bu cümle kilit bir cümle (ogullarını bana karsı doldurduklarında) şimdiden yapabiliyorlar mı gerçekden? ve sen daha simdiden bunlara üzülüyorsun... burda iş nişanlına düşüyor..aranızı bulabiliyor mu? ve sınırını çizebiliyor mu? sen daha şimdiden tasalanmaya başlamıssın. evlenince yazık değil mi bunları yasarsan? bence takı olayını atın bi kenara senin değerini takı belirlemez... senin duruşun konulara yaklaşımın belirler. cadı ise cadılaşmaya gerek yok.. gayet sakin bi tavırla ilk önce nişanlın ile konuş...
---canım anneni ben tanımıyorum, senin annen sen daha iyi tanırsın. böyle bi olay oldu, ne demek istediğini tutumunu tam anlayamadım.. sence ne demek bu? diye giriş lerle yapabilirsin...
Arkadasim haklisin ben zaten atmayi düsünüyorum ama bu sebeplerden atmam uygun mu diye bilemiyorum nisanlimi seviyorum oda beni seviyor ama Annesi hep mi hayatimizda olacak yani Köle olmam mi gerekiyor ??? Kayinbabam cok iyi biri ama kadin ona konusma firsati bile vermiyor kayinbabam beni ve ailemi anliyor sakin insan gibi konusuyor kadin ise tam tersi hep bagirarak cagirarak ...
Çok iyi düşünmen lazım.bu çok saçma birşey ve şimdiden nişanlın böyleyse sonrasını düşünmek bile istemiyorum.Hergün ağlayacağına bence 1 kere ağlaman daha mantıklı.Sadece nişanlınla evlenmiyiceksin ailesiylede evleniyo olucaksınız.ve anladığım kadarıyla işin çok zor.Sürekli annem haklı diyen erkeklerden korkulur valla. çok iyi düşün ve sevdiğin erkekle karşılıklı konuş.
Sen haklida olsan ailemin yaninda bosver sus diyor hep nisanlim, ben sonradan hallederim diyor ...
nişanlılık bunun içindir zaten annesi kendini belli etmiş..
nişanlını seviyorsun ne kadar güzel nişanlın için fedakarlık yaparsın değil mi kendinden ailenden?
peki nişanlın senin için kendi ailesinden fedakarlık yapabilir mi...
kayınvalıdeye göre bir hayat mı yaşayacaksın kendine göre mi?
nişanlının annesi ne olacak sınırını, yerini bilecek mi yoksa seni kendisine sizi uydu mu yapacak...
senin üstünden kendi kişisel egosunu mu tatmın edecek
nereye gittiğine ailenle görüşmene doğuracağın çocuğa pişireceğin yemeğe kocana sarılmana onu sevmene karışacak mı?
sınırını bılerek karışacaksa amenna..
ama bu kadın sana kapan diyor...sen istersen kapanırsın istemezsen kapanmazsın...
nişanlında annesine anne karışma diyebilmeli..bunu diyemeyen erkek sürekli annesinin isteklerini yerine getirmek için uğraşır ve hep senden fedakarlık bekler...
sen bunu kaldırabilirsen tabiki devam et ama hayır ben mutsuz olurum dersen...yüzüğü atmalısın
kimseye köle olma kıymetin bilinmez...
eğer atacaksan tamda bu sebepler çok uygun atmak için bundan iyi fırsat olamaz...
nişanlına da dersin problemlerı teker teker anlatırsın bakalım değişecek mi?yoksa ne halin varsa gör mü diyecek?
Tam duygularimin üstüne bastiniz, aynen öyle ! anlattiginiz gibi ayni öyle hissediyorum kendimi.. Nisanlimla aciklik konusuna gelince zaten fazla acik bir insan degilim birtek türbanli degilim iste dizden etek giyerim yeri gelir meslegim geregi oda.. Bana dedigi tek sey bize gittigimizde annemin istedigi gibi giyin benim yanimda yalniz biyere ciktigimizda istedigin gibi giyin diyor.. O beni ailem yüzünden sevmedi benim kalbimi sevdi tabi ailesini ezdirmez bende o yüzden nisanlimi suclu bulmuyorum sevgisinden süphem yok o yüzden ziyan etmek istemiyorum hic birseyi. Sizin dediginizi uygulicam cok yardimci oldunuz cok tesekkür ederim. Icim biraz rahatladi simdi :))
eşya altın konusuna yorum yapmıyacağım bunlar bir şekilde olur ama kayınvalidenin herşeye karışması çok kötü.nişanlında seni savunamıyor orta yolu bulamıyor.evlenince nişanlın sana daha çok sus diyebilir o zaman çok bunalırsın canım.daha yeni nişanlanmışsın biraz daha gözlemle hem nişanlını hem annesini hareketlerine göre kararını ver.bu arada evlilik durumununda umarım bu kayınvalideyle yakın oturmazsın böyle birşeyi asla kabul etme
Sen haklida olsan ailemin yaninda bosver sus diyor hep nisanlim, ben sonradan hallederim diyor ...
peki yakin oturmak istemedigimi onlari kirmadan nasil diyebilirim ??
onlara değil nişanlına söyle, o halletsin. nişanlına kaygılarını anlat, birlikte mutlu olmak istediğini, her iki aileden de uzakta oturmak istediğini söyle.
nişanlın ayarlasın.
ağzını burnunu kırarım o kadının
benim kaynaanm benm karşımda konuşamaz
bana çok bişey yapmadı ama maddiyatları zten kötüydü 5 bilezik 1 set taktılar
nişan alışverişi felan yapmadık
ŞİMDİ BİZDEN ne bişey isteye bilir nede biz ondan istyruz kendi peşimde koşuyor
tek yapman gereken yüzüğü atman
burda çok kişi yazıyor hiçmi kimsenn yazısını okumadın
adamlar nişanlıyken nasılsa evlendikten sonra aynı diyor
gerçektende öyle
Ben bu mesajı yazanın bir bayan olduğuna inanmak istemiyorum.Çünkü kullanılan cümleler tavırlar o kadar çirkinki bir bayana asla yakıştıramadığım için alıntı yaptım.Ağzını burnunu kırarım ne demektir yaa??
