aslında bolero olayı da parayı veren düdüğü çalar hesabı olmuş. başlık parası yerine bu bilezikler geldi herhalde. 5 bileziğe bolero 10 bileziğe çarşaf giydirrim şeklinde bi şeyler kurmuş olabilir kadın kafasında.
Merhabalar,
21 yasindayim, 2 bucuk aylik nisanliyim. Ekim ayinda evleniyorum Allahin izniyle.
Cok karisik duygular icerisindeyim Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle yapamiyorumAnlasamiyoruz.
bi hafta önce bizi oturmaya cagirdi Kayinvalidem Altin Konusundan girdiler Dügün Salonundan ciktilar. Annem benim icin 6 Burma bi Seti istedigini söyledi ev konusuna gelince kizimin yatak odasini, Televizyon, Camasir Makinasini alacagini ve tabiki Ceyizim Ceyeranli mutfak esyalari vs vs. Kayinvalidem ise hemen yüzünü asti ben 5 Bilezik takarim ve setini 14 ayar yaparim ayrica oturma odasinin Perdesini sen yaptirt hatta halisini da sen al dedi benim AnnemeCok Cadi bi insan nefret dolu konustu daha önce böyle degildi daha önce bu konularda konusulmadi. Taki konusuna tekrar gelince eee sen ne Takacaksin diye Anneme böyle sacma bir soru sordu. O bir Kiz annesi - daha önce kiz annesine böyle birsey soruldugunu hic duymadim. Sonra konu gelinligime geldi ben gelinimin kapali bir gelinlik almasini istiom üstüne bolero giyecek diye tutturdu ben acik bir insanim benim acik oldugumu bile bile benim kapimi actilar. Anneme diyor sen 12 Sene kaynana kahri cektin senin kizinda ceker haci Torunu diye senin kapini actim diyor. Nefret dolu kadin Annem sogudu bende kadina isinamam herhalde. Benim Nisanlim ise biz yalniz iken arkamda duran biri ama Annesine gelince Nisanlim hakli onu üzmeyin diyemiyor Agirligini koyamiyor. Caresizim ne yapacagimi bilmiyorum. 1 haftadir kayinvalidem bizi aramiyor. Bana yardimci olun ne yapmam gerekiyor ?
Hayir aslaaa beni nişan oldugu gün nisanlıgımın üstünü zorla örttü tülbent ile cok aglamıstım nisandan sonra zoruma gıttı tartısmakta ıstememıstın fakat dügünümde buna müsde etmek ıstemıyorum
Tam duygularimin üstüne bastiniz, aynen öyle ! anlattiginiz gibi ayni öyle hissediyorum kendimi.. Nisanlimla aciklik konusuna gelince zaten fazla acik bir insan degilim birtek türbanli degilim iste dizden etek giyerim yeri gelir meslegim geregi oda.. Bana dedigi tek sey bize gittigimizde annemin istedigi gibi giyin benim yanimda yalniz biyere ciktigimizda istedigin gibi giyin diyor.. O beni ailem yüzünden sevmedi benim kalbimi sevdi tabi ailesini ezdirmez bende o yüzden nisanlimi suclu bulmuyorum sevgisinden süphem yok o yüzden ziyan etmek istemiyorum hic birseyi. Sizin dediginizi uygulicam cok yardimci oldunuz cok tesekkür ederim. Icim biraz rahatladi simdi :))
gelinliğine karışırken söylemen gerekirdi ben gelinliğimi kapalı almıcam diye.
yani sen alttan aldıkça kadın daha fazlasını istiyor.
ayrıca bence karşıyım.kız tarafının şu kadar altın isteriz demesine.
durumu elverdiğince alır.bu şekilde isterken, kayınvalidenin gözünde daha itici olunuyor.
canım bende şu kadar bilezik istemenizi doğru bulmadım bizde hiç konuşulmaz yani herkes durumuna göre yapar. ama gelelim asıl soruna senin kaynananda az değil. karışmasına musade etme. ne demek gelinliğin şöyle olsun boyle olsun. sinir oluyorum boyle kaynanalara ya. valla bendeki boyle olsa benim nişan fazla surmezdi herhalde çunku hiçbir lafın altında kalmam ben
konunu okudum ne kadarda benim durumuma benziyor. Benim nisanlimda benim yanimdayken tmm askim yapariz askim sen iste yeterki askim ölürüm askim, ama ailesi yaninda oldugu zaman agzini bicak acmiyordu.
