Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle anlaşamıyoruz

şu kız annelerinin bilezik die tutturmalarnı hiç annamam. düğünden sonra bileziklerni ona vercen sanki. ister 10tane taksın isterse 2tane sanane ya bi karışmasa şu iki tarafın aileleri, gençlere bi huzur verseler nolur sanki..biz evlenirken erkek tarafıyla ilgili herşeyi eşim aldı yaptı... şimdi o bi kilo altın taksaydı borcuda bizeydi,yatırımıda bize. o bir kilo altının benim aileme ne faydası varda tuttururlar bilmem. valla biz ne set istedik ne burma. ben özellikle değer kaybeder die set istemedim hatta..
millet evliliği, evlilik öncesi hazırlık zannedio,,evlilik öncesi hazırlık iyi olursa evlilik ii olur zannediolar. alakası yok...düğün biter evlilik başlar. bu altın,perde,halı boş işler,,herkes elinden geleni yapsın lafının edilmesi bile ayıp bence...bunlar millete gösteriş,milleti boşver,sen çırağanda evlensen o millet yine konuşcak mevzu bulur...... senin yerinde olsam ne annemi ne kaynanamı konuşturum,nişanlımla şu güzel evlilik öncesi dönemin tadını çıkarırım,, olduğu kadar olsun derim... ben ne altın istedim,olması zorunlu şeyleri aldık ilk etapta,,evlendikten sonrada yavaş yavaş gördükçe paramız oldukça ekstraları aldık..hem çok zevkli sonraya da alcak bişiler bırakmak....ve okadar mutluyum ki hamdolsun gözünün içine baktığım bi eşim var...mutluluk ne bilezikte,ne perdede.....
aranızdaki iletişimi bunlar için yıpratma, herkesi dinliyomuş gibi yap,ne eşinle ne kaynanla nede annenle kötü olma derim ben,,evlendikten sonrada şimdide 3. kişileri aslaaaa işine,evine,ilişkine karıştırma...akıl veren "o öle olmaz şöle olur,bu böle olmazsa olmaz" diyenler okadar çok kii hepsini boşver herşey senin ve eşinin istediği gibi olur..........o adetlerin hepsi işleri karmaşıklaştırmaktan başka işe yaramaz,,tek bildiğim vazgeçilmez adet saygı,sevgi,yardımlaşma,bayramlaşma,hoşgörü vs. diğerleri umrumda bile değil

ben altınmış oymuş buymuş onlara takılmadım çünkü bunlar aşılıcak konular ama gelinliğine kayınvalidenin karışmasına aklım takıldı çünkü ben söz attım hemde gelinlik yüzünden çıkan bi tartışma ve sonunda gerçek duyguların ortaya çıkması bende açık bi bayanım aynı şekilde banada söylendi ve ardından kapanmam çalışmamam vs gibi konularda baskı bu konuyu ben bir araştır derim evleniceğin insanda aynı şeyleri söylüyorsa eğer iyice düşün derim..

canım bende şu kadar bilezik istemenizi doğru bulmadım bizde hiç konuşulmaz yani herkes durumuna göre yapar. ama gelelim asıl soruna senin kaynananda az değil. karışmasına musade etme. ne demek gelinliğin şöyle olsun boyle olsun. sinir oluyorum boyle kaynanalara ya. valla bendeki boyle olsa benim nişan fazla surmezdi herhalde çunku hiçbir lafın altında kalmam ben

Hemen pes etme ya kapını kapatırsın sen annenle görüş ama ben çok sık görüşmem dersin olur biter.Zaten kaynana daha ne kadar sizinle birlikte olabilirki
Kayannalar alınmayın lütfen şakaydı

Kaynananı kesinlikle savunmuyorum. Ama senin annenin de kızıma 6 bilezik bir set demesi bence çok ayıp. Farkında mısın bilmiyorum ama kadın resmen sizin dediğinizin olmaması için 5 bilezik sette 14 ayar olur demiş.
Erkek tarafı kız alırken elinden gelenin en iyisini yapmalı ona bir şey demiyorum fakat böyle bunu ver şunu al vs demek fazlasıyla yersiz ve evlendiğinde burnundan getirilecek şeyler bilgin olsun.

