Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle anlaşamıyoruz

Evet dolduruyor tabi, Ben nisanlimla aksam üstleri haftada 2 defa telefonda en fazla yarim saat konusan biriyim ne fazla ne az ... Aramiz gerginlige girdiginde biz telefonda görüstügümüzde hep Oglum kapat artik telefonu 2dk bile konusamadan kapatiyordu ve gizli msj atiodu benim anlamadigimi zannediyordu ama ben gayet iyi anliyordum.. neden böyle diye sordugumda bahaneler aradi... Sevgililer gününde disarda yemege cikacaktik evlerine gittim tam kapidan cikacaktik kayinvalidemin elini öpecektim disarda yemek yemeyin cok pahali diye tutturdu ben yemek yaparim size cok pahali gitmeyin diye ugrasti benle .. kisa özetleyince bazi sorunlari herkes beni yanlis anliyor.. ama iste kisa öz anlatmak istedim her ayrintili degil ... ama iste o gün nisanlim direndi..

nişanlılık bunun içindir zaten annesi kendini belli etmiş..

nişanlını seviyorsun ne kadar güzel nişanlın için fedakarlık yaparsın değil mi kendinden ailenden?
peki nişanlın senin için kendi ailesinden fedakarlık yapabilir mi...
kayınvalıdeye göre bir hayat mı yaşayacaksın kendine göre mi?

nişanlının annesi ne olacak sınırını, yerini bilecek mi yoksa seni kendisine sizi uydu mu yapacak...

senin üstünden kendi kişisel egosunu mu tatmın edecek

nereye gittiğine ailenle görüşmene doğuracağın çocuğa pişireceğin yemeğe kocana sarılmana onu sevmene karışacak mı?
sınırını bılerek karışacaksa amenna..

ama bu kadın sana kapan diyor...sen istersen kapanırsın istemezsen kapanmazsın...

nişanlında annesine anne karışma diyebilmeli..bunu diyemeyen erkek sürekli annesinin isteklerini yerine getirmek için uğraşır ve hep senden fedakarlık bekler...

sen bunu kaldırabilirsen tabiki devam et ama hayır ben mutsuz olurum dersen...yüzüğü atmalısın

kimseye köle olma kıymetin bilinmez...

eğer atacaksan tamda bu sebepler çok uygun atmak için bundan iyi fırsat olamaz...

nişanlına da dersin problemlerı teker teker anlatırsın bakalım değişecek mi?yoksa ne halin varsa gör mü diyecek?

Sen haklida olsan ailemin yaninda bosver sus diyor hep nisanlim, ben sonradan hallederim diyor ...

Sen haklida olsan ailemin yaninda bosver sus diyor hep nisanlim, ben sonradan hallederim diyor ...

bu seni çok yıpratır çünkü nişanlın haklıyı haksızı ayırt etmek yerine annesini şimdiden kayırmayı yeğlemiş

Beni kabul eden beni oldugum gibi kabul etmeli.. Ben yeri geliyor kendi Annem hatali oldugunda bile diyorum Anne sen hakli degilsin diye. En son beni yemege davet ettiklerinde kapidan cikarken nisanlim bi kolunu omzuma koydu kayinvalidem de arkadan gördü hemen kosturdu Oglum birak kizin omzunu siz evli degilsiniz hemeeen ortamiza girdi .. :S Nisanlim zaten kapali insanla evlenmek isteseydi kapali birini bulurdu .. benim giyimime pek karismaz ve annesine de diyor birakin acikligi kapaliligi beni ilgilendirir .. ama baska konularda iste susuyor cok karisik .. sonucta daha 2 bucuk aylik nisanliyim biraz beklemek ve seyirci olmak istiyorum .. ve kararimi verdigimde tam konusacagim sanirim.. Köle olmak icin annem beni dünyaya getirmedi annemin cektigi zorluklar 25sene önce kizlari ceksin istemez .. olan aslinda sadece bize degil Annelere de olur cünkü onlar bizden fazla üzülür

Canım şimdiden böyleyse evlendikten sonra daha da beter girer aranıza,herşeye karışır burnundan getirir evliliğini...Nişanlında madem ses çıkarmıyor zor bi durum..Allah korusun tabii..
Ama nişanlınla kesin bi dille konuşmalısın,gelinliğine bile karışan kadın ilerde nelerine karışmaz ki...

