Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle anlaşamıyoruz

Tesekkür ederim :) öyle yapicam ..

Ailemin ve benim sorunum Altin ve Esya degil Kaynanamin bukadar Cadi olmasi.. Biz gönlünüzden kopani takin dedik .. onlar israr ettiler siz söyleyin adi olsun diye bizde 6 olsun ozaman dedik. Kadinin nefret dolu olmasi acikligim rahatsiz etmesi beni rahatsiz ediyor ben hergün yikiliyorum her gece agliyorum herkesle iyi olmak icin cabaliyorum hic bi zaman kimseye saygisizlik etmedim...

Bu konulari konusmamizin sebebi onlar sordu artik Adini verelim dediler ... benim sorunum altin esya vs degil isterseler hic bisi takmasinlar umurumda degil ... ben sadece mutlu olmak istiyorum nisanlimla saglikli bir evlilik sürdürmek istiyorum ben köle olamam kimseye ... Yeri geliyor kendi öz anneme bile agirligimi koyuyorum !! Ogullarini bana karsi doldurduklarinda kendimi intihar edesim geliyor okadar kötü oluyorum ... tüm yasantilarimi 2 satirda tabiki buraya dökemem yanlis anlasilmalar olmus..

maddiyat yardımı yapmak zorundalar sonuçta oğullarını evlendiriyorlar eziyet çekmenizi istememeleri lazım sıfırdan başlaıpta

nişanlın şimdiden arkanda değilse işin çok çok zor bu kaynanayla.. hiç saklamamış gerçek yüzünü..direk göstermiş valla..

aynen katılıyorum + olarak birde kayınvalden çok fena böyle açıklık kapalılık gibi çookkkk hassas bir konuyu çekinmeden söylemek ne demek bence daha çok konu açıçan sen yüzüğü atmazsan kayınvalidem bu gelinliği almış eşim çok pasif evde kaynanam ne isterse o oluyor bu sadece konunun başlığı

sana seni hacı bilmem nesi dierek alan kişiden ne bekliyorsun ayrıca nişanlınıda dolduracak ve sen en geç evlendikten ay sonra kapalı ama mutsuz biri olcaksın ve onlar sevap sen günah kazanacaksın çünkü için açık olmak isteyecek dinde zorlama yoktur kadının zaten dinle yapmadığı açık

İnsanın böyle durumlarda ne hissettiğini tahmin edebiliyorum.Şahsen benim için bana yapılan saygısızlıktan çok aileme yapılanlar sorundur.Neyse ben size haddim olmayarak bir iki tavsiye vermek istiyorum.Öncelikle bir kaç gün bu konuyu elinizden geldiğince düşünmemeye ve konuşmamaya çalışın bu sizin sakinleşmenize yardımcı olacaktır.
Anladığım kadarıyla kayınvalidenizin nasıl bir insan olduğu, tarzı, düşünceleri belli ve bu saatten sonra asla değişmez.O yuzden sizin yapmanız gereken onu olduğu gibi kabul edip söylediklerini HİÇ takmamak.Kendinizce 'hah tamda kendinden beklenen şeyi söyledi ' deyip hiç bir yaptığına şaşırmadan nişanlınızla birlikte doğru bildiğinizi yapmaya devam etmeniz.
Erkeklerin çoğu annelerinin haksız olduğunu bilseler de bunu size asla belli etmezler çünkü kafalarında şöyle bir düşünce vardır 'eğer annem haksız dersem karım-nişanlım-sevgilim şımarır anneme karşı saygısı azalır, o beni büyüttü laf söyleyemem üzülür kırılır 'vs vs vs.. tabiki bunlar çok saçma şeyler ama malesef erkek aklı böyle çalışıyor.
Bir diğer konu erkekler ağlayıp sızlayıp bağırarak yapılan şikayetlerden hiç hoşlanmaz sizden uzaklaşır.O yüzden bir şeye kırıldığınızda bir süre bekleyin sakinleştikten sonra ona gidip bağırmadan ve sakince sadece ne kadar üzülüp kırıldığınızı anlatın.Tek isteğinizin onunla mutlu olmak olduğunu söyleyin.
gelinlik konusuna gelince tabiki kimsenin sizi bırak değiştirmeyi bunu istemeye bile hakkı yoktur.Bu durumu da bence nişanlınızla çözmeniz gerek.Bu özel günde kendi istediğim gibi bir gelinlik giymek istiyorum diye anlatın ama yine sakince ve bariz bir şekilde annesini suçlamadan.Çünkü bu ters tepebilir.Cümlelerinize 'senin annen' diye başlamak yerine 'ben' diye başlayarak kendi duygularınızı anlatarak devam edin.Kimseyi dahil etmeyin.
Zaten nişanlınız sizi seviyordur ve üzülmenizi istemeyecektir.
Şimdi çok zor geliyor biliyorum ama inanın bana yıllar geçtikçe bunları nasıl aşacağınızı ve eşinize durumu hengi yollardan anlatınca daha etkili olacağını çok daha anlayacak ve böyle şeylerle canınızı sıkmamayı öğrenekceniz.
Şimdiden mutluluklar dilerim.

