Nisanlimim ailesi cok tuaf

Sizce ne yapmaliyim?

• Ankete Katılan
    13
  • Anket Kapalı .
Ayyy aynii benim kaynanam ne evine birini alir nede kendi gitmek ister ben kendim gidincede triplere girer.. Hatta mahallede adimiz cikmis gelin kaynana kimseye ne giderler nede birini cagirilar yani kurunun yaninda bende yanmisim. Saba diyeceğim başta nasilsa ömür boyu hep öyle gider hic bir zaman taviz verme tecrübe konusuyor burda ben alttan ala ala ala dibe vurdum cikmazdayim kendini ezdirmeeee kardesim.

Aile kültürlerinin farklı olması böyle bişey işte. O da onların yaşam şekli. Biz istiyoruz ki herşey alıştığımız gibi gördüğümüz gibi olsun ama malesef yani olmuyor öyle.
Siz ve aileniz onların farklı bir aile olduğunu, kültür gelenek ve göreneklerinin farklı olduğunu ne kadar erken kabullenirseniz o kadar az yıpranırsınız. Benzer şeyler yaşamış biri olarak tavsiyem bu.

Selam kizlar,

Benim malesef nisanlimin ailesiyle bir problemim var.

Nisanlimin ailesi cok kendi kendilerine yasiyan cins insanlar. Yani bizim iki senedir beraberligimiz var bu zamana kadar ne misafirligie gittiklerini nede geldiklerini gördüm. 3 tane görümcem var onlarin bile arkadaslari yok bunlar sadece kendi kendiligine yasiyorlar.

Nisanimda bana hic bisey yapilmadi ne gorumcelerimden gordum birsey ne kaynanamsan.
Kendi tatlimi cikolattami bile nisanlimla beraber kendim süssledim ailemede güya onlar yapmis gibi yaptim. Aileme söylemek bile istemedim. Neyse onu unuttum. Sonra dogum gunum geldi ne arandim ne bisey aldilar. Hani almak degilde bir sicaklik bekliyor ister istemez insan. Ben bunu uzulerek nisanlima sorduktan sonra neden acaba boyle yapiolar diye nisanlim gidip ailesine kizmis dogum gunumden bir gun sonra bana kuru kuru bir msj yaziolr. Ben soyledikten sonra ne anlami kaldiki? Oyle degilmi?

Beni ne ariyolar ne soruyolar ben bu zamana kadar hep aradim özel günlerini hic unutmadim. Ama onlar bana hic deger vermediler.
Bi ara bulundugumuza bana sicak davraniyolar normal davraniyolar yani sevildigimi hissediyorum ama belkide sadece ben oyle hissetmek istedigim icin olabilirmi?

Nisanlim beni sevdiklerini söylior onlar oyle tuaflar bisey görmemisler diyor.
Ama acaba beni rahatlatmak icinmi soyliyordur.

Ben cok sikildim kizlar cok huzursuzum daha anlatilcak cok sey varda. Kisacasi ne kaynanam ne gorumcelerim biraey yapmior. Ailem bekliyor onlar bile sorar oldu.
Disardaki insanlar bile göriyor.
Kültür farklı var belli ki aranızda özel gün kültürü yok onlarda nişanlın Nasıl o da aynı uzaklıkta mı oda arayıp sormuyor mu bu önemli. Çok samimi olmamak iyi aslında sende yüz göz olmazsın yeni tanıyorsun ailesini. Şuda var ileride doğumun olur bakıma ihtiyacın olur destek olurlar mı olmazlar mı yoksa kendin kendine ailen ile yetermisin. İleride doğum yaptım ailen ilgilenmedi dersin eşin ile aranız da açılabilir sürekli şikayetçi olursan vb ama bu sebepten ayrılık olmaz Kocaman bir gerçeği göz ardı etmeyelim

Canim insanlar neler yaşıyor bu da dert mi boşver. Nisan döneminde illa birseyler oluyor zaten. Ama aile yapıları böyleyse çokta takma senlik birsey değil demekki. Nisanlinla sorunun yoksa ailenin böyle olması zerre etkilemek sizi

Eğer nişanlının sana karşı olan davranışlarında seni üzecek birşry yoksa sorun etme bunları, zaten ortada sorun göremedim ben
Bırak hiçbirşey yapmasınlar uzak olsunlar dediğim gibi nişsnlımla aran nasıl önemli olan bu ve sorun olarak gördüğün durum aslında bir nimet farkında değilsin

Hmm kenetlenmiş,çevreden soyutlanmış çekirdek aile...O ailede yetişmiş bir koca...
Bilemedim sizden beklenti çok olur,klan halinde yaşarsınız gibi görünüyor.
Sosyal hayatı,çevresi,meşgalesi olmayan kayınvalideler oğullarına musallat olurlar.

Nişanlı kendi ailesi için onlar bişey gormemis tuhaf insanlar mi diyor. Şok oldum. Kendi hangi aileden çıkmış acaba da kendi ne tür görgü vs biliyormuş çok merak ettim. Ayrıl sen bu adamdan.

Aranıp sorulmak güzel bir şey yanlız
Kötü sözlerini işitmediyseniz
Evlendiğiniz de bütçenize salça olmayacak iseler boşverin
Küçük ayrıntıları takmayın
Bir de onların üstüne düşmeyin
Mesela doğum gününü kutlamayın
Sürekli yardımcı olmak için çabalamayın daha çok Üzülürsünüz karşılık olmayınca
Bazı insanlar değişmiyor önemli olan nişanlın nasıl biri

Nişanlı kendi ailesi için onlar bişey gormemis tuhaf insanlar mi diyor. Şok oldum. Kendi hangi aileden çıkmış acaba da kendi ne tür görgü vs biliyormuş çok merak ettim. Ayrıl sen bu adamdan.

Niye öyle dedinki simdi sen -.-
Sonucta nisanlim göriyor nasil olduklarini
Ailesinin hic birseyle ilgilenmedigini biliyor göriyor ve utaniyoda bunu ben hissediyorum.
Allahtan nisanlim babasina cekmis. Konuskan eli acik girisken. Annesi desen soguk hic konusmaz herseye gerek yokkk der cimri degilde ne bu.
cok mutluyum bu konuda karsimda durmadigi icin.

iyi de insanlar zatern öyle imiş

bu tavırlar sana yönelik değil ki

10 yıllık ev liyim kimse doğum günümü kutlamadı daha

ben de görümcelerinkini vs kutlamam

beklentiyi düşürün ya da yol yakınken yolu değiştirin

yani beni doğum günümde aramadılar diye nişanlıya söylenmek bence abartılı

araması gereken birisi varsa nişanlın o

aileler bu yaştan sonra değişmez ki kimseye gidip gelmeyen size neden gidip gelsin

görünce iyi davranıyorlarmış yeter işte

Back
X