- 14 Ekim 2014
- 3.265
- 3.578
- 168
- Konu Sahibi burcuseven
-
Evlilik korkusu ne oluyo kibir insan neden korkar evlilikten
Duyguların karışıksa at yüzüğü.Evlilik korkusu nedir.Ne oluyor mesela evlenince.Neden korkuyorsun.Hazır değilsen neden nişanlanıyorsun.Merhabalar arkadaslar.Geceleri uykumu kaciran bi konu hakkinda sizin degerli goruslerinize ihtiyacim var.
Ben 1.5 sene once birisiyle nisanlandim, 4 ay nisanli kaldiktan sonra evlilige karsi korkularim oldugu icin nisanlim benden ayrildi, cunku sorunlarimdan dolayi dugunu ertelemek istedim.Daha sonra psikolojik tedavi gordum, tedavi gordugum surecte su anki nisanlimla tanistik ve yaklasik 1 yil 2 aydir beraberiz.4 ay oncesinde beraberligimizi ailelerimize actik fakat benim evlilikle alakali sorunlarim nuksedince sorunlu bi surec yasadik ve nisanlimin ailesi bizim ailemizi tanismak icin beklerken gidemedik.Daha sonra 3.5 aylik sikintili bi surec gecirdik, nisanlimin bana guvenini tekrar kazanmaya ugrastim bi yandan da sorunlarimla mucadele etmeye calistim.Bu surecte nisanlima bircok kisi teklif edildi, kafasi gercekten cok karisikti ama o beni sevdigi icin mantigi bana rahat bi sekilde evet diyemese de o teklifleri reddetti. yaklasik 3 hafta once nisanlimdan guzel bi evlenme teklifi aldim, biraz kararsiz kalsam da teklifini kabul ettimi.Teklif aldigim surecte, ailelerin tanisma surecinde ve nisanlilik esnasinda herhangi bi duygusal sorunla karsilasmadim.Ve nisanlandik su an nisanliyiz.
Sorun olan durum su : Ben bi yandan evlilikle alakali sorunlarimla bogusurken bi yandan da eski nisanlima karsi anlam veremedigim duygular belirmeye basladi, eski nisanlimi ruyalarimda gormeye basladim.Ayni ilcede calisiyoruz eski nisanlimla, onu gormek istemiyorum, gordugumde kotu olurum gibi geliyo.Yeni nisanlima olan heyecanim su an sonmus gibi ama bu sonmenin nedeni evlilige olan korkumdan mi yoksa eski nisanlima olan duygularimin depresmesi mi buna bi turlu karar veremiyorum.eski nisanlimla birlikteyken de evlilige yakin eski nisanlima karsi da evlilige olan korkum yuzunden soguma olmustu.Onun icin acaba yine evlilige olan korkum yuzunden mi su anki nisanlima tam olarak istekli davranamiyorum acaba, sizce bunun sebebi ne olabilir ?
Evlilik ile alakalı korkularından ötürü beynin sana eski nişanlını hatırlatarak oyun oynuyor. Tamamen suni bir şey. Eğer şu anki nişanlını sevdiğinden ve anlaşabildiğinden eminsen evlilik yolunda ilerle.[/QUOTE
Nisanlimi seviyorum ve o da beni seviyor bu konuda cok suphem yok acikcasi..Ayrica nisanlimla anlasiyoruz cok sukur, sadece sorun benim karmasiklasan duygularim
korktuğun halde 2.kez nişanlılık neden korkularının üstüne mi gidiyorsunMerhabalar arkadaslar.Geceleri uykumu kaciran bi konu hakkinda sizin degerli goruslerinize ihtiyacim var.
Ben 1.5 sene once birisiyle nisanlandim, 4 ay nisanli kaldiktan sonra evlilige karsi korkularim oldugu icin nisanlim benden ayrildi, cunku sorunlarimdan dolayi dugunu ertelemek istedim.Daha sonra psikolojik tedavi gordum, tedavi gordugum surecte su anki nisanlimla tanistik ve yaklasik 1 yil 2 aydir beraberiz.4 ay oncesinde beraberligimizi ailelerimize actik fakat benim evlilikle alakali sorunlarim nuksedince sorunlu bi surec yasadik ve nisanlimin ailesi bizim ailemizi tanismak icin beklerken gidemedik.Daha sonra 3.5 aylik sikintili bi surec gecirdik, nisanlimin bana guvenini tekrar kazanmaya ugrastim bi yandan da sorunlarimla mucadele etmeye calistim.Bu surecte nisanlima bircok kisi teklif edildi, kafasi gercekten cok karisikti ama o beni sevdigi icin mantigi bana rahat bi sekilde evet diyemese de o teklifleri reddetti. yaklasik 3 hafta once nisanlimdan guzel bi evlenme teklifi aldim, biraz kararsiz kalsam da teklifini kabul ettimi.Teklif aldigim surecte, ailelerin tanisma surecinde ve nisanlilik esnasinda herhangi bi duygusal sorunla karsilasmadim.Ve nisanlandik su an nisanliyiz.