Peki ev durumu nedir?
Yakın mı oturacaksınız,Olursa?

okuduğum kadarıyla şunları söyleyebilirim canım(tüm yorumları okumadım)

canım, her şeyi kayınvalidenle konuşmak zorunda değilsin.bazı şeyleri nişanlınla konuşup halledebilirsin.benim kayınvalidem de gelinlik kosunda(her şeyde olduğu gibi) karışmak istedi.150-200 milyona gelinlikler var alırız falan diyodu.dediği gelinlikleri ben hiç beğenmiyodum tabi ama bakarız falan diyodum hep.nişanlımla konuştum.annesinin söylediği gelinlikleri beğenmediğimi söyledim.zaten görünce o da beğenmedi :) hayatımda bir kez giyicem dedim.sağ olsun oda benim istediğimi aldı.ama kayınvalidem onun istediği fiyata aldığımızı sandı.daha pahalı aldığımızı söylesek huzursuzluk çıkaracaktı.ne onun istediği oldu ne de benim kalbim kırıldı :)bi çok şeyi böyle çözdük.
annenleri ve kayınvalidenleri de karşı karşıya getirme.üzülen sen olursun.nişanlına karşı tavrını koy.senin huzurun onun elinde.ailesine sesini çıkarmazsa ezilirsin,mutsuz olursunuz.benim eşim annesine beni hiç ezdirmez.bi olay olduğunda bile ben susarım o konuşur.ve hep şunu söyler:sen değil ben kötü oluyum,bana fazla kızamazlar,unuturlar ama senin söylediğin unutulmaz,büyür gider. sen o yüzden fazla yüze gelme.bırak kendi ailesiyle nişanlın muhatap olsun.ama şu anda yaptığı gibi susarsa işin zor tatlım.bunlar yüzünden sürekli kavga edersiniz.
birde ben de siz şunu alın,biz bunu alalım gibi bir muhabbete girilmesini yadırgadım.bi evin ne eksiği varsa alınır.aldınız-almadınız diye de sakın kötü olma.bir ömür yüz yüze bakıcaksınız.almazlarsa düğünden sonra siz alırsınız.kayınvalidenize yaranmak içinde boşuna uğraşmayın çünkü kendinizden taviz vermiş olursunuz ve bunun sonu gelmez.aranıza mesafe koyun.yüzüne hee deyin ama eşinizle konuşup kendi bildiğinizi yapın.
bunlar benim tavsiyelerim canım.ama tabi karar senin :) allah yardımcın olsun :)

Öncelikle hakkında hayırlısı olsun canım.
Bu gibi durumlarda pazarlık yapar gibi altın askı konularının konuşulması taraftarı hiç değilim,ki benim çevrem ve ailemde de böyle isteklerde bulunulmaz,ayıp karşılanır.Hatta ben nişanlandığımda da hiç bir şey talep etmedik karşı taraftan.Yalnız olayların kendi şartlarıyla değerlendirilmesi taraftarıyım.Kv ısrarlar soruyorsa demek ki,adetleri öyle.Bu tip insanlar da bir şey istemeyen gelinleri gözü tok gelin diye değil,kusura bakmayın ucuza gelen gelin diye görüyorlar.Herkesin anladığı dilden konuşmak lazım.Israrla sorduysa isteklerinizi yerine getirmesi gerekirdi.5 alan 6.yı da alır,işgüzarlık etmiş.Nişanlınızın tavırlarını ise hiç doğru bulmadım,'sen haksızsan bile sus ben hallederim','onun yanında öyle giyin başka yerde böyle giyin'.Bu bir yerde patlak verir,şimdi sizi böyle idare eder,evlenince hiç umursamaz gibime geliyor.Biraz daha nişanlı kalın,nasıl olsa yeni gelişmeler olur ve atarsınız nişanı diye tahmin ediyorum.Kv nin böyle kıskançlıklar yapması bir süre sonra sıkacaktır sizi iyice.Ne demek sevgililer gününde dısarda yemeyin ben size yemek yaparım,birlikte mi kutlayacakmıssınız:))

Afedersin ama senin nişanlında da iş yok bence.