Ben hayatımda saygının karşılıklı edinildiğine inanırım canım.Ne ekersen onu biçersin lafı boşuna söylenmemiştir.Kaynanan anlattığın kadarıyla farklı bir kişilik ve sende ona saygısızlık yapmadığını söylüyorsun.Bu senin kaliteni belli eder.Kaynanan bundan anlamıyorsa o onun sorunu.Seni burda ilgilendiren nişanlın.Seni ezdirmemesi gerek kimseye haklıyı ve haksızı ayırt etmesi gerek.Bunu ona açık ve net bir dille belirt..
Altın konusuna gelince hayatımda böyle şeyleri konuşmam konuşan insanlardanda nefret ederim.Ben çünkü değerimi maddiyatla ölçmedim hiç.Bu beklentide olan kızlara anlam veremiyorum.Çünkü bana bunu yapan bir gelin ve ailesi olsa asla saygı duymazdım bu insanlara.Özür dileyerek söylüyorum kızlarına fiyat biçtiklerini düşünürdüm..Ben kaynananın siz ne takıcaksınız diye sormasını yadırgamadım açıkçası.Eğer bana bu soruluyorsa bende gayet sorarım karşı tarafa.Eğer maksat çiftlere yardımsa iki tarafta koysun taşın altına elini.Benden istenileni onlarda taksın..
Sen bu altın adedinin kaynananın ısrarı sonucu sölendiğini söylüyorsun.Ama ben senin yerinde olsam anne ben asla böyle bir miktar belirtmem bunu bana sormandanda çok rahatsız oldum diye belirtirdim.Açıkçası söylediğinizin çokta planlanmamış aniden sorulan bir soruya verilmiş cevap olduğunu düşünmüyorum kusura bakma canım..
Benim en çok takıldığım ikinci nokta ise sana bolerolu gelinlik giydirmek istemeleri.Seni oğullarına nişanlarlarken nerdeydi bu insanların gözü.Madem aldıklarını beğenmiyorlar değiştirmek istiyorlar gitsinler kendilerine uygun birini alsınlar.Çok kızıyorum böyle insanlara.İnsan hayatına bu kadar müdahale etme hakkını nasıl buluyorlar kendilerinde bilmiyorum.Eşinle konuş canım seni böyle seviyorsa bunu ailesine anlatsın keskin ifadelerle.Ha yok bunu belirtemiyorsa arkana bakmadan kaç bu adamdan.Çünkü daha seçtiği kızı gururla yanında taşıyamıyor demektir bu yaptığı..
Merhabalar,
21 yasindayim, 2 bucuk aylik nisanliyim. Ekim ayinda evleniyorum Allahin izniyle.
Cok karisik duygular icerisindeyim Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle yapamiyorumAnlasamiyoruz.
bi hafta önce bizi oturmaya cagirdi Kayinvalidem Altin Konusundan girdiler Dügün Salonundan ciktilar. Annem benim icin 6 Burma bi Seti istedigini söyledi ev konusuna gelince kizimin yatak odasini, Televizyon, Camasir Makinasini alacagini ve tabiki Ceyizim Ceyeranli mutfak esyalari vs vs. Kayinvalidem ise hemen yüzünü asti ben 5 Bilezik takarim ve setini 14 ayar yaparim ayrica oturma odasinin Perdesini sen yaptirt hatta halisini da sen al dedi benim AnnemeCok Cadi bi insan nefret dolu konustu daha önce böyle degildi daha önce bu konularda konusulmadi. Taki konusuna tekrar gelince eee sen ne Takacaksin diye Anneme böyle sacma bir soru sordu. O bir Kiz annesi - daha önce kiz annesine böyle birsey soruldugunu hic duymadim. Sonra konu gelinligime geldi ben gelinimin kapali bir gelinlik almasini istiom üstüne bolero giyecek diye tutturdu ben acik bir insanim benim acik oldugumu bile bile benim kapimi actilar. Anneme diyor sen 12 Sene kaynana kahri cektin senin kizinda ceker haci Torunu diye senin kapini actim diyor. Nefret dolu kadin Annem sogudu bende kadina isinamam herhalde. Benim Nisanlim ise biz yalniz iken arkamda duran biri ama Annesine gelince Nisanlim hakli onu üzmeyin diyemiyor Agirligini koyamiyor. Caresizim ne yapacagimi bilmiyorum. 1 haftadir kayinvalidem bizi aramiyor. Bana yardimci olun ne yapmam gerekiyor ?
aslında bolero olayı da parayı veren düdüğü çalar hesabı olmuş. başlık parası yerine bu bilezikler geldi herhalde. 5 bileziğe bolero 10 bileziğe çarşaf giydirrim şeklinde bi şeyler kurmuş olabilir kadın kafasında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?