Hayir aslaaa beni nişan oldugu gün nisanlıgımın üstünü zorla örttü tülbent ile cok aglamıstım nisandan sonra zoruma gıttı tartısmakta ıstememıstın fakat dügünümde buna müsde etmek ıstemıyorum

konunu okudum ne kadarda benim durumuma benziyor. Benim nisanlimda benim yanimdayken tmm askim yapariz askim sen iste yeterki askim ölürüm askim, ama ailesi yaninda oldugu zaman agzini bicak acmiyordu.
Sizde altin konusu acilmis yine bizde dügüne 2-3 ay kalmisti altin konusunu birakin ev konusuna daha yeni girilmisti!!!!
Gelinlik Konusuna gelince hayalimdeki gelinligin resmini gösterdim nisanlimn ablasina ve annesine. Ablasi ayy cok güzel falan dedi Annesi bakti burun kivirdi acikmismismisssss...O anki Sinirimi anlatamam..ben öyle cok acik giyinen biri degilim. Istedigim gelinlikte cooook acik degildi.
Bu arada benimkilerde Haciydi..
Neyse daha neler neler geciyorum hepsini. Yazmak istedigim su ki: YÜZÜGÜ ATTIM.
3 ay oluyor.Dügünüm gelecek Pazar olacakti. Ama Nisanliyken arkamda durmayan Adam evlenince hic durmaz. Degismesi icin cok sans vermistim. Ama bir Insan yedisinde neyse yetmisindede odur.

Iyi düsün. hakkinda hayirlisi neyse o olsun. Unutmaki SADECE nisanlinla evlenmiyorsun. Kendi ailenden cok ONUN Ailesiyle olacaksin.

Ahh Allah sabir versin...Ben sahsen Ömür boyu cekip üzülecegime, bir kere üzülürüm daha iyi..

Ayrilmayi kimse istemez, ama burda gelecek ve bir ömür söz konusu...

Allah yardimciniz olsun :)

bunları neden nişanlınla halletmiyorsun?

açık açık konuş,kapanmayı düşünmediğini,annesinin ne yapmak istediğini sor.

altınlar konusu bana da çok saçma geldi,ne takacaklarına durumlarına göre onlar karar verir.

eşya konusunun konuşulması normal ama,eşyaları aileler alıyorsa kim nelıcak konuşulur.

Evlenmeden bu tür diyologların konuşulması hiç hoş değil yok 5 bilezik yok 6 bilezik isterim başlık parası ister gibi olmuş. Zaten günümüzde evlenmek zor birde aileler zorlaştırıyor yani. Bırakın eşinizin ailesi kaç bilezik uygun görürse onu taksın bunun pazarlığımı olurmuş. Kayınvalidenizinde karışması dgru değil tabi ama sizde açıkça söyleyeceksiniz o zaman ben kapalı gelinlik giyemem diyeceksiniz ama bu kayınvalide sadece gelinlik değil sizin herşeyinize karışacak birine benziyor evlenmeden önce bikez daha gözden geçirin bence. Evlenince sadece eşini sevmek yetmiyor malesef ailesiylede muhatap oluyosun.

Seni seçen, evlilik yoluna sürükleyen nişanlın. Oluşacak problemleri önceden biliyordu, sonuçta herkes ailesinin yapısını bilir değil mi? Sizin arkanızda durmuyorsa o da kapanmanızı istiyordur. Kendi söyleyemediğinden ailesine söylettiriyor olabilir. Gerçekten onun için fark etmeseydi anne-baba ben böyle kabul edebiliyorum derdi. Evlenmeden önce böyleyse evlendikten sonra "onlar benim ailem değiştiremem ne yapayım öleyim mi?" der çıkar işin içinden. Bunları hesap etmelisin karar vermeden önce.

gelinliğine karışırken söylemen gerekirdi ben gelinliğimi kapalı almıcam diye.
yani sen alttan aldıkça kadın daha fazlasını istiyor.
ayrıca bence karşıyım.kız tarafının şu kadar altın isteriz demesine.
durumu elverdiğince alır.bu şekilde isterken, kayınvalidenin gözünde daha itici olunuyor.