Maddi durumlari oldugundan cok iyi .. kendilerine ev bile almayi düsünüyorlar .. dügün esnasinda dogru bulmuyorum... dügün arefesine bunuda soktular :S

ya ev çok elzem bi ihtiyaç ev bile almayı düşünüyolar cümlesi biraz garip değil mi? size burmaları dizsinler kendileri kirada oturmaya devam etsinler mi diyosunuz? ev almayı kafalarına koymuşlardır. yaşlı insanlarsa düğün vs. borcu gözlerini korkutmuş olabilir. erkek tarafına şukadar bilezik bu kadar altın tak olayı bizim ailede yoktur ya, iyi ki de yokmuş...

Anneniz nasıl k.validenizden "şu kadar altın istiyorum" dediyse, k.valideniz de annenize "sen ne takacaksın" diye sorar. Bunun nesini yadırgadınız ki?

Bana çok ters geliyor böyle şeylerin konuşulması. Aldım verdim ben seni yendim der gibi, ben şunu alayım sen bunu al demek.

Tam duygularimin üstüne bastiniz, aynen öyle ! anlattiginiz gibi ayni öyle hissediyorum kendimi.. Nisanlimla aciklik konusuna gelince zaten fazla acik bir insan degilim birtek türbanli degilim iste dizden etek giyerim yeri gelir meslegim geregi oda.. Bana dedigi tek sey bize gittigimizde annemin istedigi gibi giyin benim yanimda yalniz biyere ciktigimizda istedigin gibi giyin diyor.. O beni ailem yüzünden sevmedi benim kalbimi sevdi tabi ailesini ezdirmez bende o yüzden nisanlimi suclu bulmuyorum sevgisinden süphem yok o yüzden ziyan etmek istemiyorum hic birseyi. Sizin dediginizi uygulicam cok yardimci oldunuz cok tesekkür ederim. Icim biraz rahatladi simdi :))

nişanlınla ciddi ciddi konuş çözüm getirmeniz gerek bu işe,ilerde hiç baş edemezsin,hoş kadınıda huyundan vazgeçiremezsin ya ..allah bunlara akıl,fikir,merhamet versin kardeşim

yasli degiller sonucta yaptiklari yatirim benim ailem kiz tarafi icin degil. Evladi icin sadece benim icinde degil baska evladi yok kadinin.. yazilan hepsini okuyum lütfen yanlis anlasilma olmasin.. benim sorunum altin esya vs degil benim sorunum kadinin huylari ben hassas bi insanim kayinvalidem ise agresif biri..

nişanlı eğer konu sahibine destek çıksa o zaman tabiki deriz ki boşver nişanlın seni ezdirmiyor annesini takma sen nişanlınla yoluna bak deriz

ama konu sahıbı demiş ki nişanlım annesi olunca birşey diyemiyor demiş...

konu sahibi nişanlısıyla sorun yaşamıyor ama nişanlısıda, konu sahibiyle annesi arasında problem çıkmasını engellemiyor üstüne düşeni yapmıyor...

kendi bilir tabiki..biz nişanı at deyince atacak değil ya..

ne yapmam gerek demiş..ben bu durumda yoluma taş koyan açık olduğumu bildiği halde şuursuzca kapanacaksın diyen bir kadını ve ona da sesini çıkaramayan oğlunu almazdım yani...

amin insallah bazi arkadaslar yanlis anlamislar beni .. altin esya benim sorunum degil kendileri actilar bu konulari konusmak icin bizi cagirdilar.. benim kayinvalidemin fesat olmasi beni rahatsiz ediyor hassas huyluyum saygisiz biri degilim ..

sevgili rabiya sen gerçekten çok iyi niyetli bir kızsın

ama nişanlın kaçak güreşiyor...