Sorun olan durum su : Ben bi yandan evlilikle alakali sorunlarimla bogusurken bi yandan da eski nisanlima karsi anlam veremedigim duygular belirmeye basladi, eski nisanlimi ruyalarimda gormeye basladim.Ayni ilcede calisiyoruz eski nisanlimla, onu gormek istemiyorum, gordugumde kotu olurum gibi geliyo.Yeni nisanlima olan heyecanim su an sonmus gibi ama bu sonmenin nedeni evlilige olan korkumdan mi yoksa eski nisanlima olan duygularimin depresmesi mi buna bi turlu karar veremiyorum.eski nisanlimla birlikteyken de evlilige yakin eski nisanlima karsi da evlilige olan korkum yuzunden soguma olmustu.Onun icin acaba yine evlilige olan korkum yuzunden mi su anki nisanlima tam olarak istekli davranamiyorum acaba, sizce bunun sebebi ne olabilir ?
At yuzugu demek bu kadar kolay olmamali bence..Ben keyfi bi durum yasiyomusum gibi davranmaniz bence cok hoos degil..Nisanlanana kadar hersey cok guzeldi, heyecan hissediyordum ve psikolojim gercekten iyiydi ama nisanlandiktan sonra duygularim karmasiklasiyo, inanin ben de anlam veremiyorum..Belki mesajimi okuyanlar beni iliskileri onemsemeyen, ayran gonullu, daldan dala konmayi seven birisi olarak dusunduler ama gercekten oyle degil..Ben yalnizligi seven birisi degilim ki, hic evlenmeyeyim, bi omur boyu yalniz yasayayim !Duyguların karışıksa at yüzüğü.Evlilik korkusu nedir.Ne oluyor mesela evlenince.Neden korkuyorsun.Hazır değilsen neden nişanlanıyorsun.
böyle gidersen durum onu gösteriyor amaAt yuzugu demek bu kadar kolay olmamali bence..Ben keyfi bi durum yasiyomusum gibi davranmaniz bence cok hoos degil..Nisanlanana kadar hersey cok guzeldi, heyecan hissediyordum ve psikolojim gercekten iyiydi ama nisanlandiktan sonra duygularim karmasiklasiyo, inanin ben de anlam veremiyorum..Belki mesajimi okuyanlar beni iliskileri onemsemeyen, ayran gonullu, daldan dala konmayi seven birisi olarak dusunduler ama gercekten oyle degil..Ben yalnizligi seven birisi degilim ki, hic evlenmeyeyim, bi omur boyu yalniz yasayayim !
Merhabalar arkadaslar.Geceleri uykumu kaciran bi konu hakkinda sizin degerli goruslerinize ihtiyacim var.
Olgun ve dusunceli cevabiniz icin tesekkur ederimNet bir karar vermis degilsiniz..
Duygulariniza hakim olmaya calisip,kafanizdaki dusunceleri yok etmeye calisin derim..
Umarim boyledir, gercekten boyle olmus olmasini o kadar istiyorum ki bilemezsiniz..Gercekten beni anlamissinoz ve ona gore yazmissiniz tesekkur ederimEvlilik ile alakalı korkularından ötürü beynin sana eski nişanlını hatırlatarak oyun oynuyor. Tamamen suni bir şey. Eğer şu anki nişanlını sevdiğinden ve anlaşabildiğinden eminsen evlilik yolunda ilerle.
Evet haklisiniz, ben de su anki nisanlimin bana deger verdigini ve benim arkamda oldugunu bildigim icin ona hak ettigi mutlulugu yasatmak ve ben de onunla mutlu olmak istiyorumeski nişanlını düşünme değmez o seni gerçekten sevseydi korkun olduğu için seni bırakıp gitmezdi ayrılmazdı senden ama şimdiki nişanlın seni gerçekten seviyor ki hala beraber seninle kıymetini bil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?