Sizde altin konusu acilmis yine bizde dügüne 2-3 ay kalmisti altin konusunu birakin ev konusuna daha yeni girilmisti!!!!
Gelinlik Konusuna gelince hayalimdeki gelinligin resmini gösterdim nisanlimn ablasina ve annesine. Ablasi ayy cok güzel falan dedi Annesi bakti burun kivirdi acikmismismisssss...O anki Sinirimi anlatamam..ben öyle cok acik giyinen biri degilim. Istedigim gelinlikte cooook acik degildi.
Bu arada benimkilerde Haciydi..
Neyse daha neler neler geciyorum hepsini. Yazmak istedigim su ki: YÜZÜGÜ ATTIM.
3 ay oluyor.Dügünüm gelecek Pazar olacakti. Ama Nisanliyken arkamda durmayan Adam evlenince hic durmaz. Degismesi icin cok sans vermistim. Ama bir Insan yedisinde neyse yetmisindede odur.
Iyi düsün. hakkinda hayirlisi neyse o olsun. Unutmaki SADECE nisanlinla evlenmiyorsun. Kendi ailenden cok ONUN Ailesiyle olacaksin.
Ahh Allah sabir versin...Ben sahsen Ömür boyu cekip üzülecegime, bir kere üzülürüm daha iyi..
Ayrilmayi kimse istemez, ama burda gelecek ve bir ömür söz konusu...
Allah yardimciniz olsun :)
....Annemin yanında,annemin istediği gibi giyin......
Bunun sınırı nereye kadar ? Tutturabilecek misin bu sınırı ?
Hemen hatırlatayım,annesinin yanına,tanıdık,akraba düğünleri,akraba/aile dostu geliş ve gidişleri dahil.
Bu yapıda bir aile,mutlaka her haftasonu (o da şanslıysan,yoksa daha sık) ziyarete bekleyecekler.
Bu da demek oluyor ki haftasonları da öyle giyineceksin.Veya gezmeye giderseniz,dönüşte onlara uğrama ihtimaliyle dikkat etmen gerekecek.
Yani sadece onların evine gitmekle sınırlı kalmayacak.
O yüzden şimdiden net olup kararlılık gösterirsen,senin için daha iyi olur.
orasini bende düsündüm ve hak veriyorum sizeevet haklisiniz acik ve net konusmam gerekicek ve bir noktaya varmaliyim artik
Sana şunu yap bunu yap demek kolay. Mesela ben olsam bir dakika daha tutmam o yüzüğü parmağımda. Çünkü en iyi geçinen gelinle k.valide bile sürtüşür. Ki sen anladığım kadarıyla sessiz sakin bir yapıdasın. Yaşını da bilmiyorum ama daha küçüksün sanırım. Hem kendi annenin hem nişanlının hem k.validenin baskısı altındasın. Çalışıyor musun bilmiyorum. Ben çalıştığım için ne gelinlik alırken ne eşya alırken kimseye sormadım, eşimle gittik parasını gücümüz yettiğince verdik, herşeyi gönlümüze göre yaptık. Ama işte, zihniyet halen aynı, "parayı veriyorsam düdüğü çalarım". Malesef kız ailelerinde de "ucuza mı gidecek kızımız" mantığı var, işte bu iki zihniyet bir araya gelince de böyle mutsuz gençlerle doluyor ortalık. Oysa şimdi sizin gezip tozup gününüz gün etmeniz gerekirken 6 bilezik, halılar, perdeler, gelinlik konuşuluyor. Yani iki taraf da hatalı. Karşı taraf da senin ailen de.
Bir kimi yorumlarda "ailem beni okuttu, büyüttü, bir de düğün masrafı mı yapacak" deniyor. İşte ben de bunu anlamıyorum, oğlan tarafı da aynı düşünüyor işte. Dengi dengine bulunmuş olunuyor aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?