Seni tenzih ederim ama bir laf vardır o geldi aklıma, hani derler ya "bizim gelin bizden kaçar, başını kapar kıçını açar", o nişanlın sana ilerde "canım bizim aile içinde kapan, dışarda açılırsın" da der.Bence nişanlının kişiliği oturmamış henüz, ya bir kaç sene daha bekle acele etme, ya da uzatma yol yakınken bırak.

eşya altın konusuna yorum yapmıyacağım bunlar bir şekilde olur ama kayınvalidenin herşeye karışması çok kötü.nişanlında seni savunamıyor orta yolu bulamıyor.evlenince nişanlın sana daha çok sus diyebilir o zaman çok bunalırsın canım.daha yeni nişanlanmışsın biraz daha gözlemle hem nişanlını hem annesini hareketlerine göre kararını ver.bu arada evlilik durumununda umarım bu kayınvalideyle yakın oturmazsın böyle birşeyi asla kabul etme

peki yakin oturmak istemedigimi onlari kirmadan nasil diyebilirim ??

halletcekse senin sustuğun anca nişanlının konuşması ve anında senin yanında halletmesi gerekiyor. annesine bişey diyemiyor heralde.
evlenirsen çoook uzakta oturman ve eşinin hep arkanda olması gerekiyor. ayrıca sana onların yanında şöyle yap demesi de çok kötü.
sen sürekli kişilik mi değiştireceksin, nasılsan öyle kabullensinler. bu çok zoruna gider. bence nişanlına söyle ben her zaman aynıyım kıyafetimde davranışımıda değiştiremem annen için de. yoksda sen kaybedersin. bitmesinden de korkma,inceldiği yerden kopsun.kişiliğinden taviz verme. nişanlın adam gibi dursun arkanda.yoksa biteceğini göster

peki yakin oturmak istemedigimi onlari kirmadan nasil diyebilirim ??

onlara değil nişanlına söyle, o halletsin. nişanlına kaygılarını anlat, birlikte mutlu olmak istediğini, her iki aileden de uzakta oturmak istediğini söyle.
nişanlın ayarlasın.

Kaynana ve kayınpederinden ne kadar istekte bulunursan hayatınıza o kadar çok karışacaklar, karışmaya hakları olduklarını düşünecekler..
en basitinden gelinliğinle ilgili nişanlın fikir belirtebilir ama bunun dışında kimse senin isteklerini yıkıcı isteklerde bulunamaz..
Ama senin tavrın şu olmalı: Hiç bir şey istemem gönlünüzden geleni yapın.. Takı da sizin kişiliğinizi gösterecek sonuçta ve taktığınızın oğlunuza da
faydası olacak.. Siz bilirsiniz düğünümle ilgili herşeyi de ben bilirim bu benim düğünüm, gelinliğime kadar her şey nişanlım ve benim gönlüme göre olacak
diyebilmelisin.. Ben böyle düşünüyorum.. Kendim aynen böyle davranıyorum hiç çekinmeden..

Son düzenleme:
onlara değil nişanlına söyle, o halletsin. nişanlına kaygılarını anlat, birlikte mutlu olmak istediğini, her iki aileden de uzakta oturmak istediğini söyle.
nişanlın ayarlasın.

Peki canim cok sagol.. Konusacam zaten yarin görüsecektik .. burda beni ciddiye alan herkese tsk ediyorum

Ben bu mesajı yazanın bir bayan olduğuna inanmak istemiyorum.Çünkü kullanılan cümleler tavırlar o kadar çirkinki bir bayana asla yakıştıramadığım için alıntı yaptım.Ağzını burnunu kırarım ne demektir yaa??

Ben hayatımda saygının karşılıklı edinildiğine inanırım canım.Ne ekersen onu biçersin lafı boşuna söylenmemiştir.Kaynanan anlattığın kadarıyla farklı bir kişilik ve sende ona saygısızlık yapmadığını söylüyorsun.Bu senin kaliteni belli eder.Kaynanan bundan anlamıyorsa o onun sorunu.Seni burda ilgilendiren nişanlın.Seni ezdirmemesi gerek kimseye haklıyı ve haksızı ayırt etmesi gerek.Bunu ona açık ve net bir dille belirt..

Altın konusuna gelince hayatımda böyle şeyleri konuşmam konuşan insanlardanda nefret ederim.Ben çünkü değerimi maddiyatla ölçmedim hiç.Bu beklentide olan kızlara anlam veremiyorum.Çünkü bana bunu yapan bir gelin ve ailesi olsa asla saygı duymazdım bu insanlara.Özür dileyerek söylüyorum kızlarına fiyat biçtiklerini düşünürdüm..Ben kaynananın siz ne takıcaksınız diye sormasını yadırgamadım açıkçası.Eğer bana bu soruluyorsa bende gayet sorarım karşı tarafa.Eğer maksat çiftlere yardımsa iki tarafta koysun taşın altına elini.Benden istenileni onlarda taksın..

