NİŞANLIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR NE YAPMALIYIM ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bencede büyükler varken bu konularda konuşmak hele hele gelin hanıma hiç düşmez saygısızlık yapmışsın.sen kendine değer biçip adet felan diğe konuşurken eş adayın seni dahada değersizleştirmiş kaç diyor farkındamısın...
Yani aslında ailesiyle aynı Fikirde ve sen daha ne yapayım diyorsun geçmiş olsun...

aile büyükleri dururken senin mal mülk konusuna girip kendini küçük düşürmen kötü olmuş. ki zaten ben aile büyüklerininde bu konuları konuşması taraftarı değilim. benim babam doğulu ama istanbulda geçmiş gençlik ve sonraki yılları. ne eşimin tarafı ne benim ailem kesinlikle bu konulara girmedi. Babamın tek dediği herkes kendi şanına şerefine yapar size kalmış ben bir şey istemem demek oldu. mesela onlarda süt parası diye bir şey varmış onu teklif ettiler onu bile red etti ailem. çok saçma çok. Artık böyle saçma seylerle germeyin en güzel zamanları herkes üstüne düşeni yapar zaten.
kaçmak gibi bir saçmalıkda yapma sakın. hele seni istemeyen bir aileye.

Canim anladigim kadari ile asil nokta yemek gunu senin sozlerinle olmus. Biraz fevri davranmissin. Keske onlara soyleyecegine nisanlina soyleseydin. Araci olurdj hem sen yuz goz olmazdin. Suanda bile kayin babamdan birsey isteyemem ben.
Ayrica ailenin gecmisini de bahane ediyorlar. Yoksa bastan konu olurdu. Bu saatten sonra biraz zor. Aileni üzecek bir sey yapma lutfen

sizin ailenizin ve sizin isteginiz olmadi mi veya bekarsaniz ileride olmayacak mi? illa bilezik vs isteniyor gayet dogal
sizede durumlari olmamasina ragmen "hayir yapmayacagiz" deseler siz tepkisiz mi kalirsiniz? birde boyle dusunun
konu sahibinin yerine koyun kendizi ben hak verdim dogrusu

bence kimse kimseye muhtaç değil benim herşeyi eşim yaptı kuruş faydaları olmadı 2 yıl nişanlı kaldık borç yüzündn sabahlara kadar mesai yaptı benim ailem yardım etti çoğu eşyaya babam sayesinde elden taksit yaptırdık çoğu eşyayı bende hiç birşey istemedim öyle bi konuyu bence hiç açmasaydınız

bana hiç birşey yapmadılar bardakları dahi yok düğünümüzde gelen hediyeleri bile eşimle bana sormadan alıp götürmüşler kendi kızlarına vermişler bizden isterler sürekli nişanlınızda iş bitiyor bence benim eşim herşeyi yaptığı için konuşma hakkı bile bırakmaz hiç birine lafınıda verir

Kaçmak ne demek ya? Kendi ailesini ezip gelen biri başka ana baba tarafından zaten saygı görmezki! Haddini aşan bir konuşma yapmışsın bence sonra orta yolu bulma olayı ise senaryo gereği sanki sonradan bahane bulabilmek için! Olacağı varsa da olmaz maddi olarak muhtaç olan biri evlenmeye hazır değildir bence ki sen nereye kacacaksin bu durumda seni istemeyenlerin yanında sıginti mi olacaksın?

Nisanliyim ve bu zamana kadar ne nisanlimdan nede ailesinden birsey istemezdim. Eger onlar yapmayacagiz deseler bunu nisanlimla konusurum. Belki durumlari yok. Yada hic ben acmam annemler kendileri soylerdi. Konu sahibi eve gelen kayinpedere bana bunlari alin demis peki anne babasi yokmuymusda o soylemis benim takildigim nokta bu

Nişanlının kacalim demesi de ailesinin düşüncesi olabilir sonuçta kaçınca masrafsiz evlenmiş olacaksiniz

Tanimiyorum sizi ama benim öyle kaçıp evlenen tanidikladim var, oğlanın ailesi masraf etmesin diye bunu istiyor göz yumuyorlar daha sonra aile zaten affediyor, ne oluyor düğünü veya nikahi duzgunce yapılmayan bir geline olan oluyor.