Arkadasim haklisin ben zaten atmayi düsünüyorum ama bu sebeplerden atmam uygun mu diye bilemiyorum nisanlimi seviyorum oda beni seviyor ama Annesi hep mi hayatimizda olacak yani Köle olmam mi gerekiyor ??? Kayinbabam cok iyi biri ama kadin ona konusma firsati bile vermiyor kayinbabam beni ve ailemi anliyor sakin insan gibi konusuyor kadin ise tam tersi hep bagirarak cagirarak ...

sevgili rabiya sen gerçekten çok iyi niyetli bir kızsın

ama nişanlın kaçak güreşiyor...

Tesekkür ederim fakat cogu arkadaslar beni burda yanlis anlamislar :/ o bile üzdü beni simdi....
Zamana biraksam biraz sessiz kalip geriden izlesem nasil olur diye düsünüyorum

bu cümle kilit bir cümle (ogullarını bana karsı doldurduklarında) şimdiden yapabiliyorlar mı gerçekden? ve sen daha simdiden bunlara üzülüyorsun... burda iş nişanlına düşüyor..aranızı bulabiliyor mu? ve sınırını çizebiliyor mu? sen daha şimdiden tasalanmaya başlamıssın. evlenince yazık değil mi bunları yasarsan? bence takı olayını atın bi kenara senin değerini takı belirlemez... senin duruşun konulara yaklaşımın belirler. cadı ise cadılaşmaya gerek yok.. gayet sakin bi tavırla ilk önce nişanlın ile konuş...

---canım anneni ben tanımıyorum, senin annen sen daha iyi tanırsın. böyle bi olay oldu, ne demek istediğini tutumunu tam anlayamadım.. sence ne demek bu? diye giriş lerle yapabilirsin...

canım ben en çok açık olmanı bildikleri halde neden kapatmaya çalışıyorlar ki bende açıktım abana istediğim denediğim gelinlikler açık die almadılar o çok açık sen hacı hoca torunusun dediler almadılar annemde laf söz olmasın die bolerolu yaptırdmıştım gelinliğimi ve bu bana çok koymuştu herkes şaşırmıştı gerçi tülden di bolerom ama gelinliin tüm özelliği kalmıyordu gelinlik bir kere giyilir oda varsın açık olsun ne olur ki her koyun kendi bacağından asılr neden karışrlar bilemem benim çok içimde kalmıştı
bana ne bilezik ne birşey taktılar hep sorun yaşadım herşeyde
evimde de bir tek salon halısı var oda eşim nişanlıyken onların memleketine gitmişti sırtına atıp getirmiş yanii o kadar iğnesinden ipliğine annem aldı herşeyimi
yani kaynanan baştan sölemiş hiç boşa kendini yorma canım benim ki de taa en baştan kestirip attı onu almam bunu almam beni ilgilendirmez benim maddiyatım yok dedi hatta bir kersinde beni arayıp bana güzevnme kızım bende 1 milyon çıkmaz size dedi hep eşim ve benim ailem aldı herşeyimi ve çoğu seyde gözümde kala kala hala içimde uhdedir yaniii
benim eşimde gık çıkarmadı ailesine ben alırım ben yaparım sende yapamayacağım şeyler isteme sonra ben sana alrırım dedi ama nerdeee borç öde dur sonra çocuk oldu hala eksikler alınacak neyse bugünüme şükür canım allah kaynanamlara muhtaç etmesinde varsın birşeyim olmasın
sende aynı durum içindesin ya tatlılıkla konuşulur olur ya kavga dövüşle olur oda zehir olur yada benim gibi olmaz eğer devam edersen tabiii

canım o zaman bu nişan sürecini iyi değerlendir. iyice tanı nişanlının ailesini, ölç tart... yaşın daha çok küçük. nişanlının senin yanında olması güzel. ama ilerde evlenince değişmemeli yoksa çok üzülürsün. sen her türlü şeyi nişanlınla ailesini kötülemeden ve sakince konuş. İnşallah düzelir.

Çok iyi düşünmen lazım.bu çok saçma birşey ve şimdiden nişanlın böyleyse sonrasını düşünmek bile istemiyorum.Hergün ağlayacağına bence 1 kere ağlaman daha mantıklı.Sadece nişanlınla evlenmiyiceksin ailesiylede evleniyo olucaksınız.ve anladığım kadarıyla işin çok zor.Sürekli annem haklı diyen erkeklerden korkulur valla. çok iyi düşün ve sevdiğin erkekle karşılıklı konuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…