Sen bu altın adedinin kaynananın ısrarı sonucu sölendiğini söylüyorsun.Ama ben senin yerinde olsam anne ben asla böyle bir miktar belirtmem bunu bana sormandanda çok rahatsız oldum diye belirtirdim.Açıkçası söylediğinizin çokta planlanmamış aniden sorulan bir soruya verilmiş cevap olduğunu düşünmüyorum kusura bakma canım..

Benim en çok takıldığım ikinci nokta ise sana bolerolu gelinlik giydirmek istemeleri.Seni oğullarına nişanlarlarken nerdeydi bu insanların gözü.Madem aldıklarını beğenmiyorlar değiştirmek istiyorlar gitsinler kendilerine uygun birini alsınlar.Çok kızıyorum böyle insanlara.İnsan hayatına bu kadar müdahale etme hakkını nasıl buluyorlar kendilerinde bilmiyorum.Eşinle konuş canım seni böyle seviyorsa bunu ailesine anlatsın keskin ifadelerle.Ha yok bunu belirtemiyorsa arkana bakmadan kaç bu adamdan.Çünkü daha seçtiği kızı gururla yanında taşıyamıyor demektir bu yaptığı..

aslında bolero olayı da parayı veren düdüğü çalar hesabı olmuş. başlık parası yerine bu bilezikler geldi herhalde. 5 bileziğe bolero 10 bileziğe çarşaf giydirrim şeklinde bi şeyler kurmuş olabilir kadın kafasında.

canım benim yaşın gerçekten evlilik için zaten küçük, eğer nişanlın ağır dediğim dedik seni ezdirmeyecek gerektiğinde annesinin karşısına geçebilecek biriyse hiç düşünme evlen derim ama annesine söz geçiremiyor anladığım kadarı ile o da toy, şu sitede mutsuz evliliklerin çoğu nedeni kayınvalide malesef, millet evlenmiş ellerinden bişi gelmiyor ama sen başındasın, biriyle evlenmek demek ailesi ile evlenmek demek bana düşmez ama eğer ben senin yerinde olsaydım direk hiç düşünmeden kandırılmadan yüzüğü atar yoluma devam eder adam gibi bana sahip çıkacak birini buluncaya kadar parmağıma yüzük taktırmazdım çok iyi düşün evlilik çılgınca birşey eğer iyi birini bulursan harika ama yanılırsan bittin canım benim tükendin bil....Allah yar ve yardımcın olsun...

Görünen o hakkaten:)

erkeklerinolayını da anlamıyorum hacı nedir yani bu pısırıklık

ben erkek tarafının şart koşmasıa karşı oldugum kadar kız tarafının da sunu sunu ıstıyorum

yapacaksın demesine karsıyım tamam gelınlıgınıze örtünüze kımse ama kımse karısamaz aileniz dahi karısamaz

ama bilezik istedık yapmıyolar su esyyaı onlar alsın bu eyyaı bunlar alsın tartısmasına girersen çoookkk cekersın

anem sey der ıkı aile anneler babalar çocuklarımzın yuvasını yapıcaz budur eksık olsun kendılerı alsın

mücadele etsınler der aynen de katılıyorum eşyalarım halen bi elin parmaklarını gecmez...taksitle bogulmadık

kımseyle esya kavgası alktın kavgası etmedık tabıı cok sukur ailemde kayınvalıdemgılde anlayıuslıydılar o baska mesele de

sen de tavrını koycaksın kayınvalıdem bana şu halyı kaldı şöle ser böle yap diyordu dınlıyorum annecım ben böyle uygun gördüm

bizim için daha kullanıslı dıyorum bu kadar bişey derse cevbını alır aman kocam şöle desın benı savunsun demem

kendı ısımı kendım gorurum ben net olunca kayınvalıdemde net olur ve aramızda cokkk sukur ıyı

....evlenırken de onu bunu ıstemem gereklı seylerı alalım yeter dmeıstım

benım olayım budur hacı net olcaksın nişanlın annesınıun karsıında pusuo dıe kızıosnn ama sen de saklanmıcan annenın

arkasına annecım çok değilmi kimse bunalmasın bence altının ne önemı var diyebılmelısın iğneyı accık kendıne batır bence

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…