Kredi çekin evlenince ilerde ikiniz odersiniz

evet son dedigine katiliyorum konu sahibinin demesi yersiz olmus, ailesi demeliydi bunu konu sahibi degil
ama ben olsam bende bozulurum durumu olmasina ragmen kayinpederim yok yapamam dese o yuzden hak veriyorum dedim

Sende kendi ağzınla çok istiyorsun evlenmeyi naz ,tuz yapmayınca değersiz olursun , seni istememeleri ömür boyu sürer artık, artık ileridede dışlarlar her konuda seni , şimdikten alışta sonra zoruna gitmesin , çok yanlış stratejilerle ilerliyorsun , onlar tilki ise sen kuyruğu gibi hareket edecektin ama acemice yaklaş,aların olmuş , artık ağzınla kuş tutsan yaranazmazsın bu aileye

neden k.peder parasına güvenip de evlenmeye kalkıyorsun? o yapacaksa evladına yapacak, ha sen ha başka kız. yapmıyorsa da evladıyla arasındaki bir sorun. doğrusu davranışını saygısızca buldum. onlar sormadan, şunu isterim, bunu yapmalısınız demek de nedir? ben de nişanlıyım, eşimin ailesi yapıyorsa evladı için yapıyor, yapmıyorsa da canları sağ olsun. durumu var veya yok, bununla ilgili yorum yapman çok abes. nişanlına da güvenme, yarın öbür gün senin değil, haklının yanında olursa şaşırma.

Sana sunu soyliyim. Ister inan ister inanma ; kacmani nisanlin degil onun babasi istiyor. Aklinca sana o isteklerini yalatacak. Bakk gordunmu essek gibi geldin iste dicek sonra da. Aklin varsa kacmazsin...

Bi kere böyle adetimiz şöyle böyle su kadar altın isteriz şunu çeyiz isteriz vs. Kız tarafını küçültücü şeyler sen afedersin malmisin ne o öyle satılık eşya gibi
Madem nişan evlenme yoluna girilmiş elbet birşeyler yapılacak ailen konu açmamış iyi etmiş sanami kaldı altın eşya sormak..tabi nisanlin ailesine muhtaç olunca yetki merci kayınpeder
Bende evlendim ne ailem ne ben şunu isteriz demedik
Bu saatten sonra zor işiniz nişanlinın ailesinin gözünden dusmussun bi kere kendi ayakları üzerinde dursun öyle evlenin kirdiysam özür dilerim ama çok kizdim sana

Ailen bile hiçbir konuşma yapmadan sen böyle para pul işlerine girersen sonu böyle olur.Kayınpederinin yerinde olsam bende sinirlenirdim.Orada senin annen baban dururken senin adetlerimiz bunlar demen hoş mu? Sana mı kaldı bunları konuşmak? Onlar konu açmasaydı da ailen açardı elbet.Daha ortada düğün yok altın derdine düşmüşsün.Şimdi daha mı iyi oldu böyle? Adama ters ters konuşmak yerine,olsun x baba,ben oğlunuzu çok seviyorum,yapmazsanızda canınız sağolsun,benim için önemli olan huzur,mutluluk deseydin,belki de adam altının da,düğünün de en güzelini yapacaktı sana.Şimdi kaçarsan herşey daha beter olur.Ya ikna etmeye çalışsın sevgilin ailesini ya da bitirin bu ilişkiyi,başka yolu yok.Kendi ailenide biraz düşün bencil olma,kaçıp onları mı üzmek istiyorsun?Bir erkek için değmez aileyi üzmeye.

Ayrıca ailenin geçmişteki hataları bahane olmuş kp sana kinlenmis sakin ola kaçma başka çareler dusunun

Kusuruma bakma ama nişanlının ailesi bu işi istememekte haklı. Adet adı altında bu devirde insanlardan birşeyler isteyip duruyorsunuz. Adam sizi tiye alır gibi "peki yapmazsak ne olur?" diyor. Israr ediyorsunuz, beraberliğimiz bozulmaz filan diye. Bence de demeniz gereken aynen "canınız sağolsun"du. Düştüğünüz durumu ancak böyle kurtarabilirdiniz, ama tavırlarınız itici olmuş. Bu adamlar adetlerinize ağır dediyse vardır bir bildikleri, kimbilir neler istendi...
Bu devirde parayla, masrafla kız almayı her aile kabul etmiyor. Adet de adet diye trajikomik istekler... üzerine tavrınız. İlk izlenimin tekrarı yoktur ve sizden kendi çocuklarını reddedecek kadar kötü bir izlenim almışlar. Geçmiş ola. İsteklerinizi ve adetlerinizi törpüleyin biraz. Siz kendinizce, kendi ailenizce çok pahalı ve değerli olabilirsiniz. Ama dışarıya göre o aileden bir şeyler isteyen elalemin kızısınız. Bu aileyle huzurunuz olmaz. Daha en başta bitmiş ilişkiniz. Ki ben aileye hak vermeden edemedim. Ben de istemezdim böyle gelin.
Dahası ailesine muhtaç adamla işiniz ne? Daha kendi ayakları üstünde duramayan, hala ailesine yük olan adam bir de başkasını getiriyor ailesine. Aile zaten sizi istemiyor. Kaçar da onlara muhaç kalırsanız rezil olursunuz. Aklı başında düşünün. Bu aileyi de unutun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…