..............................

ben gelinligimi kesinlikle kapali istemedigimi söyledim. O an zaten kayinvalidem annemin yaninda sesini bana karsi yükseltti bizim aslimizda neslimizde böyle bisey yok diye ben daha fazla napabilirimki susabildikce susuyorum savunabildigim yerdede savunuyorum. Altin konusunu israr ettiler Adini koyalim belirtin diye bizim burda Almanyada en az 6 takildigi icin cevrede annem sadece bu yüzden madem israr ediyorsunuz iyi o zaman alti tane takin dedi yani cok normal karsilacagini zannetti. Sonucta bana takilan bitek benim degil yine onlara kalacak benim aileme birsey gitmicek. Ama taki meselesi benim umurda degil sorun kayinvalidem düsüncelerime saygi duymamasi ve benim ve nisanlim arasina cok fazla girmesidir

Arkadasim onlar israr etti kac takalim diye biz sizin serefiniz demistik gönlünüzden geceni takin dedik. Kadin israr ediyor annemden gizli bana soruyordu ee madem okadar israr ediyor Adini koymak istiyor bizim burda en az 6 takildigi icin annem dedi iyi ozaman alti tane takin madem ki israr ediyorsunuz. En azina gittiler dügün salonu bile istemedigim bir salon tuttular Dam gibi biyer ben fazla bisey istemedim tek istedigim Nisanlimla arami acmamasini ve istedigim gelinlik ve dügün gözüm yükseklerde degil ben sadece o ani 1 kere yasamak istiyorum mutsuz degil mutlu evlenmek istiyorum

....Annemin yanında,annemin istediği gibi giyin......

Bunun sınırı nereye kadar ? Tutturabilecek misin bu sınırı ?
Hemen hatırlatayım,annesinin yanına,tanıdık,akraba düğünleri,akraba/aile dostu geliş ve gidişleri dahil.
Bu yapıda bir aile,mutlaka her haftasonu (o da şanslıysan,yoksa daha sık) ziyarete bekleyecekler.
Bu da demek oluyor ki haftasonları da öyle giyineceksin.Veya gezmeye giderseniz,dönüşte onlara uğrama ihtimaliyle dikkat etmen gerekecek.
Yani sadece onların evine gitmekle sınırlı kalmayacak.
O yüzden şimdiden net olup kararlılık gösterirsen,senin için daha iyi olur.

benim nisanlimda iste ailesinin yaninda agzini acmiyor bu benim zoruma gidiyor. yalnizken üstesinden gelcez diyor. bakalim zaman ne gösterecek sadece sevmek yetmiyormus anladim..

Yol yakınken geri dönmelisin sonra çok pişman olursun.

orasini bende düsündüm ve hak veriyorum size evet haklisiniz acik ve net konusmam gerekicek ve bir noktaya varmaliyim artik

orasini bende düsündüm ve hak veriyorum size evet haklisiniz acik ve net konusmam gerekicek ve bir noktaya varmaliyim artik

Sana şunu yap bunu yap demek kolay. Mesela ben olsam bir dakika daha tutmam o yüzüğü parmağımda. Çünkü en iyi geçinen gelinle k.valide bile sürtüşür. Ki sen anladığım kadarıyla sessiz sakin bir yapıdasın. Yaşını da bilmiyorum ama daha küçüksün sanırım. Hem kendi annenin hem nişanlının hem k.validenin baskısı altındasın. Çalışıyor musun bilmiyorum. Ben çalıştığım için ne gelinlik alırken ne eşya alırken kimseye sormadım, eşimle gittik parasını gücümüz yettiğince verdik, herşeyi gönlümüze göre yaptık. Ama işte, zihniyet halen aynı, "parayı veriyorsam düdüğü çalarım". Malesef kız ailelerinde de "ucuza mı gidecek kızımız" mantığı var, işte bu iki zihniyet bir araya gelince de böyle mutsuz gençlerle doluyor ortalık. Oysa şimdi sizin gezip tozup gününüz gün etmeniz gerekirken 6 bilezik, halılar, perdeler, gelinlik konuşuluyor. Yani iki taraf da hatalı. Karşı taraf da senin ailen de.

Bir kimi yorumlarda "ailem beni okuttu, büyüttü, bir de düğün masrafı mı yapacak" deniyor. İşte ben de bunu anlamıyorum, oğlan tarafı da aynı düşünüyor işte. Dengi dengine bulunmuş olunuyor aslında.

evet sessiz biriyim belki bu yüzden bunlar oluyor. Calistigim icin gelinlik konusunu falan alma verme maddiyati sorun etmiyorum ama kapali bir gelinlik almak istemiyorum. Ben gösteris olsun diye olmadigim gibi davranamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…