NİŞANLIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR NE YAPMALIYIM ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim bildiğim kızı vermezlerse çiftler kaçardı şimdi erkek tarafı istemeyince kaçıyorlar e o zaman beleşe evlen niye kaçıyon ki...amaç masraf yapmamak değil mi kendine yetemeyen asalakla evlenecek kadar gozun köreldi madem ne diye yarışıyon koca koca adamlarla.

Tabi canım kaçmak onların en ișine geleni olur, düğün yok talep yok Ohhh kız tarafı yok, elde var mahçup ezik kaçan bir gelin.

Sakın sakın sakın haaa kendine ve ailene yazık etme, yol yakınken ayrıl.

Mutlu son yok gibi görünüyor canım.

hem eve çağırıp hemde siz mi açtınız konuyu .. adam haklı bence..çok ayıp etmişsiniz ki size düşmezdi konuşmak..
nişanlın da hem ailesi seni istemiyor hem sana kaç mı diyor.. istemeyen onun ailesi o sana kaçsın...

Bu kadar koca koca laflar ettikten sonra da kacilmaz tabiiisi

Adetiniz neydi ne istediniz ? Babam ben bişey istemem ne yapacaksanız kendi gelininize yapacaksınız kendi şanınız şerefiniz ne isterseniz onu takın demişti en güzeli bu değil mi"
kendi şanınız şerefiniz lafı bana biraz ağır geldi açıkçası.insanın maddi durumu bellidir yapabileceği bellidir. şan ve şeref buna bağlanmamalı

Yorumları okumadım da "Kaçmanı" mı istiyor. ? ! Ben yanlış mı biliyorum kızın babası atası vermezse kıza kaçalım, kaç bana denmez mi? Sizin ailenizde sorun yok ki neden kaçıcakmissin ? Hemde seni istemeyen aileye!
Sakın haa! Annenin babanın hayallerini caldirma onlar seni gelinlikle el öpüp helal alarak uğuralmayi hak etmiyorlar mı. ?
Maddi anlamda babasına bağlı bir adamla evlilik için de iyi düşün. ,kaba bir laf ama parayi veren düdüğü çalar. .Onların maddi bağımlılığı ile olan evlilik= Denetimli Evcilik olur

kendi şanınız şerefiniz lafı bana biraz ağır geldi açıkçası.insanın maddi durumu bellidir yapabileceği bellidir. şan ve şeref buna bağlanmamalı
Ne yapabiliyosan kendine yakışanı yap ben soylemem demek anlamına geliyormuş bu laf genel kullanılıyormuş gelini namusu şerefidir ya kayınpederin doğuda öyle yani oyuzden soyleniyo herhalde kaynatam buyuk geline ne yaptıysam aynısı yaparım dedi tamam dedi bizimkilerde

Ee adamin ailesi seni istemiyo, adam ailesine muhtac. Seni nereye kaciracakmis. Ergen misiniz ya aileye muhtac adamlarsiniz sizin neyinize evlenmek. Buyukler dururken sana mi dustu orada yapilacaklari siralamak?

Adetlerimizden ne istediimden bahsettim: Çok sığ olmuş bu. Gelinim beni çağırıp bu cümleleri kursa Allahın görmemişi, sığ insan falan derdim.
Ayrıca bana kaç diyen bir erkeğin gözümde 3 kuruş değeri olmaz.

Ben problemi anlamadım. Babasıyla sen konuştuğun için mi yoksa taleplerin olduğu için mi tavır yaptılar?
Bunları aileler konuşarak aşamaz mı?
Eğer ortada çözülemez bir düşmanlık oluştuysa işiniz çok zor
Ne olursa olsun eğer sorun hallolmazsa kaçmayım tabii ama mutlaka bir yolu olmalı...

o kadar seviyosun da neden hemen takı adet konusunu açıyosun
ne uyanıksınız siz de ya
evet gerçekten sevsen canın sağolsun derdin, adam yaptığında haklı.
inşallah kurtulurlar senden.

Bence taleplerinizi sözde kabul etmişler,
Kaçarsan düğün bedavaya gelecek,
Sakın kaçmayın
Nişanlınız da önce ev geçindirecek bir iş sahibi olsun sonra evlenmeyi düşünsün.

Herşey düzelse bile muhtemelen tam düğün arefesinde küsüp hiçbirşeye karışmayacaklar, düğünden bir iki ay sonra da el öptürüp barışacaklar ohh temiz iş. Bizimkiler de öyle yaptı çünkü.

Gerçi bizde onlardan birşey talep eden olmamıştı ama yine de kendilerini garantiye aldılar hemen.

Gerekirse siz de çalışın kimseden birşey beklemeyin, kafanız rahat olur

konuşmaları bir kenara bırakalım
size hiç masraf yapmadan gelin almak istiyorlar
ohh kaç git ne ev olsun ne eşya bedavaya gelin geldi havasına girerler hani konuşuyordun ne oldu derler adama
böyle bir aileye gelin gitmeyi düşünme hele ki ailenin yüzünü eğerek hiç gitme seni istemeyen onlar hem ailen vermemezlik etmiyor ki kaçınca istediklerini yapacaklar mı sanıyorsun hayır kaçmasaydın der geçerler sakın öyle bir hataya düşme

sana kacmıs biri olarak yazıyorum sakın kacma kimse kacmaya degmez

vallahi daha isteme lafı açılmamışken önden atlayıp bana bu takılar yapılacak diyen gelin benim de gözüme çok itici görünürdü
bir de benim bildiğim kızın aile istemezse kaçarak evlenirler erkeğin değil üstelik kime kaçıyorsunuz sizin gelininiz olmanızı istemeyen oğulları çalışmayan size ayrı ev açamayacak olan adama
çok mantıklı gerçekten

Bizdede öyle denir ne yaparsanız sizin şanınıza diye..özel talepte bulunulmaz..eskiden kalma bir söz işte.

adetleri büyükler konuşurken senin konuşman dünürlerin canını sıkmış belli ki.
önce sen güzel sözle konuşmayı dene, neden sana böyle davrandıklarını öğren.
eğer o konuşmadan rahatsız olmuşlarsa özür dile. başka sebep söylerlerse senin yapacağın bir şey yok.
nişanlın ailesini ikna edecek, seni telinle duvağınla gelin edecek, başka yolu yok.
nişanlın babasıyla çalışıyor, ailesiyle yaşıyor, kaçsan nerede yaşayacak neyle geçineceksiniz?
hem ailene yazık olur.
nişanlın bir zahmet ailesini ikna etsin, her şey uygun şekilde ilerlesin.

ben istenmeyen gelinim
enınde sonunda boşanma noktasına geliniyor
çok iyi düşün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…