bizzat babamın yüzüne bakmadı dediğin kişinin babası. Adam kırılmış demekki.
Bide herkes anladı meselesini geçelim. Bu forumda kadın isen konun ne olursa olsun on sıfır öndesin demektir.
Eğerki konu "dedem öldü nişanlım ve ailesinden hiçkimse gelmedi" şeklinde olsaydı nasıl yorumlar geleceğini hepimiz biliyoruz. Kıyamet kopardı burada. Sonradan Evde yüzlerine bakmamanızada ohh iyi yapmışsınuz. Acı günde yanınızda olmayan tatlı yüz beklemesin derlerdi. Bunu hepimiz biliyoruz.

nişanlınızla ilişkiniz ne düzeyde??yani nişanlanmadan önce beraberliğiniz ailesiyle tanışmanız falan varmıydı??nişanlıyken çokta beklentileri olmaması lazım özellikle aileniz için diyorum ölen kişi de dedesi sonuçta anne baba yada kardeş vs olsa neyse derdim..ama sonucta orası bır cenaze evi ıkı ailede birbirini tanımıyor o ortamda nasıl muhabbet edılsın??bence konu bulmakta zorlanılmıstır keşke siz sohbet edecek konu bulsaydınız ya da o ortamda sizin nişanlınız olsaydı da arayı bulsaydı??ama bence çokta kafanıza takmayın ortam öyle bir ortam degil nişanlınıza sorarsanızda anlayışsız olarak algılanabılırsınız..bekleyin bence bundan sonraki ortamları ve davranısları inceleyın siz kendinize düşeni bence yapmışssınız..o cenazede sizi soranlarda sırf laf olsun torba dolsun dıye sormuslardır nikah yok bişey yok siz ne sıfatla başka şehre cenazeye gıdeceksınız??kendınızı boşuna üzmeyin bence..burda abuk sabuk yorum yapanları da kafanıza takmayın ben bile şaşırarak okudm çunkü🤦‍♀️ne kadar önyargılı ve kötü niyetli insanlar var maalesef😏
Yok takmıyorum açıkçası her başlıkta böyle insanlar var. Ben fikir almak için yazdım sadece. Nişanlımın ailesini tanıyordum öncesinden de beni seviyorlar bir kötülükleri yok. 2 aydır nişanlıyız bir çok kez görüştüler. Konu bulmakta sıkıntı çekeceklerini sanmıyorum. Bana göre kendi aralarında konuşup, bizi yok saymaları yanlıştı. Cenaze konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum. Bulunduğumuz şehirde olsa giderdik. Ama kalkıp yabancı şehre gitmek gereksiz geldi. Daha öyle bir yakınlık yok. Benim yalnız gitmem de bence absürt olurdu. Zaten gitmemişim bunu sürekli söylemenin anlamı yok. Benim dedem ölürse onlar da gelmesin ben lafını yapmam.

Utanmadan ölüp piremsesin ve hanedanının moralini bozan o dedeye şuan o kadar kızgınımki anlatamam. Sen kimsinde ölüp piremsesimizi ve yüce hanedanının canını sıkıyorsun bre aciz kul!!!
Bide hiçkimse cenazeye gelmedi diye tavır yapıyorlar akıl alır gibi değil. Alt tarafı nişanlının dedesi ölmüş. NİŞANLININ dedesi. Dedesiiii!
Taaaa uupuuzakk bir akraba yani kan bağı yok bişey yok bu kadar abartmaya ne gerek var :/
Ne gereksiz birrr yoruuum aman yarabbi

Peki ciddi cevap veriyorum.
İnsanlar cenazeye gitmemenize alınmış. Tavır bu yüzden.
Olamaz mı yani... Demekki beklemişler.
Yahu arkadaş insanlık bu günlerde belli olur.
Henüz eşin olmayabilir ama sonuçta nişanlın o. Ölende dedesi.
Ki ölen kişi bizzat babamın yüzüne bakmadı dediğin kişinin babası. Adam kırılmış demekki.
Bide herkes anladı meselesini geçelim. Bu forumda kadın isen konun ne olursa olsun on sıfır öndesin demektir.
Eğerki konu "dedem öldü nişanlım ve ailesinden hiçkimse gelmedi" şeklinde olsaydı nasıl yorumlar geleceğini hepimiz biliyoruz. Kıyamet kopardı burada. Sonradan Evde yüzlerine bakmamanızada ohh iyi yapmışsınuz. Acı günde yanınızda olmayan tatlı yüz beklemesin derlerdi. Bunu hepimiz biliyoruz.
Annesinin babası öldü yalnız. Benim dedemin cenazesine gelmeyebilirler ben sıkıntı etmem. Bize göre bunda sıkıntı yok. Onlar kırılmış olsalar bile evlerine giden insana böyle davranılmaz. Babası o kadar kırıldı madem, bizim burada çalışıyor diye giderken onu da aldık. O zaman bizimle de gelmezdi değil mi? Poğaça, pasta falan yapmışlar. Onları da yapmazlardı değil mi? Ki ben burada fikir sordum nasıl davranıyım diye? Dert yanmadım, kendime de hata payı bıraktım yani.

Kızlar cuma günü nişanlımın dedesi ölmüştü. Biz de bugün nişanlımın ailesine baş sağlığına gittik. Hazırlık falan yapmışlar oturduk biraz. Beni huzursuz eden şu oldu; hep kendi aralarında, bizim tanımadığımız insanlarla ilgili muhabbet döndü. Özellikle abla ve babası kendi aralarında konuştular. Biz öyle bön bön oturduk. Babam falan en son avizenin taşlarını saydı sıkıntıdan. Annesi hariç dönüp bizimle konuşan yok, babam kendisi sohbete dahil oldu hep. Saat 9 olmadan da kalktık. Babam müsaade isteyelim deyince, direkt kalktım ben çünkü çok sıkıldım. Ben balkonda nişanlıma dedim ailen kırgın mı bize cenazeye gelmedik diye mi böyle yapıyorlar, yok dedi. Bana da sürekli cenazede seni sordular falan deyip durdular. Ama cenaze başka bir şehirdeydi açıkçası ailemin gitmesi mi gerekliydi uzak bir şehre? Ya da ben illa gitmeli miydim? Bir de annemler hiç kendi aralarında konuşuyorlar gibi bir şey demedi. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum bu durumdan rahatsız olmakta haklı mıyım sizce? Nişanlıma tekrar bir şey demeli miyim?
daha önce nişanlının evine hiç gitmemişmiydiniz, o zaman sohbet nasıldı...

Back
X